za
door zandensteen Oct 7, 2010 om 15:52
Voeding & gezondheid

Zeep resten en voedsel

Nu blijkt dat zeep resten een goede voedings bodem voor bacterien zijn.

Vraag: Na mijn handen te hebben gewassen met normale vloeibare zeep en ze vluchtig te hebben afgespoeld en redelijk droog te hebben gemaakt (dus niet de voorgeschreven 1 minuut afgespoeld en ook niet 100% droog een beetje klam) Er was overigens geen zeeprest te zien. Ben ik met eten aan de gang gegaan, dit waren gewoon drogen produkten die in de voorraadkast bewaard worden. Deze produkten staan nu nog in de voorraad kast ongeveer 2 weken later.

Kan dit nu kwaad ? Zijn zeepresten echt zo gevaarlijk als op sommige websites staat vermeld. Nu is het in mijn geval wel heel erg minimaal geweest dus eigenlijk niet eens zichtbaar. En gaat het op de meeste websites over groteplakken zeep resten in badkamers en toiletten etc, maar toch wou ik dit even weten

mvg Mark

5867 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

poltol
door poltol - Oct 7, 2010 om 18:08
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,

Wassen is altijd beter.
Doe het lang en spoel goed af.
Of er nu nog wat zeep op je handen zit of niet, schoon zijn je handen niet na het wassen, als je onder schoon zonder bacteriën verstaat.
Waarom staat een chirurg dan minuten lang zijn handen en onderarmen te schrobben voor een operatie. Dit is omdat pas dán je handen écht goed schoon zijn.
Alles wat je doet, wat niet hetzelfde is als een chirurg voor een operatie, betekent dat je handen niet bacterie vrij zijn.

Maar , troost je, want dat is namelijk helemaal niet nodig, dat jouw handen bacterie vrij zijn, je gaat immers niet opereren.
Dus neem uw bacterien gewoon lekker overal mee naar toe, laat ze ergens achter, pik weer nieuwe op, het kan allemaal [meestal] geen kwaad.

Zeep resten op je handen kunnen dus zorgen voor meer bacteriën, maar dat doet een ring bv ook, én zelfs dat is niet erg.

Vr.gr. poltol

htvd1950
door htvd1950 - Oct 8, 2010 om 13:15
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als we ons overal voor afschermen kunnen we geen enkele ziekte meer te lijf. Je lichaam bouwt weerstand op tegen allerlei ziektekiemen.
Gewoon handen wassen in de keuken met voedsel-bereiding en er geen steriel gedoe van maken. Dat is voor ziekenhuizen!!

sw
door swerkman - Oct 8, 2010 om 14:13
29 Antwoorden / 10 Vragen
0

het drogen van je handen aan een vieze keukenhanddoek .......dat is pas verspreiden van bacterieen
gewoon hygienisch werken en dan zal het allemaal wel reuze meevallen

er
door erky - Oct 8, 2010 om 20:50
243 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hoi Mark,

Alles is relatief. Bacteriën dus ook. Onze darmen zitten vol met bacteriën en dat is maar goed ook. Van alle bacteriën is maar een kleine groep echt besmettelijk. Mijn partner gebruikt 4 maal meer zeep (per handenwasbeurt) maar wordt daar ook niet schoner of hygiënischer door.

Wat wel oppassen is, dat is je handen niet goed wassen na het snijden van rauw vlees.

Denk ook aan het toetsenbord - maak dat eens schoon. Dat heeft meer zin dan zeepresten aan je handen. Ook een vaatdoekje dat minder dan 1x per week wordt gewassen is een grotere bron van besmetting.

Groet,
Erky

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

q.
q.zonneveld - Jul 1, 2024 om 12:48
Elektronica & tv

Hoe zit het met terugleverkosten voor zonnenpanelen als de teruglevering regelmatig wordt geblokkeerd door overbelasting van het net?

Mijn omvormer valt regelmatig uit door overbelasting op het net. Dat scheelt wel 30% t.o.v. de situatie bij mijn vriendin die elders woonachtig is.(zonnenpanelen en installatie zijn identiek). De terugleverkosten zijn bij mij echter veel hoger dan bij haar , terwijl de opbrengst bij haar ruim 20% hoger is dan bij mij, omdat haar dak zuid-west is en bij mij zuid-oost.
, Lees meer

Re
ReneeVV - Jul 1, 2024 om 10:53
Geldzaken & recht
Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Toen ik in deze huurwoning kwam in 2020 zat er melk-witte folie op de ramen beneden. Mij is toen niet gemeld dat die folie een probleem zou kunnen vormen, noch is mij verzocht die verwijderen. Ik woon pal aan de straat dus ik vond het zelf wel prettig om die privacy te hebben van de folie.   Begin 2024 begon de folie los te laten, dus ik besloot op eigen kosten deze te vervangen met nieuwe raam ... Lees meer

He

Heeft iemand ervaring met een aanvraag gehandicaptenparkeerkaart bij Argonaut?

Heb op 27 mei j.l. een aanvraag ingediendt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Tot op op heden geen enkele reactie van Argonaut. Er over gebeld, maar je wordt er niets wijzer van.

Met vriendelijke groet

Herman van der Poort Lees meer