zo
door zonnetje1958 Jun 12, 2005 om 19:57
Voeding & gezondheid

Eczeem van Kruidvat Ginkgo Biloba?



Ik gebruik al jaren Ginkgo Biloba-tabletten (voor betere doorbloeding van handen, voeten en hersens). Tot nu toe altijd van een ander merk, zonder enige problemen. Vanwege het grote verschil in prijs ben ik onlangs overgestapt op ginkgo biloba-tabletten van Kruidvat, maar ik kreeg prompt overal op mijn lichaam rode plekjes, die verdroogden en tenslotte rode stipjes achterlieten. (Tientallen! Zowel voor als achter, links en rechts, benen, armen en romp.) Toen ik stopte met de tabletten kwamen er ook geen nieuwe vlekjes meer bij. Dat geeft een sterk vermoeden dat de oorzaak bij die KV tabletten ligt. Daarom  mijn vraag: Zijn er meer mensen die dit hebben ervaren bij het gebruik van deze tabletten?


Groeten, Zonnetje.

28927 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

holstein
door holstein - Jun 14, 2005 om 19:09
922 Antwoorden / 16 Vragen
0

Ik heb sterk het vermoeden dat het een wisselwerking zou kunnen geven met andere medicijnen die u e.v.t. gebruikt, want dat wil soms wel gebeuren met Ginkgo biloba.
Vaak zit er een kleine bijvoeging in de tablet en dat kan ook net de stof zijn die u dwars zit als u verder geen medicijnen gebruikt.
Er wordt gezegd dat mensen die bloedverdunners gebruiken of lever- en nierfunctiestoornissen hebben het beter niet kunnen gebruiken.
Je weet het soms nooit, want dat is ook zo met medicijnen van een andere fabrikant die in principe "precies" gelijk zouden moeten zijn, maar vaak andere bijwerkingen geven bij bepaalde personen.

je
door jeroenbosch - Aug 24, 2005 om 03:36
67 Antwoorden / 0 Vragen
0

Staat er in de bijsluiter hierover geen verdere informatie?


Meestal wordt er bij constatering van allergische reactie aanbevolen onmiddellijk met het product te stoppen en contact op te nemen met Uw huisarts. Soms wordt er ook gevraagd om Uw bevindingen door te sturen naar een bepaald adres, welke in de bijsluiter genoemd wordt. Alleen wanneer zoveel mogelijk personen hun negatieve ervaringen met een produkt kenbaar maken, is het mogelijk dat de fabrikant hier verder iets mee doet. Dat kan in de vorm zijn van een waarschuwing, maar ook door het middel iets bij te stellen. Daarnaast is het heel goed mogelijk dat U allergisch reageerd op één van de extra stoffen welke gebruikt werden. Wellicht dat de fabrikant U hierover verder kan informeren, nadat U Uw klacht daar kenbaar heeft gemaakt.

zo
door zonnetje1958 - Aug 24, 2005 om 22:39
13 Antwoorden / 13 Vragen
0


<SCRIPT language=javascript>postamble();
Beste Jeroenbosch,


Hartelijk dank voor je antwoord. Helaas zit hier geen bijsluiter bij (het gaat om een potje ginkgo tabletten van Kruidvat). Ik zou wel een melding kunnen maken op de website van KV - bedankt voor de tip. Of ze er iets mee gaan doen... dat is afwachten. Liever zou ik het op een "officielere" site melden (bijv. die van apothekers), maar ik denk niet dat je daar terecht kunt met een melding over iets wat niet wordt aangemerkt als "geneesmiddel".


Groeten, Zonnetje.

je
door jeroenbosch - Aug 24, 2005 om 23:37
67 Antwoorden / 0 Vragen
0

Schadelijke stoffen in ‘gezonde’ voedingssupplementen
12 augustus 2003





De Consumentenbond heeft 21 voedingssupplementen met ginkgo of ginseng onderzocht en zeventien keer kankerverwekkende stoffen aangetroffen. Van de elf onderzochte vitamine-e supplementen bleek één supplement vervuild te zijn. De resultaten van dit onderzoek staan in de Nieuwsbrief Gezond die afgelopen vrijdag is verschenen.


 


De ongezonde stoffen die de Bond aantrof, zijn polycyclische aromatische koolwaterstoffen (Pak’s) die kunnen ontstaan bij verbrandingsprocessen. Het meest vervuilde supplement uit de test is Vitelle Ginkgo. Hierin zaten maar liefst vijf keer zo veel schadelijke stoffen dan veilig wordt geacht. De vervuilde partij is, nadat de Consumentenbond begin juni de Keuringsdienst van Waren heeft ingelicht, door de producent uit de handel gehaald.


 


Het onderzoek toont de vervuiling aan door de hoeveelheid Benzo(a)pyreen te meten. Als deze hoeveelheid meer dan 1 microgram per kilo betrof, heeft de Consumentenbond de producent gevraagd het product uit de handel te nemen. De producenten van de merken All For You, Etos, Hema, Power Health, Song Shu Pai en Vitelle hebben al gehoor gegeven aan deze oproep.


 


Behalve Vitelle Ginkgo zijn de supplementen niet onveilig, maar iedere vervuiling moet vermeden worden. Bovendien gaat het om producten die consumenten juist nemen om hun gezondheid te bevorderen


 

















































 Merk & Type Lotnummer Gehalte benzo(a)pyreen
 Ginkgo µg/kg
 All For You ginkgo biloba forte 1020

 23

 Arkopharma ginkgo K31128

 8

 Etos ginkgo biloba 20024924

 12

 Hema ginkgo biloba 30839-4346

 4

 Kruidvat ginkgo biloba 20013243/5

 3

 Orthica ginkgo-24 1805048

 5

 Pharma Nord bio-biloba 023191

 <1

 Toppharm ginkgo biloba forte 2029361

 12

 De Tuinen ginkgo biloba 20025444/1

 4

 Vitelle ginkgo 02KO76

 118


Hoi zonnetje,


Een melding bij de Keuringsdienst van Waren kan ook altijd. Zij zorgen dan, indien nodig, dat de juiste informatie op de juiste plek terecht komt.


Met vriendelijke groeten


JB

zo
door zonnetje1958 - Aug 25, 2005 om 12:06
13 Antwoorden / 13 Vragen
0


<SCRIPT language=javascript>postamble();
Beste Jeroenbosch,


Dit is echt informatie that hits home!


Vraag die zich opdringt: Zou dit niet iets zijn voor Kassa en/of Radar, zodat het grote publiek dit ook komt te weten? Weet de Keuringsdienst van Waren hier al van?


Dit onderzoek bevestigt mijn ervaring: Inderdaad heb ik eerst lange tijd Bio-biloba gebruikt (de beste uit dit vergelijkend onderzoek) en daar totaal geen bijwerkingen van gehad! Omdat dit product erg duur is ben ik destijds overgestapt naar KV gingko, maar nu ga ik wel weer terug naar Bio-biloba.


Hartelijk dank voor deze zeer verhelderende reactie!


Zonnetje

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

q.
q.zonneveld - Jul 1, 2024 om 12:48
Elektronica & tv

Hoe zit het met terugleverkosten voor zonnenpanelen als de teruglevering regelmatig wordt geblokkeerd door overbelasting van het net?

Mijn omvormer valt regelmatig uit door overbelasting op het net. Dat scheelt wel 30% t.o.v. de situatie bij mijn vriendin die elders woonachtig is.(zonnenpanelen en installatie zijn identiek). De terugleverkosten zijn bij mij echter veel hoger dan bij haar , terwijl de opbrengst bij haar ruim 20% hoger is dan bij mij, omdat haar dak zuid-west is en bij mij zuid-oost.
, Lees meer

He

Heeft iemand ervaring met een aanvraag gehandicaptenparkeerkaart bij Argonaut?

Heb op 27 mei j.l. een aanvraag ingediendt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Tot op op heden geen enkele reactie van Argonaut. Er over gebeld, maar je wordt er niets wijzer van.

Met vriendelijke groet

Herman van der Poort Lees meer

Lo
Lodep - Jul 1, 2024 om 14:07
Huishouden & energie

Airco unit defect binnen garantie periode, onderdelen levering duurt lang

Bijna twee jaar geleden heb ik een airco set gekocht. Recentelijk is gebleken dat de buiten unit defect is. Deze heb ik terug gebracht naar waar ik heb gekocht heb, waar na twee weken de bevestiging kwam dat deze inderdaad twee defecte printplaten en een defecte compressor pomp had.
Toen kwam het slechte nieuws; de onderdelen bleken (erg) lange levertijd te hebben, weken tot waarschijnlijk m ... Lees meer