wa
door watchingoplichting Aug 12, 2016 om 13:14
Winkels & webshops

Opzegging abonnement "niet ontvangen" - Watching oplichting

Recentelijk (20 juni om exact te zijn) heb ik mijn abonnement op het tijdschrift "Watching" opgezegd. Dit opzeggen gaat heel simpel via de website. Hier heb je een kort formulier wat ingevuld moet worden. Na het invullen staat er in beeld dat het formulier succesvol verzonden is. Zo werkt het abonneren trouwens ook; je vul een soortgelijk formulier in.

 

Nu heb ik echter een nieuwe factuur ontvangen voor nóg een jaar dit tijdschrift. Na navragen bij het bedrijf blijkt dat ze mijn annulering "niet hebben ontvangen". Er wordt nu van mijn verwacht dat ik de factuur voor nog 1 jaar betaal! 

 

Ik heb de werkwijze van het bedrijf zelf opgevolgd. Het is ook niet zo dat er staat dat ik een aangetekende brief had moeten sturen maar ik kan moeilijk bewijzen dat ze het wel hebben ontvangen. Ik ging er van uit dat dit geregeld was. Had ik na het invullen moeten bellen en eisen dat ze mij een ontvangstbevestiging per email/brief sturen?  

 

Wat vind u?  

1530 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edrick3
door edrick3 - Aug 12, 2016 om 13:21
27632 Antwoorden / 85 Vragen
1

Het is altijd verstandig om een schriftelijk bewijs van een opzegging te vragen; juist om dit soort problemen te voorkomen.
Helaas heb je dus blijkbaar ook geen printscreen gemaakt.
Zou ze nog maar eens een berichtje sturen dat je hebt opgezegd volgens de richtlijnen die hiervoor op de site staan en dat je verwacht dat ze je niet verder lastig vallen.

ra
door ramanah - Aug 12, 2016 om 13:22
135 Antwoorden / Vragen
0

Wat ik vind? U heeft u conform de voorwaarden opgezegd, net zoals de aanmelding. Die hebben ze wel ontvangen en via hun eigen pc systeem zou de opzegging niet ontvangen zijn. Betaal niet stuur ze een brief en een gelijke email waarin u schrijft, zonder handtekening, wanneer en hoe u opgezegd heeft en niet van plan bent te gaan betalen.

ja
door jackyh - Aug 12, 2016 om 13:24
953 Antwoorden / 4 Vragen
0

Als u zo precies de datum weet dan moet het voor hen niet moeilijk zijn om dat na te gaan. Verzoek hen hun administratie in orde te brengen en u verder niet lastig te vallen.

ra
door ramanah - Aug 12, 2016 om 13:31
135 Antwoorden / Vragen
0

Dit zijn de gegevens:

klik HIER

Topantwoord

Cookies
door Cookies - Aug 12, 2016 om 13:38
13336 Antwoorden / 36 Vragen
10

Ik maak in dergelijke gevallen altijd een printscreen, zeker ook van de ontvangst van het verzonden formulier. Die bewaar ik totdat duidelijk is dat de opzegging, klacht enz. enz. goed is gegaan. Dan had je ze daarmee nu 'om de oren kunnen slaan'.
Jammer dat je daar nu niets meer aan hebt, maar onthoudt het voor een volgende keer.

Bovendien ga ik zelf ook nog eens bellen als ik met plm. 2-3 weken nog geen reactie van het bedrijf heb ontvangen.

Topantwoord

diumenge
door diumenge - Aug 12, 2016 om 13:57
11969 Antwoorden / 15 Vragen
10

U moet de op dezelfde manier kunnen opzeggen als abonneren. Die mogelijkheid bieden ze. Het is natuurlijk wel héél apart dat ze de aanvraag wel ontvangen en de opzegging niet. Dat is dus hun probleem. Ik zou ze iets van deze strekking mededelen en daarmee de zaak als afgedaan beschouwen.

tijger1
door tijger1 - Aug 12, 2016 om 14:06
42060 Antwoorden / 21 Vragen
3

Afgezien van het bovenstaande, is het ook nog zo dat dat abonnement ná een jaar niet stilzwijgend met een jaar wordt verlengd.

Lees hier.

https://www.consuwijzer.nl/thema/abonnement-contract-opzeggen-en-stilzwijgende-verlenging

marita5
door marita5 - Aug 12, 2016 om 14:23
11521 Antwoorden / 15 Vragen
1

Hallo Wachchingoplichting , 

Mag een abonnement of contract stilzwijgend verlengd worden?

Dat hangt ervan af.

Meestal sluit u een abonnement af voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld voor een kwartaal, een half jaar of een jaar. Na deze periode kan het abonnement vanzelf stoppen. Maar soms wordt het abonnement daarna automatisch verlengd. Men noemt dit ook wel een 'stilzwijgende verlenging'.

Hieronder leest u per soort abonnement of stilzwijgende verlenging mag. En wat de maximale termijn is om stilzwijgend te verlengen.

  • Abonnement op bladen en tijdschriften : Stilzwijgende verlenging is wel toegestaan . De periode waarmee verlengd mag worden is maximaal 3 maanden . 
  • 1 jaar verlengen mag niet  , dien hier een klacht in , klik op de rode regel . 
      http://www.watching.nl/abonneren/klachten/

Voor verdere informatie klik op de rode regel , lees met name tips bij opzeggen abonnement / contract .

https://www.consuwijzer.nl/thema/abonnement-contract-opzeggen-en-stilzwijgende-verlenging 

Neem ook contact op met consuwijzer , 

https://www.consuwijzer.nl/contact

wa
door watchingoplichting - Aug 12, 2016 om 16:59
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hartelijk bedankt voor alle adviezen en suggesties. Ik zal zelf in de toekomst extra opletten en ervoor zorgen dat ik harder kan bewijzen dat ik mijn opzegging heb gedaan. Blijkbaar is dit bij de tijdschrijften van "New Publisers" nodig -- die hebben hun zaken niet goed op orde en de consument is daarvan de dupe.

mathijs_b
door mathijs_b - Aug 14, 2016 om 11:18
641 Antwoorden / 77 Vragen
0

Als ik iets degelijks opzeg vraag ik (indien mogelijk) naar een bevestiging.
Als ik geen bevestiging krijg, zeg ik altijd per aangetekende brief (nogmaals) op.
Dit laatste heeft me al twee maal heel veel ellende bespaard. De opzegging was z.g. niet ontvangen, maar nadat ik telefonisch zei op welke datum ik de aangetekende brief gestuurd had werd nogmaals in het systeem gekeken en kreeg ik een "sorry, ik zie inderdaad dat..." te horen.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mi
Michael Smeer - May 6, 2024 om 00:16
Huishouden & energie

Gaat de energiemij rekening houden met gehuurde zonnepannelen?

Ik heb een huurhuis van Ymere. Door hen werd mij zonnepannelen te huur aangeboden via Iederzon. Dat was de enige mogelijkheid om zonnepannelen te nemen. In het kader van de groene energie heb ik deze genomen. Dit is een wel  een contract van 30 jaar en daar betaal ik momenteel elke maand ruim 36 euro voor. Deze pannelen leveren overigens lang niet de beloofde opbrengst (Ik verwacht nog niet een ... Lees meer

Quirine van Steijn
Quirine van Steijn - Oct 4, 2023 om 13:50
Geldzaken & recht

Boete betalen bij abbostop

Ik heb per ongeluk via Abbostop.nl mijn koboplus abonnement laten stopzetten. Ik dacht dat ik rechtstreeks bij Koboplus opzegde.
Kreeg direct een mail met een betalingsverzoek van 29.95. Direct gemaild dat het een vergissing was. Viel geen discussie over te voeren. Heb de afschrijving terug laten boeken. Dag later een mail met eis dat ik binnen 7 dagen 29,95 + 12,95 boete moest betalen. Via e ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer