he
door heidy Sep 10, 2009 om 11:42
Auto & vervoer

De omgekeerde wereld?? scooter diefstal

Een kennis van mij werkt bij een cateringbedrijf.
Zij gaat er altijd op haar scooter naartoe.
Daar vlakbij is een loods voor kranten ophalen
Haar scooter werd gestolen.
Iemand dacht dat de scooter in die loods stond en belde de eigenaar.
Die kwam meteen en opende de loods en daar stond de scooter.
Zij de politie gebeld om aangiften te doen.
Nu vertelde de politie dat als ze sporenonderzoek moesten doen dat er eerst afstand gedaan moest worden van de scooter.
De scooter zou dan van de mensen zijn die hem gestolen hadden en hun moesten dan bepalen wat daarmee zou gebeuren.
Dat is toch de omgekeerde wereld?????
Dit is toch van de gekke.
Waar sta je nou als eigenaar????
De dief die wint.

863 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ki
door kimnl - Sep 19, 2011 om 15:23
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

dat slaat idd echt nerfens op nee!

tdehond
door tdehond - Sep 19, 2011 om 16:12
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Als u daarmee uw rechten verliest, dan zou ik geen afstand doen.

ma
door marnix1 - Sep 20, 2011 om 09:13
256 Antwoorden / 22 Vragen
0

@dehond, de verdachte wordt gevraagd afstand te doen, niet de eigenaar. ik heb hetzelfde gehad toen boefjes mijn kentekenplaat hadden geroofd, zij moesten afstand doen en ik kreeg, na aangifte, mijn spullen terug.
@heidy, het is inderdaad van de zotte dat het systeem zo werkt, enige geruststelling is er wel voor u; Meestal doet verdachte, eventueel na enige druk van politie, wel afstand.

tdehond
door tdehond - Sep 20, 2011 om 09:26
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=marnix1 schreef op dinsdag 20 sep 2011, 09:13]@dehond, de verdachte wordt gevraagd afstand te doen, niet de eigenaar. ik heb hetzelfde gehad toen boefjes mijn kentekenplaat hadden geroofd, zij moesten afstand doen en ik kreeg, na aangifte, mijn spullen terug.
quote]

Uit: "De scooter zou dan van de mensen zijn die hem gestolen hadden maak ik op dat de eigenaar eerst afstand van de scooter moet doen.
Uit uw verhaal begrijp ik dat - als ik een fiets of ander item zou stelen - daarmee eigenaar zou worden van het gestolen item. Dat zou wel heel bizar zijn.

ma
door marnix1 - Sep 20, 2011 om 09:31
256 Antwoorden / 22 Vragen
0

dehond, de zin die u aanhaalt is wat ongelukkig geformuleerd, lees hem nog eens, dan ziet u dat TS warschijnlijk bedoelt wat ik zeg.
En "afstand doen" ergens van, houdt niet beslist in dat men eigenaar is.

birdies
door birdies - Sep 20, 2011 om 11:32
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

Misschien even naar de datum kijken? Dan zul je zien dat dit topic al 2 jaar oud is en reageren dus geen enkele zin meer heeft!

tdehond
door tdehond - Sep 20, 2011 om 12:16
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=marnix1 schreef op dinsdag 20 sep 2011, 09:31]dehond, de zin die u aanhaalt is wat ongelukkig geformuleerd, lees hem nog eens, dan ziet u dat TS warschijnlijk bedoelt wat ik zeg.
En "afstand doen" ergens van, houdt niet beslist in dat men eigenaar is.

U heeft het meegemaakt dus ik neem aan dat uw variant klopt. Diefstal loont dus. :(

natuurmens
door natuurmens - Sep 20, 2011 om 12:43
158 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ik lees ik dacht dat de scooter in de loods hoorde? Dat is wel een mooie maar er moeten ook braak sporen op de scooter zijn. Wil je recht kunnen halen.

Het komt erop neer dat de gene die de scooter in de loods heeft gezet ter goede trouw zou hebben gehandeld. Dat het niet zo is moet jij kunnen aantonen. Dat gaat een hoop tijd inzitten. De eigenaar van de loods heeft wel de loods geopend en gereageerd. Maar als het goed is moet jij kunnen aantonen dat het jouw scooter is. Een brommer is registreert dus moet de gene aantonen dat hij/zij op zijn naam heeft staan.
Soms is terug stelen de korte klap, maar dat mag ook niet.

tdehond
door tdehond - Sep 20, 2011 om 12:58
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

[quote=natuurmens schreef op dinsdag 20 sep 2011, 12:43]Soms is terug stelen de korte klap, maar dat mag ook niet.

Alhoewel ik tegen stelen ben, lijkt mij dat wel de meest snelle oplossing van het probleem, gezien de moeizame procedure die de politie volgt om uw rechtmatig eigendom terug te kunnen geven.

hutch
door hutch - Sep 20, 2011 om 14:10
4517 Antwoorden / 29 Vragen
0

Dag Heidy,

de politie zal een verdachte vragen om vrijwillig afstand te doen van datgene wat bij hem/haar wordt aangetroffen en waarvan vermoedt wordt, dat dit van misdrijf afkomstig is.

Het wordt wel in beslag genomen. Dat zogenaamde 'vrijwillig; afstand doen, maakt het makkelijker om het terug te geven aan een eigenaar, indien deze bekend is. Het is aan de politie/het OM om aan te tonen/te bewijzen dat dit niet zo is. Het kan zelfs zo zijn, dat voorwerpen terug gegeven dienen te worden, als de 'echte' eigenaar niet te vinden is....... ondanks dat het (grote) vermoeden er is, dat dat voorwerp niet van degene is, bij wie het aangetroffen is.

In uw geval zal de scooter in beslag genomen worden. U kunt uiteraard d.m.v. documenten en/of getuigen aantonen dat het uw scooter is. Als de (foute) 'eigenaar' niet kan bewijzen dat deze van hem/haar is, en geen 'vrijwillige afstandsverklaring' wil tekenen, zal de rechter hierover een uitspraak doen.

En ja, formeel wordt de persoon die het voorwerp weg neemt, eigenaar daarvan, tot dat het tegendeel bewezen is.

Gr. Hutch

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Si
Sita B - May 31, 2024 om 20:42
Geldzaken & recht

Mijn ex-man is in 2014 overleden en ik moet nog steeds zijn schuld betalen omdat

Omdat sociale dienst van Den Haag ze dat ik moet betalen. 9 jaar geleden betaalde ik €20 per maand. Daarna hebben ze zelf besloten dat het vedrag van €33,17 per maand moest. En nu heb ik brief van sociale dienst ontvangen dat ik vanaf juni moet €80 per maand moest betalen. 

terwijl niet mijn schuld is waarom moet ik betalen. En hij had recht op bijstand en kreeg zo'n €200 per maand 

Lees meer