mi
door mike61 May 7, 2015 om 12:03
Voeding & gezondheid

Champagne BILLECART-SALMON

Ik vond bij mijn moeder een fles champagne van 75 cl BILLECART-SALMON BRUT(geen jaartal). Deze fles was van mijn vader zaliger. Deze lag er al sedert eind jaren 80 daar mijn vader in 1990 is overleden. Is deze fles nog drinkbaar? Heeft ze enige waarde voor verzamelaars misschien? Hoe kan je een jaartal bepalen wanneer deze niet op de fles staat?

3835 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edrick3
door edrick3 - May 7, 2015 om 12:46
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo mike61,

Kijk eens hier om info te zoeken.

Fles kost nu ca € 50
Lijkt me geen verzamelaarsobject., maar wie weet. Alhoewel......kijk hier.
Maak een foto en zet op Marktplaats. ;-)

Met vr.gr.

aurora1
door aurora1 - May 7, 2015 om 14:04
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Op deze klik hier site staat dat het binnen 3 jaar na aanschaf gedronken moet worden.
Ik betwijfel of het nog drinkbaar is, als het te oud is wordt het in de regel zuur (als azijn...).

ji
door jingle - May 8, 2015 om 11:25
36 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vorige week nog een fles opengemaakt (ook een brut) die zeker 5 jaar stond/lag en was goed drinkbaar. Gebruikt in de saus voor pasta (kan ook in andere witte wijnsausen). Drink namelijk liever demi-sec...
Verwacht met een brut geen soepel drinkbare Champagne...

jj
door jjromgens - May 8, 2015 om 12:14
6 Antwoorden / 1 Vragen
0

Voor zover ik weet smaken alle gefermenteerde dranken zuur als ze niet meer drinkbaar zijn.
Op zo'n product vermelde houdbaarheidsdatums zitten er vaak naast:
Yoghurt is zeker nog 2 weken houdbaar na de er op staande houdbaarheidsdatum.
Bokbier is het lekkerst na 2 jaar bewaren (dus veel langer dan de er op vermelde houdbaarheidsdatum staat).
Er zijn wel zure bieren (Lambiek) maar deze worden meestal gezoet (Kriek Lambiek).
Bij alcoholische dranken telt ook nog het alcoholpercentage. Bij wijnen vanaf 16 tot 21% zijn alle gistcellen dood.
Sterke dranken gaan heel lang mee: bij een alcoholpercentage van boven de 40% leeft niet veel meer, ook geen verrottingsbacteriën. Wel moet de fles goed gesloten zijn, anders verdampt de alcohol en is het weer een heel ander verhaal.

Fermenteren is een natuurlijk proces onder invloed van gistcellen of bacteriën. Soms wordt koken als hulpmiddel gebruikt.
Koken (zoals in kookkunst) is een veredeld verrottingsproces.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ri
Rick van Oosten - Sep 17, 2024 om 23:02
Vakantie & reizen

Kan Booking.com alles maken?

Ik had een hotel geboekt voor 5 nachten.  Nu wil ik 1 nacht eerder weg. Voor het hotel geen probleem, maar Booking.com verhoogt de totaalprijs met 50%. Dat is toch misdadig???? Lees meer

Re
ReeNee - Sep 18, 2024 om 11:57
Huishouden & energie

Klacht over Ista

Ik heb een klacht over Ista. Het gaat om de eindafrekening. Ik heb 2 appartementen in dezelfde flat. Het zijn allebei 1 persoonshuishoudens en overdag aan het werk. De ene huurder betaalt een voorschot van 80 euro en krijgt nog 57 euro terug. De andere huurder betaalt een voorschot van 140 euro en moet......941 euro bij betalen. Hier klopt iets niet.
Ista geeft als antwoord: De meters liegen ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer