eigenwijsje_1
door eigenwijsje_1 Feb 16, 2010 om 20:30
Voeding & gezondheid

Incontinente kater van 8 maanden

Ik heb een jonge kater van 8 maanden. Hij is, wat ze noemen, een klopkater. Dit betekent dat de balletjes niet, of niet geheel aanwezig zijn.

Daarnaast heeft hij last van constant urineverlies. Hij plast niet naast de bak, dus onzindelijk is hij niet in dat opzicht, maar hij heeft een overloopblaas.

Dit betekent dat de sluitspier en de aanspanspier van de blaas niet goed werken en dat de blaas leegloopt zodra "de emmer" overvol is.

De dierenarts geeft als enig alternatief euthanasie en heeft geen medicatie.

Op dit moment krijgt hij een homeopathisch kruidenmiddel dat de blaas zou moeten verstevigen, maar het werkt niet.

Wie weet er wellicht tóch een oplossing? Een verder gezonde kater laat je niet zomaar doodmaken, maar mijn huisraad en kleding gaan er aan onderdoor.

En als het een blijvend probleem is, dat niet kan worden opgelost; wie weet dan een kattenopvangtehuis waar ze katjes nemen met dit soort problemen?
Volgens mij zou hij het op een boerderij uitstekend doen, als hij maar niet binnenshuis hoeft te zijn.

1537 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mhofman
door mhofman - Feb 16, 2010 om 21:02
530 Antwoorden / 93 Vragen
0

Wat rot voor je en de kater.Je staat met de rug tegen de muur als ik het goed begrijp.Houden kan niet maar in laten slapen??Misschien een kinderboerderij in de buurt die hem wil hebben??Krijgt hij nog aandacht en kan zijn gang gaan.De oplossing verder voor het probleem weet ik niet maar ja als de dierenarts al zoiets zegt.Zal weinig aan tedoen zijn denk ik verder.Sterkte van een katten liefhebber mhofman

stacey
door stacey - Feb 16, 2010 om 21:09
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,

Simpele dierenarts zeg, om een jonge kat om zoiets een dodelijk spuitje te willen geven........ ;-(
Las wel iets dat dit soort medicatie niet zo snel effectief is dus wellicht nog wat langer proberen ?

Ik zou eens rondinformeren bij bv kinderboerderij of als je boederijen in de buurt hebt bij de bewoners, zoals je zegt zou dat perfekt voor de kat zijn.
Plaats advertentie of hang briefje op bij super met uitleg en vraag of iemand hem een goede plek kan bieden.
Je kunt ook eens informeren bij de dierenambulance, die weten vaak wel mensen/vrijwilligers die `hopelose gevallen` met liefde opvangen.

Kattenopvanghuizen zijn veelal voor zwerfkatten/gedumpte katten ed niet voor `zieke` katten en de bedoeling is dat ze ergens geplaatst kunnen gaan worden maar dat zal met een incontinente kat niet zo goed lukken wellicht.

Succes,

on
door one_big - Mar 7, 2010 om 21:54
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn kater van 11 heeft ook last van een overloopblaas, De dierenarts adviseerde mij om carbochol of ubretid te gebruiken. Het werkende bestanddeel is Distigmine bromide. Ik heb het nog niet, dus ik weet niet wat de exacte resulaten zijn. Succes!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer

DS
DS1992 - May 12, 2024 om 00:34
Winkels & webshops

Mag albert heijn de prijs van een bestelling zomaar verhogen?

Onlangs heb ik iets besteld bij albert heijn. Het ging om een voorraad bier voor een festival. De totale prijs was €294,30. Dit bedrag heb ik geaccepteerd.  toen kwamen er nog bezorg kosten bij(logisch natuurlijk) deze bezorgkosten waren €5,70, wat het totaal bracht op €300,-

Na bevestiging stond er in de app dat het te betalen bedrag bij bezorging €300,- was. En dat bleef er ... Lees meer

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer