mo
door monicaatje Jun 6, 2006 om 21:55
Auto & vervoer

Aanrijding met stilstaande fiets

Hoi,


Ik heb per ongeluk met achteruit rijden met de auto van mijn vader een fiets die tegen een boom aan stond geraakt. (deze zag ik niet dmv volle auto en deze stond pal achter auto) Deze fiets is total los verklaard, (enige wat er was was de frame verbogen bij kettingkast?)


Het is met mijn vader zijn auto gebeurd, deze heeft een eigen risico van 250 euro kan het ook via de wa verzekering van mijn vader, (ik woon nog thuis en heb dus geen eigen wa verzekering)

571 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

jantje7
door jantje7 - Jun 6, 2006 om 22:16
1459 Antwoorden / 23 Vragen
0

Hallo Monica,


Van de ANWB site:


Een WA-verzekering dekt alleen maar uw eventuele aansprakelijkheid tegenover anderen, bijvoorbeeld tegenover een andere weggebruiker, wegmeubilair, of een passagier in uw auto. Voor een motorvoertuig is een WA-verzekering verplicht. Een WA-verzekering dekt niet de schade aan uw eigen voertuig, ook als u hieraan totaal geen schuld heeft. Ook zal zij niet uw schade op de tegenpartij verhalen. Een WA-verzekeraar komt in actie wanneer u aansprakelijk wordt gesteld.


Dus je eigen?? WA verzekering dekt de schade niet.


Groetjes

johandv
door johandv - Jun 6, 2006 om 22:43
94 Antwoorden / 4 Vragen
0

schade veroorzaakt door een motorvoertuig kan niet verhaald worden op een gezins- of particuliere WA verzekering. De WA verzekeraar van de auto zal de schade wel betalen, maar kijk eerst eens of het niet voordeliger is de schade zelf te betalen (ivm verlies no-claim), aannemende dat de schade boven het eigen risico van € 250 uitkomt.

tonnieboy
door tonnieboy - Jun 7, 2006 om 01:06
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Inderdaad kan de schade alleen op de W.A.M. van de auto worden geclaimd en voor de schade is van belang de dagwaarde van de fiets. Als het frame krom is en dat zal wel het geval zijn dan is de fiets al snel total-loss. Aan de hand van merk/type en kleur kunt u het bouwjaar bij de vakhandel achterhalen mocht u de opgave van tegenpartij niet geheel vertrouwen om op die wijze de dagwaarde te checken.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

ve
veitika - May 8, 2024 om 15:16
Huishouden & energie

Ik moest van de onderhoudsmonteur Eneco een digitaal form tekenen waarvan ik gee

Ik moest van de onderhoudsmonteur Eneco een digitaal form tekenen waarop zijn bevindingen werden geplaatst en waarvan ik geen kopie ontvang. Heb ik recht op een kopie zodat ik kan zien waarvoor ik heb moeten tekenen. Volgens de monteur was het slechts een handtekening van bevestiging dat hij langs was geweest maar ik kon een gedeelte van het form. zien waarop een aantal punten door hem waren ingev ... Lees meer