ja
door jasmijne Mar 17, 2007 om 13:41
Auto & vervoer

Auto stopt soms/regelmatig tijdens heftige regen

Heb een probleem met de auto als het regent, maar alleen als het heel erg regent, niet tijdens een gewone bui, maar bijvoorbeeld bij storm. Maar dat is dus juist een moment dat je dus beslist niet wilt blijven staan.


Ik rij in een Volvo 440 GLE, 1,8. Dus als het stormt en echt vreselijk nat is, dan begint de multiriem te gieren en slaat de auto af. Ik kan dan de auto direct opnieuw starten, loopt dan weer even, ik rij verder en dan is het afwachten wanneer het weer gebeurt. De laatste keer ongeveer 8x op 10 km. Gelukkig op een stille weg.


Dat de dynamo te nat wordt is onwaarschijnlijk, die zit namelijk helemaal bovenin.


Bobine en bougiekabels die te nat worden lijkt me ook onwaarschijnlijk, want dan zou hij toch niet direct weer starten. Hoef ook niet echt door te starten, sleutel omdraaien en lopen.


En altijd eerst dat gieren van die riem, dus als ik dat geluid hoor, dan weet ik het al weer. Gelukkig stormt het niet elke dag. Maar dat maakt het ook zo moeilijk om te vinden.


Iemand een idee?


 


Groet, Jasmijn

1640 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

grindweg
door grindweg - Mar 17, 2007 om 14:00
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

het geluid is dus inderdaad het slippen van de v of multie riem.als die slipt mist u ook het toerental signaal met alle gevolgen van dien.controleer de krukas poly en de riem op swpanning.laat even weten hoe of wat.succes

ja
door jasmijne - Mar 17, 2007 om 14:06
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hoi Grindweg,


Ik ga er mee naar de garage en zal ze vragen hier eens naar te kijken. Kan dit niet bij huis regelen, want daar is blijkbaar een speciaal stuk gereedschap voor nodig en dat heb ik natuurlijk niet. Als het geholpen heeft, zal ik even reageren.


Groet en bedankt voor de tip. Jasmijn

re
door renetjuh - Mar 26, 2007 om 14:52
6 Antwoorden / 1 Vragen
0

even voor GRINDWEG , het heeft geen enkel invloed op de motor of de riem wel of niet slipt de motor zal daar niet anders van gaan lopen. u kunt zelf zonder multieriem wel rijden u heeft dan alleen geen voor deel van het opladen van de accu door de dynamo, het lichter sturen door de stuurbekrachtigingspomp , koele lucht van de airco etc . de multie riem heeft niets te maken met toerental of iets anders waardoor de motor slechter zal lopen (tenzij de riem vastgelopen is in een vastgelopen spanrol wat ik onlangs heb meegemaakt) ik denk dat de oorzaak gezocht moet worden in de B.D.P. gever (bovenste dode punt gever) dat die door het vochtige weer slecht contact maakt (kabelbreuk etc)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

Ma
Marleen Robben - Sep 30, 2024 om 20:49
Winkels & webshops
Ski jas is ingescheurd,

Ski jas is ingescheurd,

Mijn kleindochter heeft een ski jas van het merk Burton, het stof is ingescheurd,( niet bij een naad, )
ze is terug geweest in de winkel, die hebben contact gehad met de leverancier,
maar die wil niets vergoeden, 
de winkel heeft nu mede gedeeld, dat zij het mag laten maken en zij dat dan terug aan haar betalen.
maar daar is niets aan te repareren, de stof is ingescheurd.  w ... Lees meer