ws
door wschurink Dec 21, 2005 om 18:34
Auto & vervoer

Accu BMW

Ik heb de accu uit mijn motor gehaald an aangesloten op een druppellader, dit i.v.m. de wintertijd. Kan ik de druppellader ook gewoon  aansluiten, terwijl de accu in de motor blijft zitten? Ik heb al wel het electrolietpeil gecontroleerd en gedestilleerd water bijgevuld.

1379 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Dec 28, 2005 om 10:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Is het niet zo dat die accu dan te warm kan worden, althans zijn warmte niet kwijt kan?

ve
door verwijderd - Dec 28, 2005 om 15:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hai,


Voor de zekerheid haal je de accupooltjes even los en waar zit dan het verschil in/op of naast de motor. Gewoon doen.


Succes, mooi weer rijder,
Hell-Rider

ve
door verwijderd - Dec 28, 2005 om 15:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb enkele dagen geleden van een BMW-monteur gehoord dat je een loodaccu niet voortdurend aan een druppellader kunt leggen ( die zou kunnen uitdrogen vanwege warmte-ontwikkeling), maar een onderhoudsvrije wel. Hij raadde me aan om de loodaccu, die ik heb, om de week aan de lader te leggen.

ve
door verwijderd - Apr 7, 2006 om 09:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een accu kan in de motor gewoon aan de druppellader gezet worden. Sommige BMW's hebben zelfs een contact aan de zijkant van de motor dat daar voor gebruikt (bedoeld) kan worden. Ik heb mijn eigen motor regelmatig op een lader staan zonder dat het problemen geeft (ik heb helaas een klein accuutje). Inderdaad wel af en toe controleren of het vloeistofniveau in de accu nog op peil is.
Verder is het hele jaar doorrijden een prima middel om de accu op op peil te houden!


ve
door verwijderd - Apr 20, 2006 om 21:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als men de accu in de motor laat staan kunnen de zure dampen die uit de accu komen roestvorming en aantasting van andere delen(stekkerverbindingen) veroorzaken, dus ik raad u aan om een accu altijd buiten het voertuig te laden. We hebben het dan wel over accu die met accuwater bijgevuld moeten worden, de andere (onderhoudsvrije) accu's doen dit uiteraard niet. Trouwens; ik haal de accu nooit van onze motoren in de winter. In het voorjaar start ik het spul, en als ze het niet doen zet ik ze even aan de lader, doen ze het dan nog niet dan halen we een nieuwe accu, want dan is ie gewoon slecht. Ik zie namelijk het nut van al dat druppelwerk niet zo erg, wat verdien je daar nou werkelijk mee? Mijn accu's gaan altijd wel een jaar of 5 of 6 mee, doen ze het dan niet meer dan kopen we een nieuwe. Hoe lang gaan ze mee na al dat druppelwerk? een jaar langer? Het is het mij  iet waard.

ve
door verwijderd - Sep 13, 2006 om 21:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Accu in de motor laten zitten tijdens het druppelen kan, maar let er dan wel op dat de motor vorstvrij staat. Bij voorkeur zelfs boven de 10 a 15 graden Celcius. Als dat niet kan, dan is het beter om de accu in huis (op zolder of zo) neer te zetten om te overwinteren...

ve
door verwijderd - Sep 22, 2006 om 15:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo,ja hoor ,u kunt de druppel lader dag en nacht er op laten .

ve
door verwijderd - Sep 22, 2006 om 15:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

vraag uit 2005


 maar toch als de accu onder ladingstaat wel de dopjes eraf om oververhitting/explosie te voorkomen (bij een natte accu) en regelmatig controleren want de vloeistof in de cellen kan verdampen ( de dampen zijn giftig)en als het niveau onder de platen komt kunnen die krom trekken en is de accu meestal kapot. 

ve
door verwijderd - Oct 30, 2006 om 22:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja dat kan, een GOEDE druppellader kan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar aangesloten zijn.


Je hoeft daarvoor de accupolen niet los te halen, en in veel gevallen kán dat zelfs niet, omdat een eventueel aanwezig alarm hierop reageert.

ve
door verwijderd - Mar 18, 2007 om 18:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Inderdaad, druppellader kan gewoon aangesloten worden zonder kabels los te halen. Dopjes hoeven ook niet eraf want er is een 'vent' meestal op een slangetje aangesloten naar buiten. Let wel... je hebt druppelladers en druppelladers. Een goeie druppellader blijft met de accu werken. Controleer af en toe of de polen niet droog staan. En een volgende keer een "onderhoudsvrije accu" aanschaffen.


gr. Nick

ve
door verwijderd - Mar 18, 2007 om 18:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Pannick cdeze vraag was van 2005

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer