pi
door pieterhobma Apr 18, 2004 om 21:16
Voeding & gezondheid

DANCLAN KUNSTGEBITREINIGER

Al > 20 jaar gebruik ik, tot tevredenheid, Danclan om mijn kunstgebit dagelijks mee te reinigen. Het is een vloeistof in een flacon met ingebouwd borsteltje. je moet er wat voorzichtig mee zijn, er zit een beetje sterk zuur in. Sinds 1 maand is het uit de handel. In bruistabletten heb ik geen vertrouwen. Wie weet hoe ik aan nog een restantpartij Danclan kan komen, of beter nog, een vervangend soortgelijk product?

20704 181 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 22, 2004 om 22:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Danclan is inderdaad uit de handel genomen. U kunt het proberen te bestellen bij de digitale apotheek, die geeft nog aan dat hij te bestellen is. Ik ben nog op zoek voor u naar de firma naam. Als k die weet hoort u het nog van mij. http://www.medicijnen.nl/ dit is de site.


succes,

ve
door verwijderd - Apr 27, 2004 om 13:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De firma die Danclan op de markt bracht: Procter & Gamble Nederland BV,  Postbus 1345, 3000 BH Rotterdam. Tel: 010-2863100 email: gannon.j@pg.com Succes ermee!!

ve
door verwijderd - Apr 27, 2004 om 21:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor de moeite, ik ben daar zelf intussen ook 8er gekomen. Heb hun in het Engels gemaild.Kreeg antwoord in goed NL dat ze het spul niet meer maken wegens te weinig vraag. Ze maken ook geen vervangend prod. Weet u misschien een prod. dat op Danclan lijkt/net zo werkt?

ve
door verwijderd - Apr 28, 2004 om 10:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U zou eventueel ecosym kunnen proberen, deze moet u inborstelen op de prothese en dan afspoelen. Anders zijn er nog tabletten maar daar moet u het in laten weken. Ik hoop dat u hier iets aan hebt. Succes!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

In der NRC Van 28 april jl. s\stond een meer dan lezenswaardig artikel van Luc Matter, over het feit dat ziekenhuizen alles kunnen declareren omdat de zorgverzekering toch wel betaalt. Dat bleek uit zijn verhaal inderdaad het geval te zijn en dit speelt al heel veel jaren. Bij elkaar opgeteld, kom je zeker aan de benodigde miljoenen die er bezuinigd zouden moeten worden. Misschien kan de Tweede Kamer hier eens naar kijken en adequaat op reageren ipv ook nu weer de consument hiervoor op laten draaien.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Helemaal mee eens. Er is erg veel verspilling, maar ook de bonussen en salarissen worden nog steeds niet aan banden gelegd, terwijl de gewone man, die afhankelijk is van zorg en ook in de salariering op een nullijn gehouden wordt, betaald de rekening weer. Het is de gemakkelijkste weg om steeds maar weer het eigen risico omhoog te doen, maar ga eerst maar eens kijken waar de winst echt te halen is.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat gaan we straks dan krijgen? De mensen die chronisch ziek zijn en ouderen kunnen dat niet meer ophoesten. Ook al omdat er zoveel uit de basisverzekering is gehaald en men gedwongen is een aanvullend pakket aan te schaffen. Waar ook niet meer alles in zit.
De mensen gaan dan ook niet meer naar de dokter en slikken ze geen medicijnen meer. Gevolg: MEER ziekenhuisopnames.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als men doorgaat met het verhogen van het eigen risico in dit straffe tempo hoeven de zorgverzekeraars straks helemaal niets meer uit te keren, dan betalen we alles zelf en kunnen we die verzekering wel opdoeken.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vind het diep droevig dat de eigenbijdrage weer omhoog gaat. Denken ze wel aan de mensen die een minimum of bijstands inkomen hebben. Dan zou je net zo goed niet verzekerd kunnen zijn en dan gewoon 2 keer nadenken of je wel naar de dokter, ziekenhuis of tandarts zou gaan. Daar gaat onze vrijheid. Ik betaal al € 151,= per maand aan zorg en ik heb een ww-uitkering hoe moet ik dan ook nog die verhoging opbrengen. Het vervelende is dat ik alleen van mijn situatie uit kan gaan, maar ik weet dat er heel veel mensen zijn met een nog lager inkomen die dit niet meer op kunnen brengen en ik ook niet. Terug naar het oude systeem: betalen naar inkomen of pas het basispakket aan. Maar zowiezo omlaag met die eigen bijdragen. Het is een schandaal om mensen zo te benadelen, vooral als ze al in een kwetsbare positie zitten. Schande, niet anders dan schande.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb laatst Univé er op attent gemaakt dat zij bij een jaarlijks onderzoek voor meerdere bezoeken aan de dietiste hadden betaald terwijl ik hier nooit was geweest. Ik heb ze gevraagd om deze betaling terug te halen omdat dit ten onrechte in rekening was gebracht en dus ook ten onrechte door hen, Univé, was betaald. Het antwoord wat ik kreeg was dat ze dat nu eenmaal voor alle patienten betaalden en niet gingen uitzoeken wie er wel en niet naar de dietist gingen. Ook als ze erop werden gewezen dan lieten ze het zo. Over verspilling gesproken!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Alleen termen zoals 'belachelijhk', 'schandalig', etc. zijn van toepassing.

We krijgen dadelijk Amerikaanse toestanden: nog meer gedwongen huizenverkopen, faillissementen, meer mensen naar de voedselbank.

En ja: bovenop de hogere BTW, verschraling AOW en pensionering, nullijn ambtenaren, extreem hoge benzineprijzen versus minder reiskostenvergoeding, etc., etc., krijgen we nu ook nog eens een extra 400 euro p.p. eigen zorgrisico er bovenop. Vooral voor mensen met een handicap, chronisch zieken, Wajongers, Wao'ers, WIA'ers, AOW'ers en noem maar op, een messteek in de rug.

Lang leve het Kunduz-blok. Maar ja, dat kun je verwachten van het CDA, VVD, D66 en CU (wat doet GL hierbij ??)

Op wie stemt u op 12 september a.s. ??????????

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo mowocos,
groen-links is van naam veranderd en heet vanaf het akkoord groen-RECHTS!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik kan niet anders zeggen dat ik dit verschrikkelijk vindt !
We zijn al verzekerd en aanvullend verzekerd , eigenrisico van € 220.00 per persoon !!
Wat moeten wij als AOWers als ze er € 400.00 per persoon eigenrisico van maken ???

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb 35 jaar in de gezondheidszorg gewerkt daar vallen nog millioenen te halen.
Om te beginnen met al die koffieslurpende en vergaderende managers , en nog erger, assistent managers ! met waanzins salarissen.

In 1980 in een verpleeghuis gewerkt met ! ""directiegang"" zzonder computers ! en nu? 3 van die ganegn vol , met computers en managers

Heb toen al gezeurd over de vele onnodige vergaderingen, koste toen bijna mijn baan.

Nog meer eigen risico? die verzekeringsgebouwen (glaspaleizen) in Rotjeknor kunnen nog wel hoger en luxer !

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

"Er zit nog zoveel lucht in de zorg zoals onnodige behandelingen, verspilling van medicijnen en slechte samenwerking tussen huisarts en specialist. Daar is nog veel winst te behalen, dus begin daar nou eens. De patiënt betaalt nu al de zorg en krijgt keer op keer de rekening" zegt Wilna Wind, directeur NPCF"

Dit onderschrijf ik volledig! Eén simpel klein voorbeeldje: Wij hebben een vriend die korte tijd insuline-afhankelijk diabeet was. Hij had toen per dag vijftien eenheden nodig. In een buisje zitten honderd eenheden. In een doosje zitten vijf buisjes. Hij kreeg vijfendertig doosjes mee. Dat is dus voor ruim drie jaar! De insuline was houdbaar voor een kleine twee jaar.... Hij vond het dagelijks inspuiten vervelend en besloot toch serieus om te gaan afvallen, dat werkte en na ongeveer een half jaar had hij geen insuline meer nodig. Toen had hij dus nog dertig doosjes over. Mijn man heeft de rest overgenomen (die is al jaren insuline afhankelijk en gebruikt toevallig dezelfde). Maar die gebruikt ook niet zo heel veel en de houdbaarheid zou sowieso overschreden worden. Chronisch medicijngebruik komt voor, maar niet altijd meteen en een hoeveelheid voor maximaal één jaar moet toch genoeg zijn. In elk geval niet de odbaarheid overschrijdend. Gelukkig was het een soort insuline dat ook voor katten met diabetes gebruikt kan worden. De overgebleven doosjes zijn naar een dierenarts gegaan met een groot hart voor "suikerkatten" en baasjes die het niet zo breed hebben. (Ja ze heeft het weggegeven aan de diverse behoeftigen en nee ze heeft het dus niet doorverkocht). Hoewel ik het persoonlijk heel goed vind dat alles nu gebruikt is, en er ook dieren mee geholpen zijn, was dit natuurlijk een onnodige aanslag op de zorgkosten. EN dat was maar één enkel voorbeeldje....Daarnaast. Medicijnen zijn in NL natuurlijk schandalig duur!!
Omdat we regelmatig langere tijd in Frankrijk verblijven komt het voor dat we hier medicatie moeten aanschaffen, omdat we geen zg. Carte Vitale hebben dienen we alles zelf voor te schieten (Europese -EHIC- Kaart, die nemen ze echt niet hoor!!) We weten dus waar we het over hebben. Het scheelt minimaal 40%! Apothekers in NL zijn daarin de boosdoener, die zouden ook een flink aangepakt moeten worden!!!. Dan als laatste al die mensen die al naar de dokter rennen wanneer er de spreekwoordelijke scheet dwars voor hun kont zit.
Het is wellicht moeilijk voor de huisarts, maar die zou, bij constatering van iets dergelijks, de consult kosten volledig in rekening moeten kunnen brengen bij deze ingebeelde zieke zelf. Dan loopt dta oneigenlijk gebruik terug en kan ie meer tijd besteden aan de mensen die het ECHT nodig hebben. We voelen ons allemaal wel eens een daggie (of paar) nie zo lekker. Voor de dokter ook beter. Hoeft ie zich niet met zeikers en zeurders bezig te houden. Ik denk dat we met het terugdringen van deze drie "dingen" al 95% van het probleem opgelost zullen hebben en daarmee de gezondheidszorg weer een stuk betaalbaarder.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

wanneer wordt er nou eens bezuinigd op de echte dingen die fout gaan.
waarom wordt je de ene keer aan een carpaaltunnel syndroom geholpen met een dagopname en de ander keer op de poli.misschien om de dagbehandeling vol te krijgen??
waarom kost een adinterem 30.000 euro per maand.
er gaat zoveel mis een BOM scholing in het kleinschalig wonen kost zoveel geld en er wordt zo weinig mee gedaan.
ik zit al 33 jaar in de zorg en het is echt erg soms.
sterren en labels zijn belangrijk, metingen zijn belangrijk, maar de zorg wordt er alleen maar duurder door jammer hoor!!!!!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is ronduit belachelijk dat het eigen risico nog verder verhoogd gaat worden. De verhoging dit jaar heeft er haast al voor gezorgd dat ik betalingsproblemen kreeg. Ik stel bezoekjes aan het ziekenhuis/dokter/etc. zo lang mogelijk uit om zo lang mogelijk met het eigen riscio te moeten doen. Maar eens is het toch noodzakelijk.

En dan nog maar niet te spreken over de verhoging van de tarieven per 1-1-2013.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

het enigste wat men nog kan doen is de SP stemmen
want men krijgt de Nederlander toch niet op de barricaden

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lees nu pas wat Merlijn 2005 schrijft..."Univé daar plukt u dus de WRANGE vruchten van" moet het dus zijn lijkt mij!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit is weer een ballonnetje oplaten om te kijken hoe dit bij de burger valt zodat men dat weet
schaf het hele systeem af en laat iedere burger procentsgewijs van zijn inkomen betalen aan premie voor de zorg
het is toch van de zotte dat de hoge inkomens net zoveel
(voor hen is dat dat dus weinig ) premie betalen voor de zorg
zo is de hardwerkende burger met normaal inkomen niet steeds
de dupe

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Alle termen zijn al geschreven, maar de zwakkeren in de samenleving zijn weer de klos. Daarom het volgende:

STEM IN SEPTEMBER NIET OP EEN VAN DE PARTIJEN DIE DIT ACCOORD BEDACHT EN AFGESPROKEN HEBBEN

Overigens zullen ze in de campagnes wel weer wat anders roepen!!!!!!!!!!!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja Anglo in Cuba is de gezondheidszorg ook gratis voor iedereen........

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

400 euro eugen risico
natuurlijk wij hebben ons leven steen hard gewerkt voor de graaiers uit de banken wereld, en de idioten die de regering hebben geholpen denk aan D66 Groenlinks en Christen unie en natuurlijk het CDA die er voor het gezin is.
Dan een vraag, moeten wij ons zelf op gan hangen, en of voo reen trein gooien, en waarop zijn er zoveel van die voedselbanken.
Dan heb je je leven steen hard gewerkt, en nooit eenmaal van de zorg gebruikt moeten maken goddank , en nu ineens de oaw kwijt zijn daar er een paar van die idioten zonodig het kabinet moesten helpen.
Ik hoop dat die geen zetels meer krijgen, en zich zelf ens moeten redden van een AOW-tje

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als chronisch zieke en bijstandsgerechtigde schrik ik van de plannen over de eigen bijdrage van 400 euro. Het is nu voor mij al veel te hoog 220 euro.
De eigen bijdrage is nu al helemaal betaald en dat in 4 maanden.
Ik kan al niet meer naar de dieètiste en het verplichte pedicure bezoek is voor mij ook al weer duurder geworden want er wordt minder vergoed door de zorgverzekeraar. Ik kreeg via de WMO een vergoeding voor auto kosten maar die is nu per 1 jan 2012 verlaagd met 75 %. Hoe het nu verder moet financieel is mij een raadsel en hier word je nu echt depressief van. Op deze manier kom ik nu al ver onder de bijstandsnorm zonder 1 cent compensatie.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 12:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

NEE!! het kan niet en het mag niet! niet nòg meer!
waarom gaan ze niet bezuinigen in de 2e kamer?
en wat te denken over het koningshuis?
kan dat misschien ook niet een beetje minder??

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Over verspilling gesproken: Afgelopen maand een vleesboom operatief laten verwijderen. Ik moest urine meenemen op de dag van opname. Men ging controleren of ik zwanger was alvorens men kon opereren. Ik heb nog verteld dat die mogelijkheid er niet inzat (ik ben 49 en mijn man is gesteriliseerd) Ik heb nog verteld dat ik zelf de verantwoording wel nam want het is een overbodig onderzoek.
Maar nee: regels zijn regels dus hup weer een onnodige test betaald door de verzekeraar.
Ook moest ik mij pas rond 12 uur melden. Maar het betrof een dagopname, dan vraag ik mij af of er dan een dagdeel of een dag gedeclareerd word bij de verzekeraar.
En reken maar uit: ik ben niet de enige hoor waarbij dat gebeurd. Op dat soort dingen kunnen we echt heel veel bezuinigen.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het gaat maar door, Mijn man en ik, AOW, alleen basisverzekering met goede tandartsverzekering bij Anderzorg. €220,- per maand. Het komende jaar nemen wij geen tandartsverzekering meer, en gaan alleen nog in uiterste noodzaak naar de tandarts. Kosten, minder dan €400,- Daarmee redden wij het gezien de andere levens kosten. Gelukkig zijn wij beiden heel gezond, geluksvogels dus. Wij zitten wel aan de bodem, auto weggedaan, daarvoor in de plaats een scooter gekocht, omdat mijn man niet zo goed ter been is. Gelukkig kunnen wij altijd op droog weer wachten. Wij hebben wel elke dag vakantie. Voor een gezin met kinderen en een laag inkomen weet ik dat het financieel bestaan een ramp is /wordt.
Wanneer wordt het welzijn van mensen eindelijk gesteld boven voldoen aan Europese normen. Nu lees ik in de krant dat het ineens weer beter gaat met de economie als iedereen zich maar houdt aan de 3% en flink bezuinigt.
Ik heb altijd al getwijfeld aan berichtgeving over slechte economie omdat aan de andere kant steeds weer wordt geroepen dat Nederland een van de rijkste landen is. Daarnaast goed lezend en luisterend wordt ons zolang wij leven een grote berg zand in de ogen gestrooid. Dat zal nooit stoppen. Men wordt daarin steeds slimmer. Leer te leven met weinig en wees blij met elkaar.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

We gaan toe naar een zorgstelsel waarbij diegenen die het kunnen betalen zorg krijgen en diegenen die dat niet kunnen verstoken blijven van benodigde zorg.

Ik heb een minimum inkomen waarvoor ik netjes werk. Kan niet fulltime werken vanwege chronische klachten. De afgelopen 20 jaar is er echter geen een specialist geweest die mij verder heeft kunnen helpen. Ik heb er 2-3 bezocht binnen normale verhoudingen en dus niet overal maar een 2e, 3e, 4e opinion aangevraagd o.i.d. Ik probeer gezond te leven en mij aan goede leefregels te houden. Ik gebruik medicatie waardoor ik in het 1e kwartaal al toe ben aan het terug moeten betalen van de eigen bijdrage.
Dit terwijl ik al bijna geen cent overhoud na aftrek van alle vaste lasten.

Met mij zijn er vele chronische zieken die dit nu al niet meer op kunnen brengen en hierdoor financieel, lichamelijk en geestelijk nog meer in de problemen komen.

Wie neemt het nou eens op voor de minderbedeelden???

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat moet, dat moet dan maar. Maar leg dan de zorgverzekeraars dwingend op, dat die eigen bijdrage in termijnen kan worden betaald in de rest van het jaar, immers, aan een faillissement van het individu heeft men ook niets.

Je zal de mensen de kost moeten geven, die in de eerste maanden van het nieuwe jaar al aan deze eigen bijdrage toe zijn.

Ik ga een nieuwe riem kopen (om deze nog wat strakker aan te kunnen trekken).

Wat ik van de politiek denk? Ik mocht van m'n moeder al geen lelijke woorden zeggen!!! Maar God hoort mij brommen.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kijk als dit het is dat we alles eerlijk zullen delen mogen die partijen die dit mogelijk maken non gratie worden verklaart te beginnen met groen links beter gezegd groene linken partij ook de partij cda die alleen maar uit is op macht en meden de veroorzaker is van dit grote debakel in de zorg samen met d66 en de vvd hebben ze de kleine man en de oudere in de grond getrapt en blijven ze hoog van de toren blazen met hun niets zeggende boodschappen en beschermen ze de graaiende specialisten en de geld verslindende ziekenhuizen maar ja die haagse kaasstolp bewoners zijn toch maar doof voor de werkelijkheid want dat is niet in hun belang let goed op 12 -09-12 en gaat zeker stemmen dat is de enigste manier om hier een einde aan te maken

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit was altijd al het stok paartje van D66 we zijn er nog lang niet waar veel valt te
halen zijn de wachtgelden van kamer leden die zelf opstappen en een riante regeling krijgen doe net als bij de gewone man een ww uitkering?(zelf ontslag )geen WW naar de bijstand weten ze ook een keer wat dat is.dan hoeft men ook niet meer te bezuinigen op de zorg.Het is en blijf een zootje Ikke Ikke de rest kan St krijg het woord niet uit mijn mond.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Weet je wat nou het ergste is;Ik moest het eigen risico in ene keer betalen.Kreeg de brief de 12de binnen, moest betalen voor de 17de, plus mijn maandelijkse betaling nog.Volgens mij moet het toch mogelijk gemaakt worden dat je je eigen risico gespreid kan betalen??220 euro gedeelt door 12.Verder ben ik het er wel mee eens dat zorg voor de minima, haast onmogelijk gemaakt wordt.Is het mogelijk om je zorg te verzekeren in bijvoorbeeld Belgie.Aan de andere kant als wij NIET aan de europeese normen kunnen voldoen, hoeft er ook niet bezuinigd te worden.Ik denk dat de Nederlandse overheid inderdaad maar eerst zelf het voorbeeld moet geven.De verkiezingen komen eraan, waar denk je dat al die campaqnes van betaald worden??Juist, van ons geld.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb hier eigenlijk maar 1 woord voor:

"SCHANDE".

Er is op een redelijke manier meer als genoeg te bezuinigen in de gezondheidszorg:
1. bezuinig op de enorm hoge managerskosten
2. gooi er een hele hoop managers uit
3. kijk naar de prijzen van medicijnen. Deze worden kunstmatig hog gehouden.
4. gooi de zakkenvullers in de Haag eruit. De meeste zitten alleen in hetkabinet uit eigenbelang, zodat zij later een riante ww-uitkering, pensioenuitkering of een riante burgemeestersbaan of commissaris van de koningin krijgen.
5. bezuinig eens op het koningshuis. Deze mensen kunnen best wat missen, wat zeg ik, een hele hoop bezuinigen.
6. bezuinig op de EU uitgaven. Dat is toch maar een bodemloze put.
7. bezuinig op de onnodig hoge salarissen van de omroep, zoals Mathijs van Nieuwkerk, Witteman, Paul de Leeuw, Antoinette Hertzenberg etc.etc. Uiteraard ook de bestuurders, oftewel de bobo's bij de omroep.
8. Laat gemeentes geen onnodige geldverslindende projecten meer bouwen, zoals onnodige nieuwe gemeentehuizen, onzinnige fietsbanen, zoals in Eindhoven (Meerhoven) ad. ca. € 30.000.000,--, dure bruggen, die niet gebruikt worden, zoals onlangs in het vara programma "kannie waar zijn".

Er zijn talloze manieren om op een redelijke manier te bezuinigen, maar niet, zoals de overheid wil, n.l. met de botte bijlk erdoorheen, zodat Jan met de pet gepakt wordt en de grootverdieners c.q. zakkenvullers, zoals bestuurders van banken etc.etc., weer buiten schot blijven.

Ze moeten eens beseffen, dat al deze grootverdieners/ zakkenvullers bij de gratie van Jan met de pet hun baan hebben.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

€ 400, het is om te huilen.Hier kun je wel weer commentaar op geven, maar bij iedere letter die ik in typ krijg ik een KOTSERIG gevoel over mij, ik verbeeld mij dat ik nu op het beeldscherm allemaal die vieze vuile volgevreten rotkoppen zie, van diegene als dit op waarheid berust, er verantwoordelijk voor zijn, maar ik hoop vurig op dit moment dat dit maar verbeelding is, ik heb al geprobeerd het scherm schoon te maken, maar ik zie er steeds meer die de nek niet vol krijgen. Mensen en lezers dezer, blijf bij de les bij de nieuwe verkiezingen en laat je niet in de luren leggen door deze veeleisers, bedenk wel als dit zo door gaat en of wij staan dit klakkeloos toe dan stevenen wij rechtstreeks op een nieuwe WERELDOORLOG af. Dit kan dan niet meer uitblijven, kijk maar eens naar de geschiedenis, maar als dit dan al zo zal gaan gebeuren dan hoop ik dat er genoeg mensen zijn die de schuldigen aan durven te wijzen zodat zij dan ook hun gerechte straf hiervoor niet zullen ontlopen, Koort en Touw hebben ze nog wel in Neurenberg!!!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

L.S.

Het is belachelijk en te gek voor woorden dat de zorg iets is geworden waarbij men de afweging moet maken of het binnen je persoonlijke budget past om een behandeling te ondergaan en te betalen is !
Temeer daar de veelverdieners (specialisten ed.) nooit worden aangepakt en de kleine man moet bloeden voor het wanbeleid (lijd) wat word gevoerd !!
Mensen die meer dan een ton per jaar verdienen beslissen over zuur verdiende kleine loontjes en ervoor zorgen en waken dat hun megasalarissen niet aangetast kunnen worden laat staan dat zij wat inleveren!
Bizar en zeer onrechtvaardig beleid maar kennelijk de remedie om zelf wel genoeg pecunia over te houden

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vorig jaar in het nieuws "specialisten frauderen voor 1 miljard in de zorg"
Enkele weken geleden kwam er een scriptie uit die stelde dat niet de vergrijzing voor de duurdere gezondheidszorg zorgde maar de slechte controle op rekeningen en het betalen van behandelingen die niet werden verricht. Mensen die contact opnemen met de ziektekostenmaatschappij over een rekening waar een behandeling op staat die niet uitgevoerd is en waar het antwoord is;
"ach maak u zich niet zo druk, u hoeft het toch niet te betalen"?

Laten ze deze misstanden eens aanpakken ipv dom achter het Amerikaanse systeem aan te lopen. Daar bestaan er premies van 1000 dollar per maand en zit de maatschappij op de beurs. Ben je voor minder verzekerd en verlies je 3 vingers bij een ongeluk dan vragen ze je welke vinger je terug wilt hebben want alle 3 is te duur. Kijk eens naar de documentaire Sicko hoe mensen half naakt bij een opvang worden neergezet door ziekenhuizen omdat ze hun rekening niet kunnen betalen of hoe mensen een lening moeten afsluiten omdat ze na een open hart operatie met een flinke schuld blijven zitten omdat het niet volledig word vergoed. En dat is de toekomst hier?

Ze hebben er al een testomgeving voor gemaakt en dat is de tandartsenzorg. Daar wordt ook niet alles meer vergoed en als ze dit ongestoord kunnen flikken dan zal men het niet nalaten om dit ook in de huidige zorg toe te passen en waar de zaken die wel in het pakket zitten en waar jij voor betaalt ook niet meer voor 100% gedekt is.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het kabinet begint met te roepen dat het 400 euro wordt. Dan na lang wikken en wegen wordt het dan 300 euro en dan zeggen ze, nou we hebben flink ons best gedaan en eruit gesleept wat we konden. Zo wordt je iedere keer weer in de maling genomen. Voor de mensen met een chronische ziekte die altijd al in het begin van het jaar hun eigen bijdrage kwijt zijn is het helemaal schandelijk. Wij betalen nu bijna 400 euro per maand incl tandarts voor onze zorgverzekering ( noodgedwongen een hoge aanvullende verz.) plus dan nog het eigen risico. Steeds meer betalen en er steeds minder er voor terug krijgen. Zelfs de tegemoetkoming Eigen Risico en de wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten ( Wtcg) daar zijn nog tienduizenden die nog nooit een tegemoetkoming hebben ontvangen terwijl ze er eigenlijk wel recht op hebben. Ik ben er één van en heb als chronisch zieke volgens het kabinet nergens recht op omdat ik net buiten de marge val. In de ziekenhuizen valt veel te besparen door minder managers ( kijk naar het Slotervaart Ziekenhuis), op medicijnen door een juiste afweging en wat mij het meeste ergert is dat een ziekenhuis voor één afspraak van een onbenullig iets een megabedrag kan vragen omdat dit nu eenmaal zo is afgesproken. En ten laatste aanpakken van fraude. Controle op rekeningen via de patiënten. Zij weten immers of een behandeling wel of niet heeft plaatsgevonden. Als dit allemaal eens aangepakt zou worden kunnen de tarieven zelfs naar beneden, daarvan ben ik overtuigd.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Laat de regering nu eerst eens beginnen met bij de zorginstellingen de managers met supersalarissen de laan uit te sturen, en de ziekenhuizen een beetje efficienter laten werken, dat scheelt al een slok op een borrel.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vindt het waardeloos dat Jan (met de korte achternaam ) er weer vooraan moet staan met het geld binnen halen.Nog even , van een kale kip kan je niet plukken.
Wij hebben allebei een chronische aan doening. Dus we mogen onze buik weer nat maken

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat de regering doet in samenwerking met die gigantische ziektekostenverzekeringsmaatschappijen is niet zo moeilijk te raden. Zij brengen de mensen met een matig inkomen of A.O.W-ers, al dan niet met een klein pensioentje, eerst tot wanhoop en dan tot zelfmoord. Daar komt dan nog bij dat artsen en pharmceutische fabriekanten samenheulen, waardoor de hoeveelheid medicijngebruik abnormaal stijgt. Ook nog in ogenschouw genomen, de absolute gekte dat ene Rutte en consorten evenveel ziektekostenpremie betaalt als die bovengenoemde laagstbetaalde en A.O.W-er. Maar diezelfde Rutte en z'n vriendjes met hun gigantische inkomen krijgen 6% vakantie geld en de armoedzaaier krijgt ook 6% van zijn of haar armzalige inkomen. Hoe noemen zij dat ook weer?? O, ja eerlijk verdeeld.!! Het hele systeem is rot. Sterkte jongens en meiden in Den Haag. Blijven jullie maar lekker je zakken vullen. Ik voel me als een ui. Steeds wordt er weer een rok van me afgepeld. Tot dat er niets meer van over is Driewerf Bah.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

"Er zit nog zoveel lucht in de zorg zoals onnodige behandelingen, verspilling van medicijnen en slechte samenwerking tussen huisarts en specialist. Daar is nog veel winst te behalen, dus begin daar nou eens. De patiënt betaalt nu al de zorg en krijgt keer op keer de rekening" zegt Wilna Wind, directeur NPCF.


Gelukkig, iemand die het verwoord.
Wij betalen keer op kéér de rekening voor slecht beleid en bij menigeen is de rek er aardig uit....

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De zorgkosten zijn niet meer op te brengen.
Ik werkeloos, 60 jaar, werkgever wil mij niet meer, maar de regering vind dat ik nog wel inzetbaar ben en waardevol voor de maatschappij.
Dus geen mogelijkheid om aan het werk te komen.
Mijn vrouw is ziekelijk en kan niet werken.
Mijn zoon is ook chronisch ziek.

Dan hoor je op het nieuws dat men voorgesteld had de eigen bijdrage te staffelen, inkomensafhankelijk te maken.
Dit gaat niet door omdat; het niet eerlijk is als je boven een bepaalde inkomensgrens komt en dan dus meer eigen bijdrage moet gaan betalen.?????????
Kan iemand mij dit uitleggen? Specialisten mogen niet meer gaan verdienen dan de Balkenellende norm, betekend dit dat elke specialist dan de Balkenellende norm verdient? en is dat inclusief bonussen en beloningen in natura?

En wij maar schande spreken van de corrupte Grieken, Spanjaarden, Italianen enz. Volgens mij zijn we hart op weg een bananenrepubliek te worden waar rijken rijker worden en armen armer.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Eigen risico zorg naar € 400? Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig? Voor velen zijn de zorgkosten nu al amper op te brengen, laat staan als het word verhoogd! Weer zo'n laffe maatregel om het geld weg te halen bij de zwakken in de samenleving! Die hele zorg moet eigenlijk op de schop! Het is een uit de hand gelopen waterhoofd geworden. Te veel verzekeraars, die allemaal geld willen hebben en het wordt alleen maar erger! Maak er één zorginstantie van en weg met al die directieleden en managers met hun exorbitante salarissen! Zijn jullie in Den Haag nu werkelijk stekeblind?

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tja als je het niet eens bent met deze bezuinigingen kun je dat straks laten merken met de verkiezingen op 12 september.
Ikzelf stem al geruime tijd PVV en daarvoor LPF omdat ik nu wel eens "iemand anders" in Den Haag wilde maar bij de volgende verkiezingen word het echt wel "Strategisch" stemmen en word het voor mij de PVDA.
Als deze parij groot genoeg word om te kunnen regeren kunnen zij misschien deze onzin bezuinigingen een halt toeroepen.
In de andere landen van Europa word er ook wel bezuinigd maar ook veel geinvesteerd en gaan de lonen gewoon omhoog.
Daar weten ze dat wanneer de burgers minder te besteden hebben ze hand nog steviger op de knip houden en de economie tot stilstand komt.
Hier in Den Haag snappen ze dat natuurlijk weer helemaal niet en gaan ze ervoor zorgen dat de crisis in Nederland weer jaren langer gaat duren dan in de rest van Europa.
En altijd maar weer diezelfde ezels daar in Den Haag die niet willen leren van hun fouten.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Helaas moet ik rondkomen van mijn wao,en knoop nu al de eindjes aan elkaar en ga liever niet naar de tandarts of huisarts.Een deel van mijn medicijnen vallen buiten het basispakket,elke 3 weken loop ik bij de specialist.....hoe moeten wij straks in godsnaam die eigen bijdrage gaan ophoesten.Ik sla nu al regelmatig een maaltijd over om nog ergens op te bezuinigen zodat ik t nog trek elke maand.
Laat het "kabinet" eens eerst bij zichzelf beginnen,met een vet salaris nog t lef hebben om etentjes en cadeautjes te declareren op kosten van ons...rijden wij in een vette auto met een chauffeur?Het hypocriete gedrag van t kabinet roept steeds meer walging op,en dan mogen we weer stemmen...ja maar pietje wil niet regeren met jantje en keesje.....waarvoor stemmen we dan eigenlijk nog,t kabinet doet toch lekker wat t zelf wil......luisteren naar de gewone burger??Nee joh,waarom,wij t kabinet hebben toch geen klagen financieël....alles lekker over de rug van de gewone burger.....walgelijk

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

1 ding wat ik altijd zo vervelend vind in die discussie's is altijd dat: "ik heb een minimum inkomen en ik wordt dubbel zo hard gepakt". Dat is dus niet waar.
Wij zijn 2 verdieners (1.5 eigenlijk, vrouw werkt part-time) en werken hard voor onze centen. Zorgtoeslag: komen we niet voor in aanmerking, betalen het volle pond, kindertoeslag: voor ons veel minder als voor iemand met minimum, overal betalen wij (net) royaal de hoofdprijs voor, begin me echt af te vragen waarvoor ik (de part-timer) aan het werk ga, de staat ben ik royaal aan het spekken op dit moment. Wij worden dubbel zo hard geplukt hoor. Als dat eigen risico ook nog naar € 400 gaat en je krijgt wat, moeten we ook dat volledig betalen. Waarvoor betalen we eigenlijk die torenhoge verzekeringspremie's elke maand?? Tja, op vakantie kunnen we nog (1 weekje, langer is te duur en kunnen we niet betalen), dus verder hoor je ons niet klagen hoor, echter vroeger 2x per jaar All-in naar Mexico, Egypte etc.etc. dat is voor ons ook een toekomstdroom geworden hoor, die tijden komen niet weer terug. Hier in NL. heb je straks 3 categorieën:1. de minima, die het echt heel krap hebben en net rond kunnen komen 2.de 2 (1.5) verdieners die ook krom liggen om het draaiende te houden, net alles zelf moeten betalen, geen toeslagen krijgen en misschien nog net wat extra's kunnen; 3.de rijken, die worden alsmaar rijker en kunnen alles makkelijk betalen en alles doen wat ze maar willen.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 13:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Belachelijk, Ik weet niet waar we zoveel betalen voor de zorg en krijgt er niks voor. Voor alles moet je betalen. Nu willen ze weer de hard werkende mensen weer voor hun problemen laten opdraaien. Het moet eens een keer afgelopen zijn, van een kale kip kun je niks plukken. Als ze nou eens de rijke aanpakken en de normale mensen met rust laten, die hebben al genoeg zorgen aan hun hoofd. NOG MEER BEZUINIGEN, NEE!!!!.
Dit moeten we niet accepteren, in omringende landen gaan ze de straat op, hier in Nederland slikken we alle plannen maar door.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

schandalig, deze kunduz regering zou de koopkracht ontzien, maar hier door gaan de mensen nog meer bezuinigen, want als zij dit gaan doen, dan kan je nog meer verwachten waarvoor we nog meer gaan betalen aan belasting verhogingen.
Het leven wordt als maar duurder en de gezonheidszorg is al zo duur, vooral voor de ouderen. SCHANDALIG.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoe moet dit in godsnaam verder, waarom niet gewoon de zorg betalen naar inkomen?
En dan de massa's gelden die in de zorg verspilt worden, aanpakken, het altijd maar klakkeloos naar de burger schuiven houd ook een keer op, er zijn nu al veel gezinnen in de problemen. Voorbeeld van verspilling: Mijn ex man heeft een spierziekte, mijn kinderen konden zich laten testen of ze deze ziekte ook hadden. Ik heb met beide kinderen met een specialist daar een gesprek over gehad. Mijn dochter heeft zich laten testen, mijn zoon niet. TOCH moest de zorgverzekering voor mijn zoon ook het HELE TRAJECT betalen, belachelijk toch, en dat is voor elke aandoening of ziekte zo en zo zijn er tal van geld verslindende verborgen regeltjes. Als de burger zo op kosten wordt gejaagd zal de economie nooit bekomen, wat een menselijk leed doe je de burgers aan die toch al zo weinig tot niets te besteden hebben. Ik vind het een schande.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik word er voort moe van hoe is het mogelijk als de eigen bijdragen naar 400 euro gaat dit is gewoon voor veel mensen niet meer op te brengen hou nou al niks meer over auto niet meer geen vakantie,s meer al 12 jaar kan net de vaste lasten betalen en eten dan is het op daar om krijg je weer steeds meer in braken als mensen het niet hebben gaan ze het wel ergens anders halen waarom steeds de kleine beursen pakken ik maak me grote zorgen waar dit naar toe gaat
mensen krijgen niks meer binnen maar de vaste lasten worden wel duurder waar neer stopt dit

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

de zorgverzekeraars moeten ook overstappen naar de care-winkels die goedkoper zijn.
Voor een rollator bij een care winkel van de zorgverz. was ik 350,--euro duurder dan bij een internet wellcare winkel.(69,-- euro , en dan nog als beste getest) ) en moest ook 277,-- euro zelf betalen. Maar voor de zorgverzekering mocht ik daar niet kopen. Wie maken de zorgverzekering nou zo duur?????????

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Op deze manier is het mogelijk om te besparen, aangezien ouderen & zieken dat niet meer zullen opbrengen en dus geen zorg meer kunnen betalen, worden op deze manier deze mensen geelimineerd.
Minder zieken en minder ouderen is kassa voor den Haag, en Samson wist dat en daarom wilde hij niet meedoen met dat Kunduz (kut) akkoord, voor mij is deze man een held, en denkt hij aan andere mensen.
Wie nog op de Kunduz partijen stemt, stemt dan ook tegen zijn [haar] portemonee.
Rik Rousseeuw

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Was Pim er nog maar, die had al die managers er uit gesodemieterd, allemaal opvreters. Minuten ne,,,,,,,,rs zijn het, Geen handen aan het bed, zo snel nodig naar huis om kosten te besparen. Het is de grootste fout geweest om de zorg te privatiseren, zoals Agnes Kant altijd al heeft gezegd ' de zorg is geen markt' en gelijk heeft ze. Maar ja volgzaam volkje als we zijn gaan we niet de barricaden op. Ook is de allergrootste fout om de DBC in te voeren. Als je bij een KNO-arts komt om in je oren te laten kijken krijg je een rekening van hier tot ginder omdat, ook al heeft er verder geen behandeling plaatsgevonden, men toch de rekening op stelt volgens de DBC = DIAGNOSE BEHANDEL COMBINATIE = want het kan natuurlijk ook zijn dat je een foto moet laten maken, een operatie moet ondergaan en heel veel controlebezoeken moet afleggen, dus een DBC.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nu is het zo ,dat domweg de mensen die de meeste hulp nodig hebben, die er het
naarst aan toe zijn, het meeste moeten betalen. Volgend jaar misschien samen
€ 800,- !!!
Mij lijkt het het meest eenvoudige om het percentage ziektekostenpremie te verhogen met 1, 2 of meer procenten zodat iedereen gelijk betaalt. Jong en oud, ziek en gezond. En de grens waarboven niet meer hoeft te worden betaald drastisch te verhogen. Het mag toch niet zo zijn dat iemand die € 30.000 verdient evenveel betaalt als iemand met een inkomen van € 100.000 of meer. En dan geen nominale premie meer berekenen, dat scheelt enorm veel administratie.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hier was het wachten op eerst vertellen hoe geweldig ze zijn met hun kunduz formatie, maar nu komen ze met de dingen die betaald moeten worden. Van VVD en CDA had ik niet anders verwacht maar van van de andere leden van deze formatie valt mijn dat zwaar tegen. Zeker Dhr Slob zei dat hij niet loog nou volgens mijn heb ik van hem een heel ander verhaal gehoord. En ja Mevr Sap draait mee met wind zo hij waait wat moet je ook anders. Maar als men wil bezuinigen in de zorg dan weet ik ernog wel een paar, Mijn vrouw en ik hebben jaren lang een broer van mijn vrouw verzorgd gehandicapt had veel hulpmiddelen toen hij kwam te overlijden moest alles terug er lagen hier nog nieuwe dingen nooit gebruikt op de vraag wanneer ze het kwamen ophalen werd geantwoord gooi maar weg voor ruim € 15000,00 weggooien en dat waren wij niet alleen daarna hoorde wij dat zoiets normaal is als je om een reden vraggt ja dat weten wij niet maar het hoort zo

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vlinder30
voor een deel heb je gelijk, maar voor een deel ook niet
Jullie als tweeverdieners hebben 2 inkomens om 1 keer de huur/hypotheek/Energie etc. te betalen. Voor de minima en met dat ené inkomen is het al op als de zorg/energie/huur betaald is en waar men vrolijk de lasten verhoogt. Nu kan je wel wijzen op de toeslagen maar waar je even vergeet dat dit al de nek wordt omgedraaid door Rutte 1.
Heb jij een hypotheek dan krijg jij dat geld wel maar waar de huur elk jaar verhoogd wordt en waar ze de huurtoeslag verlagen. Dat is dubbel op!
Maar het kan nog veel erger. Je zal alleenstaand zijn, je bent werkeloos, loop tegen de 60 en je zit als alleenstaande in een minder geriefeleijke belastinggroep dan dat jullie zitten. En dat omdat een regering denkt dat een alleenstaande het beter heb.
Daar als eens aan gedacht? Waar je gelijk aan heb is dat het niet alleen een minima probleem meer is maar waar het een feit is dat deze het veel meer merken en van een maandelijks negatief bedrag naar een iets groter negatief bedrag gaan totdat ze bij de schuldsanering moeten aankloppen omdat ze kleding, schoenen, en waar dit geen luxe, is alleen nog op afbetaling is te kopen. Ook jij zal het steeds moeilijker krijgen. De ellende schuift op. Ook modaal krijgt het nu moeilijk en daarna waarschijnlijk 2x modaal. 60% van het Nederlandse kapitaal ligt bij 10% van de bevolking en waar men vast streeft naar de volle 100%. Rechtse politiek verdeelt de welvaart niet en dat hebben ze ook nooit gedaan. Het is iets om aan te denken bij de komende verkiezingen.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 14:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er zijn verschillende manieren om de zorgkosten (en daarbij ook de eigen bijdrage) naar beneden te krijgen. Laat de patient zelf controleren of de nota's juist zijn. Het komt regelmatig voor dat er absurde bedragen worden berekend voor simpele behandelingen, en om dat tegen te gaan lijkt het mij zinvol als we zelf de nota's gaan controleren. Gespecificeerde nota's, wel te verstaan! We hebben onze mond vol van 'transparantie', dus laten we dáár dan maar eens mee beginnen. Ook de medicijnprijzen moeten maar eens onder de loupe gelegd worden, want ook dáár wordt zeer veel geld verspild (goede medicijnen worden vernietigd!). Wat te denken van die paar miljoen ongebruikte vaccinaties die onlangs vernietigd zijn? Ik heb wel eens de indruk dat niemand er zin in heeft om zijn nek er voor uit te steken om een gedegen onderzoek in te stellen. Het is makkelijker om de eigen bijdrage te verhogen; zo komt het geld toch ook binnen?
Dat de zorgkosten stijgen door de vergrijzing is grote onzin. Ook onze ouderen betalen premie voor de ziektekostenverzekering. Zij maken uiteraard wel meer gebruik van de zorg, maar daar tegenover staan heel veel jonge mensen die maandelijks hun premie betalen en vaak maar weinig zorg nodig hebben. We moeten ons niet van alles wijs laten maken door de overheid.
Sinds de tandartsen hun tarief zelf mogen bepalen, is ook dáár het grote graaien begonnen. Ik hoor belachelijke bedragen voor simpele handelingen! Net over de grens gelden hele andere (meer betaalbare!) tarieven. Vanwaar toch die grote verschillen? Wie het weet mag het me zeggen.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo mensen
als wij nu eens met ons alleen, en natuurlijk onze vrienden en bekenden, eens gaan stemmen op de party-en die niet aan dat overleg hebben mee gedaan, en dat zijn er niet veel.
Dan denk ik wel dat die mensen die graag op het pluus willen zitten, zich zelf wel tegenkomen, en dat gaat zetels kosten natuurlijk.
En daar bedoel ik dus Groen links- D66- Chirsten unie- CDA en de VVD, want de VVD zegt wel steeds , dat die partij de troep van andere partijen op willen lossen, alleen dan vraag ik mij af hoelang heeft die Partij al niet in de regering gezeten, en aan wie hebben wij die fantastische euro te danken, en de zogenaamde mark werking, nog meer van die oplossing en wij gaan allemaal faliet

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

400 euro pp? het is te gek voor woorden wie kan dat nu betalen. Inderdaad dat is 800.- voor ons gezinnetje. maar je zult maar een groot gezin hebben hoe moet het dan. Ze moeten naar inkomen laten betalen dat zou eerlijk zijn. 200.- pp is al veel te veel geld. En hoe komt het dan met de mensen die opgenomen zijn in het GGZ. Die moeten nu 200,- per jaar en 145,- per maand bijdragen. Dus patienten mag je niet zijn. Wat is trouwens het verschil tussen iemand die geestelijk ziek is of lichamelijk? Dat moet toch geen verschil maken. Hiervoer kan ik mij heel kwaad en verdrietig over maken omdat ik een naaste familielid heb die is opgenomen in het GGZ. Het inkomen van die persoon is zo klein dat hij hier niet mee rond kan komen want hij heeft toevallig ook nog een eigen woning. Als de alles van te voren geweten had dan had het zo niet gemoeten. Want raak die woning maar eens kwijt. Mischien wil het kabinet het wel kopen.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waarom wordt het allemaal duurder?
Ik kreeg vanuit het ziekenhuis medicijnen voorgeschreven, van merk X. Bij herhalingen kreeg ik van de apotheek dezelfde medicijnen eerst van merk X en nu van merk Y. Normaliter maakt me dit niet zoveel uit, als het maar werkt. Echter constateerde ik nu dat de prijs voor 30 eenheden van merk Y 4,5 euro duurder waren dan die oorspronkelijk voorgeschreven. Dit was mij al eens eerder opgevallen bij andere medicijnen. Het eigenrisico maar weer omhoog en de patient maar weer betalen. En de apotheker ziet zijn marge die hij van de fabrikant krijgt elk jaar groter worden.
Mijn vrouw heeft dit zelfde meegemaakt met haar medicijnen, ze kreeg jaren merk A voorgeschreven. Na verloop van tijd wijzigde de apotheek het naar merk B. Helaas was het fromaat dusdanig fors dat ze ze niet weg kreeg. Gevraagd bij de apotheek om merk A, die ook nog eens goedkoper waren. De apotheek mocht deze van de zorgverzekeraar alleen verstrekken als er een verklaring van de huisarts was verstrekt.
Vorig jaar in Frankrijk in het ziekenhuis gelegen, daar medicijnen gekocht bij de apotheek. Bij thuiskomst in nederland bleken exact diezelfde medicijnen het 10 voudige te kosten.
Er is veel mis met de zorg in nederland. En maar blijven verhogen ten koste van de patient.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je zorgpremie per maand wordt steeds hoger, in ons geval met 2 betalende personen € 3.198,00 per jaar. Er wordt steeds minder vergoed aan medische noodzakelijke kosten. Het eigen risico wordt onbetaalbaar, zodat dat je bijna je huis moet verkopen. Verzeker je je niet, dan wordt je gedwongen en krijg je een boete terwijl je de gewone premie al niet meer kunt betalen. En dan komt er waarschijnlijk ook nog een check of je wel gezond bent, want anders verzekeren ze je niet meer. Stel je voor dat ze moeten uitkeren ..... En als je al medische hulp kan krijgen, duurt het maanden vóórdat je eens een keer aan de beurt komt.

Wanneer komt de vrijwillige euthenasiepil in het zorgpakket? Dat wordt gegarandeerd de nr 1 hit van het jaar. En zit die wel of niet in de verplichte zorg of is dat "eigen risico"?

Je durft met goed fatsoen niet meer naar een dokter of tandarts te gaan. Het is alonbetyaalbaar. Dank u wel Den Haag ..................

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

70+ en 80+, inkomsten AOW en klein pensioen. Ekstra kosten ruim €200,--p.maand voor supplementen die van levensbelang zijn en die niet worden vergoed. Begrijpen en beseffen dat er in ons land wat moet gebeuren en dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen om te helpen de zaak weer gezond te krijgen.Onbegrijpelijk dat de minder bedeelden de zelfde premie's betalen en eigen risico's hebben als de beter gesitueerden. Waarom deze zaken niet relateren aan inkomsten. 1 druk op de knop bij de fiscus, en alle inkomsten zijn in beeld. Neem een percentage per inkomen voor premie en eigen risico en laat de mensen op bijstandsniveau vrij.Schenden van privacy? Laat ons niet lachen. Welk belang is groter, 1.je land gezond maken of je 2. privacy. Volgens ons 1. En ja, er zullen kosten mee gemoeid zijn, logisch. Echter in dit land zijn er al zo veel miljoenen onnodig verspild, zodat er voor een reëel en goed doorgevoerd plan deze ekstra kosten toch geen probleem mogen zijn. Het levert tevens, (al is het dan voor tijdelijk) weer een aantal banen voor onze werkzoekenden op.
We wensen de poiltiek veel wijsheid en heel veel succes !

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Even een tip voor alle statineslikkers om de medicijnkosten wat omlaag te krijgen. Stop vandaag nog met het slikken van die troep! Ze verhogen de kans dat je diabetes oploopt,(vraag maar aan Jan Marijnissen, die slikte Crestor = rosuvastatine en heeft nu diabetes II waar hij nooit meer vanaf komt) maar bovendien is al dat geklets over cholesterol en verzadigde vetzuren volstrekte onzin. Hoe ik dat weet? Dankzij dr. Malcolm Kendrick, een Schotse arts die een opzienbarend boek heeft geschreven over deze materie, De cholesterol-hype.
Inmiddels is er een select gezelschap ontstaan van artsen en vooral cardiologen, genaamd THINCS, hetgeen staat voor THe INternational Cholesterol Skeptics. De naam zegt het al.
Statines zijn de grootste winstbron van de farmaceutische industrie en via voortdurende misleidende campagnes proberen ze dat zo te houden, terwijl (in Groot-Brittannië) ook vele medici door die industrie betaald worden om hun propaganda door te geven aan al die domme patiënten.
Google maar eens op bovengenoemde namen, dan zie je waar ik het over heb.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

,, was pim er nog maar ,, heb ik ergens gelezen maar er is een altenatief : GEERT
wat er nu zit zijn allemaal uitzuigers die denken alleen aan hun eigen, die kunnen makkelijk 400 euro missen , maar wie is er weer de dupe ? juist de hard werkende burger !! laten ze het maar eens weghalen bij de grote inkomens

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo. ongeveer twee jaar geleden op TV 3.een vraag gesprek met iemand uit de regering,wij konden via brussel geld derug krijgen voor onse zorg stelsel, zoo werd dat uit gelegt door iemand van de regering.maar dat was teveel werk en rompslomp,(drukte te veel werk) (zo als gewoonlijk werk ) dus dat doen we maar niet,zeg maar dag met het handje.naar dat vele miljoenen.dus wezij weer ge n..........t.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is toch helemaal van de zotte , de ouderen die vaak nogal wat kwaaltjes hebben zijn weer de dupe men gaat nu bereiken dat diegene die het niet breed hebben maar niet naar de Huisarts cq Specialist gaan bang dat deze een recept voorschrijven en moeten gaan betalen , laat men het kapitaal eens aanpakken en de minder bedeelden eens ontzien en minder geld in andere landen steken kijk eerst eens in eigen land voor je geld aan andere landen geeft .

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Weet je wat ik nooit begrepen heb? (Ook al is dit niet helemaal on topic)
Het bijzonder onderwijs is behouden. Nou daar heb ik niets tegen, maar.....

Ik heb zelf korte tijd voor een taxi bedrijf met een busje kinderen gereden en daar zijn me wel een paar dingen opgevallen. Het is een mooi iets wanneer je lastige kind 's morgens wordt opgehaald en in de middag weer wordt thuis gebracht.
Ik vraag me dus af of het nu echt nodig is voor iedereen dat deze kinderen worden gehaald en gebracht. Waarom wordt er niet gekeken in welke gevallen zo'n kind wél of niet opgehaald moet worden. Ook moeders met slechts één kind en een auto hoeven hun kind niet naar school te brengen... Waarom is dit zo?

Veel van die busjes rijden maar 2 korte routes per dag en staan verder de hele dag bij de chauffeurs voor de deur onrendabel te zijn. Het kan niet op want wat maakt dat nu uit op de totale kosten van de gezondheidszorg? Laat die ouders die het kunnen, net zoals alle andere ouders gewoon zelf hun kinderen naar school brengen. De kinderen worden vooral onderweg naar school erg opgejut door de anderen en komen zo al vaak verhit op school aan en zo gaat dat ook op de terugreis naar huis.

Worden de chauffeurs opgeleid om de 8 kids in de bus rustig te houden? Welnee, dat is maar een in stand gehouden fabeltje. Er zijn er wel bij die dat van nature redelijk aan kunnen maar zulke chauffeurs zijn echt in de minderheid! Veel van de chauffeurs voelen zich tot dit werk gedwongen door een uitkerende instantie, waardoor zij van binnen een haast diepe haat voelen jegens die herrieschoppers. Natuurlijk slaat deze negatieve houding over op de kinderen.

Persoonlijk zou ik mijn ADHD kind liever zelf op de fiets naar zo'n speciaal onderwijs school brengen om zo de extra druk die er op mijn kind in de bus wordt opgelegd te voorkomen. Enig idee hoeveel miljoenen deze vele duizenden busjes die bijna de hele dag stilstaan kosten? En dan nog iets......

Is het niet zodanig makkelijk en goedkoop voor een ouder als je kind gehaald en gebracht wordt naar school, dat hierdoor ook een redelijk aantal kinderen naar het speciaal onderwijs gaan die dat eigenlijk niet echt zouden hoeven? Of.... Wanneer de nieuwe medicijnen zo goed aanslaan dat ze eigenlijk niet meer naar speciaal onderwijs zouden hoeven, ze er voor het gemak van de ouder(s) toch maar op blijven. Zelf had ik als chauffeur wel degelijk gerechtvaardigde twijfel bij sommige ouders!

Nederland moet wel veel onnodige dingen betalen anders zouden onze kosten voor de gezondheidszorg nooit zoveel duurder zijn als die van de landen om ons heen. Hebben we dan een betere gezondheidszorg? Nee hoor, vraag maar eens aan de Nederlanders die net over de grens wonen. In België en Duitsland heb je aanzienlijk kortere wachtlijsten en je hoeft voor een operatie maar 2x op en neer te rijden, terwijl wij hier 3 tot 4 keer moeten rijden. Komt omdat de specialisten eigen baasje willen spelen en daardoor gruwelijk langs elkaar werken.

We houden onze heilige huisjes zo lang in stand tot het systeem omvalt omdat de politiek het niet aan durft te pakken. Weten wat er schort, dat weten ze echt wel maar de lef ontbreekt.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 15:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@joopb,

"Veel van die busjes rijden maar 2 korte routes per dag en staan verder de hele dag bij de chauffeurs voor de deur onrendabel te zijn. "

Deze busjes worden bestuurd door part-timers die maar 2 ritten per dag hebben en ook maar die bepaalde tijd werken en (sprekend uit ervaring) de busjes thuis voor de deur hebben staan (tenzij ze in het weekend nodig zijn voor andere ritten). Het taxi bedrijf zelf heeft kennelijk berekend dat dit rendabel is. Waar haalt u de feiten uit dat dit onrendabel zou zijn? Heeft u een taxibedrijf?

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 16:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Laten ze om te beginnen eerst al die zogenaamde managers van ziekenhuizen die schofterige hoge salarissen verdienen en geen moer uitvoeren, er uit sturen (laat ze maar naar het buitenland gaan) ze hebben totaal geen nut binnen het zorgstelsel zoals het nu is en al die niet medische mensen die een graantje proberen mee te pakken van ons geld.

Ik vind dat deze regering totaal geen enkele zicht heeft op wat de gemiddelde Nederlander in de maand verdient en wat ze eventueel kunnen overhouden om een normaal leven te lijden, want ik weet van mezelf dat als het eigen risico verhoogd zou worden naar €400,- ik dit niet zou kunnen opbrengen zeker niet als je net zo als bij mij is gebeurd een ritje maar met een ambulance na een ongeval en je dan in een keer die € 400,- zou moeten betalen, omdat de kosten van het ritje al meer is dan je eigen risico. Laten we maar gewoon terug gaan naar een ziekenfonds net als vroeger.
Dus stem in september aub niet op een van de partijen die dit steunen want je bent een dief van je portemonnee.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 16:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit soort belachelijke maatregelen worden altijd tijdens een demissionair kabinet doorgevoerd .... schande!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 16:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@mahadma

Nou voor het taxibedrijf is het zeker rendabel anders zouden ze dit werk echt niet aannemen. Als een taxibedrijf voor eigen rekening een auto zou moeten kopen die maar 2-3 uur per dag zou rijden, zouden ze dat beslist niet doen want de kosten van de investeringen van auto's, vrachtauto's, schepen, treinen en vliegtuigen haal je er alleen uit als ze bijna voortdurend in beweging blijven.
Ergo... je moet als taxibedrijf relatief (te) veel geld aan de gemeenten vragen om die busjes rendabel te maken, ook al staan de chauffeurs op een 0-urentarief en worden voor hun uitsluitend de gewerkte uren uitbetaald.
Waar ik me het meest aan stoor is het feit dat het automatisch gekoppeld wordt.
Je kind naar speciaal onderwijs, dan automatisch gratis transport...
Waarom niet zelf je kind naar school brengen? Elke ouder moet dat toch?

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 16:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als dat er werkelijk door komt (wat ook wel gaat gebeuren met dit beleid) dan hoop ik dat er een goede regeling/compensatie komt.
Ik heb diabetes en ptss (en meer) en gebruik de nodige medicijnen dus ik kom zeker aan de 400,00 net als mijn partner....samen dus 800,00.
Ben eindelijk uit de problemen en dan zou ik weer in deze problemen komen.
Kan natuurlijk een maandelijkse regeling treffen maar dat bedrag per maand is voor ons niet op te hoesten.
De regering van NL heeft er de afgelopen jaren een zootje van gemaakt en Jan met de korte achternaam kan ervoor opdraaien.
Wel miljarden naar het buitenland sturen en het eigen volk op een houtje laten bijten heb er nooit zo over gedacht maar denk er steeds vaker zo over.
Collectes voor allerlei soorten hulp en waar blijft de hulp voor de eigen mensen ?
Sorry hoor....maar hier kan ik me echt kwaad en zorgen over maken !!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 16:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Iedereen moet een steentje bijdrage in deze tijd van bezuinigen.

Als je dit leest, snap je dat het moeilijk is, voor de mensen die er voor ons zijn. Zij hebben het al zo moeilijk!!!!!


Inkomen ministers en staatssecretarissen

Het loon van ministers en staatssecretarissen heet bezoldiging. Daarnaast hebben zij recht op onkostenvergoedingen en diverse aanvullende regelingen. Bijvoorbeeld een pensioen en een uitkering na aftreden. Ook hebben de bewindspersonen aanspraak op een dienstauto, beveiliging en een gemeubileerd verblijf in de buurt van het ministerie als zij op grote afstand van het ministerie wonen.

Alle functies van het Rijk zijn ingedeeld in salarisschalen. Een ambtenaar start op een bepaalde trede (periodiek) in de salarisschaal. Bij goed functioneren is het mogelijk om elk jaar een trede hoger te worden ingedeeld. Dit staat in het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren (BBRA).

Bezoldiging

Ministers hebben recht op € 10.325,86 per maand (schaal 21 van het BBRA);
Staatssecretarissen hebben recht op € 9.691,95 per maand (schaal 20 van het BBRA);
vakantie-uitkering van 8%;
eenmalige uitkering en eindejaarsuitkering, voor zover het rijkspersoneel die ook krijgt.


Wat een vergelijking, deze kunnen gezien hun zeer riante inkomen met daarnaast nog hun nevenfuncties een flinke steen bijdragen, om in één jaar de begroting in orde te hebben.

Nee, het is de heer g(R)utte van de 5xG, g(R)utte Graait Graag Grof Geld, CDA, GL, de christelijke partijen, halen het geld liever weg bij de mensen die al aan de onderkant zitten, zoals gehandicapten, ouderen, wajong en bijstandsgerechtigden.


DUS, INLEVEREN EN FLINK OOK!

Denk hieraan als u 12 september mag/gaat stemmen.

MENSEN, GEBRUIK UW STEM!

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 16:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ze moeten deze onzin heel snel verwerpen. Laat ze daar in den haag, zelf maar bezuiningen , maar niet op de lagere inkomens. moeten wij met z,n allen ook naar de voedselbank? dit wordt echt te duur, ik denk dat ik dan met alle medicijnen stop, hou ik 400 euro in mijn portomonee. geef ons het ziekenfonds terug.
in den haag weten ze niet hoe je met een heel laag inkomen rond moet komen. ik ken ouderen die alleen een aow hebben. dit is in in triest. weg met de jatters uit den haag

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 17:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Loltsje 4-5-2012

Ik vind het belachelijk dat dat het bijna een keer over de kop gaat
1 met een normaal inkomen kan het niet eens meer opbrengen.
ik leef van minima dus ik zou niet weten hoe ik het nog zou moeten betalen
ik vind laat ze eerst maar eens geld bij hun zelf weg halen ik weet niet wat ze verdienen p/m maar vast wel rond de €6000,00 laten hun maar inleveren waarom altijd van de kleine man met een smalle beurs ik moet nu al elk dubbeltje omdraaien nou straks kom ik e helemaal niet meer uit en ik niet alleen maa zoveel meer met mij
ik kan zelf niet eens een auto betalen en zij lsaten hun ook het liefst nog rijden met een chauffeur
laat dat eerst maar eens en dan hebben ze zelf ook vaak nog 2 auto´s voor de deur staan
het lijkt nergens op daar bij het kabinet ik zal ook nooit op 1 van hun stemmen
ik snap nu dat Wilders niet meer met dit kabinet verder wil
ik wel te stemmen maar op wie ik weet het nog niet maar niet op 1 van dit kabinet

en hier wil ik het eerst even bij laten

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 18:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kan dit allemaal zo maar, ik ben gehuwd en ik heb een uwv uitkering om dat ik ben af gekeurd en gebruik medicijnen, mijn vrouw werkt niet en heeft atrose maar dat zou betekenen dat wij 2x 400 euro = 800 euro moeten ophoesten voor de eigen bijdrage politiek waar zijn jullie mee bezig, kijken jullie niet meer naar de minder heden, iedere dag zitten wij met spanning uit te kijken wat jullie nu weer bedacht hebben om ons de minder heden aan te pakken schaam u zich.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 18:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hieruit blijkt wel dat het zgn.Kunduzakkooord voor de gewone man een hele slechte zaak is en gewoon een voortzetting van het "gedoogkabinet".

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 18:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is schandalig. Er zijn steeds meer mensen die door deze hoge kosten helemaal geen verzekering meer afsluiten, en dat moeten wij ook allemaal bekostigen. Ook de zorg voor alle illegalen betalen wij (kan dat niet van het ontwikkelingsgeld?)
Maar wel weer de belasting verlagen voor cultuur. Wat is nou belangrijker?

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 19:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

het word steets gekker in nederland lonen op nul lijn b.t.w omhoog
ga zo maar door de premie zal ook wel weer stijgen mediseinen er weer uit die
de meesten nodig hebben het zieken fons is vroeger voor de laagst betaalden
gekomen nu zien alleen de rijken er voordeel in we worden te oud dit is dan ook c.d.a critelijk heb uw naasten lief maar als het geld gaat kosten liever dood
dan kost het ons niets meer daar hebben we ons voor krom gewerkt
haal het waar het zit is het zo erg dat iemand die rijk is meer betaald
wat is het volgende om weer te stelen van de werk mensen
lever ook eens 50% in die dit voor ons uitmaken

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 20:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik heb zitten rekenen, en de uitslag is, dat wij met ons AOW, geen auto meer kunne houden word te duur, maar--------- btw om hoog minder huur en zorg toeslag , huur verhoging van 2,7 % extyra kosten voor medicijnen die niet meer vergoed worden zoals maag beschermers.
En zoals de meesten van jullie al opmerken, en de enkeling die met zijn vrouw parttime werkt, die net met de hakken over de sloot, mensen gezamelijk gen zorgkosten meer gaan betalen, helpen moeten ze je toch doen, allemal de auto-s laten staan is goed voor de economie, en nog meer dingen dus gewoon l;ekker thuisblijven.
Want de leden van de regering worden gehaald en gebracht, hebben een riante onkosten vergoeding schrijven nog meer dan moet.
Dus wie is uiteindelijk de schuld van de hele graaicultuur, de mensen die millioenen beuren als gouden handdruk, dat zijn dus de mensen bij de banken die me onze centen op de been zijn gehouden, en welke partij heeft hioer nu de schuld van ??? de VVD hypotheek rente mag niet, maar wel 2 kasten van huizen hebben.

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 21:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mij maken ze niet meer gek, daar in Den Haag de graaiers hun eigen portemonee
is goed gevult, en wij moeten maar dood gaan, dat is wat zij willen, het is een grote rotzooi, ik kom wel aan eten en neem ook voor de arme mensen mee, ik ga struinen, bij de rijke

ve
door verwijderd - May 4, 2012 om 23:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Jullie zullen wel zeggen, die is getikt, maar ik wil dit toch even kwijt:
zoals jullie zult begrijpen ben ik al een dagje ouder ik heb de crisisjaren van voor de oorlog meegemaakt. Armoe en nog eens armoe. Daarna de oorlog, nog erger
in het gunstigste geval drie maal per dag koude bruine bonen eten. Daarna de jaren van de wederopbouw, weer armoe. Watersnood meegemaakt alles, huis en inboedel verloren. In 1960 getrouwd, langzaam werd het beter, weer voldoende te eten. Schoolopleiding nu af kunnen maken. Maar van toen af ging het beter.
Let op: er was volop werk en ieder jaar kregen wij er een paar procenten bij en dit tot 2000-zoveel. Nu heb ik het goed en ben erg tevreden. Nadat we er zo'n 50-jaar
ieder jaar weer 2 tot 3 procent beter van zijn geworden, gaan we er nu een paar jaar wat op achteruit (misschien wel 5%!!) En wat een gehuil overal. Misschien kunnen we nu maar één keer met vakantie i.p.v. drie keer. En misschien moeten wij wat minder autorijden en later zelfs in een kleiner autotje. Mensen van de huidige generatie, jullie moesten je schamen, je hebt het alleen maar zo geweldig goed gehad, dat je nu gaan janken omdat het nu iets minder gaat.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 01:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De echte minima moeten het doen met zo'n € 300 per maand als huur, gas, water, elektra en ziektekostenverzekering betaald zijn. Een auto of vakantie is dan echt niet meer mogelijk en een cadeau voor je kinderen of kleinkinderen behoort dan al lang niet meer tot de mogelijkheden. Nu de eigen bijdrage van € 400 plus € 300 aan tandarts eigen bijdrage als je bij voorbeeld een gebit nodig hebt, dan gaat er van die € 300 per maand nog eens € 58 af.

Blijft over: ongeveer € 240 : 4,5 = € 54 per week te besteden aan:
- verzekeringen (inboedel, WA, rechtsbijstand en bromer of fietsverzekering)
- gemeentelijke belasting en waterlasten
- kleding
- boodschappen
- telefoon
- tv
- internet
- reservering voor dingen die stuk kunnen gaan (wasmachine oid)

Het zal duidelijk zijn dat dit gewoon absoluut onmogelijk is voor de minima en voor de vele mensen die vaak geheel buiten hun eigen schuld moeten leven van alleen een AOW. Dit terwijl zij vaak wel 50 jaar lang hier behoorlijk voor betaald hebben.

Harry Mens zei dat hij geen kinderbijslag meer wilde als er zoveel mensen zijn die het veel harder nodig hebben dan hij. En Wibi moet door de sneeuw glijden met een Bentley-tje minder. Tja....

Ik vind dat iemand die 3 huizen van enkele miljoenen heeft en een stuk of tig auto's, geen kinderbijslag hoeft en ook geen AOW. Wat moeten zij nou met die fooi? Ze lachen daar toch gewoon om? Waarom moeten onze z.g. bekende Nederlanders tonnen verdienen voor een job die door heel veel anderen ook gedaan kunnen worden voor slechts een deel van dat giga honorarium?
Moet je 10x zoveel verdienen als een collega omdat je een aardig toetje hebt?

Er komt een moment dat het gewone volk dit niet meer pikt.
We kunnen onze oudjes niet dwingen om te gaan stelen voor hun halfje bruin?
Ze betaalden immers voor een heel bruin, Pak ze dat dan ook niet af. Geef ons geld niet uit aan dingen die we niet willen zoals peperdure gevechtsvliegtuigen en helikopters. Geen deelname aan zinloze, dwaze Westerse opleidingen in Afghanistan, alleen maar om erbij te horen! Wat een bullshit! Miljarden puur over de balk. Als we nog geen maand weg zijn draaien ze alles terug en alle meisjes worden weer uit de scholen gehaald. We leiden aanstaande onderdrukkers van het volk nu op net zoals er van veel ontwikkelingsgeld materialen en tuig wordt gekocht om het volk te onderdrukken of om de 32e Mercedes voor een tiran te kunnen kopen.

Nee... vooral niets veranderen en van de vele heilige huisjes afblijven. Horen, zien en meehuilen met de wolven in het bos is het motto...

We hebben de minimumlonen, waarom geen maximum salarissen? Als we daar Europabeleid voor maken hebben de directeuren van banken en openbare instellingen geen reden om in een ander land te gaan werken toch?

€ 400 eigen bijdrage voor de minima is in verhouding oneindig veel meer dan voor mensen met een hoog inkomen. Het zal echt anders moeten!
Ik ben benieuwd welke politieke partij zich in de komende maanden nu eens echt in gaat zetten voor de echte minima en vooral voor de ouderen onder ons.

Ze zeggen toch dat je de beschaving van een land af kunt lezen van de manier waarop ze met hun ouderen omgaan?
Wij zij nu dus hard bezig onze beschaving zover te gronde te richten doordat we mensen die heel hun leven hard gewerkt hebben, tot de bedelstand te verlagen.

Ik vind dit laag...
Oké, bedrijven moeten met allerlei maatregelen geholpen worden voor de werkgelegenheid. Dat mag, maar daar moet dan wel iets tegenover staan. De gigantische bedragen welke de directies er als het weer even goed gaat uit denken te kunnen halen, had al lang aan banden gelegd moeten worden. Immers... de winsten die na de hulpmaatregelen van de staat (dus ons geld), moet dan wel weer terug vloeien naar de staat. Het is niet goed om politici dan maar te paaien met een leuk commissariaatje of een leuke baan. Ex minister van financiën nu bankdirecteur? Had hij deze job ook gekregen hebben indien hij, zoals het hoort, strengere voorwaarden had gemaakt voor die banken? Ja Gerrit, deze schoen past jou als aangemeten maar je bent er slechts eentje van zo velen...

Jammer voor bij voorbeeld ook Witteman en van Nieuwkerk, maar € 450.000 salaris vind ik exorbitant hoog en volstrekt niet kunnen in deze tijd.
Geloof maar niet dat Nederlanders dit nog lang zullen pikken!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 02:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Joop B ik ben het volledig met je eens en ik hoop dat mensen eens gaan nadenken als ze op 12 september gaan stemmen.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 08:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Rosalina, ja dat denken zeer zeker heel veel mensen dat u getikt bent, u zegd dat u tot 1960 niks anders dan ellende gekend hebt, nou dat hebben wij , 75gers ook allemaal gekend, u kreeg tenminste nog met een beetje geluk 3 x daags bruine bonen, wij vraten varkens voer, als we geluk hadden, maar wat werd er dan beter na 1960 ? U zegd dat wij in de jaren na 1960 2a3 % er beter van werden? maar telt u de inflatie er niet van af? Of vergeet u dit maar gemakshalve. En bent u vergeten dat wij toen in die tijd moesten werken als SLAVEN ? jE KON JE KAPOT WERKEN DAN HAD JE NOG NIKS. Ik vraag mij af of u ook een van die geld verslinders bent geweest en bij de club van vetnekken lid bent geweest? De mensen die hier hun beklag doen klagen niet omdat het hun zo slecht gaat, maar omdat er zoveel graaiers in Nederland zijn die hun nek niet vol krijgen, kijk eens wat Joop B. schrijft over de salarissen van Pauw & Witteman, vind u dit niet schandalig? Wat presteren deze mensen dan buitengewoon?, en dan niet te vergeten de salarissen van alle andere die een beetje gestudeerd hebben, daar word je toch kots ziek van? Maar u schijnt dit niet te deren, houd u dan ook gedeisd en onthoud u zich dan van zo"n onnozel commentaar, van mensen met zulke gedachte, zoals u laat blijken, hebben wij er genoeg van. Als het u zo goed gaat als u aangeeft hou dit dan maar wijselijk voor u zelf, kon wel eens verstandig zijn, men weet nooit hoe een dubbeltje in de toekomst kan rollen ?. En het gaat rollen, en zeer raar ook, neemt u dit nou maar van mij aan. Had u 50 jaar geleden van de daken af geschreeuwd dat wij anno 2013 in deze omstandigheden terecht zouden komen zoals ze nu zijn dan hadden ze u werkelijk voor GEK aangezien en opgesloten in een inrichting, en dan bedoel ik niet alleen de economische en financieele omstandigheden maar ook het PANORAMA dat u ziet als u om u heen kijkt!!!!!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 11:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoe fijn is het om in een verenigd Europa te zijn?Niet dat alle tegenwoordige ellende daardoor komt maar het is toch anders gelopen dan al die goedlachse ministers en premiers ons deden geloven."Een verenigd Europa"het kon niet hoog genoeg de hemel in geprezen worden.,Premier Kok die met zijn rustige stem ons langzaam de verdoemenis in leidde.Premier Balkenende,die eigenlijk Balkenellende heette.Onze goedlachse,bezwaren wegwuivende,triomfantelijk zwaaiende met de eerste eurobiljetten minister Zalm.Net zo glibberig als een echte zalm.En wat te denken van de grote bedenker van ons nieuw zorgstelsel minister Hans Hoogenkamp in het kabinet Balkenellende één.Deze VVD-er vond dat de marktwerking de prijzen zou doen dalen in ons "verouderde"zorgstelsel.Het moest allemaal anders.De mensen moesten gaan beseffen dat..........bla bla bla bla.Hij vertelde er niet bij dat de vezekeringsmaatschappijen dit systeem zodanig zouden gaan aanpassen ten voordele van hen en niet van de consument.En het zou ook allemaal tengoede komen van de onderlinge samnwerking van artsen en gezondheidscentra's.
Ja.Ja!!!!!!!!!!!!!!!Hun droom moest onze droom worden.Ik denk dat er nu meer nachtmerries beleefd worden dan de mooie dromen over een verenigd Europa waar alles voor de gewone man zou veranderen.Waar wil je werken als jongere-Kies maar een land.Waar wil je wonen-Kies maar een land.En zo zijn er nog veel meer zaken waar onze ouderen en waarschijnlijk ook nog een deel van de jongere generaties alleen nog maar van kunnen dromen.Voorlopig leven velen van ons nog net op een bestaansminimum of zelf daaronder.Dank aan onze regeringen die ons lachend en doelbewust deze ellende hebben bezorgd.de meesten van oud ministers en staatssecretarissen hebben voorzichzelf mooie banen gecreeerd in het bedrijfsleven.Van hen hoor je niets meer.Ben straks benieuwd welke mooie praatjes en beloftes de nieuwe verkiezingen brengen.De droommakers staan startklaar om ons te "helpen".

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 11:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

wat er nu gebeurt met de bezuinigheden hoort allemaal bij het het plan om de bevolking te kleineren en onder de duim te houden. het maakt niet uit welke partij of partijen regeren, ze zijn slechts speelpoppen die doen wat hen wordt opgedragen. wij als burgers moeten bloeden.

De wereld lacht wanneer het sterft
en al wat leeft zal bloeien
zoals de lente zich verkleedt
in het prille groen

waarom toch dan armoe
op een aarde die ieder wezen
kan voorzien van voedsel en geluk
het is het aardse opperwezen

die ons wil ondermijnen, censureren
om tenslotte één rijk te vormen
met horigen en trouwe onderdanen

zonder eigen wil en verloren moed

de Bildenbergers willen heersen en zich baden
in ons vergoten bloed

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 12:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@rosalina: het beeld wat u schetst zal bij de senioren onder ons waarschijnlijk niet onbekend voorkomen, maar wat hebben de jongeren aan dit verhaal? Ik ben van de generatie van kort na de oorlog, en mijn ouders hebben hard gewerkt om NL weer te helpen opbouwen. Mijn moeder vermaakte kleding van haarzelf voor mij. Dat vond ik niet altijd leuk, maar protesteren hielp niet, want er was niet voldoende geld om alles maar te kopen. Ik ben dus echt niet in luxe en weelde opgegroeid! We leerden om met minder genoegen te nemen en kregen geen dure verjaarscadeaus. Toch heb ik een hele gelukkige jeugd gehad! Lieve ouders en een warm gezin!
Wat er nú aan de hand is in NL is niet te vergelijken met wat ik hierboven heb geschreven. De overheid is al jaren bezig de burgers stap voor stap leeg te zuigen. Er wordt met miljoenen en miljarden gesmeten alsof het niet op kan. Allerlei plannen worden beraamd en getest en vaak weer afgeblazen, wat nogmaals zeer veel geld kost. De overheid hééft dit geld niet en haalt het weg bij de burgers. De NL-er moet machteloos toekijken hoe alles maar duurder wordt en heeft het gevoel niets meer over zijn of haar salaris te zeggen te hebben! U stoort zich aan het 'gehuil' van mensen, maar vergist u zich niet, er IS veel stil leed onder de mensen! Lang niet iedereen gaat meerdere keren met vakantie, velen gaan soms járen niet met vakantie, en láng niet iedereen rijdt met een enorm dure auto, dus waarom moeten we ons schamen? Als er welvaart in ons land is mogen we daarvan toch profiteren? Dat sommigen misschien op een wat al te grote voet geleefd hebben is waar, maar vandaag de dag horen we niets anders meer dan dat de consument de hand op de knip houdt. Helaas kunnen heel veel mensen niet anders dan de hand op de knip houden. De overheid is zelf schuldig aan de misère waar we nu in zitten, want hoe halen ze het in hun hoofden om én de eigen bijdrage bijna te (willen) verdubbelen, én de BTW te verhogen, én de kilometervergoeding voor werknemers te schrappen, enz. enz.? Vindt u het dan zo raar dat velen in de problemen komen? Dit is echt niet allemaal eigen schuld hoor! Er zijn heel veel mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt en die daar echt niet om gevraagd hebben! Deze mensen zitten nu in een uitkeringssituatie en krijgen niet alleen veel minder centjes binnen, maar moeten gewoon die hogere eigen bijdrage in de zorgkosten betalen, plús de steeds maar duurder wordende boodschappen! We hebben niet allemaal een groententuintje achter het huis, dus gezonde voeding wordt daar ook bijna een luxe.
Ik hoop dat ik door mijn bijdrage u op iets andere gedachten heb gebracht. De crisisjaren waren beroerd, maar waar we nu heengaan...? Laten we met ons allen op de juiste politieke partij gaan stemmen op 12 september; misschien dat we het tij een beetje kunnen keren!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 12:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik word niet goed van die ontevreden figuren zoals Kill en Joop.
Als ik van 50 jaar geleden van de daken had geschreeuwd: kijk eens langs de straat, daar staat één personenauto. Over vijftig jaar staan er voor bijna ieder huis twee. Ja dan hadden ze me misschien opgesloten. Wees toch eens blij.
Het is vandaag bevrijdingsdag!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 12:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Misschien moeten 'ze' er ookeens bij stilstaan dat hoe ouder mensen worden hoe meer medicijnen ze nogal eens moeten gebruiken. Met deze verhoging worden dus vooral ouderen gepakt en dat is nu net de groep die er tochal het meest op achteruit gaat.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 12:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Rosalina vergeet één ding.
Veel mensen klagen niet ten onrechte. Zoals altijd in tijden van nood/crisis wordt door de heersende klasse primair gedacht aan de minima, niet om ze te ontzien of zelfs nog iets extra's toe te schuiven, nee, om ze nog iets extra's af te pakken. Ondanks die zgn. crisis is ons land nog steeds een bijzonder rijk en welvarend land, maar helaas is die welvaart een beetje ongelijk verdeeld en als het aan de beter bedeelden ligt moet dat vooral zo blijven, zie bijv. hoe VVD, CDA, D'66 en PVV lange tijd op geen enkele manier bereid waren iets te doen aan de hypotheekrente-aftrek. Juist de hoogste inkomens profiteren daar het meest van, want het stelt ze in staat peperdure huizen te kopen en daar een zeer hoge hypotheek op te nemen en ook hun luxe hobby's
te kunnen voortzetten, zoals een paar keer per jaar op vakantie naar verre oorden, regelmatig aanschaffen van dure bolides, het vervangen van hun na enkele jaren alweer als gedateerd beschouwde interieur, enz. enz.
Ook veel aan cultuur bestede subsidies komen vooral ten goede aan de hogere inkomensgroepen, zo wees een aantal jaren geleden door de Volkskrant gedaan onderzoek uit.
Denk overigens niet dat ik tot de klagers behoor, ondanks mijn betrekkelijk bescheiden inkomen.
Ik heb het goed hoewel ik het moet doen van AOW plus een kleine lijfrente, woon in een bijna hypotheekvrij huis, koop om de paar jaar een andere auto van minstens tien jaar oud want die kan ik nog net betalen, vind regelmatig waardevolle dingen die bij het grof vuil op straat zijn gezet, heb een lage gasrekening omdat ik zolang het niet al te hard vriest kan volstaan met het stoken van hout, enfin, ben best tevreden maar ik zie hoe mensen die echt op een minimum zitten het steeds moeilijker krijgen. Mijn hoop is dan ook gevestigd op Roemer en Samsom om hierin verandering te brengen.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 12:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@joop b:

ik kan me wel vinden in jouw bijdrage. Ook ik ben van mening dat iedereen met een niet kinderachtig salaris vrijwillig afstand zou moeten doen van bijvoorbeeld Kinderbijslag. Ik denk dat dit niet eenvoudig te realiseren zal zijn, want men vindt dat men er 'recht' op heeft. Echter, mensen die per jaar een ton of meer verdienen zijn heel goed in staat zijn om hun kinderen zelf te onderhouden en zitten echt niet te wachten op de K.B.
Wat onze AOW-ers betreft: deze mensen mogen er wat mij betreft flink op vooruit gaan! Geld wat uitgespaard kan worden door de K.B. niet meer uit te keren aan mensen met een riant salaris kan prima verdeeld worden onder onze ouderen! Zij hebben meegewerkt aan de wederopbouw van ons land en verdienen het niet om op hun oude dag op een houtje te moeten bijten!
Verder zou ik er een voorstander van zijn als de K.B. stopgezet wordt zodra mensen uit een ander land besluiten om terug te gaan naar het land van herkomst. Het is gebleken dat er op uitgebreide schaal gefraudeerd wordt (er worden meer kinderen opgegeven dan er werkelijk bestaan!), en ook daar is het nodige geld te besparen. Het is eigenlijk te zot voor woorden dat er zo makkelijk en zonder al te veel controle geld naar het buitenland wegvloeit! Ook al gaat het hier misschien niet om miljoenen, het is wel een signaal naar de burgers toe als er toezicht is/komt op geld wat uitgekeerd wordt. Daarin behoort de overheid transparant te zijn!
Over het salaris van TV-presentatoren kan ik zeer kort zijn: de "Balkenendenorm" hanteren! Hun salaris staat in geen enkele verhouding tot hun prestaties. Er zijn er veel teveel die buitensporig veel verdienen en daar moet maar eens tegen opgetreden worden! De burger begrijpt hier niets van.
Laten we goed nadenken over waar onze stem op 12/9 naar toe gaat! Ik verlang naar een socialere samenleving, waar geen plaats meer is voor zakkenvullers!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 13:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Joop B
ik met het met jou standpunt helemaal eens, maar zouden wij niets eens met ons alleen op moeten gaan staan, en geen ziekenfonds premie meer betalen, mischien dat dan de ogen van die op het pluus zittende dames en heren eens open gaan.
Wij stekende miljarden in de banken, helpen griekenland portugal spanje en italie, waarom moeten wij die 48 jaar steenhard hebben gewerkt nu opeens alles inleveren.
Want het vrijgeven vande markten is ook aniet in ons voordeel geweest, want er is steeds weer kartel vorming.
Neem de ziekenfondsen telefoon maatschappijen verzekeringen noem maar op het is te gek voor woorden.
groetejs herman van B

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 14:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

als ik de verhalen lees zijn er maar weinig die het er mee eens zijn op sommige na
die het beter hebben dan wij ik ga zeker stemmen geef niet de pvv overal de schuld
van dat het mislukt is met hun plannen ze hebben zelf alles gedaan bij de eerste keer of hij alsublieft turug kwam ik moet allang mijn medicijnen betalen
plus 107.e permaand ik heb het kleinste paket blij dat het is gevallen anders hadden er nog meer dingen gekomen ik stem niet op een van deze die weg zijn maar ga wel stemmen niet op overlopers zo als het c.d.a hoelang blijven de mensen dit pikken bonissen hoge lonen ministers dure auto vliegtuigen hsl
waar niemand in zit er is geld zat ga eerst uit de euro en word weer baas
over het land voer het ziekenfons weer in dat was eerlijk

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 14:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Rosalina, Wij lezers uwer commentaar zullen ons af moeten blijven vragen, en dit is maar een vraag, bent u een goed mens? bent u een slecht mens? Bent u een profiteur van de omstandigheden zoals het op dit moment reilt en zeilt? bent u een meeloper, bent u een profiteur van de omstandigheden zoals het zich voorgedaan heeft in de laatste 50 jaar? Bent u iemand die van de omstandigheden geprofiteerd heeft de laatste 50 jaar en nu een mooie kapitale villa in bezit heeft van ongeveer €1000.000.en in het bezit van een riant pensioen? Dit zijn allemaal maar vragen en geen beschuldigingen. En dan afgeeft op het clootjes volk? Waar u ook jaren lang eventueel van geprofiteerd hebt? Bedenk dat dit geen beschuldiging is, enkel een vraag? Uw kommentaar in dezer annaliserend krijg ik een raar gevoel omtrend u hierbij, bedenk wel dat u in de minderheid bent mocht u tot de opvreters van Nederland horen, de meerderheid is nog altijd het zogenaande CLOOTJES-VOLK en eenmaal komt er een afrekening, bedenk dit goed, DE KRUIK GAAT NET ZO LANG TE WATER TOT HIJ BR......T ---- MAAR DAN HELPT HIER OOK GEEN LIEVE MARE MEER AAN, ik vind dat u een beetje van de hoge toren af blaast en dit zou ik achterwege laten als ik u was, het dubbeltje komt wel aan het rollen, bedenk dit goed, een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, en zou toch spijtig zijn als men ooit ook met de bekende vinger naar u zou wijzen? De tijden worden raar, kijk beter om u heen en u ziet het verschil met 50 jaar geleden, trek dan uw plan, dit is nog altijd goed gemeend, Einde discussie, Kill.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 14:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Rosalinda

Ik ben niet ontevreden hoor, ik ben gewoon boos...
Waarom? Oké, daar komtie dan..

Ik ben boos op politici die, om zelf in een betere positie te komen ons beloven wat we maar willen horen. Als ze dan eenmaal op die mooie nieuwe positie terecht komen, zitten ze tevreden achterover en gaan eerst kijken hoe ze deze zo goed mogelijk kunnen behouden zonder dat ze al teveel stof op doen dwarrelen want, hoe meer je doet, hoe meer risico je loopt. Zorg er voor dat je goedlachs met leuke pakkende one-liners goed in beeld komt bij de juiste actualiteiten programma's in beeld komt en probeer vooral niet teveel te veranderen.

Echt dingen aanpakken die niet deugen, nee dat doen we niet want dan komt je positie in gevaar. Geniet van je luxe leventje, je verdomd aardige emolumentjes en zorg dat je de ambtenaren die hun zakken vullen door vergunningen en gunningen te verlenen aan véél te dure projecten zoals autowegen, bruggen, Deltawerken, ziekenhuizen, openbare gebouwen en noem verder maar op. Natuurlijk weet je echt wel van de kartelvorming bij de bouwondernemingen, de verzekeringen en de banken maar waarom zou je zulke machtige kartels tegen je in het harnas jagen? Veel te veel risico! Geniet en hou je bek...

Ministers van ontwikkelingssamenwerking weten echt wel dat er meestal maar een minimaal percentage of zelfs promillage daar terecht komt waar het hoort. Ze worden als vorsten ontvangen. Ze lieten zich rijden van banket naar banket met dikke auto's en lieten zich voeren naar de projecten die met ons geld gebouwd werden. Natuurlijk hadden ze wel kunnen nagaan dat hun collega's van andere landen naar diezelfde projecten gevoerd werden maar ja... wat kun je nu helemaal als minister van zo'n klein landje. Als je er over probeert te spreken met anderen dan krijg je meteen te horen: Stil zijn want daar hebben hoge heren belangen die je niet tegen je wilt hebben.

De mooiste vrouwen willen je met van alles helpen 's nachts op je hotelkamer waar een mini camera alles natuurlijk opneemt. Ja, wel vervelend dat je voorganger je dat niet vertelde bij de overdracht. Maar ja.. hoe kon hij, ze hadden hem ook al in hun macht. Die dames zijn er alleen maar om je te laten vergeten dat je onderweg in de auto alleen maar ellende op de wegen zag toen je naar het Afrikaanse paleis reed. Je moet in die roes blijven, met liefst zoveel mogelijk alcohol en leuke presentjes. Helaas heb je af en toe wel eens last van de gedachte dat het allemaal helemaal niet klopt wat ze je daar voorhouden maar dat wuif je dan maar snel weer weg....

En toen kwam daar ineens die verrekte Pim... Die dreigde al die zo mooi verhulde reeds decennia bestaande rotte systemen overhoop te halen....
Bouwfraude.... paniek paniek paniek... het systeem dreigt om te vallen want het publiek begint in de gaten te krijgen dat Pim maling heeft aan al onze zo zorgvuldig opgebouwde heilige huisjes..... Wat nu...
Gelukkig hebben we hem niet op hoeven laten ruimen, dat deed de e.o.a. ontspoorde idioot al mooi voor ons.
Jemig en dan weer die verdomde Wilders...

Nederlanders begrijpen steeds wat meer!

De gewone mensen van Nederland worden echter steeds wijzer door het gebruik van de PC. Ze krijgen steeds beter in de gaten waarom er blanco opdrachten gegeven worden voor peperdure nieuwe straaljagers. De financiële belangen van de wapenindustrie zijn zo enorm dat ze echt altijd in staat zijn om, indien dat nodig is, ergens onrust in de wereld te veroorzaken of goed uitkomende misverstanden. Natuurlijk was 9-11 heel vervelend maar men kwam pas tot actie tegen Al Qaida toen er een gasleiding van Rusland naar West Europa aangelegd moesten worden en de belangen van een belangrijke Amerikaans bedrijf in het geding kwamen. Toen werd via via de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken naar o.m. Nederland gezonden. De hulp van Nederland was nodig om Duitse regering te bewegen om mee te doen in Afghanistan, en zo ook de andere landen.

Ik zie nog de beelden van Maxime Verhagen, zich keutelophoudend en handenwrijvend staande onderaan de trap van het Amerikaanse regeringsvliegtuig. Hij mocht mevrouw Clinton naar Balkenende brengen en Jan Peter wilde wel zo graag een mooie baan binnen Europa, dus ook die had een hoog knipmesgehalte.

Nederlanders begrijpen steeds wat meer!

Waarom zoveel gedoe tegen die Pim Fortuyn en Geert Wilders?
Iedereen die teveel vragen stelt vorm een gevaar voor velen. Heel ongemakkelijk en vele die dan niet meer zo lekker slapen.

Nederlanders waren helemaal niet voor Wilders omdat hij in de Islam het land uit wilde! Nederland had gewoon behoefte aan een sterke persoonlijkheid die het aandurfde om zich te verzetten tegen al die idiote foute heilige huisjes en verrotte systemen, een soort nieuwe Pim Fortuyn dus. Even zag men in Geert een nieuwe Pim en alleen daardoor kon Geert zo scoren. Islam was voor de meeste kiezers gewoon niet van belang.

Ook ik stemde een keer op Wilders maar ik heb absoluut niets tegen de Islam of tegen Turken of Marokkanen in het algemeen. Kissebissen over teksten in de Koran? Wat een gelul, dan heb je de bijbel zeker nog niet goed gelezen, daar staat ook het e.e.a. in wat echt niet zo mooi is. Hypocriet gedoe als de Duitser haat en herdenkingen? Zouden wij het leuk vinden als ze in Afrika elk jaar herdenken dat Nederlanders Afrikanen als vee bijeendreven en in Amerika voor veel geld verkochten? Hou toch op, we zijn hartstikke afhankelijk van Duitsland. Als zij niets meer importeren uit Nederland zijn we binnen een maand failliet!
Als je van je regering verlangt dat ze eerlijk zijn, wees dan ook eerlijk tegen jezelf... toch?

Sorry Rosalinda, ik werd alweer even een beetje boos..
Maar waar dit ellelange verhaal eigenlijk om gaat:

Nederland heeft, als ik jullie zo lees, net als ik behoefte aan een sterke persoonlijkheid die dingen aan de kaak durft te stellen. Iemand die beseft dat de staatskas van de Nederlanders is en dat de belangen van die Nederlanders ook als in een goed vaderschap beheerd moet worden. Eerlijk en fatsoenlijk.... Iemand die doorvraagt en doorkijkt, die een groep van mensen om zich heen weet te scharen die niet bang zijn voor heilige huisjes en zelfs niet voor een kogel. Nederland wil de boel eindelijk weer eens goed rechtgezet hebben en korte mette met het geneuzel.

Vluchtelingen hoef je geen 12 jaar te laten wachten en dan nog niet echt iets weten. Pak die dingen aan en zie dat je zulke dingen binnen een jaar rond hebt, dan kun je stoppen met dweilen met de kraan open. Wees soms hard, maar vooral helder, duidelijk en luister naar de stem van het volk!

Oh en Rosalinda, je hebt wel gelijk maar ik ben het niet met je eens.
Je laat je gevoelens van ellendige armoede verzoeten door romantische gedachten van een periode in je leven toen alles nog eenvoudig en relatief zorgeloos was en je de nog belangrijkere liefde van je ouders om je schouders voelde.
Mooi, dat ben ik wél met je eens.. maar het heeft niet veel te maken met de realiteit van vandaag waar vooral ouderen die deze maatschappij hebben opgebouwd met vaak bloed, zweet en veel tranen. Ja, de mensen die vaak niet ver na de oorlog geboren zijn. Deze mensen voelen zich nu aan de kant gesmeten en dat lees je hier dan ook duidelijk.

Ik ben boos omdat ik zie dat veel te veel mensen zich verrijken op een gruwelijke manier, ten kosten van deze ouderen die nu ze medicijnen nodig hebben en de zorg waarvoor ze hun hele leven betaalden haast niet meer kunnen krijgen binnekort. Laat ze maar hele dagen in de stront zitten en een onwaardige dood sterven omdat ze de medicijnen die ze nodig hebben niet meer kunnen betalen.
Ja boos... heel boos!

Onze kinds kinderen hoeven echt niet de dupe te worden als we maar beter letten op al die graaiers zoals pensioen- en verzekeringsmaatschappijen, banken, en véél scherper toezien op zinloze projecten (hoge snelheid trein om er maar 1 te noemen). Gewoon het oude boerenverstand gebruiken en de juiste keuzes maken. Ook de regering kan elke Euro maar één keer uitgeven.

Nederlanders begrijpen steeds wat meer!
Nederlanders denk goed na voor je kiest in september en laat juist nu geen enkele stem verloren gaan. Laat van je horen en pik niet alles als makke lammeren!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 14:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Even mijn excuses aanbieden
Ik ben veel te langdradig geweest, teveel woorden door mijn boosheid
doorgerateld.. Sla het maar over hoor, je hebt meer te doen dan mijn frustraties te lezen..

Maar ik ben niet boos op jou Rosalinda
Ik denk dat je een fijn mens bent
Tevreden mensen zie ik veel liever dan mensen die altijd maar zeuren en kankeren. Ik ben zelf ook best een tevreden mens maar je mag mensen natuurlijk nooit het recht bijna ontnemen om hun verontwaardiging hier neer te zetten, door de indruk bij ze neer te leggen dat ze ontevreden en bijna onredelijk zijn
Want dat zijn de mensen hier echt niet. Ze geven uiting vanuit hun oprechte eerlijke en soms emotionele gevoel

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 14:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Kill. Nog geen einde discussie. Even iets rechtzetten. Ik woon in een eenvoudig rijtjeshuis, heb geen auto; ook nooit gehad.Ik heb AOW en een klein pensioen.
Doordat ik geen auto heb en altijd zuinig heb geleefd heb ik wel wat spaargeld
overgehouden en kan ik nu plezierig leven. Zo goed?

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 15:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ joop b:

het was inderdaad een flink stukkie tekst, en als het nu nóg niet duidelijk is voor iedereen, dan weet ik het niet meer. Ik denk dat je er vanuit moet gaan dat de info die je hier gaf voor velen 'nieuw' is. Wat weet men van wat er achter de schermen gebeurt? Er is veel frustratie bij de mensen. Ze hebben het gevoel met de rug tegen de muur te staan. Daarom is het goed dat we hier ons hart eens een beetje kunnen luchten en tevens kennis kunnen nemen van wat er bij anderen leeft. Als we eerlijk mogen zeggen wat we ergens van vinden (zonder scheldwoorden), krijgen we misschien wat meer begrip voor elkaar!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 15:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Die gasten in Den Haag, die moeten we maar eens een paar jaar verplicht op het bijstandsniveau zetten. En dan ook niet gaan janken “mijn wasmachine is stuk of dat doet het niet meer”. Dan vreet je ook eerst je huis maar op.

Ik vraag mij af, wanneer de Nederlander de straat op gaat.


LEG DE BOEL PLAT, IN DEN HAAG EN ANDERE STEDEN.

Ik doe hierbij een oproep. Mensen stuur dit door!

Ik ga mee, met de scootmobiel.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 15:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik ga ook mee met de scootmobiel, waarom niet meer mensen, misschien dat dit dan helpt, wij zijn toch al het K.I.N.D van de rekening

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 15:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik héb (nog) geen scootmobiel!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 15:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

We moeten natuurlijk niet vergeten dat er ook velen zijn die een goed salaris hebben maar op dit moment haast geen oog dicht kunnen doen omdat teveel zorgen hebben. Hypotheek van 4 ton waarvan een flink deel aflossingsvrij is, maar het huis is misschien eind van dit jaar nog maar 3 ton waard als het zo door gaat met de economie. Ook van hen kun je niet verlangen dat zij de rekening van alle ellende van nu zullen gaan betalen. Bij hen staat er zelfs vaak het huwelijk op het spel en kinderen die hun veilige haven daarmee dreigen te verliezen. Ook bij hen kun je niet zomaar verlangen dat ze hun KB inleveren.

Nee ik zie liever dat men jacht gaat maken op de eigenaren van exorbitante schepen in de jachthavens van Europa. De eigendommen na gaat van de directies van openbare instellingen zoals b.v. die van Rijkswaterstaat, loterijen, water-, energie en spoorwegbedrijven om er zo maar even een paar te noemen.
De eigendommen van hoge ambtenaren zoals 2e of 3e huizen en jachten op verre mooie bestemmingen.

Salarissen en eindejaarsuitkeringen en dan geen waarschuwingen of het aan hun fatsoen overlaten maar direct ingrijpen!
Er zijn mensen die een veelvoud verdienen van de Balkenende norm, die nog wel betaald worden uit de staatskas! Te gek voor woorden in deze tijd. Meteen aanpakken.

De multinationals die geen of amper vennootschapsbelasting betalen, maar dan wel Europawijd of zelfs wereldwijd. Hoe oneerlijk is dit tegenover grotere bedrijven die nog geen multinational zijn en wel belasting moeten betalen? We bouwden dus een systeem dat mensen en zaken ertoe drijft om z.g. vindingrijk te worden. Je kunt ook zeggen: beduvelen. En hoe is het met jouw salaris Gerrit Zalm? Een beetje handig of creativiteit met de cijfertjes en dan kan jij er weer een paar miljoen uit sleuren aan het eind van het jaar bovenop het toch al veel te hoge salaris dat wij Nederlanders betalen?

Nederland moet weer een mening krijgen. Geen rechtse vetnekken of linkse rakkers maar reële vrouwen en mannen die een eind maken aan de vele miljarden opslurpende corruptie, kortzichtigheid en pure domheid. Geen goedgelovigheid maar doortastend controle systeem dat werkt bouwen en steeds de vinger op alle nodige plaatsen aan de pols houden.

Een Pim Fortuyn maar dan zonder dubbele bodem, die ook echt durft te geloven in zichzelf en het mes durft te zetten in de ministeries, waar hij of zij de vele foute lieden uit schopt.

Wij zullen af moeten wachten helaas tot er weer zo iemand zich aandient en we mogen ons zeker niet weer laten verdelen...

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 15:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hey opa,

Je gaat niet onze kok tegen de vlakte meppen met je rollator voordat we een nieuwe kok hebben hoor!
Grrr...
Anders hebben we alleen nog maar rauwe piepers te eten joh..

Oh Cat, ik kom je ophalen met mijn gtx rollator hoor, heb jij je spandoeken al klaar dan?

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 16:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ Elze

Tja Elze, Julius uit Rome zei ruim 2000 jaar geleden al:"Geef het volk brood en spelen" en dacht daarbij, dan heb je er geen last van.

De Bilderbergroep, tja zucht...
Voor sommigen die hier nog niet van hoorden:
Je tekst hier...

Mooi gedicht trouwens Elze..

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 16:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het lijkt het simplistische verbond wel ? Maar daar konden we toen nog om lachen. Gewoon blijven plukken totdat de laatste veren er uit zijn. Als we namelijk niet meer hebben, kunnen we ook niets meer uitgeven. Gevolg is en zelfs nu al bij veel winkels e.d. te merken, dat we nergens meer gaan zitten om gezellig een sappie te doen op een terras in de zon. Als hij schijnt tenminste. De middenstand gaat nog veel meer klappen krijgen en mogelijk helemaal naar de gallemiezen ! Als je het al niet breed hebt en chronisch ziek bent, dan ga je samen twee-maal deze eigen bijdrage betalen. En sommige medicijnen worden niet vergoed, idem de diverse alternatieve geneeskunde, of slechts gedeeltelijk.
Wat meneer Hipppo zegt, slaat echt helemaal nergens op. Die gaat op een partij stemmen die de afgelopen30 jaar voor alle (niet bestaande) kinderen heerlijk de kinderbijslag heeft weggegeven. Meneer Zalm die onze gulden verkwanseld heeft we en daardoor 10% inkomsten hebben ! Meneer Kok die ons kwartje nooit heeft terug gegeven. Ons aardgas wat voor een appel en een ei wordt verkocht, terwijl we daar goed aan hadden kunnen verdienen. En zo kan ik nog wel uren doorgaan. Vanaf zo'n 60 jaar geleden hebben de Nederlanders hard gewerkt om te maken wat het tot 25 jaat terug was. Toen kwamen de paarse witte boorden criminelen die hun zakken vulden en de rest verkwanseld hebben. Ontving deze week een mop per e-mail: Als je een bank berooft kom je in de gevangenis ! Als een bank ons gerooft krijgen ze een vette jaar-bonus !!!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 16:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het gaat hier niet om de tekorten in de zorg maar om het gat in de schatkist. In 2013 wordt het 420 en levert de schatkist ongeveer 300 miljoen euro op.
Schandalig hoe men met levensbehoeften omgaan om de verkwanseling te verdoezelen.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 17:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ joop b: als je een hypotheek van 4 ton hebt, en je rentevaste periode is nog (lang) niet voorbij, en je ook niet werkeloos geworden bent, is er niet zoveel aan de hand denk ik. Als je geen redenen hebt om te verhuizen, is het uiteraard wel heel vervelend als je weet dat je woning flink minder waard geworden is, maar wees eerlijk, je moet toch wel een goed inkomen hebben om een hypotheek van 4 ton te krijgen! Dus lijkt het me best goed mogelijk om zónder of met beperkte K.B. toch goed voor je kids te kunnen zorgen. Ik denk dan ook dat de K.B. inkomensafhankelijk gemaakt moet worden. Daardoor leveren de hogere inkomens wat in en krijgen de lagere inkomens wat extra. Dat geeft de laatstgenoemde groep wat extra koopkracht.

P.s. bedankt voor het aanbod, maar............ hoe hárd gaat jouw gtx-rollator? Kan ik 't wel bijbenen?
En nee, de spandoeken zijn nog niet klaar. Ik heb nog geen pakkende tekst!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 17:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Cathja

Er zijn natuurlijk heel wat mensen die samen werken waarvan één of soms beide partners zorgen hebben over het behoud van hun werk.
Scheiden behoort eigenlijk al niet eens meer tot de mogelijkheden, als dat wenselijk zou zijn. Ik las ergens dat in Nederland zo'n 400.000 mensen in de situatie zitten dat de waarde van hun huis als onderpand voor hun hypothecaire lening in feite al niet meer toereikend is.

In principe kan de bank dan om bijbetaling vragen of de hypotheek opzeggen. In dat geval gaat hun huis onder de hamer en dan lopen ze dus het risico dat ze met meer dan een ton aan restschuld zitten en bovendien worden ze het huis uitgezet en zie dan maar in korte tijd een huurwoning te vinden. In veel gemeenten is de gemiddelde wachttijd inmiddels al zo'n 6 - 10 jaar. Het aantal mensen met een urgentieverklaring is vaak niet meer te tellen...

Ik denk dat veel banken dit erg goed beseffen maar dat zij besloten hebben om dit te accepteren zolang de mensen hun premie kunnen betalen. Als zij op dit moment te veel mensen hun huis uit zouden zetten dan zou de markt nog erger onder druk komen te staan en dan leveren ze bij openbare verkoop ook niet meer genoeg op. Banken zitten hier wel behoorlijk mee in hun maag.

Heel de normale doorstroming van woningen ligt door de hogere eisen van de banken toch al zo stil. Daarom is het haast onvermijdelijk dat woningen tot aan het einde van dit jaar nog wel met zo'n 10% in waarde afnemen. Mensen leg alsjeblieft wat geld opzij want indien je door onverwachte omstandigheden een keer 3 maanden aaneen je premie niet zou kunnen betalen dan hang je echt voor heel vele jaren. Je kop hiervoor in het zand steken lost al helemaal niets op maar raak ook niet in paniek want angst was altijd al de slechtste raadsheer. Gebruik je verstand!

Persoonlijk ken ik nogal wat mensen die wel graag zouden willen gaan scheiden maar dit zich nu echt gewoon niet kunnen veroorloven. Financiële zorgen zijn heel vaak een reden waardoor spanningen in een relatie te hoog oplopen.


Maaruh.. Cathja, mijn rlltorretje hoef je niet bij te houden hoor, ik zet je gewoon voorop en dan scheuren we zo weg en uhmm....
Ik vrees dat ik nog meer tekst in me rugzakkie heb dan je lief is...
bloos...

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 18:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

jantje.i. wil graag even een schrijffoutje verbeteren.
Want in mijn reactie schrijf ik iets over meneer Zalm. Ik blijf beleefd !
Maar wat ik wilde zeggen was, dat door dit wiskundig wonder wij 10% minder
aan inkomsten hebben. Hij heeft namelijk bepaald dat Hfl 1,- = € 0,45.
Echter volgens een aantal economen, die dat vooraf en ook later hehbben aangegeven, had dit moeten zijn Hfl 1,- = € 0,50.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 18:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb reeds eerder gereageerd op e.e.a., maar er nog vele andere zaken waar onze schriftgeleerden in Den Haag steken hebben laten vallen.
Zij hebben heel veel dingen goed gevonden en/of niets gedaan als iets niet in de haak was. De extreem gestegen huizenprijzen in verhouding tot alle andere prijsstijgingen. Hoe kan het dat de huizen zo enorm in prijs gestegen zijn ?
De materiaal- en salariskosten zijn namelijk in normale stappen gestegen.
De banken vonden dit natuurlijk geweldig. En de overheid dacht laat maar lekker gaan, want dan komt er ook bij ons nog veel meer in het laadje terecht.
Ook de gemeenten maakte hier handig gebruik van, want de grondprijzen gingen ook lekker omhoog. Je koopt landbouwgrond voor weinig, pas je bestemmings-plan aan en verkoopt het als bouwgrond aan projektontwikkelaars.
En uiteindelijk pas je dan ook de WOZ-waarde even aan, bingo weer kassa.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 18:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

O ja, had ik al gezegd dat ik als alleenverdiener voor 2 personen 2x400/12
€ 66,67 per maand betaald alleen aan eigen risico. Daarnaast nog de basis- en aanvullende premie. Die aanvullende hebben we beiden keihard nodig !

Totaalkosten per maand voor de ziektekostenverzekering € 355,- / 2 personen.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 18:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

JA,JA mensen een hele grote mond.
Maar niets ondernemen.

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 19:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Pim is er niet meer, had hij iets voor ons kunnen betekenen ? We zullen het nooit weten. Op wie moet je nu stemmen ? Uiteindelijk wordt het altijd een compromie !
De perfecte partij bestaat voor niemand, maar als er een zou zijn dan krijgt die de mogelijkheden niet. Of is er al de angst bij andere partijen dat zij alle uit de kast halen en een complot smeden tegen die persoon of partij. Had Pim maar de kans gehad. Dat si morgen alweer 10 jaar geleden en die rat van Vv.d.G. komt bijna vrij.
ZSeker weten dat die straks spoorloos is verdwenen, want die heeft dit niet alleen bedacht, daar steekt erg veel meer achter. De gevestigde orde in hun gouden huisjes waren bang van hem. Hij wist waar het niet klopte !

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 21:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ joop b:

ik heb gelukkig geen mensen in mijn familie- of kennissenkring die gaan of willen gaan scheiden, dus ik heb geen voorbeelden van hoe het dan moet met een woning met een (hoge) hypotheek. Ik ken ook geen mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, of die daar bang voor zijn, en dat 'kleurt' mijn bijdrage uiteraard wel een beetje.
Ik ben 5 jaar geleden van een huurwoning naar een nieuwe koopwoning verhuisd. Een hele gewone woning, een rijtjeshuis. Dat was kort voor de recessie begon dus. Ik hoor vaak mensen klagen (en terecht) dat de woningen de laatste jaren zo enorm in prijs gestegen zijn en dat het goed is dat daar eens een eind aan komt. Dat is waar. Maar in mijn geval ligt dat anders. Je koopt een nieuw huis en daarop valt niets af te dingen en ook is er geen makelaar aan te pas geweest die de prijs hielp op te drijven, wat jarenlang is gebeurd. Makelaars gaan volgens mij echt niet vrij uit. Ik moest de 'catalogusprijs' betalen plús er moest wat meerwerk gedaan worden en er moest nog een keuken gekocht worden. Alles bij elkaar opgeteld kom ik op een prijs die de woning bij verkoop minimaal moet opbrengen. Krijg ik de minimale prijs dan verlies ik er in feite op (inflatie), zéker als ik kijk naar de jaren achter ons waarop we gewend waren aan prijsstijgingen. Een 'eigen woning' als oudedagsvoorziening klopt dus niet (meer)! Als de woningen nog veel meer in prijs zouden zakken, dan staat mijn huis binnenkort ook onder water, en dat is echt geen eigen schuld.
Ik kijk dan ook met veel belangstelling en spanning uit naar de verkiezingen, want dan zal er toch meer duidelijkheid moeten komen over wat er op de huizenmarkt gaat veranderen. Dát er iets moet veranderen is wel duidelijk! En dat het mij en vele anderen (veel) geld kan gaan kosten, daarvoor ben ik wel een beetje bang! We zullen zien.
De discussie ging eigenlijk over een ander onderwerp, maar vandaag de dag hebben veel mensen het over allerlei lastenverzwaringen, en niet alleen maar over de voorgestelde verhoging van de eigen bijdrage in de zorgkosten. We zijn het er allemaal wel over eens dat dit een onzalig plan is! Het is met onze overheid niet of/of, maar en/en en nóg eens en/en!

Waar een discussie op uit kan lopen hè?

Sympathiek van je dat ik voorop je karretje mee mag scheuren richting Den Haag! We kunnen helaas niet over de vluchtstrook langs de snelweg, dus alles binnendoor op één dag is wel tijdrovend! Dat wordt vroeg van huis dan!

Tot slot zou ik zeggen: gooi al je tekst er maar uit; ik hoop dat andere lezers er ook iets van op kunnen steken!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 21:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Joop B
lees ik je verhaal dat kan ik mij niet aan de conclusie onttrekken dat jij PVV zieltjes probeert te winnen. Echter als 1 partij binnen nog geen 2 jaar bewezen heb dat je deze niet kan vertrouwen dan is het die PVV toch wel. Jij heb het wel over "ach het gaat niet om de islam" is niet relevant en waar je mensen mee probeert in slaap te wiegen maar waar jij ook weet dat het woordje vrijheid in de PVV, en bij de PVV, niet voor iedereen het zelfde is of geld en waar verkiezingsbeloften als AOW blijft 65 jaar geen verdere marktweking in 2010 een farce was. AOW was onbreekbeer en verdween binnen 14 uur in de prullebak als open sollicitatie naar de VVD. En wat was het antwoord van Wilders? Dat 65 jaar hadden WIJ verkeerd begrepen, maar het was wel een breekpunt.

Ken jij die leraren nog die zich negatief uit lieten over de PVV en waar deze volgens Wilders ontslagen moesten worden want ze waren in overheidsdienst en tegen de PVV. Ken je die toespraak nog in Noord Holland die niet door ging en waar alleen de PVV (en dus een minderheid) tegen was. Waar is de vrijheid van de meerderheid Joop B? Vind jij niet dat de PVV mensen met een andere (linkse) mening demoniseert, Valt het jou niet op dat Wilders geen verantwoording wilt of durft te dragen. Dat hij elk TV programma mijd als het niet van Wakker Nederland of PowNed (telegraaf) omdat hij weet dat hij daar wel zijn propaganda praatje kan houden zonder bang te zijn voor die kritische vraag.

Je heb met veel wat je oplepelt gelijk maar Wilders is niet anders, net zozeer dat Pim het leuk bracht maar zag jij ook hoe zijn partij ons de JSF aansmeerde? Wilders stal zijn kamerzetel van de VVD en is niets anders dan een wolf in schaapskleren en waar zijn gedrag haast vraag om proletarisch te gaan winkelen. Hij kwam namelijk ook niet eerlijk aan zijn kamerzetel of valt dit niet onder diefstal voor de eigen protomonee Joop B?
Het meest ergelijke vind toch ik echter nog zijn nep opkomen voor onze bejaarden en waar het de schuld van de EU is. Hij stemde wel in met 9 euro kosten per recept en waar hij voor het catshuis akkoord al meer dan eens instemde met maatregelen waar de bejaarden meer werden gepakt dan menig ander.

Als je moest kiezen tussen
er ging misschien veel fout, ik wist het niet maar ik had een aangenaam leven

of

Ik weet nu veel meer maar ik heb geen cent te makken
wat zullen de mensen dan kiezen?

Je verhaal van "door het Internet weten wij meer" klopt zonder meer.
Maar be my guest Joop B ga eens op onderzoek uit

Welke regeringen zijn er verantwoordelijk voor de massa immigratie en sloten convenanten af voor meer ongeschoolde arbeiders

Welke regeringen hebben ons de grootste tekorten bezorgd
Welke partijen hebben het meeste geregeerd

maar de absolute uitsmijter is tocht wel de de conversie van de gulden naar de euro en waar dit 1 op 1 lijkt te zijn gedaan. De staatsschuld waar in geen enkel jaar de deling door 2.20 is te vinden maar waar de deling wel zichtbaar was in is het salaris en de uitkering.

Sterker Joop B wie overtuigt mij dat er een echte staatsschuld is en of deze niet alleen virtueel bestaat om ons onder de duim te houden? .

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 22:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

OPLOSSING VAN ZORGPROBLEEM!
Als je als gepensioneerde een klein pensioen hebt, dan mis je de huursubsidie en de zorgtoeslag. Maar je moet als echtpaar wel € 3000 zorgpremie betalen. Het eigen risico gaat omhoog naar € 800 voor 2 personen. Daarop komt straks nog € 9 per huisartsconsult en de onrendabelen (zieken en ouderen) zullen dit niet meer kunnen betalen en zorgmijder worden. Gevolg: De gemiddelde leeftijd van de duurdere patienten zal enorm zakken en het zorgprobleem is opgelost.
De gezonde en werkende mensen zullen niets merken van deze maatregel want ze zijn nog gezond en voor hun is € 9 een verwaarloosbaar bedrag. Dus selectief de duurdere zorggebruikers opruimen. De ideale oplossing!

ve
door verwijderd - May 5, 2012 om 23:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ mathijs_b: volgens mij zijn die plannen om € 9,00 per recept (niet per consult!) te innen van tafel, óf onze nieuwe regering moet dit t.z.t. alsnog invoeren. Volgens mij hoeft u ook geen extra kosten te maken als u een bezoek aan de huisarts wilt brengen. De eigen bijdrage gaat (waarschijnlijk) omhoog als we een specialist of tandarts nodig hebben én wanneer u medicijnen nodig heeft. Die medicijnen vallen dan (gedeeltelijk?) onder de eigen bijdrage en niet onder de aan het begin genoemde bijdrage van € 9,00, die voorlopig van tafel is.
Die € 400,00 eigen bijdrage hoeft u natuurlijk niet in één keer te betalen, tenzij u zeer kostbare of heel veel medicijnen nodig heeft. Dan loopt de teller inderdaad snel op!
U komt wel somber op mij over; het kan niet de bedoeling zijn dat mensen die meer zorg nodig hebben 'opgeruimd' moeten worden. Ieder mens, jong en oud, ziek en gezond, heeft recht op goede en betaalbare medische zorg! De overheid heeft niet het recht om middels onbetaalbare bijdragen hele groepen mensen uit te sluiten van die medische zorg!
Denkt u vooral goed na tegen de tijd dat we gaan stemmen! Het kan een heel verschil maken aan welke partij u uw stem geeft!

ve
door verwijderd - May 6, 2012 om 00:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ beginlink:

zucht.......! Waarom moet er zo'n enorm verhaal geschreven worden over Geert Wilders? De laatste tijd lijkt het wel normaal te zijn om Geert Wilders af te kraken. Hij doet dit, hij beloofde dat en hij maakte het allemaal niet waar, dus... kiezersbedrog! Ook loopt hij weg voor zijn verantwoordelijkheid en laat het land in politieke chaos achter.
We weten allemaal hoe moeilijk het was om een werkbare coalitie te vormen en we weten ook dat er 1,6 miljoen (!) NL-ers op G.W. hebben gestemd. Je kunt dan niet zeggen dat Wilders maar in de oppositiebankjes moet gaan zitten. Hij sprak met zijn programma toch heel veel mensen aan.
U zegt dat hij kiezersbedrog heeft gepleegd door o.a. de AOW-leeftijd los te laten. Ik denk dat het normaal is dat je iets moet inleveren als je met drie totaal verschillende partijen een regering moet vormen. Wilders had veel liever al zijn plannen doorgevoerd, maar er moesten concessies gedaan worden. Ook de andere politieke leiders hebben zaken die voor hen 'heilig' waren moeten loslaten. Dat ging niet altijd van harte. De voorbeelden daarvoor hoef ik u niet te geven; u weet best wat ik bedoel.
NL is op zoek naar een sterke leider. Wilders durfde zijn nek uit te steken en pijnpunten in onze samenleving te benoemen! Niet iedereen was en is daarvan gecharmeerd. Ook zijn weerzin richting Europa stak hij niet onder stoelen of banken, en verwoordde daarmee wat veel NL-ers dwarszit: Europa en de Euro is ons opgedrongen.
Ik merk dat er helaas nogal wat mensen zijn die niet meer objectief naar Wilders kunnen kijken. Okee, zijn taalgebruik zou hij beter wat kunnen aanpassen, maar hij spreekt de taal van "Henk en Ingrid", dus begrijpelijk. Wij willen in NL zo graag democratisch zijn, maar in feite zouden we Wilders liever de mond snoeren.
U schrijft dat hij niet in allerlei programma's op TV wil komen. Dat lijkt me logisch. Hij moet steeds worden beveiligd en het is eigenlijk te gek voor woorden dat in een vrij land als NL iemand die zegt wat hij denkt, zódanig beveiligd moet worden dat zijn hele privéleven naar de knoppen is. Normaal over straat gaan kan hij wel vergeten.
Ik wil hier geen pleidooi houden voor G.W.; die kan heel goed voor zichzelf opkomen, maar ik word er wel eens een beetje moe van als iedereen wat heeft te zeggen over hem. Vanavond in Nieuwsuur ook weer.
Laten we gewoon 12/9 afwachten en de kiezer zal dan bepalen waar G.W. na die datum zal zitten in de Tweede Kamer.

ve
door verwijderd - May 6, 2012 om 01:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Mathijs_b

(zieken en ouderen) zullen dit niet meer kunnen betalen en zorgmijder worden. Gevolg: De gemiddelde leeftijd van de duurdere patienten zal enorm zakken

Ja, daar ben ik ook een beetje bang voor.

De heulweken zijn weer begonnen in Den Haag. Politici weten dat ze elkaar dadelijk weer nodig hebben om zich een comfortabele positie te verwerven op het pluche.

De meeste politici gaat het minder om echt goed en verantwoord bestuur van het land. Ze kijken liever met welke van de te nemen negatieve maatregelen, ze zo min mogelijk kiezers zullen verliezen!

Ze houden daarbij dan wel in de gaten dat ze een aanhang hebben die ze niet willen verliezen maar proberen dan wél allemaal met een paar door de spin dokters aangegeven one liners wat kiezers bij elkaar weg te pikken.

De kreet van Wilders dat hij bij het overleg weg is gelopen omdat er niet genoeg aan de ouderen werd gedacht klonk wel sympathiek maar of dat echt zijn werkelijke reden was valt nog maar te bezien in de komende maanden. We komen er wel achter...


@Beginlink

Je hebt mijn tekst niet echt goed gelezen Beginlink. Ik probeer voor helemaal niemand zieltjes te winnen. Ook met Pim waren er veel dingen waar ik me niet in kon vinden. Je noemt het zelf al... de JSF!!!
Bij het befaamde JSF project heb ik elke letter verslonden die ik maar kon vinden op het net en ik kon maar niet begrijpen dat zich serieus noemende politici hier zo met open ogen in konden stinken. Ik vond de Nederlandse opstelling wel zo ongelofelijk naïef en onzakelijk, maar toch werd er getekend (zelfs zonder voorspraak van Prins Bernhard nog wel)! ;-)

Telkens maar weer kwamen de politici met de meest idiote argumenten aan om er toch vooral maar mee door te gaan, zelfs complete leugens werden hierbij niet geschuwd. Ze lieten zich als blatende lammeren in de fuik lokken door de mooie Amerikaanse praatjes. Maar dat deden ze op dezelfde manier toen er weer een Amerikaans verzoek kwam om mee te helpen in Afghanistan.

En ja hoor, er werd wederom gegoocheld door onze politici. Het ging er dus om dat we vooral niet tegen de wensen van de Amerikanen in zouden gaan en om de Nederlanders, die toen erg fel tegen een hernieuwd optreden van onze jongens in Afghanistan waren, niet al te zeer tegen zich in het harnas te krijgen, werd er een laffe typisch Nederlandse tussenoplossing gekozen. We gaan politie agenten opleiden. Zo lijkt het t.o. de andere landen van Europa erop dat wij de Amerikanen trouw blijven en dat was precies wat de Amerikanen wilden nl. Nederland als schoenlepel gebruiken tegen vrnl. de onwillige Fransen.

Ik was nooit een echte Pim of Geert fan. Ik schreef Rutten een mail nog ver voor de verkiezingen die hij ook heel serieus zelf beantwoordde.
Ik wilde hem duidelijk maken dat de stemmen op Pim en Geert gezien moest worden als signaal van heel veel Nederlanders dat de politici niet luisteren naar de stem van het volk. Het volk was voor 75% tegen het hernieuwde optreden van ons leger in Afghanistan. Heel veel van de stemmen op Wilders waren pure proteststemmen tegen het slechte luisteren en tegen overheids beslissingen.
Ik schreef hem dat het naar mijn idee dan ook geen enkele zin had om zo fel te ageren tegen Wilders. Dat het veel meer zin had om eens goed naar de kiezers te luisteren en wat minder naar de wensen van Amerika en het geschreeuw van Wilders. Ik kreeg een 5 kantjes lange mail terug waarin hij blijk gaf dat hij niets begrepen had van mijn woorden. Hij volharde dat zijn visie de beste was en dat hij al precies wist wat goed voor het volk was..... Tja... ik heb dus maar niet meer terug geschreven. 3 Maanden later was hij president en toen wist hij dus zeker dat hij gelijk had. Tja....

Ik zal het voor Beginlink nog eens herhalen:
Ik denk dat Wilders de meeste stemmen kreeg van mensen die het beu waren dat politici precies doen wat ze willen en vaak doen wat ze willen omdat de burgers niet zo goed weten wat het land nodig heeft. Zij denken dat beter te weten dan wij en dat begonnen we zo ongeveer beu en zat te worden.

Verder heb ik een beeld van Wilders als een eigenzinnig mannetje dat zijn eigen wil doordrijft en daarmee is hij dus nog erger dan de rest. Verder keur ik zijn handelwijze sterk af. Onze regeringen gaven miljarden uit om een wit voetje in de wereld te krijgen (en wel op een zodanige kruiperige maar ook belerende wijze, dat ze daarmee alleen maar weerzin hebben opgewekt). Wilders gaat nog een stap verder, die zorgt er in zijn eentje voor dat de goede naam die vele goede en eerlijke zakenmensen in de wereld hebben opgebouwd, regelrecht in de goot terechtkomt. Hij verkwanselt nodeloos veel krediet dat we met veel moeite hebben opgebouwd met zijn extreme meningen waar niemand op zit te wachten.

Maar ik hoor wel degelijk die noodkreet van vele Nederlanders...
Hoe krijgen we het de politici duidelijk gemaakt wat we allemaal niet meer dulden in de toekomst.

Wat we willen is:
- veel minder rompslomp, overdadig papierwerk en regeltjes, een vaste koers uitzetten en je daar dan ook aan houden voor een aantal jaren
- duidelijke keuzes maken, kiezen voor duurzaamheid, richting geven, inhoud geven aan de denktanken die werken aan toekomstmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven, zoals Balkenende begonnen was maar waar hij tevens nooit echte inhoud of steun aan gaf.
- standvastigheid en begrijpelijk beleid en daar bedoel ik niet mee... bloeiende duurzame industrie tegenhouden omdat er een zeldzaam kevertje huist op die 10 km2. Maar aan de andere kan hele stukken natuurgebied offeren voor zinloze droomprojecten als de HSL enz...
- niet uitsluitend reageren op krantenkoppen maar doorgaan met een toekomst gericht en helder beleid dat aantoont dat men zich van de mening van Nederland ook echt iets aantrekt. En als je denkt dat we te dom zijn om je te begrijpen meneer Rutten, dan leg je het ons nog maar een keer uit! Smoesjes houd je namelijk nooit lang verborgen. Die komen vroeg of laat altijd uit.

En dan mevrouw Sap. Het bleek al veel eerder dat het voor haar veel belangrijker is dat zij een keer een wapenfeitje op haar naam krijgt, dan dat het landsbelang echt gediend wordt. Als zij maar goed in het nieuws komt... en wat dat ons land zou kosten is van minder belang. Er zal nog heel veel water door de rivier moeten voordat zij in de schaduw van haar voorgangster kan lopen.

Mij is de rol van de PVDA niet meer duidelijk. Vroeger was dat een partij die opkwam voor de ouderen en de zwakkeren. Ik vind de nieuwe lijsttrekker niet bepaald het prototype van een staatsman. Eerder die van een kleine opportunist die gebruik maakt van het feit dat er op het moment geen echte leiders zijn te bekennen bij de PVDA. Ik vond persoonlijk Wouter Bos een betere keuze, maar ja.. waar haal je zomaar een nieuwe echte en onvervalste ijzervreter met body vandaan?

Eerlijk gezegd zie ik in heel Den Haag geen enkele echte leider die totaal bezield is voor zijn land. Ik ben best jaloers op Duitsland met hun Frau Merkel. Voor haar heb ik heel wat meer respect. Ik zou haar geen maand bij kunnen houden. 56 jaar oud maar een kraan van een vrouw met de energie van een bootwerker. Bekwaam en recht door zee. Het hoeft dus echt niet per sé een man te zijn. Wie geeft ons een nieuw echt staatshoofd?

ve
door verwijderd - May 6, 2012 om 01:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wijze woorden Cathja,

Blij voor je en vind het ook dapper van je dat je die stap gemaakt hebt 5 jaar geleden en fijn dat je in je familie geen mensen hebt die voor moeilijke keuzes staan.
Ik volg al heel erg lang de dagelijkse aandelenkoersen en enkele financiële bladen. Ik zag het ineen storten ruim 4 jaar geleden dus toch al wel aankomen en kon maar niet begrijpen dat anderen dit niet ook aan voelde komen. Ik was een doemdenker maar ik heb wel mijn maatregelen getroffen waarvan ik tot op heden bepaald geen spijt heb.
Zorgen blijf je altijd wel houden denk ik. Als het niet om jezelf is dan wel om je kinderen en kleinkinderen en laten we wel zijn, als het je buren ook goed gaat is je straat een stuk gezelliger om door te wandelen en zijn de lontjes ook altijd korter.

Vroeg op zei je?
Ja als je van wormen houdt moet je een early bird zijn hè?
Geeft niet, we nemen gewoon de picknick mand mee en hete koffie hmmm...
Oh en ik schrijf zeker niet om anderen iets te leren hoor, ik ben eerder aanhanger van de gedachte dat heel veel mensen voor zichzelf best heel goed weten wat ze willen en wat ze denken van heel die politiek. Vele zijn het ook al helemaal beu en hebben er helemaal geen vertrouwen meer in.

Als ik schrijf is dat puur en alleen om mijn frustraties en boosheid van me af te schrijven en weet je? Soms heb je dan ineens een leuk contact met iemand op de lange golf.. en dan kun je zomaar ineens je boosheid ook zomaar weer kwijt zijn en zit je tot je schaamte ineens weer stiekem te blozen...
Grapzaam toch? ;-)

ve
door verwijderd - May 6, 2012 om 06:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Cathja

Het is net zoals jij schrijft, Wilders is de zondebok, want die laat zijn principes varen en die doet alles fout. Fijn als al die andere politici alle ellende op hem afshuiven. Wordt de aandacht tenminste van hen zelf afgeleid, want o wat hebben zij het de afgelopen 25 jaar fantastisch gedaan. Blijven bezuinigen is heel gevaarlijk als het ten koste gaat van diegenen die het dan straks ook niet meer hebben. En wie zijn dit, een relatief grote groep hardwerkende mensen. Die worden weer gestraft voor het feit dat ze proberen goed te functioneren, ook in deze moeilijke tijd. Starks minder inkomsten omdat de vervoersvergoeding wordt aangepakt. En als die mensen het ook niet meer hebben ? Dan gaat dit tenkoste van hun gezondheid. Want reken maar dat als je in de financiële ellende komt dat het enorm aan je knaagt en dat is heel slecht voor je gezondheid. Daar gaan die mensen dan aan kapot. Misschien willen ze in Den Haag dat wel, spaart veel geld uit aan AOW, e.d. ?

ve
door verwijderd - May 6, 2012 om 15:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ joop b:

in jouw bijdrage aan @ beginlink noemde je als zinloos droomproject de HSL. Inderdaad, dit project heeft NL zéér veel geld gekost en waar is het uiteindelijk op uitgedraaid? De compleet nieuwe treinstellen staan al vele jaren opgesteld in de buurt van Amsterdam, en zijn inmiddels verouderd, want de software kan niet meer gebruikt worden. De stoelen zijn nog in plastic verpakt en het ziet er niet naar uit dat deze treinstellen binnenkort alsnog rijklaar gemaakt gaan worden. Dit is pure kapitaalvernietiging!!
Jaren geleden hadden we eens een minister van Verkeer en Waterstaat, Hanja Maij-Weggen, die het nodig vond om ons te verlossen van de files en daarvoor de meest fantastische ideeën had. Dat moest uiteraard eerst onderzocht en doorgerekend worden, en dat moest natuurlijk door een extern bureau gedaan worden. Je raadt het al: externen kosten buitensporig veel geld waar de belastingbetaler voor op moest draaien! Is er ooit iets van die plannen terecht gekomen? Dacht van niet! Kassa!
Nu even terug naar waar het om begon: de verhoging van de eigen bijdrage in de zorg. Dat er een verhoging aan zit te komen, daarvan ben ik wel overtuigd, maar laten ze asjeblieft de zwakkeren in onze samenleving ontzien! Onze ouderen hebben weinig meer in te brengen, terwijl ik vind dat we hen juist met veel respect behoren te behandelen! Kijk eens naar wat er allemaal in de verpleeghuizen en bejaardenhuizen mis gaat. De directeuren strijken forse salarissen op en de verzorgenden moeten steeds meer werk leveren voor hetzelfde loon! Dit gaat niet alleen ten koste van de verzorgenden, maar zéker ook ten koste van de ouderen! Het is onbehoorlijk om mensen al om 5 uur 's morgens uit bed te halen, te wassen en aan te kleden, doodgewoon vanwege de werkdruk! Ik heb gelezen dat het in sommige gevallen gebeurt dat men in 8 minuten de mensen moet hebben gewassen en aangekleed. Je zult zoiets zelf maar meemaken! Ik vind dit niet menselijk meer!
Als je hierover nadenkt en dan bedenkt hoe ontzettend veel geld er over de balk wordt gesmeten, dan kun je eigenlijk alleen maar heel erg boos worden! Dus joop b, je bent echt de enige niet hoor die wel eens boos is! Ik kan er ook wat van!
Het is jammer dat Wilders wel goede plannen had met onze bejaarden, maar dat het niet tot daden is gekomen. Ik ken zijn beweegredenen niet waarom hij het Catshuis-overleg heeft afgebroken, en geloof niet dat alleen de AOW-leeftijd de reden was. Hij heeft steeds gezegd dat hij het overleg zou steunen, maar NIET tot elke prijs. Ik vermoed dat hij de boel heeft afgeblazen toen hij de berekening van het CPB onder ogen kreeg. Het is maar een gedachte, maar ik zou niet weten waarom hij anders zo lang heeft gewacht met het afbreken van het overleg. Hij heeft ook steeds gepleit om die 3% begrotingstekort wat los te laten, omdat enorme bezuinigingen slecht waren voor de economie. Daar heeft hij denk ik wel een punt. De mensen kunnen het financieel niet bolwerken om in één klap allerlei bezuinigingsmaatregelen voor de kiezen te krijgen.
Wat ik óók zo raar vind is dit: de meeste politieke partijen zijn vóór een verenigd Europa. Brussel bepaalt straks heel erg veel en de EU-landen moeten aan die regels uit Brussel voldoen. Waarom moet ik dan in NL voor mijn nieuwe auto BPM betalen, terwijl dit in geen enkel ander Europees land zo is? Als ik in Duitsland een auto koop en hem in wil voeren naar NL, moet ik tóch invoerrechten (of die BPM) betalen! Er is binnen de EU toch vrij verkeer van personen, goederen en geld? Mijn auto is toch ook een 'artikel'? Ik snap hier werkelijk niks van! Brussel heeft NL hierover al op de vingers getikt, maar die tik hebben ze in Den Haag niet gevoeld!
Hoe komt het dat in Dld de zorgkosten lager zijn, volgens mij geen eigen bijdrage van de mensen wordt gevraagd, de lonen matig stijgen en de economie toch redelijk gezond is?
Ik denk dat onze EU-gedachte anders is dan de werkelijkheid. De overheid verschuilt zich regelmatig achter Brussel, maar lapt ook regels die hen niet goed uitkomen aan hun laars. Ik zou niet weten in welk EU-land er meer soorten belasting bestaan dan in NL. Is het dan zo gek dat de 'gewone burger' angstvallig zijn portemonnee in de gaten houdt? Noem mij eens iets wat in NL belastingvrij is? Waarom zijn er bijvoorbeeld zoveel verschillende soorten belastingen en waarom zijn de autobrandstofprijzen elders (veel) goedkoper dan bij ons? Is dat in de USA nou ook zo, waar al die staten samen één land vormen? Kijk eens net over de grens, daar is het belastingsysteem veel simpeler en daardoor duidelijker en eerlijker voor de consument. Ik denk nog vaak aan die stomme z.g.n. "verpakkingsbelasting" die we inmiddels alweer een jaartje (of twee?) hebben. Het slaat werkelijk helemaal nergens op. Als de fabrikant het nodig vindt om overal dubbele verpakkingen omheen te doen, dan is de consument daar heus niet blij mee. De afvalberg wordt groter en wij betalen daarvoor.

Okee, ik zal er eens een punt achter zetten. Wat zullen al die lezers wel niet denken van die enorme stukken tekst?
Ik vind het ook leuk om plotseling iemand tegen te komen op een forum, met wie je zomaar eventjes (nou...éventjes?) je gedachten deelt! Het stoort mij helemaal niet als mensen hun gedachten graag van zich af willen schrijven! Ga gerust je gang wat mij betreft. Er zullen vast nog wel meer onderwerpen komen waarop we willen reageren.
Ennuh........, dat picknicken? Daarvoor is waarschijnlijk geen tijd, want ik woon dichtbij de Duitse grens. De afstand naar Den Haag is denk ik zo'n 180 km, dus we moeten onze broodjes al lopend opeten.

Tjuus allemaal!
Cathja.

P.s. kan iemand mij vertellen wat die sterretjes betekenen? Ik heb 1 sterretje, maar sommigen hebben er 2 of zelfs 4! Kan het nergens vinden. Ik dacht dat het ermee te maken heeft hoe lang je bekend bent op dit forum. Nou, ik ben nog 'nieuw', dus wellicht daarom maar 1 sterretje?

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 00:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Cathja

Je hebt zeker gelijk. In Duitsland betalen ze geen wegenbelasting. Die zit verrekend in de brandstofprijs. Bij ons zit er nota bene nog meer accijnzen op de brandstof en wij betalen dan ook nog eens een flink bedrag aan wegenbelasting en of dat dat nog niet genoeg is zetten ze op de autoprijzen een BPM ja. Nee. dan is het nog niet gedaan. Dan pakken ze naast dit alles ook nog eens de hoogste bedragen voor verkeersovertreding van Europa als ik me niet vergis!

Je woont vlak bij de Duitse grens, wel ik dus bij de Belgische grens, dus ik houd de verschillen met België een beetje in de gaten. Maar in Duitsland kom ik regelmatig bij een paar klanten. Ook in België zijn er heel veel dingen een stuk beter geregeld dan bij ons. Het ziekenhuis bij voorbeeld. Ik heb familie en vrienden die net over de grens wonen. Zij piekeren er echt niet over om naar Nederland te gaan als ze naar een ziekenhuis moeten. Het is daar een stuk beter geregeld dan hier.

Ook drank en rookwaren zijn er als gevolg van de graaierige Nederlandse overheid minder duur dan in Nederland. Het is helemaal doorgedraaid in Nederland als je er eens echt stil bij staat. Ik heb ooit eens zitten berekenen wat ik als ondernemer betaal aan belasting. Vennootschapsbelasting een jaar vooruit. Over alles wat je inkoopt betaal je belasting in de vorm van BTW. Over alle verkoop draag je BTW af. Van wat je overhoudt betaal je weer belasting en dan mag je je inkomstenbelasting gaan betalen. Dan denk je... nou, de belastingsdienst heeft nu wel genoeg van me... Mooi niet, dan begint het pas..
Overdrachtsbelasting als je een huis koopt, Het huis wat je koopt is op zich ook al zwaar belast aan alle kanten maan nee... je moet er jaarlijks ook nog over betalen. Je wilt je huis verwarmen met gas? Aha... het gas kost aangeleverd en wel tot aan je huis zeg eens even per eenheid 8 cent, maar de staat vraagt er dus 80 cent voor. Juist ja.. 10x over de kop dus. Vervolgens betaal je over elke cent die je uitgeeft en waarvoor je al flink belasting betaald hebt, wederom belasting. Ik geloof dat ik over elke Euro die ik als bedrijf verdiende, uiteindelijk 92 cent belasting betaalde aan het eind van de rit.

Maar ja, onze staatslieden vinden het chique om groot Josie te spelen en JSFjes te kopen, honderden peperdure witte Mercedes 4x4 tereinauto's te kopen want ook wij willen blauwhelmen leveren. Zou Rutte eigenlijk niet liever een 747 als regeringsvliegtuig willen? Hartstikke chique kerel... gewoon doen vent.. Het volk zeurt toch altijd, waar je hun geld ook aan uitgeeft.

Cathja, ik heb vergaderd op de hoogste verdiepingen in Leidschendam bij het ministerie van WVS. Ik heb ook wel eens gesnookerd met een paar heren die geld uitgaven als water. Het kon niet op.... Wat ze voor werk deden wilde ik wel weten. Na 3 schalen van een meter breed met de duurste vis, wat flessen Champagne en een paar van de duurste Cognac kreeg ik het er toch uit. Ze brachten envelopjes naar hoge ambtenaren. Ze werden betaald door een paar heren uit de bouw maar ze wisten niet welke want dat ging zoals altijd via via, dat begreep ik toch wel? Tja... ik begreep het...

Ik verkocht en adviseerde specialisten heup- en knieprothesen. Uitleggen waarom de mijne zoveel beter waren dan die welke zij gebruikten. Nou, weinig echte interesse in de techniek tot aan het moment dat ze er achter kwamen dat ze er zelf ook wijzer van zouden kunnen worden. Je begrijpt het al... ze waren plots één en al oor... Er waren er ook bij die gewoon ronduit vroegen:"En wat verdien ik eraan? Want het gaat toch wel oom zeer aanzienlijke bedragen per jaar".

Toen ik nog een jonge student in Utrecht was, wist ik dat er corrupte mensen waren. Dat had mijn vader me verteld. Hij moest voor Philips voor vele miljoenen aan werk in Duitsland uitbesteden en trof regelmatig enveloppes in zijn jaszak aan of in zijn kofferruimte een peperdure door met treinen voor zijn zoon. Hij heeft nooit iets geaccepteerd, dat weet ik zeker. Maar wat ik nu weet nadat mijn loopbaan er bijna opzit..... Het is gewoon 20x erger dan ik ooit heb durven dromen op mijn studentenkamertje in Driebergen en het komt voor tot in de allerhoogste kringen en het is gewoon dagelijks werk. De loby is zeer machtig, niet goedschiks, dan maar via Piet, die er speciaal voor is opgeleid met microcameraatjes en wat dames van lichte zeden. Het is te gruwelijk voor woorden.

Houdt het volk dom, geef ze regels waar ze zich aan moeten houden, geef ze voetbal en gedoog drank en drugs. Wij weten wat het beste voor het volk is. Zo dacht al heel lang de kerk ook natuurlijk. Niets in het Nederlands want ze mogen vooral niet na gaan denken en ze mogen zo min mogelijk weten en wat we onder onze tabbert uitspoken, dat bedekken we met de mantel der liefde. Tja.. de liefde naar smerig genot...
Brrrr.... ik stop..

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 01:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zo, het is al weer over, ik werd even een beetje misselijk

Oh ja over Wilders nog even Cathja. Ik heb het gevoel dat je er een heel eind net zo over denkt als ik.
Tja, ik denk dat zijn bevalling geen pretje was voor moeder en kind, en dat is volgens mij nu nog altijd merkbaar. Geen makkelijk mens maar wel zijn principes.
Het blijft natuurlijk een politicus en mensen bespelen om zijn doel te bereiken heeft hij redelijk aan weten te leren. Volgens mij heeft hij al van jongs af aan moeten leren om zich te handhaven maar hij heeft ook zijn goede kanten.
Hij zegt dat we teveel pikken van mensen uit andere landen en hij heeft iets gevonden om zijn gram op te projecteren... de Moslims... die hebben het gedaan want in de Koran staat volgens hem heel duidelijk dat elke niet Moslim uiteindelijk tot slaaf gemaakt moet worden.

Nou ja, ik ken de koran niet zo goed maar ik denk dat dit boek in feite niet eens zo heel veel verschilt met onze Bijbel. Als je dingen uit het inzicht der dagen trekt of wil trekken, dan kost het je niet zoveel moeite om even zo kwalijke dingen uit onze Bijbel te halen als uit de Koran. Overlevering en datgeen wat de kerkleiding wenselijk leek om het ongeletterde domme volk in bedwang te houden. Mozes kwam van de berg met zijn 10 geboden op stenen tafelen. Hij zag dat het volk een gouden lam gemaakt had dat vereerd werd. Hij werd boos omdat hij wist dat dit zeker niet Gods wens was. Hij moest uiteindelijk betalen met het feit dat hij het beloofde land niet in mocht nadat hij ze erheen geleid had.

Vele jaren later liep ik zelf door Rome en keek naar het Vaticaan. Weet je... Ik zag alweer een gouden kalf. Het hele Vaticaan met al zijn pracht en praal lijkt op een gouden kalf...... En Mozes had nog wel zo gezegd dat dat niet mocht....
Nee maar het volk heeft iets nodig om naar op te kijken... ja ja.. oh dan mag dat dus wel? Maar waarom mocht dat dan niet onder aan de Sinaïberg?
Je vraagt je dan af waar al dat geld vandaan is gekomen om al die pracht en praal te financieren en na even diep nadenken schoot het me weer te binnen.
Oh jaaaa... belastingen en de vermaarde aflaathandel... wat een goed idee hè?
Daar kunnen onze ministers nog wat van leren...

Meteen krijg ik een grimas om mijn mondhoeken. Er schiet me een oud verhaal in mijn gedachten. Mijn grijns wordt breder. Ik zal het verhaal met je delen Cath.
Het was in de tijd dat de kerk zonden wilde vergeven tegen betaling. In de biechtstoel mocht je vertellen wat je allemaal voor ergs gedaan had en dan vroeg de pastoor ff snel via zijn wifi aan God wat de zondaar moest aflaten van zijn eigendommen om zijn zonden te vergeven. Juist... dokken voor je zonden en dan was je plekje weer vrij voor je in de hemel tot je volgende zonde natuurlijk.

Komt er een rijke koopman bij de biechtstoel aan. Hij had goede zaken gedaan en wilde verzekerd zijn van een schroeiplekkenvrije broek. Hij zat liever op een zachte en comfortabele wolk in de hemel. In het biechtgestoelte vroeg hij dan ook aan het pastoortje:"Zeg kapalaan der 1e klasse? Kan ik ook al betalen voor de zonden die ik nog zal begaan? Want ik heb goede zaken gedaan en ik zit nu dus ff redelijk in de slappe was.

Hij overviel het arme oude pastoortje duidelijk met zijn ongewone vraag en wat gebeurt er dan op zo'n moment? Je raadt het niet maar het zal op zulke momenten altijd gebeuren hoor... De wifi... klote ding doet het weer eens niet... shit, wat nu...
Het toeval wilde dat er net een van die hoge Pieten uit Rome dicht bij het gestoelte heel vroom zat te wezen.... Hij bad tot God dat hij weer veilig in Rome aan zou mogen komen met al het geld dat hij bij de kerken had opgehaald. Tja, er waren nogal wat rovers tegenwoordig op de weg. De Tom Toms van die tijd hadden natuurlijk nog geen rover-HD-Live service hè? Tja... een weekje nog en hij zou weer thuis zijn.
Wat zeg je pastoor? De man wil betalen voor zonden die hij nog zal begaan?
eens even nadenk hoor... ja... doe maar.. maar probeer er eerst even achter te komen hoeveel hij bij zich heeft want dat doen we natuurlijk niet voor niets...
Wacht maar even pastoor, ik zal het zelf wel even afhandelen. Blijf jij hier maar even staan. Ik ben ten slotte afgezand van God. Toen hij het geld aannam zei hij de koopman dat hij voorzeker in de hemel zou komen nu hij dit zeer forse bedrag betaald had.

Even later knikte de bisschop tevreden. De aartsbisschop kon tevreden zijn. Het grootste deel van het geld had hij in de zakken voor de aartsbisschop gedaan en de rest was voor zijn oude dag want Drees was immers nog niet geboren.
Nog een gratis borrel bij de waard en dan vroeg naar bed. Morgen bij zonsopgang zou de karavaan vertrekken richting Rome.. 14 Paardekarren vol met zakken en 4 bewapende ruiters voor elke kar. Nog nooit had hij met zijn tocht zoveel geld opgehaald, Hij zou vast heel goed beloond worden...

Bijna aan het einde van de volgende dag werd de stoet overvallen door een grote groep rovers. Hun aantal was te groot voor de bewakers, ze zetten het op een lopen met hun paard. Zo goed was hun soldij nou ook weer niet, ze wilden er niet hun leven voor laten. Wit van schrik en bevend als een rietje schreeuwde de Bisschop door het geopende venster van zijn koets dat de roverhoofdman voor eeuwig zou branden in de hel.

Helemaal buiten zichzelf van woede zag de bisschop dat de roverhoofdman van zijn paard sprong en langzaam op hem af kwam lopen. Oh, zei de hoofdman, maar dat is helemaal geen probleem hoor. Ik heb mijn zonden al afgekocht. Ja hoor rechtstreeks aan een afgezant van God. Maar ik wil die helft die jij in je eigen tas verstopt hebt er wel terug hebben. Hij griste een goed gevulde geldbuidel uit de kleding van de bisschop. Ik zal voorzeker in de hemel komen maar hoe zit het met jou bisschop? Heb jij wel genoeg gestolen om je een plaatsje in de hemel te kunnen veroorloven? Met een grijns op zijn gezicht draaide de roverhoofdman zich om en sprong op zijn paard. De kussens in de koets onder de bisschop waren iets minder welriekend geworden en de bisschop.... daar hebben we nooit meer iets van gehoord...

Jemig Cath.. ik word alweer niet goed..
Wat een weer hè?
Zucht...

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 02:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sorry, ik was even afgedwaald geloof ik.

Waar hadden we het ook alweer over? Oh ja Wilders..
Nou, ik heb er een hekel aan dat mensen de ene dag overdreven de hemel in geprezen worden en dan hoeft er soms maar heel weinig te gebeuren om het tot een steniging over te laten gaan.

Wij normale mensen hebben veel te vaak onze mening klaar. Soms iets in het gezicht wat tegenstaan en de man kan al niets meer goed doen. Een mooi koppie en een paar leuke benen en ze kan helemaal niets fout doen. We oordelen gewoon veel te snel en zonder dat we er ons ook maar een beetje in verdiept hebben. We laten ons ook veel te makkelijk beïnvloeden door meningen van tv mensen of kranten. De meeste van de mensen zijn gewoon meelopers en napraters, vaak zonder dat ze eigenlijk weten waar ze het over hebben. We hebben angst om uit de toom te vallen. Dan voelen we ons zo onzeker..

En Wilders? Tis dat ik niet weet waar hij woont anders kreeg hij van mij een schop onder zijn kont en zou ik hem zeggen dat hij moet stoppen met zijn irritante gedoe over de Moslims. Natuurlijk moeten we ons land niet over te laten lopen en moeten we veel en veel sneller en daadkrachtiger worden met ons vreemdelingenbeleid. Hooguit 12 maanden maar geen 12 jaar. Kinderbijslag alleen uitbetalen aan in Nederland wonende kinderen omdat er landen zijn die niet mee willen werken aan de controle erop. Er kan geen onderscheid gemaakt worden. Notoire veelplegers terug naar hun land, dan weten ze waar ze aan toe zijn. Ze vinden ons toch te slap en weten nog beter dan wij hoe het hoort in Nederland. Lik op stuk is goed maar geen volk of geloof gaan veroordelen omdat er rotte appelen tussen zitten.

Niet meer rechten dan autochtone Nederlanders en als ze gaan dreigen om terug te komen met 40 vrienden, dan haal het leger maar terug uit Afghanistan en laat die dan maar optreden. Die angst moet weg bij de gemeentelijke loketten en bij de politie voor snotneuzen van 13 tot 17 jarigen. Aanpakken die hap, daar betalen wij jullie tenslotte voor! En Wilders... ophouden met beledigen van een geloof dat niet het jouwe is anders zetten we jou ook het land uit. Mag je 40 dagen zandhappen in de Sahara met één van de vele ongebruikte roestende HSL treinen voor een verdiende time-out!

Maak je liever druk om de minstbedeelden en verbeter de gezondheidszorg.
Zorg dat die oudjes niet meer zo mensonwaardig heel de dag in een vuile luier hoeven te liggen en haal alle overbodige franje eraf, dan kun je met het bestaande geld veel meer doen dan het beschamende beetje van nu...
De lonen van de directies in de zorg onmiddellijk scherp aan gecontroleerde banden en de handen aan het bed fatsoenlijk en normaal betalen.
Afgelopen nu met die onzin allemaal...

Hè hè... zo, dat lucht op....
Truste...

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 14:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ joop b:

Soooooh.......! Dát was me even een stuk tekst! Ik wist niet wat ik zag! En dat allemaal dankzij de mogelijk hogere eigen bijdrage van € 400,-- in de zorgkosten waarvoor Kassa ons de ruimte gaf om erover te discussieren! Al met al hebben de lezers weer heel wat om over na te denken.

Ik denk dat je het wel me eens zult zijn als ik zeg dat het gewone volk van allerlei misstanden 'op hoog niveau' geen kennis heeft. De kringen waarin jij je bewoog en waarin jij zaken deed, daar komt de gewone burger niet. Vandaar dat er ook veel onkunde onder de mensen is, wat niet betekent dat ze dom zijn. Maar, zoals jij ook schrijft: we worden dom gehóuden! Als we teveel weten, komt het volk in opstand en dat kan de overheid niet gebruiken. Gek eigenlijk dat we, inclusief ikzelf, de laatste tijd veel over Griekenland gesproken hebben, en dan niet over het vakántieland Griekenland, maar over het corrúpte Griekenland. Nu ik jouw verhaal heb doorgespit begint bij mij een gevoel te ontstaan dat NL beter maar geen commentaar meer moet geven op de Grieken, want blijkbaar is hier óók van alles mis!

Joop, je schreef ergens ook iets over de BTW. Toevallig zag ik dat er weer iemand gereageerd had op het forum waar het over de hogere BTW ging en ik zou je willen aanraden dit stukje (van festinger) eens te lezen. Of heb jij niet meegedaan met dit onderwerp? Hij heeft het over miljárden aan BTW-fraude. Ik was echt onthutst toen ik het las!

Waar deze schriftelijke conversatie uit ontstaan is, was de hogere eigen bijdrage in de zorgkosten. Zo langzamerhand breiden de onderwerpen zich uit, al heeft het in feite hetzelfde uitgangspunt: lastenverzwaringen voor de burgers!
Vanmorgen zag ik dat de AEX opnieuw flink onderuit gegaan is! Slechte zaak! Dit zal hoogst waarschijnlijk te maken hebben met de presidentsverkiezingen in Frankrijk en Griekenland. Nog niet helder is wat de gevolgen voor Europa zijn.
Lees eens het artikel in De Telegraaf: "Eurozone op barsten". Nóg zo'n deprimerend artikel: "Lokale lasten rijzen de pan uit". Tientallen procenten belastingverhoging zit er aan te komen voor de toch al zwaar gepakte burgers. Verderop nog een bericht wat ik ook even wil lezen: "Verkiezingsschok Grieken". Verder nog een artikel over Geert Wilders in De Telegraaf en hij Twitterde dat NL de EU en de Euro ook spuugzat is. Als je kijkt hóeveel reakties er binnengekomen zijn op al die pessimistische berichten, dan ben je zowat tot middernacht bezig als je alles zou willen lezen.

Inderdaad, jij en ik hebben wel overeenkomende gedachten over Geert Wilders, maar ik zou hem wel een kans gegund hebben. Wat ik jammer vind is, dat iedereen die hem niet mag meteen zo buitensporig veel vervelende dingen zegt. Let wel: de beste stuurlui staan altijd aan wal. Al heb je nóg zoveel goede plannen, je kunt het nóóit iedereen voor 100% naar de zin maken. Iedereen heeft zijn voorstanders en tegenstanders. Voor alle duidelijkheid: ik heb niet op de PVV gestemd destijds. Persoonlijk zou ik hem willen aanraden zijn taalgebruik wat te matigen, want dan neemt men hem waarschijnlijk meer serieus. Die one-liners kan hij beter maar achterwege laten, want niemand zit daar op te wachten. In de politiek moet je niet de populaire jongen uithangen, maar blijk geven van een heel gezond verstand!

Nu ik toch aan het schrijven ben, wil ik je complimenteren met de grote hoeveelheid tekst die je blijkbaar uit je mouw schudt!? Zou je niet eens een boek gaan schrijven? Pim Fortuyn heeft er ook diverse op zijn naam staan en ik denk dat ik er eens eentje van hem ga lezen. Bijv. "De verweesde samenleving" of "De puinhopen van Paars". Ik hoop dat ik de titels ongeveer juist heb weergegeven. Heb ze niet naast me op papier staan. Het schijnt zo te zijn dat Pim Fortuyn al lang geleden een heel helder beeld heeft geschetst van NL in de komende jaren. Ik vind het nog altijd jammer dat we nooit zullen weten als hij in onze regering had gezeten! Ik zat altijd geboeid te luisteren als hij op TV was.

Nu is het afwachten wat er met NL gaat gebeuren na 12/9 a.s.. Ook volg ik met interesse de gebeurtenissen in Frankrijk en Griekenland. Wat dáár gebeurd is kan ook bij ons gebeuren. Het politieke landschap in NL is eigenlijk ook erg verdeeld en het lijkt me nog geen gemakkelijke opgave om t.z.t. een werkbare coalitie te vormen. Het kan volgens mij nog alle kanten uit. Als je naar de peilingen kijkt (ik let er eerlijk gezegd niet zoveel op, maar hoor het wel eens in het nieuws) dan zakt de z.g.n. Kunduz-groep momenteel en stijgt de PVV weer iets. Het zijn maar peilingen en ze zeggen eigenlijk maar weinig, en voor mezelf zou ik echt niet weten op welke partij ik mijn stem zou moeten uitbrengen. Ik wil niet alleen voor mijn eigen belang stemmen, maar wil ook oog hebben voor de kwetsbaren in de samenleving. Het wordt nog lastig denk ik!

Tot zover mijn bijdrage. Ik hoop dat ik mijn gedachten duidelijk heb weergegeven.
Prettige dag verder en voor allemaal: tjuus!
Cathja.

P.s.: nu weet ik nóg niet wat die sterretjes betekenen!

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 15:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ joop b: correctie: ik was even afgeleid en heb een onduidelijke zin geschreven. Hier komt de zin zoals hij zou moeten zijn:

"Ik vind het nog altijd jammer dat we nooit zullen weten hoe hij was als hij in onze regering had gezeten".

Excuses!

Cathja.

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 15:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik dacht dat dit een forum was over de 400 euro eigen bijdrage per persoon, en niet stukken te vertellen hoe goed en of slecht doe Pim fortuin en og wilders wel niet was of is geweest.
Schrijf geen boekendelen schrijven in dit forum, maar ga met ons de straat op richting VVD Groen links D66 CU en de partij die er WAS voor de mensen, het CDA , die niets zegt over de vele voedselbanken, vinden ze ook normaal.
Stem op mensen die ooit op de werkvloer hebben gestaan, en dus weten hoe het in zijn werk gaat.
En ik hoop dat dit gebeurt, en niet verder ouwehoeren, sta op en zeg wat je denk en voelt, dat wij gewoon onder de duim worden gehouden dat is een ding wat zeker is, wij zijn toch het rijkste land van de wereld ??
Wij worden door die mensen die het pluus waarderen, en er grag op zitten bij de benen genomen, tenminste dat is mijn bescheiden mening

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 15:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ hermar:

Inderdaad is dit forum bedoeld om ons zegje te doen over de verhoging van de eigen bijdrage in de zorgkosten. Op zich valt daarover niet eens zoveel te zeggen, behalve dan dat men eerst maar eens moet kijken bij de specialisten en zorgverzekeraars. Daar wordt niet altijd correct omgegaan met de declaraties, met als gevolg dat de kosten de pan uitrijzen! Wij allemaal betalen daarvan uiteindelijk de rekening! Dat onderwerpen plotseling kunnen uitdijen en hele verhalen worden, geeft een beetje aan dat het mensen hoog kan zitten dat er buiten onze wil om steeds meer van ons wordt gevraagd. Die verhoging van de eigen bijdrage is daar een onderdeel van. Als dit het enige was wat ons boven het hoofd hangt, dan zouden we het misschien nog wel slikken, maar er is zoveel méér! U en ik en wij allemaal krijgen met nog véél meer lastenverzwaringen te maken en ik vind het niet onbehoorlijk als mensen in een forum daarover hun hart luchten. Kijk eens in bijvoorbeeld De Telegraaf en/of het AD. Daar kunnen mensen ook hun zegje doen over de artikelen in de krant. Heel vaak zie je dat ze dan ook dingen aanroeren die er niet direct iets mee te maken hebben, maar wat men blijkbaar toch kwijt wil. Maak van je hart geen moordkuil. Ik heb er geen moeite mee. Bijdragen die ik niet zou willen lezen sla ik gewoon over.
Ik hoop dat u zich verder niet ergert aan mensen, die met de beste bedoelingen hun medemensen op de hoogte stellen van zaken waar niet iedereen weet van heeft.
U noemt de voedselbanken. Het is schandalig dat die er moeten zijn! Als u over dit onderwerp van gedachten zou willen wisselen, zou u wat mij betreft alle ruimte krijgen. Of over "de man op de werkvloer". Ik zou zeggen: zeg erover wat u wilt en wie weet krijgt u veel bijval.

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 15:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Jammer onbekend,
maar u hebt gelijk iedereen wil zijn hart luchten en de shit kwijt raken, maar dat kun je doen door het niet op te schrijven, maar met honderden duizenden tegelijk naar DEN HAAG te gaan, en je stem te laten horen.
Mischien zou het wat zijn om op de juiste mensen te gaan stemmen in september aanstaande.
In ieder gevan niet op de mensen van het CDA (de mensen voor het gezin) D66 Groenlinks (mensen voor het mulieu, CU (voor meer inspraak in de kamer, VVD de fijn euro, en natuurlijk de hypotheek rente aftrek,
geachte onbende ik heb mij leven lang steen hard moeten werken, en nooit aanspraak gemaakt op de zorg, maar na mijn pensioen kreeg ik opeens COPD Gold 4 en kreeg geen lucht meer, ben dus nu wel iemand die aanspraak moet maken op die zorg, helaas weet ik ook dat wij in moeten leveren, ik hoop alleen niet dat dit doorgaat , want dan kan ik mij, en mijn vrouw met mij ons el opknopen want dan is het geld op.
DE huur verhoging gaat gewoon door 2.7% weer eens 15 euro meer, 220 euro zorg, plus de normale verzekeringen, wat er dus overblijft is erg weinig , dat wil zeggen teveel om van dood te gaan. en te weinig om van te leven

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 15:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste mowocos, Ik stem op Geert. Misschien niet de allerbeste, maar zeker wel de aller-allesbeste van dat hele gore zooitje in Den Haag. Moeten meer mensen doen en hadden dit in het verleden ook moeten doen. Hij heeft hersens en gebruikt ze. ook. Was er misschien een ietsje pietsje minder ellende voor Jan met de Pet en Truus Knoedel.

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 16:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ Cathja

Het sterretje kan gebruikt worden volgens mij om aan te geven of je ergens mee eens bent of niet maar het lijkt de laatste dagen niet meer te werken.

Nog heel even over de € 400 EB..
Het ziekenfonds is afgeschaft met het idee dat een vrije marktwerking de ziekte kosten voor de burger goedkoper kon maken. Althans dat dachten sommige politici. Er waren ook politici die daarbij een andere gedachte hadden. Immers, allerlei openbare diensten zoals water, elektra, openbaar vervoer en nog een aantal werden uitbesteed. Als het ergens bij die diensten fout ging, zoals bij het treinvervoer, dan kreeg de overheid de schuld. Men wilde van die verantwoording af. Ze keken liever toe dan dat ze het zelf zouden moeten blijven organiseren.

Dit had ertoe moeten leiden dat de overheid in sterkte (lees aantal ambtenaren) af zou moeten nemen. Wel, de overheid nam dus niet af. De overheid nam eerder toe en er kwamen steeds meer departementen waar eindeloos gedebatteerd werd. Onmogelijke besluitvorming die ertoe leidde dat elke verandering die nodig was, eindeloos langer ging duren.

Er ontstonden vreemde culturen en er werden steeds meer commissies ingesteld. Elk detail moest van alle kanten bekeken worden en ook daar kregen de schreeuwers weer de meeste tijd. Een voorzitter van de commissie had al maanden nodig om zijn groep samen te stellen. Hoe groter de groep hoe belangrijker hij werd. Maar ook hoe groter de groep en hoe meer externe groepen er geraadpleegd moesten worden, hoe moeilijker zaken tot stand kwamen.

Ze zaten eigenlijk de feitelijke beslissingen alleen maar op te houden en leverden meestal matige conclusies die dan ook nog vaak van tafel geveegd werden omdat deze de politiek, of de naam van belangrijke politicus zou kunnen schaden, of omdat het onder het kleed geschoven werd door hoge ambtenaren die vonden dat hun appeltje voor de dorst in gevaar kwam.

Soms werd er door de haast van aantrekkelijke beloftes van externe bedrijven vroegtijdige bestellingen gedaan die dan niet meer teruggedraaid konden worden. Meestal worden tijdens het reces kleinere bestellingen gedaan omdat er weinig controle is. Het wordt dan te duur om die besluiten van soms een enkele ambtenaar terug te draaien. Zo werkt het vaak op de ministeries.

En dan is er nog dat verdomde zogenaamde wisselgeld. De ene politieke partij wil iets van de andere en dan wordt er onderhandeld. Als ik dit van jou mag, dan ga ik akkoord met jouw heilige huisje. Koehandel dus, waarbij men dan niet zo precies kijkt naar die wensen van de andere partij, want ze moeten de kiezer terugwinnen.

Men had al deze diensten beter niet uit handen gegeven. Men had er beter aan gedaan om een aantal goede (ex)ondernemers in dienst kunnen nemen die de overheid hadden kunnen helpen met besturen. De vrije marktwerking kan maar in een aantal gevallen goed werken maar zeker geen degelijke oplossing zijn voor alles. Daar waar kartelvorming niet zo moeilijk te verwachten valt, moet je geen vrije marktwerking instellen.

Verzekeringsmaatschappijen hebben al te vaak laten merken dat zij meer oog hebben voor hun aandeelhouders dan voor de verzekerden. Ze hebben zich goed verenigd en maken gewoon afspraken onderling. Zo gaat dat ook met tandartsen. Ook die hebben zich goed verenigd en hoewel de apothekers redelijk goed in het belang van de patiënten lijken te werken, zijn de fabrikanten van medicijnen helaas weer erg goed verenigd. Zij zijn zeer groot en hebben een ijzersterke lobby. Er zou een nog veel strenger toezicht moeten komen, liefst ook via Europa (voor medicijnen).

Het vervelende echter is, dat er heel veel politici of ex politici als commissaris werken bij die verzekeringsmaatschappijen en die oefenen hun invloed uit op de politiek zodat er niets gebeurt waar de burger wijzer van zou kunnen worden. Kortom, de graaiers hebben zich zeer zorgvuldig georganiseerd. Voor klokkenluiders hebben ze hun via via wat contacten met criminele organisaties maar daar bemoeien de echte hoge heren zich niet mee, zolang ze maar niet al teveel worden dwars gezeten.

Heel veel mensen voelen intuïtief wel aan dat je een sterke en zeer krachtdadige man moet hebben om de politiek te leiden tegen al deze eigenzuchtige stromingen in en dat is ook zo. Je moet je door bedreigingen niet laten tegenhouden als je de strijd aan wil gaan tegen alle onrecht. Dit is dus de echte reden waarom Wilders stemmen krijgt. Hij heeft wel lef om tegen alles in te gaan, ondanks bedreigingen. Het is alleen jammer dat deze Wilders zo merkwaardig doordraait op een aantal vlakken.

Rutte is nog te jong en te studentikoos om hier echt doorheen te kijken. Mark denkt alles wel te kunnen regelen bij een biertje, een klapje op de schouders en een brede hockey lach. Hij had 15 jaar door moeten rijpen voordat hij klaar was voor de functie die hij nu bekleedt. Geert is ook niet geschikt, die heeft zijn hakken al zo diep in de aarde gezet dat hij niet meer over de nodige lichtvoetigheid niet meer beschikt. Bovendien wordt hij door teveel mensen niet meer serieus genomen. Hij kan geen ambassadeur meer zijn voor Nederland.

Wat ik zou willen? Dat onze overheid eens een wat minder tijd gaat besteden om met man en macht uit te dokteren op welke manier ze zoveel mogelijk belasting kunnen heffen, maar die tijd nu eens gebruiken om dingen die niet goed lopen, beter te gaan organiseren. Nu Frankrijk zijn nieuwe president heeft en het in Griekenland ook niet gaat zoals het zou moeten gaan heeft het vasthouden aan die 3% totaal geen zin meer. Toch kun je de verslapping bij alle gelederen uitsluitend tegengaan met een ijzersterke leiding. Van ambtenaren mag en kan je beslist niet verwachten dat zij zelf met de knuppel in het hoenderhok gaan. Zij zullen alles altijd bij het oude houden.

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 16:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Graag terug on-topic. Het gaat hier om het verhogen van het eigen risico.

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 16:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb wél grote angst voor grote stakingen.
Als je kijkt naar wat de grote stakingen met Engeland hebben gedaan...
Ze hebben vele jaren gelden de toen toch al zwakke economie totaal ontwricht

Toch heb ik best veel vertrouwen in de Nederlanders. Ze zijn doorgaans van alle Europeanen het beste op de hoogte van wat er in het land en in de wereld eromheen gebeurt. Ze laten zich veel minder zeggen en zijn bepaald mondig!
Geen land met zoveel internetaansluitingen als in Nederland.

Helaas hebben we geen bodemschatten, geen goed draaiende auto industrie.
Laten we zuinig zijn op de goede naam die we nog altijd hebben in de wereld en vooral onze kop er goed bijhouden als we dadelijk gaan stemmen

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 17:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Back on-topic,

Mensen, laten we ons om die € 400 nog maar niet al te druk om maken.
Er is al meteen bijgezegd dat de laagste inkomens gecompenseerd zouden worden. Met de nieuwe ontwikkelingen in Europa kan en hoeft die 3% sowieso niet aangehouden worden. We hebben dus nog even tijd en alles zal toch nog wel veranderen. We hebben nog lang........... geen nieuwe regering
En dan klagen we wel weer verder

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 20:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik wil even iets kwijt over deze dicusies het word er nog snel door gedrukt
voor de vekiezingen vergeet niet de premie januari de btw wat er weer uit het paket gaat aan medicijnen hulp midellen het ziekenfons moet turug komen
dat was eerlijk wie veel verdiende betaalde meer nu is het omgedraaid
de artsen /specielisten direkteuren verdienen plus bonisen miljoenen
dus buzuinig daar eerst eens op wij worden te oud en gaan geld kosten voor de rijken dus doe net als met een koe geen melk meer de slager dit krijgen wij als dank dank uw chritellijke partijen heb uw naasten lief als het maar niets kost

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 21:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ averzijl:

ik weet niet zeker of de verhoging van de eigen bijdrage door een demissionair kabinet er wel doorgedrukt kán worden (?). De Kunduz-club heeft dit toch bedacht? Ik ben het helemaal met u eens dat ons oude vertrouwde ziekenfonds echt zo slecht nog niet was! Ik zou er voorstander van zijn om daar naar terug te gaan en de premie inkomensafhankelijk te maken.
U heeft gelijk dat u zegt dat de specialisten buitensporige bedragen verdienen (nou, verdienen......?). Het zou goed zijn als daar eens paal en perk aan gesteld zou worden!
Ik vind dat het geen verschil mag maken of men jong of oud is om goede en betaalbare zorg te krijgen. Het is belangrijk dat we goed opletten wat de diverse politieke partijen daarover t.z.t. in hun programma's hebben staan. Is de ouderenpartij misschien iets voor u?

ve
door verwijderd - May 7, 2012 om 21:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ hermar:

het is goed dat u hier ook eens schrijft wat u op uw hart hebt! U zegt dat u het liefst met zeer velen naar Den Haag zou willen gaan om tegen deze onzalige plannen te demonstreren. Het zou wel eens een vergeefse reis kunnen worden, want onze regering luistert niet naar de roep van het volk. Alleen als straks de verkiezingen voor de deur staan en politici de straat op gaan om stemmen te winnen, dán willen ze graag naar u luisteren! Zodra de nieuwe regering geinstalleerd is, draaien ze genomen besluiten terug als hen dit beter uitkomt en staat de burger opnieuw "in zijn hemd"!
U schreef dat u na uw pensionering COPD hebt gekregen. Kwam dit door uw werk of staat dit er los van? Wanneer het door uw werk is gekomen, kunt u misschien een schadeloosstelling vragen? Ik weet dat u daarmee uw gezondheid niet terug krijgt, maar in financieel opzicht zou het u en uw vrouw misschien enige verlichting kunnen brengen. Ik weet dat het mij niets aangaat, maar toen ik uw bijdrage las, kwam dit zomaar bij me op.
Het is belangrijk dat we goed nadenken over wie onze stem krijgt op 12/9. Ik wens u sterkte in alles.

ve
door verwijderd - May 8, 2012 om 00:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

We krijgen dadelijk Amerikaanse toestanden: nog meer gedwongen huizenverkopen, faillissementen, meer mensen naar de voedselbank.


Is dit niet al een feit ?

Overigens, mijn dochter studeert momenteel in Amerika en betaald aldaar -
voor de periode van een half jaar - € 220,=....

ve
door verwijderd - May 8, 2012 om 09:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ only-me:

die gedwongen huizenverkopen, faillissementen en meer mensen naar de voedselbank is helaas in ons land al een feit. Als we over enige tijd opnieuw te maken krijgen met een achteruitgang van ons besteedbare inkomen vanwege een bijna verdubbeling van het eigen risico voor de zorg, zal de financiële situatie van heel veel mensen dramatisch verslechteren! Ik kan er flink boos om worden dat dergelijke plannen altijd bedacht worden door mensen die er zelf behoorlijk warmpjes bijzitten! Daaraan is te zien hoe ver de politici van de burger afstaan!
De vergelijking met Amerika gaat niet helemaal op, omdat daar jaren geleden de mogelijkheid bestond om meerdere hypotheken tegelijk te hebben. Iemand op TV vertelde doodleuk dat hij 7 woningen bezat! En geen 'dure' jongen, maar een heel gewoon iemand. Ik ben nog steeds van mening dat de narigheid zijn oorsprong had in de USA.

ve
door verwijderd - May 8, 2012 om 09:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Cathja,
klopt ik heb die COPD op de bouw opgelopen, maar als ik daar werk van wil en zou maken, duurt dat wederom enkel jaren, en mijn ja is hun nee, dus heeft ook geen zin.
Dat zie je ondertussen wel aande kamerleden, die gaan nu ook inleveren, alleen nog niet genoeg, want als tenminstye nu iemand inde ww terechtzou komen heeft die persoon maar 1 jaar en dan moet die persoon werk, andrs val je onder de gemeentelijk SWOW, en krijg je nog maar een minium uitkering zoals beeknd zal zijn.
maar de kamerleden krjgen nu geen 4 jaar meer, maar nog maar 3 jaar en 2 maanden.
Dat is nog eens inleveren, nietwaar ? die mensen moeten ze ook gewoon een jaar nog uitbetalen, en dan stoppen, en ook naar de gemeente verwijzen, dat zou pas inleveren zijn, toch

ve
door verwijderd - May 8, 2012 om 09:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

cathja

sorry voor de vele fouten, ben nog niet wakker

ve
door verwijderd - May 8, 2012 om 10:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ hermar:

uw aandoening heeft u in de bouw opgelopen, zo schrijft u. Daar bent u dan mooi klaar mee zeg! Ik weet niet wat u eventueel ondernomen heeft om uw gelijk te halen (misschien via uw huisarts of specialist?), maar als u te horen heeft gekregen dat het zinloos is om er werk van te maken, dan zijn de druiven voor u dubbel zuur! Ik weet dat er vroeger veel mensen ziek zijn geworden die bij de Eterniet (ik weet niet of ik de naam goed heb geschreven) in Goor hebben gewerkt, maar in hoeverre deze mensen een schadevergoeding ontvangen hebben is mij niet bekend? Misschien kunt u eens op Google kijken of er iets over te vinden is?
Tja, en dan onze Kamerleden. U heeft gelijk dat 10 maanden wachtgeld inleveren in feite geen inleveren is, want wachtgeld komt alleen in beeld als ze werkeloos worden. Zolang ze werken krijgen ze een riant salaris betaald en kunnen daarmee een heel mooi spaarpotje vullen!
Wanneer ze de politiek verlaten staan er vaak meerdere bedrijven klaar met een vangnet en willen die 'bekende NL-ers' graag binnen hun bedrijf halen. Zodoende hoeven de ex-Kamerleden bijna nooit te solliciteren. Dit is extra wrang tegenover alle mensen die zich rot solliciteren en maar niet aan de bak kunnen komen!
Beste hermar, ik hoop dat er toch nog iets voor u te regelen valt. Verwacht er niet teveel van, maar misschien is een gesprek met uw huisarts hierover zinvol? Het beste gewenst!

ve
door verwijderd - May 9, 2012 om 21:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoe moeten we volgenjaar nog rond komen met ons (mijn) inkomen.
Ik ben mindervalide, werk 20 uur p.w. (meer kan ik niet), verdien daarmee netto ca. 700 euro. Daar gaat elke maand ziekenkosten (131), huur (300) verzekeringen, Tel. rek., Gas,water en electr. etc.
Ik heb gelukkig dan nog 250 euro extra inkomen door scheiding. Ik heb het geluk dat ik nog een hondje mag hebben.
MAG IK A.U.B. NOG WEL ETEN!!!
Het ademen is nog gratis en de scootmobiel die ik, met gods gratie, dan krijg mag ik ook al voor gaan bijdragen. Hoeveel p.m.??? dat is nog niet bekend.
Waarom geven ze ons niet gewoon een pilletje om er een eind aan te maken(b.v. met onze verjaardag of zo)
Leven mogen we niet meer!!!

ve
door verwijderd - May 9, 2012 om 21:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

als wij proberen Den Haag iets te vertellen. kunnen we dat op de buik schrijven, want:
wij als jan en mien boezeroen, kunne als wij ontslagen worden, maar een jaar WW ontvangen, maaaaaaaar die kamer leden hebben zich zelf wel gekort maar hebben nog steeds 38 maanden volledig loon als kamerlid, en dus ook de lui van de regering.
En dat zijn de mensen die uit maken dat wij straks (misschien) 400 euro aan eigen bijdrage gaan betalen.
Dat zijn de emnsen die zelf straks graag op het pluus willen gaan zitten, dus denk na bij de verkiezingen in september op wie je gaat stemmen.
Want al zijn wij dan zogenaamd het rijkste land, dan zou ik wel eens willen weten waar al dat geld heen is verdwenen.
Waar blijven die miljarden die wij belasting betalers in die banken hebben gestoken, waarvan een van die banken nu 5 euro durft te vragen om je eigen geld te storten.
En wat gebeurt er straks met dat nieuwe nummer dat wij krijgen als wij internationaal kunnen gaan bankieren, wat voor shit komt er nog meer op ons af, dus denk na bij het stemmen, maar in geen geval CDA -VVD- D66- CU en Groen links, want die hebben de kiezers toch aardig bij de benen gehad, daar stond niets van in het regerings programma, die de partijen hebben geschreven

ve
door verwijderd - May 9, 2012 om 21:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik zat net te lezen het verhaal van mevrouw ratten vrouw dat dit al zo is in nederland / brussel want wij zijn geen baas meer in eigen land stap uit de
euro dat veel mensen al niet meer willen leven is het cabinet hier zo trots op
mevrouw geef hun een pilletje wat uw wilde uw probeerd nog uw steentje bij
te dragen om ront te komen alle respekt ik tob ook met mijn gezondheid en moet ook de mediseinen betalen om te kunun blijven werken maar dat teld niet mee
dat noemd zich chritelijk of draaikonten lang leven brussel /euro gulden turug
ik werk al 39 jaar bij de zelfde werk gever tot mijn dood nog zoon twintig jaar
ga stemmen alsublieft maar niet op dit zooitje

ve
door verwijderd - May 9, 2012 om 21:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@rattenvrouw

Hallo rattenvrouw, ik raad je aan om een afspraak te maken met de dienst sociale zaken van je gemeente om daar met je verhaal langs te gaan.
Neem bewijsstukken mee van alle kosten die je maandelijks hebt en een duidelijk overzicht van je inkomsten

Het is per gemeente wel wat verschillend maar je maakt denk ik een redelijke kans dat er een potje is voor de buitengewone kosten die je als mindervalide zult moeten maken. Zorg dat je alle cijfers bij je hebt dan zal dat best wel goed komen
Veel sterkte ermee en laat iets horen hoe het gegaan is?

ve
door verwijderd - May 9, 2012 om 22:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Naast de verhoging van 220 naar 400 van de eigen bijdrage
zullen ook de verzekeringskosten behoorlijk toenemen zonder dat we daar iets voor terug krijgen. Reken er maar op dat we voor die aanzienlijk hogere premie juist minder vergoed krijgen.

Laten we hopen dat de overheid, nu het voor de minima weer zoveel moeilijker wordt, flink toezicht houd op de afspraken die de verzekeringsmaatschappijen onderling denken te kunnen maken voor de nieuwe kwaliteit prijsverhouding van de nieuwe ziektekostenverzekeringen

De BTW verhoging ziet er theoretisch ongeveer zo uit:
een pakket huishouden van € 50 gaat bij een verhoging van 19 naar 21% € 50,84 kosten. Alleen weten we helaas uit ervaring dat de meeste bedrijven zo'n BTW verhoging meestal als excuus misbruiken om meteen een prijsverhoging door te voeren, zodat je er op mag rekenen dat het in de praktijk wel neer zal komen op € 52,50 of meer.

Reken je die € 52,50 door naar een netto inkomen van b.v. € 950 dan komt dat neer op een vergelijkbare vermindering van die € 950 naar € 904,76.
Alles waar je nu dus tezamen € 950 voor betaalt, zal je dus na de BTW verhoging ongeveer € 997,50 gaan kosten. Ergo, je zult zo'n € 40 er op achteruitgaan door die BTW verhoging naar mijn verwachting

ve
door verwijderd - May 9, 2012 om 23:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ joop b:

ik heb vanavond in Nieuwsuur iemand horen zeggen dat de ziektekostenverzekeraars er de oorzaak van zijn dat mensen zoveel meer kwijt zijn bij de tandarts, zelfs al hebben ze een uitgebreid pakket naast de verplichte verzekering. Het schijnt dat dus niet de tandartsen, maar de ziektekostenverzekeraars hier de schuld van zijn omdat ze grotere financiële buffers aanleggen.
Wat die BTW-verhoging betreft: niet leuk, zo'n lastenverzwaring, maar ik ben creatief genoeg om slimmer boodschappen te gaan doen. Ik zal wat meer huismerken kopen i.p.v. A-merken, dus er zit nog wel wat rek in. Het is nu al zo dat ik geen vaste supermarkt meer heb voor de boodschappen, maar echt oplet waar er leuke aanbiedingen zijn te halen. Helaas worden we overal wel eens beetgenomen zonder dat het opvalt (zelfde verpakking, zelfde prijs, maar minder inhoud), totdat de consument dit doorheeft! Tegenwoordig wegen hele broden ook al vaak niet meer de verplichte 800 gram.
Die eigen bijdrage: staat het nu echt vast dat we naar € 400,-- gaan? Ik heb ook ergens € 380,-- zien staan, en hoorde dat de lagere inkomens gecompenseerd zullen worden. Ik ben benieuwd!

ve
door verwijderd - May 10, 2012 om 03:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Cathja

Verzekeringsmaatschappijen behoren tot de grootste ongemoeid gelaten kartels van Nederland. Een handvol bedrijven met meerdere handelsnamen en niemand die ze maar een haarbreed in de weg legt. Hoe merkwaardig lijkt dat tot je de namenlijst ziet van de commissarissen van die handvol. De VPRO heeft er lang geleden al eens een boeiende uitzending aan gewijd. De mensen die er iets tegen zouden kunnen ondernemen, belanden nogal eens in die zonnige weide vol melk & honing en zo niet, dan hebben ze wel een nazaat die een mooie functie krijgt.

Ze hebben legers slimme mensen in dienst die nieuwe producten aan elkaar breien. Het zijn de uitvinders van de kleine lettertjes in onbegrijpelijke lange zinnen en de vele bijlagen waarna wordt verwezen, die je uitsluitend met veel moeite bij elkaar krijgt en die je dan zelf maar moet zien te vertalen in begrijpelijk Nederlands. Soms gaan ze hun boekje echt te buiten door polissen te verzinnen die onmogelijk ooit iets zullen uitbetalen, maar dat zie je dan pas echt wanneer er calamiteiten plaatsvinden. Je krijgt dan uitsluitend waar je recht op meent te hebben via een actualiteitenprogramma en anders is het jammer.

De overheid wilde van deze zorg af en de verzekeringsmaatschappijen zagen er wel brood in. De eerste jaren zou er niet zo heel veel voor ze te verdienen zijn maar de jaren daarna zouden ze dat wel weer ruimschoots terughalen. Dat was in feite al duidelijk op het moment dat hier voor het eerst over gesproken werd voor jaren terug. De overheid wilde niet dat ze dat te snel zouden doen en verklaren vervolgens dat de vrije marktwerking uiteindelijk zal zorgen voor scherpere prijzen. Ja ja.. normaal werkt dat wel zo maar dat werkt dus nooit wanneer er sprake is van een kartel. De tijd is dus nu gekomen dat ze echt goed gaan verdienen en dan neemt de ene de andere weer over zodat het te troebel wordt voor de mededingingsautoriteit in Brussel.

Natuurlijk zou onze overheid dat zelf moeten controleren maar om heel duidelijke redenen doen ze dat dus niet. Onze overheid verkoopt haar verantwoordelijkheden en houdt verder amper toezicht. Zo ook met o.a. de PTT, later KPN genoemd. Ze hebben bij de verkoop ervan geen clausules ingebouwd om strategische zaken te verdedigen. Nu een Mexicaan belangstelling toont voor 28% van de aandelen, kunnen ze dat niet meer terugdraaien.
Vroeger kon je ze op hun fouten aanspreken, nu ze de winst op de verkoop in de schatkist gedaan hebben staan zij dus met een opgeheven vingertje langs de kant boos te zijn.

Zoveel verkocht in al die jaren en toch betalen wij het meest van Europa. We kunnen trots zijn op ons kleine landje. Maar om ook trots te kunnen worden op onze overheid, zullen we toch echt een heel stuk selectiever moeten worden bij de verkiezingen. Ik hoop dat Kassa ons een platvorm gaat bieden om onze meningen over de verschillende politieke partijen op kwijt te kunnen. Alles begint natuurlijk bij goede informatie, zodat ook de gewone mensen op de werkvloer kunnen begrijpen waarover het allemaal gaat en welke partij zijn of haar belangen het beste dient.

ve
door verwijderd - May 10, 2012 om 10:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ joop b,

Om met je laatste alinea te beginnen: dat platform waar we ons kunnen uitspreken over de politieke partijen is geen gek idee. Er is misschien echt wel behoefte aan. Misschien kunnen we KASSA hier eens over benaderen?

Je hebt heel verhelderend geschreven over hoe de verzekeringswereld in elkaar steekt en wat me erg opviel is de rol van de overheid hierin. Ik heb altijd gedacht dat de overheid er is voor de burger, maar die gedachte is blijkbaar erg naïef! Ook al kiezen wij zelf onze 'leiders', eenmaal zittend in de regering blijkt de burger niets meer te zijn geweest dan stemvee!
Ik vraag me af of het nog wel zín heeft om te gaan stemmen! Kun je mij één partij noemen die deze foute praktijken nu eens vanaf de wortel aan gaat pakken? NL is inderdaad een mooi land, maar de burgers vervreemden ervan!

Gisteravond zag ik de bedenkers van het "Lente-akkoord"! Wát een euforie! Ja, iedere burger zal het gaan merken in de portemonnee, maar de laagste inkomens krijgen compensatie (wat ik gerechtigheid vind!). Hoe kunnen ze praten over een SUCCES als een groot deel van ons land nu al niet meer weet hoe ze de touwtjes aan elkaar moeten knopen? Het is ook zo makkelijk om bezuinigingsmaatregelen en lastenverzwaringen te bedenken, als het jezelf niet raakt, zoals onze ministers en staatssecretarissen! Vanmorgen hoorde ik bij het tanken de mevrouw achter de kassa zeggen dat ze het goed merken dat mensen het niet meer trekken, en dat ze niet begrijpt dat er steeds maar wordt gezegd dat NL zo'n "rijk" land is. Ik heb haar gevraagd of zij wist hoe rijk "rijk" is. Daar had ze geen antwoord op. NL gaat in de uitverkoop Joop!

Ik zal het hier maar bij laten. De lastenverzwaringen zijn zo'n beetje het onderwerp van de dag geworden.
Ik wens je een prettige dag en natuurlijk ook alle andere lezers!

Cathja.


ve
door verwijderd - May 10, 2012 om 13:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Cathja

Om de werking en het functioneren van de overheid wat beter te kunnen begrijpen zou je terug moeten denken van waar deze vandaan komt. Je moet dan denken aan de tijd van de Griekse goden en niet veel daarna aan de Romeinen die veel overnamen van de mystieke overheersers die in de nevelen woonden van de Griekse berg Olympus.

De mensheid heeft altijd al iets nodig gehad om tegen op te kijken, om te vereren. Denk terug naar zo'n 2000 - 3000 jaar geleden. De mensen hadden nog geen WhatApp, geen tv, geen radio, geen oude boeken om zich naar te richten. Het werd donker en er begon weer een nieuwe dag. In het donker ontstond het leven van emotie, het gevoel en de angst. Men moest werken om te kunnen eten en om droog te kunnen overnachten. Enige afleiding naast de liefde en nieuw leven waren de verhalen van de ouderen. Hoe spannender de ouderen hun verhalen wisten te brengen, hoe meer luisteraars en aanhang ze kregen. Voor elke emotie werd een naam of een soort klank verzonnen en die namen dat werden de goden:
Aphrodite (liefde, vruchtbaarheid, schoonheid en beschermster van fauna en flora)
Apollo (orakel, boogschieten, ziekte en gezondheid, muziek en de zon )
Ares (oorlog, krijgslust)
Artemis (maan, jacht, maagden, wilde dieren en kuisheid, maar ook vruchtbaarheid)
Demeter (landbouw en graan)
Dionysus (wijn en feesten)
Hades (dood, rijkdom, kostbare metalen en god van de onderwereld)
Helios (zon)
Hephaistos (smeedwerk, vuur en ambachten)
Hera (vrouw van Zeus, beschermt het gezin, vrouw en huwelijk)
Hermes (handel, verkeer, dieven, boodschapper van de goden)
Hestia (haard en familie)
Pallas Athena (wijsheid, strategie, krijgskunst en het handwerk)
Pan (woud, herdersleven en de muziek)
Poseidon (zeeën oftewel water en aardbevingen en paarden)
Zeus (oppergod, hemel en aarde,en weer bliksem-slingeraar)
Om er maar een paar te noemen

In feite waren al die schitterende mythen slechts mooie verhalen van vindingrijke ouderen van de dorpen. In die tijd had je de mensen die door hun geboorte behoorden tot de rijken eigenaren, de machtigen en onderaan de berg woonde het gewone volk dat niets had en niets wist. Het waren de lijfeigenen die hard moesten werken voor hun bestaan.

Je kon tot de rijke eigenaren behoren door sterk of slim te zijn. De sterkeren pikten dingen af van de zwakkeren door ze te verdrijven van hun land of ze stalen de oogst. De slimmere huurden domme krachten in om voor ze te stelen zodat ze ook steeds meer macht kregen en anderen hun wil op konden leggen. Mooie en vruchtbare vrouwen werden weggehaald uit de dorpen ter vermaak van de rijken op de berg in de mystieke nevelen. Grote krachtige jonge mannen werden ook gestolen ter vermaak door o.a. ze tegen elkaar te laten vechten waarbij gegokt werd wie zou overwinnen. Daarnaast werden ze gedrild om het gewone volk van hun eigendommen en oogst te ontdoen. Ze kregen mooie uitrustingen met mooie veren op hun hoed en wapens.

De goden (eigenlijk de slimmeriken en dieven) leefden er lekker op los. Ze vraten en zopen zich liggend op fraaie banken vol en lieten zich bedienen door hun geroofde slaven. Omdat er steeds meer nodig was voor hun toenemende hebberigheid kwamen er steeds meer soldaten die groeiden tot legers en die steeds verder reisden om bezittingen te stelen. Ze noemden dat 'belastingen'. De bekende tienden die er betaald moest worden zodat ze beschermd zouden worden tegen andere volkeren of dorpelingen.

Zo zijn de overheden ontstaan en dit is ook de achtergrond van ons huidige rechtssysteem. Het gaat er ook nu nog altijd niet om wie er gelijk heeft, maar om wie zich het beste weet te verdedigen of de betere advocaat kan veroorloven. Rechters hebben zich te houden aan de wetten. De Rechters zijn de slaven van de al eeuwenoude eigenaren en grootgrondbezitters en de kleine man heeft nog altijd het nakijken. De rijken zoeken nog altijd hun vertegenwoordigers die met hun hulp, geld en steun hun belangen willen en moeten behartigen.

In het 'nieuwe' land Amerika kun je uitsluitend in de Senaat komen met financiële ondersteuning of met het gedrilde geld van pa. De Senaat was er ook al bij de Romeinen, niets nieuws dus. De Senaat bepaalt welke mensen er op mogen gaan voor president van Amerika maar als je geen miljoenen achter je hebt staan, is het zo goed als onmogelijk dat je aan de macht komt en zou dat nou onverhoopt toch mogen lukken dan je gewoon opgeruimd. Zo simpel is het nog altijd. In Amerika had je vroeger de sheriff die geheel danste naar de pijpen van de grootste boef van een dorp. Dat weten we allemaal wel van de vele films die echt niet zo ver van de werkelijkheid zijn.

In ons land is het minder duidelijk. In de Westerse wereld heeft men de moeite genomen om de feitelijke macht wat beter te verdoezelen maar de oude principes en werkwijze is achter de schermen helemaal niet zoveel anders dan we graag willen denken. Denk aan Berlusconi die eigenaar was van de meeste kranten en tv-maatschappijen. Denk aan Dominique Strauss-Kahn die voor vele karren werd gespannen door zich te laten verleiden door mooie vrouwen. Verstop ergens wat cameraatjes en je hebt de zo stoere voorvechter en breedbekkikker in je macht. Je spant hem zo voor je luxe karretje. Zo gaat het ook in 2012 nog elke dag. Lastige journalisten krijgen mooie goed betaalde jobs in het buitenland of ze krijgen een ongelukkie.

Och, we hebben ook nog politici die dit allemaal onzin vinden. Ze kunnen echter zonder hun achterban die hun feiten en cijfers aanleveren helemaal niets. Ook de personen die deze dingen aanleveren aan onze politici zijn op hun mooie posities gekomen omdat ze hun eigen principes vaak aan de bomen hebben moeten hangen en mee moesten huilen met de wolven in het bos, en anders konden ze opstappen. De rijken hebben ook nu nog vele stromannetjes op alle strategische plekken in onze samenleving en hebben veel meer macht dan onze zo keurige Mark Rutte zelfs bij zijn ergste nachtmerrie in zijn grijze cellenpan weet te bedenken.

En daarom gaan zeker ook de laagst betaalden weer flink inleveren en merken de rijkeren er amper iets van. Of de € 220 verhoogd wordt naar € 400 staat nog lang niet vast. Als er veel oproer door komt verzinnen ze wel iets anders maar dat de gewone man gaat inleveren, dat staat dus al vast. De gewone Griek is zolang bestolen dat ze in die cultuur zijn mee gaan leven omdat ze haast niet anders meer kunnen. Ze laten zich niet alleen blind verklaren maar hebben allerlei ziektes leren veinzen als de besten. Tja.. het is ze dan ook al 3000 jaar lang voorgedaan door de goden die hun die cultuur gaf met al die zo vreselijk mooie verhalen.

Lang voor deze cultuur waren er al Chinese staatssystemen die heel boeiend waren. Onze letterkundige ex diplomaat in China, Robert van Gulik schreef hierover 13 romans die verhalen over Confucius en de Tang dynastie. Ook de eerste keizer T'ang verwierf zijn geld en macht door gewone diefstal.
Nu kennen we nog altijd de Italiaanse Maffia. De Maffia is o.m. machtig geworden door afpersing. Ze boden zekerheid en bescherming tegen andere dieven en onheil, maar dan wel tegen zware betaling.
Probeer eens de gelijke gemeenste ;-) deler (GGD) te vinden tussen de Maffia en de grote Nederlandse verzekeringsmaatschappijen? Zie je... niet zo heel veel verschil toch? Zou het familie zijn? Don Nationale Nederlanden of zo?

En toch is het gewone volk in de meerderheid!
Erg benieuwd door wie we bij deze verkiezingen weer het ergst beduveld worden

220 naar 400 kan heel wat losmaken...
van stroom naar krachtstroom... een paar Voltjes meer...
We zullen dan ook heel wat krachtiger politici nodig hebben om deze eeuwenoude machtsverhoudingen te kunnen doorbreken en geen Leidse studententypjes, die zich als redelijk ogende pionnetjes door de werkelijke macht achterover laten trekken in de pluche
ach..
tja...
Oeps... off-topic...
sorry, zal het niet meer doen

ve
door verwijderd - May 12, 2012 om 12:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ROME (ANP) - De voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso waarschuwt de Grieken dat ze de euro moeten verlaten als ze hun afspraken niet nakomen. Hij zei dat vrijdag in een interview met de Italiaanse tv-zender SkyTG24.

Dat heeft Wilders vorig jaar al lopen te vertellen. “Geen cent meer naar Griekenland” Dat zou niet goed zijn voor Europa, zei Rutte. En nu zou het wel kunnen?

Ja,ja ik weet Barroso is Rutte niet maar toch.

ve
door verwijderd - May 12, 2012 om 18:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tja Opa,

Griekenland is een onkostenpost geworden die we ons niet meer kunnen veroorloven zei Geert Wilders.

Het Griekse volk heeft het vooral het laatste jaar fors voor de kiezen gekregen.
In Griekenland kun je zo onderhand alleen nog je hoofd financieel boven water houden als je de boel bedriegt.

Ze hebben er veel te veel ambtenaren die door hun grote aantal niet veel te doen hebben. Veel te veel mensen hebben uitkeringen op basis van zogenaamde rugpijn, blindheid en vele andere nep afwijkingen. Een veel te groot aantal bedrijven en natuurlijke personen betalen veel te weinig of geen belasting. In Griekenland weet iedereen dat zo ongeveer. Iedereen regelt dingen voor iedereen.

Als je familie hebt op de juiste plaatsen hoef je geen bekeuringen te betalen. Eerlijke mensen en mensen zonder de juiste connecties betalen zich blauw voor vergunningen e.d. Het hele systeem is zieker dan wij denken. In heel zuidelijk Europa is dat eigenlijk nog niet eens zo heel veel anders. Goed beschouwd is het in heel veel landen ook in andere werelddelen niet veel anders en hebben daar ook mensenlevens niet veel waarde.

In India is het wel heel erg. Ze hebben daar het kastenstelsel:
- Brahmanen, de priesterlijke en geleerde klasse
- Kshatriya's, de strijders en de heersers
- Vaishya's, de landbouwers en de handelaars
- Shudra's, de burgers en arbeiders
Daarnaast heb je nog een aantal lagere kaste(klasse) en de kastelozen
Daar geloven nu nog heel veel mensen dat je, wanneer te behoort tot de kastelozen of tot een lagere kaste, en je je zonder al te veel te morren, je in je volgende leven zal behoren tot een hogere kaste. Omdat de meesten daar geloven in de wedergeboorte houden ze zich hieraan en accepteren ze dat anderen alles hebben en zij niets.

Om terug te keren naar de Grieken kun je met geen mogelijkheid aannemen dat zij het onderling eens zullen worden om hun hele systeem, waarin het op zo heel vele manieren schort aan goed en rechtvaardig beheer, op orde te krijgen. Ze weten gewoon teveel van elkaar. De arts die zijn zakken gevuld heeft door blindheid verklaringen af te geven? Het gemeente raadslid dat zijn zakken vulde
door alleen bedrijfs vergunningen af te geven aan hen die er geld voor onder de tafel gaf? Corruptie heeft zich door slecht toezicht en bestuur een heel eigen leven verworven in het systeem en dat krijg je er binnen een paar jaar vrijwillig echt niet uit. Onmogelijk!

Degenen die geen deel uitmaken van het vriendjes systeem draaien nu steeds meer op voor de rekening en raken zo langzamerhand ongeveer alles kwijt. Zij pikken het natuurlijk niet want ze weten dat hun belastinggeld voor een té groot deel verdeeld wordt onder de mensen die tot de club van de rijken & corrupten behoren.

Ik verwacht nog een heleboel formatie pogingen die niet zullen lukken en uiteindelijk verwacht ik heel veel rumoer en grote opstand waarbij veel van waarde in Griekenland stukgemaakt zal worden door agressie van de mensen die wel hard gewerkt hebben maar zich nu volkomen aan de kant gezet voelen.

De vele steenrijke Grieken en invloedrijke ambtenaren gebruiken hun geld en macht om nog zoveel mogelijk te graaien van het Europese geld, omdat ze zich nog veel beter bewust zijn dan wij dat de leningen gaan stoppen omdat het zo lang scheef gegroeide systeem onmogelijk binnen een paar jaar te veranderen is.

Kredietbeoordelaar Fitch zei vrijdag dat bij een exit van Griekenland de kredietvooruitzichten van alle overgebleven eurolanden waarschijnlijk op negatief komen te staan. De landen waarbij dat al het geval is, lopen het grootste risico op een daadwerkelijke afwaardering, aldus de kredietbeoordelaar.

Veel Nederlandse economen luisteren naar de kredietbeoordelaar maar ik ben het beslist niet met Fitch stellingen eens. Als je iets verder kijkt dan je neus lang is, zul je inzien dat je zieke delen beter weg snijdt als blijkt dat deze niet op een normale manier te genezen zijn. Als er gangreen in een voet zit, kun je de voet beter amputeren, zodat het lichaam weer een kans krijgt. Fitch is het hier dus niet mee eens.

Hij zal zeggen... ja maar Europa heeft leningen aan Griekenland nog als tegoed op haar begroting staan en als dat wegvalt wordt die begroting ongunstiger. Hij zal ook zeggen dat er een verkeerde werking vanuit gaat. Wel, ook daar ben ik het beslist niet eens. Stel dat je Griekenland maar tegen beter weten in blijft helpen, denk je dan echt dat de Spanjaarden en de Italianen het zullen accepteren dat zij wél hun broekriem nog strakker aan moeten trekken?

Nee er zou juist een totaal verkeerde en zelfs levensgevaarlijke werking van uitgaan, indien we Griekenland nog verder zouden willen steunen, als de meerderheid van het volk verdere bezuinigingen af zouden wijzen....

Helaas is Griekenland niet ons grootste probleem. Ik maak me heel veel meer zorgen om Spanje en Italië. Ik reken erop dat beide landen nog heel wat lijken in de kast hebben die er vroeg of laat toch uit zullen moeten. Het zou me ten zeerste verbazen als Silvio Penusconi niet behoorlijk creatief is geweest met zijn Italiaanse huishoudboekje en in Spanje kunnen ze er ook wat van. Daar was onze Zalm nog maar een onschuldig visje bij vergeleken.

Zou de rest van Europa ook zo'n € 400 aan eigen bijdrage betalen voor hun ziektekosten? Weet jij dat Bijopathuis?

ve
door verwijderd - May 12, 2012 om 18:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Oeps, typefoutje...
Excuses Silvio...

ve
door verwijderd - May 12, 2012 om 19:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Was, met nadruk op WAS, Nederland niet een Democratie ? Nou dan is dat al een behoorlijke tijd geleden, toch ? Want al zou uit alle onderzoeken blijken dat de overgrote meerderheid in Nederland tegen de veel te hoge eigen bijdrage is, dan nog zegt men keihard, NEE, we gaa dit toch gewoon doen. Dikke neus allemaal ! Want de politiek zegt doodleuk, jullie hebben op ons gestemd en dus krijgen we van jullie de vrijbrief om dat te doen wat wij nodig vinden. Als ik het verkeerd begrijp, dan hoor ik dit graag. Ooit zijn we gestart met de keuze voor o.a. geen eigen risico, waarvoor ik toen een iets hogere maandpremie betaalde. Maar nee, dat was ineens niet meer toegestaan. Concluisie is overigens, als je iets mankeert wordt je daar al niet blij van, maar daarnaast wordt je ook nog eens financieel gestraft.Mensen die gezond zijn, hebben al het mooiste geluk wat er bestaat, toch ? De Nederlandse Politiek meet echt met 2 maten. Ik ga nog niet met pensioen, maar betaal al mijn hele leven voor alle AOWers. Ik heb geen kinderen, maar betaal al mijn hele leven mee aan de kinderbijslag voor kinderen van anderen. Moet ik nog meer voorbeelden noemen ? 30 jaar geleden had men moeten stoppen met de kinderbijslag bij meer dan 2 kinderen, want voor kinderen kiest men zelf ! Wat heeft dit te maken met de 400,- euro, nou alles eigenlijk, want als men toen o.a. de kinderbijslag had aangepakt, dan hadden we nu bakken met geld in de Rijksspaarpot gehad. Ik kan nog uren schrijven waar het geld wel vandaan moet komen, maar daar zullen die perenplukkers in Den Haag geen begrip voor hebben vrees ik. Die Die luisteren niet naar de mensen en hun belangen. Die zien maar 1 belang en dat is hun eigen belang !!!

ve
door verwijderd - May 13, 2012 om 04:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Jantje.i.

Het is precies zoals je schrijft Jan:
Quote "jullie hebben op ons gestemd en dus krijgen we van jullie de vrijbrief om dat te doen wat wij nodig vinden". einde Quote.

Dat dezen ze net zo als met het besluit om weer mensen naar Afghanistan te zenden. 75% van de Nederlandse bevolking was erop tegen maar ze gingen wel!
Zo overtuigd van hun eigen argumenten dat ze niet meer wilden luisteren naar de stem van het volk. Ze roepen daarmee verontwaardiging en boosheid op bij de burger zodat hij besluit om niet meer op hen te stemmen. Sterker nog, ze gaan heel bewust een proteststem uitbrengen op een Pim of een Geert, maakt soms niet eens uit op wie, als de politiek maar begrijpt dat het een proteststem is. En wat denk je? Nee hoor, zelfs dan begrijpen ze de burger niet!!

Veel te veel van hun tijd en beleid wordt niet gebruikt om het land fatsoenlijk en verantwoord te besturen. Ze verkwanselen liever hun tijd met het reageren op de pers, P&W en ze worden zielig genoeg opgeleid om niet af te gaan als Rutger Castricum van Powned in de wandelgangen loopt.

Bijna slaafs worden verzoeken van invloedrijke Amerikanen en van belangrijke lieden uit Brussel opgevolgd, want ze willen oh zo graag een nog veel mooiere, bijna kritiekloze en zeer goed betaalde baan aan het Europese hof. Toch Jan Peter? En voor het geval dat je dat niet lukt, dan probeer je een goede verhoudingen op te bouwen met banken of bij een van de grotere accountants kantoren zoals b.v. Ernst & Young. Die kunnen altijd wel een Zeeuwse Leidsche babbelaar als partner gebruiken als je ze niet al te veel in de weg legt voordien als politicus. Waar zal Maxime V. eigenlijk binnen niet al te lange tijd terecht komen?

Maar je hebt gelijk Jan, ze meten met 2 maten schrijf je...
Ze schrokken toen het na zovele weken niet gelukt was. De rekenkamer kwam kort voor de breuk met de mededeling dat de zwakkeren en de ouderen wel erg het kind van de rekening zouden worden met de coalitie plannen maar het waren wel plannen die met zekerheid op de korte termijn ons naar de 3% zou brengen. De lasten zouden nogal ongelijk verdeeld worden want er ging helemaal niets naar ratio van het inkomen... integendeel zelfs.

Wilders werd hier 's avonds door zijn achterban nog eens extra mee geconfronteerd en besloot, nu de rekenkamer het zo zwart op wit op papier had gezet, dat hij hier niet mee in kon stemmen omdat juist hij beloofd had de ouderen en de zwakkeren zoveel mogelijk te ontzien. Rutten zag hierdoor zijn werk en plannen om Brussel tevreden te houden, ja zelfs zijn eigen functioneren als president in dunne rook opgaan en verloor zijn toch al niet zo geweldige zelfbeheersing.

Oh ik geloof best wel en kan me ook heel best voorstellen dat hij op dat moment ziedend over Wilders heenviel en dingen heeft gezegd waar hij nu niets meer van wil weten. Hierop is de stijfkoppige Wilders natuurlijk boos opgestapt met de gedachte: Bekijk jij het mooi Mark, als je zo begint dan zoek je het maar zelf uit. Zo zal het echt wel gegaan zijn. Ik twijfel daar niet zo aan. Rutte kan een opgewonden standje zijn als mensen tegen hem in gaan en zijn plannetjes bedreven waar hij zo hard aan gewerkt heeft. Wilders heeft zijn ideeën en aanpak voor zichzelf ook wel op een rijtje maar kan niet begrijpen dat mensen niet snappen wat hij met 3 woorden duidelijk denkt te kunnen maken. Nee Geert, je zult moeten leren om dingen beter uit te leggen zoals jij ze ziet.

Elk nieuw regeerakkoord dat niet beter naar draagkracht is opgezet zal het niet gaan halen want dat leidt tot oproer overal in Europa. De tijden zijn gewoon voorbij in Europa dat de meerderheid van de burgers zich uit laat zuigen door een kleinere groep welgestelden. Het begint steeds gevaarlijker te worden om in de Quote 500 te staan. Van de Brenninkmeijertjes kunnen we het nog wel hebben dat ze 21 miljard hebben opgebouwd. Er zijn er steeds meer die begrijpen (zoals b.v. P. Witteman) dat je niet al te veel moet opvallen met belachelijke inkomsten als je geen heel bijzonder werkt verricht of een groot familiekapitaal beheert.

Zelfs als je een armetierige 500ste plaats in de Quote hebt bezit je nog altijd zo'n 50 miljoen. Met je 50 miljoen betaal je ook niet meer als € 400, krijg je kinderbijslag en een AOW, maar die 2% hogere BTW die trek je gewoon van de belasting af want je laat natuurlijk je wekelijkse zakje aardappelen door je bedrijfs kok even bij je butler afleveren als je toevallig een keer niet op rekening van de zaak gaat eten... Van die 2% lig jij echt niet wakker..

Ja Jan, 2 maten...
De ene Nederlander geef je een heel sterk vergrootglas om het verschil in inkomsten te kunnen ontdekken
Bij de ander haal je gweoon de batterij uit zijn gehoorapparaat want dan hoeft hij het rammelen van zijn maag niet meer te horen...
En makkelijker kan de overheid het ons echt niet maken!

ve
door verwijderd - May 13, 2012 om 17:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Jantje i.

Je hebt helemaal gelijk.
Als Geert het in ambtelijke taal zou zeggen, dan zou de politiek er geen moeite mee hebben. Des te meer moeite hebben de burgers met die ambtelijke taal.
We kunnen het op 12 september zelf bepalen wat we doen. Stemmen we op de zittende (stelende bende) of gaan we echt het roer omgooien en durven we te stemmen op Geert???

ve
door verwijderd - May 13, 2012 om 17:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt Duifje 1959 en Joop B voor jullie reaktie. Ik hoop dat men zich e.e.a. goed realiseerd komende september met de nieuwe verkiezingen. Maar ook dan is het heel moeilijk om een keus te maken. Prachtige beloften komen er voorbij, uiteindelijk zal er een meerderheidscoaltie samengesteld moeten worden. En zoals zo vaak gebeurd komt niet de grootste en/of door ons gewenste partij dan in de regering, want de gluipmuizen draaien er altijd weer hun kont in ! Tevens ben ik bang dat naast de eigen 400 euro bijdrage, want die ben ik elk jaar kwijt en ook mijn vrouw, we er nog verder op achteruitgaan door de BTW-verhoging. Jaarlijks worden de ziektekostenpremie verhoogd, idem voor de aanvullende verzekeringen. Ook hier zal dan wel de BTW-verhoging in worden doorgevoerd. Zoals ik in een eerdere rekatie aangaf komt voor 2 personen deze eigen bijdrage meer op een maandbedrag van 66,67 euro ! Krijg je toch een klef pampertje van ?

Wat mij al heel vaak is opgevallen, is dat de meeste politici geen eigen mening hebben. Want wordt er iets gevraagd dan zijn zij er heel erg goed in om een omzeilend antwoord te geven waar je niets aan hebt en niets mee kan. Zij verschuilen zich altijd achter zogenaamde afspraken die in de partij zijn gemaakt. Is dit niet exact het euvel van de Nederlandse politiek, geen eigen mening. Waar zijn ze gebleven die kanjers die waarmaken wat ze beloven. Die niet ons hardverdiende centen verkwanselen ?

ve
door verwijderd - May 13, 2012 om 18:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zag dat ik weer wat taalfoutjes had gemaakt. Nou ja, eigenlijk typefoutjes.
Sorry hiervoor, maar daar kan ik wel mee leven. Bedacht net, als taalfouten de enige fouten zouden zijn die de Nederlandse politici zouden maken het dan eigenlijk wel mee zou vallen. Krijg wel eens de indruk dat zij heel ander onderwijs hebben gehad dan ik. Waarom ik dit denk ? Nou zij gebruiken woorden waarvan het grootste deel van de Nederlandse bevolking nog nooit van gehoord heeft ! Zou dat mogelijk het probleem van de politici zijn ? Dat zij ons totaal niet begrijpen als we roepen dat Nederland op deze manier naar de klote gaat ? Ben bang dat ze dan op Google gaan zoeken wat klote betekent ? Nou dat zijn die dingen die de meeste politici missen " Ballen "
Sorry voor deze onkuise taal, wat echter satirisch bedoeld is, wat ?, ofwel scherpe, zure, ontevreden humor of zo iets !

ve
door verwijderd - May 13, 2012 om 23:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Jantje

Het enige waar we ons hier nou totaal niet druk om maken zijn taal- en typefoutjes.
Dat doen we allemaal maar ik vind je woordkeus soms wel erg grappig!

Laten we die gluipmuizen maar eens kleffe pampertjes aandoen!

Ik kan er niets aan doen maar dat woord gluipmuis komt mij nou precies op als ik naar die die Verhagen en Bleker kijk. Spies is een draaitol en die van Haersma Buma heeft onzekere knikkende knietjes. Keijzer zou ik nog het minst moeite mee hebben, ondanks het feit dat ze nog behoorlijk jong is. Ze komt wel recht door zee over.

Maar ja, het zijn ook maar de uithangbordjes van een partij.
Wat we nodig hebben is iemand die met steun van het volk de boel om durft te gooien. Het mes durft te zetten is al die dingen die zo kromgegroeid zijn bij de overheid.

Wat wij als burgers in ieder geval willen is een overheid die:
- geen nodeloos geld over de balk gooit
- heel goed nadenkt voor ze voor uitgaven tekenen, dat die goed en gewenst en
nodig zijn door het volk van Nederland
- niet als eerste staan drammen om hulp te bieden bij dure oorlogen enz.
- niet dramt om olympische spelen binnen te halen welke de burger betaalt
- binnen Europa niet altijd het beste jongetje van de klas probeert uit te hangen
- jacht vooral opent tegen witteboordencriminaliteit, corruptie en grote kartels
- minder energie verbruikt aan het bekeuren van kleine kinderen waarvan het
achterlampje niet brand op de fiets en alleen staande moeders die mini
kruimeltjes zo heel af en toe bij kunnen verdienen om hun kids een wat goed te
eten willen geven

Kortom, wij willen dat de overheid zich als goed huisvader gedraagt in de omgang met ons huishoudboekje, zodat we volgend jaar niet naar de € 600 eigen bijdrage hoeven!

ve
door verwijderd - May 16, 2012 om 11:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als het zo doorgaat komen we in een fase waarin mensen geen hulp meer behoeven,maar alleen in het ergste geval laten op nemen en dan is het vaak te laat.
Zelf heb ik wao geen vet pot en kom net uit elke maand
laten ze de steun Frouwde eens aanpakken want daar wemelt het van ,ik woon op een park en kan er zo al 4 opnoemen die samen wonen en dubbele uitkering hebben
oh ja ik doe boodschappen met een oude vrouw omdat die slecht ter been is ,maar ja zet haar om de hoek af anders is ze haar aow kwijt

ve
door verwijderd - May 16, 2012 om 15:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste vrienden,
Heeft u de Telegraaf gezien vandaag?

Het is nog erger dan we dachten. We wisten dat Kunduz-coalitie keihard zou uithalen naar de gewone hardwerkende burger, maar dat dit een zo’n keiharde frontale aanval op Henk en Ingrid zou worden had niemand gedacht.

BTW omhoog, velen op de nullijn, kilometervergoeding weg, gas en licht fors duurder, hypotheekrenteaftrek ten einde en eigen risico in de zorg naar kolossale hoogte.
Velen zien nu pas wat het betekent dat de fiscus niet meer meebetaalt aan uw kilometers. Sommige mensen scheelt dat honderden euro’s per maand. Die staan elke dag in de file om hun kinderen een betere toekomst te geven, maar Kunduz pakt ze keihard aan. En dat allemaal in het kader van de linke milieu-hobby, waar blijkbaar ook de VVD tegenwoordig aanhanger van is.

Brussel heeft ons inmiddels volledig in de wurggreep. Griekenland en de andere geldsmijters moeten hoe dan ook gesponsord worden. We zitten met een touw om onze nek vast aan de Grieken, zodat zij op tijd met pensioen kunnen. Ook de geldlawine naar de corrupte ontwikkelingslanden gaat door, plus de subsidies aan de staatsomroep en de kunstsector.

Dat zijn de keuzes van Kunduz. En u mag betalen.

Is er een alternatief? Ja, en dat is de Partij voor de Vrijheid.
Op 12 september zetten wij alles op alles om Nederland te redden uit de klauwen van Brussel. Niet Barroso staat voor ons centraal, maar de burger. We moeten snijden in de overheid, niet in de hardwerkende Nederlander.

U kunt ons daarbij helpen. Onze campagnekas is zo goed als leeg. Dat is niet zo gek, want onze partij weigert subsidie. Daarom doen we een beroep op u. Wilt u ons helpen? Elke euro wordt enorm gewaardeerd. Uw bijdrage is welkom op bankrekeningnummer 67.04.72.344, t.n.v. Stichting Vrienden van de PVV te Den Haag.

Alvast bedankt!

Geert Wilders

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 10:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@petrov
En zo ist maar net. Ook op ziekenhuis administraties kunnen wel een paar van die grootverdieners weg. Meer schaal 5 en minder schaal 10 zou ik zeggen. Veel goedkoper en meer rendement.

Iedereen die enorm gepakt wordt door deze maatregel kan zich nog aansluiten op het Iraakse / Somalische tentenkamp. Ondanks de stoere woorden van min. Leers mogen die straks gewoon blijven. Zij krijgen de zorgverzekering om niet en hoeven dus ook de 400,- niet te betalen. Wedden?

Alle asielzoekers in Nederland krijgen een betere verzorging dan de gemiddelde Nederlander die zorg nodig heeft. Voor het nieuwe zorgstelsel kregen zij allen al een particuliere! verzekering! En ook nu is het beste niet goed genoeg. Medicijnen en of operaties en verrichtingen, roept u maar! Alles wordt betaald en anders staat er wel een legertje advocaten klaar om het af te dwingen. Of dacht u van niet? Moet je eens om komen als je gehandicapt bent of psychisch gestoord, een kind hebt in de jeugdzorg of gewoon in een verpleeghuis verblijft.

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 10:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@joop b
Heb niet eerder tijd gehad, maar nog even mn complimenten voor je geweldige bijdragen!

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 12:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Manwijf

Nou ik wil alleen maar mijn zorgen en verontwaardiging kwijt, zoals velen hier.

Zo heb ik ook weer met afgrijzen zitten kijken naar de grote dwaling over de 40 miljard waar we ons nu weer in storten...
Dit kan zo natuurlijk nooit doorgaan. Als je een klein beetje je verstand gebruikt begrijp je waar dit op uitloopt.

Er wordt gewoon maar van uitgegaan dat indien Griekenland uit de Euro zou vallen, dat dit ertoe zou leiden dat ook landen als Italië en Spanje hierin meegetrokken zou worden.... Dit is zo totaal onlogisch en daar staat niemand in Den Haag bij stil!

Dit zou zijn omdat de financiële instellingen zouden dreigen met een lagere rating en dat we daardoor meer rente zouden moeten gaan betalen voor de leningen die het land nodig heeft.

Is dit echt zo? Nee, dit is een verdomde leugen!
Laten we eens een simpele vergelijking maken om het iets beter te kunnen begrijpen.

Een aantal Europese landen slaan de handen ineen om zo een soort tegenwicht te vormen tegen grote landen als Amerika en China. Nu is er binnen deze groep van Europese landen eentje bij die er door valsheid in haar opgaven eentje ingeslopen die eigenlijk niet aan de voorwaarden voldoet om erbij te horen.

Een rotte appel op de schaal kan alle andere appels snel ook rot maken. Iedereen weet dat je dan die ene appel er beter af kunt halen, zeker als die appel er door eigen schuld bij is gekomen. Financiële instellingen weten dit ook en zou normaal en ook heel veel logischer zijn als juist zij het zouden verlangen dat Griekenland uit de groep gezet zou worden.

Een ziek varken haal je uit de stal omdat anders alle varkens ziek worden. Net als bij kinderen en zeker ook bij honden, als je slecht gedrag blijft belonen, maak je de kwaal steeds erger!
Ik heb niets tegen de Grieken maar ik zou ze op een heel andere manier helpen, maar zeker niet op de manier waar we nu mee bezig zijn, want dan trekken ze ons zeer zeker mee omlaag!

Als je nu een klein beetje frisse lucht laat bij je hersenen, dan begrijp je dat je op deze manier Europa natuurlijk echt om zeep helpt. Waarom? Omdat we het zo juist in de hand werken dat ook andere landen het niet zo nauw meer zullen nemen met hun opgaven want....

Europa kan het zich toch niet veroorloven om ons te bestraffen!

Dit is toch zeker waanzin? Snij de zieke stukken eraf en zie EERST financieel weer gezond te worden, dan kun je daarna de zieke delen beter gaan maken maar dan onder echt toezicht en met hele duidelijke voorwaarden!

Als de Italianen en de Spanjaarden zien dat de Grieken hiermee weg komen, denk jij dan serieus dat zij toe zullen laten dat hun regering het voor hen steeds moeilijker maakt? Nee toch zeker? Zo gek zijn ze heus niet, want ook zij hebben heel goed door dat Europa het slechte gedrag niet bestraft maar juist beloont.

En nu moeten wij geloven dat de slimme heren van de financiële instellingen deze marktwerking niet kennen? Wie zijn eigenlijk die slimme heren precies? Hoe zit het met hun belangen?

Hallo Den Haag.... Hallo Brussel......... word gvd nou een wakker!!!!!!!!

Rutte gedraagt zich als een volgzaam schaap. Vind je het gek dat ik hierdoor op Rutte ga stemmen?
Als Charles De Gaulle nog zou leven en actief zijn in de politiek, zou dit absoluut nooit kunnen gebeuren. Die had gewoon die slimme heren van de financiële instellingen ontboden in Brussel en ze eens goed aan de tand gevoeld.

Waarom hebben we geen kritische journalisten in Europa die eens een scherp gesprek aan gaan met die duistere heren? Uitzoeken of ze er misschien wel goed garen bij spinnen indien het minder goed gaat met de Euro!

Ik zie Europa steeds verder glijden en ben woedend op Rutte,
die meer aandacht verbruikt om in de spiegel te zien of zijn strikje wel netjes recht zit.....

Waar gaat dit in Godsnaam over??

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 12:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoe is het eigenlijk gesteld met de geloofwaardigheid van kredietbeoordelaars zoals Moody’s, S&P en Fitch?

Ik heb behoefte aan Europese kredietbeoordelaars!

Waarom moet heel Europa zich buigen en zich onlogische besluiten af laten dwingen door deze 3 kantoren? Door wie worden zij eigenlijk betaald en hoe liggen hun belangen?

Europa vraagt om Anders Denken!

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je ziet wat er met Griekenland gebeurd als men gaat staken en protesteren. De beloning is groot. Ze kunnen hun verkwistende patroon gewoon voortzetten.
Waarom doen de mensen die in Nederland ontevreden zijn dan niks?
Waarom moeten wij ons braaf aan die 3% houden en gaan andere landen (zeker ook Frankrijk) er ruimschoots overheen?
Nu dan weer € 4,5 miljard met nog eens € 35 miljard garantstelling?
Waar wordt dat geld vandaag gehaald terwijl wij voor volgend jaar nog eens € 18 miljard EXTRA moeten bezuinigen?
Niet de overheid bezuigd hoor, onee, kom niet aan hun goedbetaalde baantjes. Maar wij, de onderdanen van NL moeten betalen. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks.
Mensen reken op 12 september af met deze club mensen.
Zij schoppen alleen maar naar Geert Wilders maar hij heeft toch wel gelijk.
Ga naar de site van de PVV en lees daar hun verkiezingsprogramma en doe er je voordeel mee.
Joop B, je hebt helemaal geijk

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 13:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je mag nooit teveel macht geven aan een instantie die te ver af staat van het gewone Europese volk.
In plaats van de dingen nu eens goed aan te pakken, zoals we van meet af aan al verzuimd hebben te doen, laten we ons steeds verder en onduidelijker in het Europese moeras trekken.

Nederland mag Europa nooit een vrijbrief geven. De taak van Europa's Brussel moet er een zijn die toezicht houdt en richtlijnen voorstelt. Als we Brussel laten regeren gaat het gegarandeerd fout. Den Haag, we betalen jullie om ons land te besturen, als je nu die verantwoording uit handen geeft, hebben we jullie ook amper nog nodig. Doe dan ook maar jullie kosten halveren.

Na 2014 nog verder betalen aan Afghanistan?
Na-praters zijn jullie. Diep in je hart weet je dat de helft van de mensen die nu opgeleid worden dadelijk Talibanstrijders worden of deels al zijn. Je gaat ermee akkoord uit angst om dwars te liggen en sluit dus liever je ogen.

Jullie zitten wel aan het eten van mijn kinderen en de toekomst van mijn kleinkinderen Den Haag!
Doe waar je voor betaald wordt, ga regeren en niet langer het schoothondje uithangen van belangrijke mensen of landen. Dat topbaantje in Brussel krijg je toch niet!

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 13:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Natuurlijk Duifje...
De Grieken en de Spanjaarden halen hun geld weg bij de banken.
Je mag 3x raden welke consequenties dat zal hebben!

De staat mag de banken niet om laten vallen dus dokken zij.
Dat houdt dus in dat ze er nog slechter voor komen te staan..

Nou... mooi toch? Dan hoeft de staat dus niets af te dragen aan Europa, dan kunnen ze juist trekken van Europa!

Het systeem zoals we dat nu hebben in Europa is zo LEK als een grote kluiten zeef. En daar moeten wij nu, zonder dat we daar ook maar enige invloed op kunnen hebben, nog 40 miljard meer aan gaan beloven?

Ze zijn gek en gestoord in Den Haag!

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 13:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik hoor de ministers al zeggen tegen de kamervoorzitters....
Zorg dat je ons beleid steunt, anders raken we stemmen kwijt en dan kost het banen van de mensen uit de 2e kamer.

Ook de 2e kamer zit zijn keuteltje in te houden. Laten het eigenlijke werk liever over aan de rekenkamer en proberen vóór alles hun job te behouden. En de dissidenten... die rotten maar op!

Goh heren... dat regeren zou je eigenlijk uit moeten kunnen besteden... Dan kun je vrijelijk van reces naar reces huppelen met je handen in je zakken......

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 13:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als we niet genoeg van ons laten horen is die € 400 binnenkort totaal geen thema meer. Dan lopen we allemaal bij de steun en kunnen we alleen nog maar angstig achter de gordijnen gluren welke deurwaarders er vandaag weer voor de deur staan.

Ik ben er zwaar op tegen om welke financiële belofte dan ook te doen aan Brussel, zolang de boel nog niet goed en verantwoord op de rails staat.

Als het kabinet en de 2e kamer hun ruggen niet recht houden, zullen wij kiezers dat zelf moeten doen!

Laat je stem niet verloren gaan dit keer.... het gaat om het geluk en de toekomst van jouw kinderen!
Laat je geen zand meer in je ogen.........

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 16:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

OPROEP!

11 JUNI 2012

LEG DE BOEL PLAT, IN DEN HAAG EN ANDERE STEDEN.

BLOKEER DE WEGEN.

HET IS GENOEG, MET DIE BEZUINIGENEN

NEE!!! TEGEN GRIEKENLAND.

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 17:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

als brussel alles regeld kan het hele zooitje in den haag weg
mischien worden wij er niet zo veel slechter van maar geen wacht geld ook het minimum loon net als wij geen baantjes bij shell gewoon 700.e
per maand ga stemmen alle maal pvv.of.sp dat lijk mij de besten nog
laat maar zien dat het genoeg is dan maar alles plat

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 20:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nee nee mannen, de boel plat leggen is geen oplossing.
Dan helpen we zelf onze economie versneld naar de gallemiezen.
Nee we moeten er alles aan doen om die stomme gezapigheid er uit te halen in Den Haag. Goed wakker schudden die mensen.

We kunnen dat doen door onze stem te laten horen bij de verkiezingen maar ook voor die tijd zoveel mogelijk anderen bewust maken van waar ze mee bezig zijn. Schrijf en praat zoveel je maar kunt.

Desnoods richt je zelf een partij op...
Zorg ervoor dat Den Haag weer gaat regeren en zorg ervoor dat ze ermee stoppen om meer dan de helft van hun tijd bezig zijn met nieuwe belastingen te verzinnen.

Die 700 miljard waarvan wij er 40 moeten betalen is nog lang niet genoeg. Ook de 2000 miljard waar ze nu al over praten is niet genoeg als Brussel zo door gaat...
Hallo mensen... dan moeten wij dus zo'n ruime 114 miljard ophoesten. Als je ziet wat voor maatregelen ze allemaal verzonnen om 14 miljard te bezuinigen...... Nou dan weet jij wel hoe we er dan voor staan.....

Ik hoor het ze al roepen....
Ja... we kunnen nu niet meer terug... anders hebben we die 40 miljard voor niets opgehoest.... nu moeten we doorgaan anders was dat dus weggegooid geld...
en zo komt er dus nooit een eind aan....

Herstel wat er fout ging en gebruik je hersenpan en nu eens in plaats van onze portemonnee
Maak goede regels en hou je daar dan ook aan...
Hoe lang heb je nodig om te zien of een asielzoeker mag blijven of niet? 10 jaar? 12 jaar? 20 jaar? 50 jaar? En laten we ze dan toch nog maar naar de hoge raad gaan? Wat is dit voor gedraal?

Iemand voldoet aan de voorwaarden of niet. Zo eenvoudig maak je het maar. Indien binnen 2 jaar niet voldoende duidelijk gemaakt kan worden of iemand echt recht op asiel heeft, dan gaat hij terug naar het land dat hij aangeeft waar hij vandaan komt. Desnoods drop je ze maar met een helikopter. Wat een waanzin dat oeverloze eindeloze gelul in de ruimte.....

En dit is slechts een voorbeeld. Zo zijn er veel en veel te veel voorbeelden op te noemen waar ze maar nooit uitkomen en waarvoor wij de rekening krijgen. Wat kosten die z.g. veelplegertjes ons wel niet? Je moet eens kijken wat voor rechten die heren allemaal niet hebben en wat ons dat kost!!!

Het onkruid overwoekert ons land en wij laten toe dat ze er alleen maar over praten! Pak die boel aan en maak betere regels! Gooi ze het land uit als je ziet en hoort dat ze na de detentie gewoon door zullen gaan met hun roofmoorden!

Onze oudjes durven straks hun deur niet meer open te maken omdat ze de kans lopen met deur en al naar binnen geduwd te worden om hun laatste € 20 af te laten pakken...
Waar zorgt nu onze regering voor????
Oh simpel... zorg dat die oudjes niet meer zoveel geld hebben,
dan hebben we dat ook weer opgelost....

Waar zijn we mee bezig in Nederland???

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 20:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er zijn landen waar ze handen afhakken als ze stelen;
misschien is dat wel de enige oplossing als de ouders het verdommen om hun kinderen normaal op te voeden...

En wat doen wij? We belonen ze door ze in de watten te leggen.
We geven ze rechten zodat ze het als een spelletje, nee bijna zelfs als een normale broodwinning gaan zien dat stelen en roven en vermoorden.

Tja zij willen toch ook in een vette BMW rijden en hebben echt geen zin om dat aan de lopende band te verdienen want dat schiet allemaal niet op. Wij zijn dit normaal gaan vinden?
Nou.... ik dus niet.....!

Verban ze naar een mooie gletsjer ergens in de buurt van Nova Zembla en geef ze een lekkere warme deken mee....

Hallo hallo Den Haag, de wekker gaat zo...........
Wakker wordennnnnn...........................

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 20:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wanneer ben je genoeg ingeburgerd?

Als je het 12e couplet van ons merkwaardige volkslied kent?
Wanneer je genoeg Nederlandse woorden kent?

Of ben je pas ingeburgerd als je je kinderen leert respect te hebben voor hun medemensen?
Leer je af om ze 's morgens vroeg de deur uit te zetten om ze er pas tegen de avond weer in te laten, waarbij ze tussen de middag even een durum en een zak chips op mogen halen. Leer je ze af om die lege zak zo te laten vallen waar je staat op straat?
Leer je ze dat een op slot staande fiets voor de deur van een vriendin van je buurmeisje geen algemeen eigendom is en dat je die dus zo maar mee kunt nemen?

En wij dan?
Wanneer leren wij af om terug te deinzen als er geroepen wordt dat ze weten waar we wonen en als ze zeggen dat ze zo met 40 man voor je deur staan?
Waarom gooi je een Nederlander die iets pikt meteen in de bak en ga je oeverloos met zijden handschoentjes aan lullen met die misbaksels?
Waarom krijgen alleen allochtone moeders een koelkast van de gemeente en autochtone moeders nooit?

Waarom zijn wij zulke ongelooflijke scheitlijsters?
Waarom doen we hier nog altijd helemaal niets aan?

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 20:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vroeger durfde de Nederlanders wel te staken

Wat hebben onze ouders veel bereikt met dat te doen.

Dat heeft ons voorspoed gebracht.

Zijn we nu er te laf voor

ve
door verwijderd - May 23, 2012 om 21:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@bijopathuis,

Jawel, ik begrijp je echt wel opa. Maar vroeger hadden ze niet veel andere mogelijkheden en was dat het enige middel om iets duidelijk te maken.

Nu hebben we gelukkig heel wat meer middelen en zijn we ook een stuk wijzer dan toen.

Ik heb gezien wat stakingen kunnen doen in Engeland en daar ben ik best van geschrokken. In Londen lagen de vuilniszakken meters hoog tegen de zijgevels aan op de hoeken van de straten. Het hele transport lag stil, de havens, politie en brandweer....

Katten en ratten maakten de huisvuilzakken open en allerlei ernstige ziektes dreigden weer uit te breken. Londen had al eerder totaal plat gelegen door de pest en door branden zoals je waarschijnlijk nog wel weet.

Maar door die stakingen weken b.v. schepen uit naar Rotterdam en andere havens, durfden grotere bedrijven zich niet meer te vestigen in Engeland en zo meer. Engeland kreeg hierdoor economisch een enorme opdoffer en ze hebben er vreselijk veel jaren over gedaan om daar weer een beetje bovenop te komen. Je moet met stakingen heel erg uitkijken wat je doet anders wordt het middel voor de mensen nog erger dan de kwaal waar je tegen aan het staken bent.

Nog duidelijker: soms kan het de keuze zijn tussen:
a. geen compensatie en
b. je baan helemaal kwijt raken
omdat je bedrijf zijn klanten kwijt raakt

Maar met spandoeken voor de 2e kamer gaan staan en hun wijzen op hun verantwoordelijkheden kan nooit kwaad natuurlijk Opa, als je gaat, roep me maar, ik ga met je mee

ve
door verwijderd - May 24, 2012 om 08:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Joop b,

Misschien dat het in Engeland zo’n puinhoop geweest is, kijk naar België, Duitsland en Frankrijk. Daar hebben ze wel veel bereikt met stakingen in 2010 en 2011 en dan zou het niet goed zijn voor Nederland. De NEDERLANDERS van tegenwoordig zijn te laf, denk ik om te staken.

En Joop, weet jij misschien waar Autochtonië en Allochtonië liggen? Juist Autochtonië en Allochtonië bestaan niet,

wij zijn NEDERLANDERS en dat zijn BUITENLANDERS. Klaar.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer