Gr
door Granpadre55 Mar 24, 2023 om 10:28
Auto & vervoer

Heeft iemand ervaring met evaluatoren.nl?

Ik heb een auto taxatie gedaan, leek erop dat het net zo iets is als wij kopen autos. Vervolgens krijg je een mail met een taxatie en een factuur van 120 euro, kontakt opnemen lukt niet mail adressen bouncen, het nl adres is in Amsterdam en het webadres in Brussel. Bij de factuur staat ook gelijk een dreiging met incassobureau. Het riekt naar oplichting.

3760 16 Rapporteer
sjjoppy
door sjjoppy - Mar 24, 2023 om 10:44
6750 Antwoorden / 3 Vragen
3
me
door mein33 - Mar 24, 2023 om 10:53
5621 Antwoorden / 27 Vragen
3

Het bedrijf is Evaluator.nl en is in Ierland geregistreerd.
Bij het aangaan van de taxatie stem je in (volgens de voorwaaden) met de kosten welke deze taxatie met zich brengt en heeft u een taxatierapport ontvangen dan zult u moeten betalen.

Ongezien een auto taxeren is niet mogelijk, er kan hoogstens een richtprijs worden gegeven.
Dat gebeurt trouwens ook bij bijv. bedrijven als 'Wij kopen auto's" e.d. aangezien de werkelijke (ver)koopprijs pas wordt vastgesteld na een visuele controle.

Me
door Methusalina May 7, 2023 om 18:27
Antwoorden / Vragen

Wat betreft 'Wij kopen auto's': daar heb ik juist een prima ervaring mee gehad. Op mijn taxatie-aanvraag, incl. alle mankementen, deukjes en andere beschadigingen alsmede de (niet verplichte) onderhoudsbeurten en het laatste APK rapport, stuurde men een prijsopgave die € 1000,- hoger lag dan die van mijn garagebedrijf.
Ik wilde dat maar even aangeven, aangezien ik ook dit bedrijf hier enige malen langs heb zien gaan.

marita5
door marita5 - Mar 24, 2023 om 12:17
11217 Antwoorden / 15 Vragen
2

Hallo Granpadre55 , 

Deze site is geregistreerd op 13 - 6 - 2022 , adres in Amsterdam is een kantoorgebouw , waar je kantoorruimte kunt huren .
Geen enkele ervaring / revieuw te vinden . 
Betreft de kosten van € 120,- staat duidelijk op hun site , ook de voorwaarden waar u mee akkoord bent gegaan . Voorwaarden , klik op de rode regel . 

https://evaluatoren.nl/regels.html

Ro
door Ron226 Apr 10, 2023 om 11:16
1 Antwoorden / Vragen

De kosten zijn niet duidelijk. Er is geen verwijzing naar de voorwaarden in de tekst. Ook het afzien van de wettelijke bedenktijd. Er is nergens een bestelknop 'bestellen met betalingsverplichting'  zoals in de voorwaarden staat.
Er is alleen een knop "ga verder" 

2.2. Indien u de Dienst wenst te kopen, kunt u de volgende handelingen verrichten:

(i) vul het bestelformulier in,
(ii) klik op de knop "Bestellen met de betalingsverplichting".
Lijkt mij dat je dan ook geen overkomst aan bent gegaan. Daarnaast is er geen contact mogelijk omdat alle communicatie is geblokkeerd en er ook geen reactie wordt gegeven op berichten.

sira
door sira - Mar 24, 2023 om 12:43
1823 Antwoorden / 24 Vragen
4

U heeft ook helaas de voorwaarden niet gelezen.

Ro
door Ron226 Apr 10, 2023 om 11:11
1 Antwoorden / Vragen

U ook niet blijkt op basis van uw reactie

sira
door sira Apr 10, 2023 om 11:35
1823 Antwoorden / 24 Vragen

Ik hoef ze niet te lezen, want ik ga toch niet met ze in zee. Om voor deze reactie speciaal een account aan te gaan maken?!

ka
door karel m de groot - Mar 27, 2023 om 15:07
2 Antwoorden / 1 Vragen
2

Ervaring met evaluatoren.nl is.... ik reageerde op een "soort van" spambericht dat ik de waarde van mijn auto wilde weten ivm eventuele verkoop. Je klikt op een groot vierkantje met hele kleine letters wat doet denken aan een privacy-waarschuwing. Je krijgt enkele dagen later een "slechte waardeschatting" in van je auto EN een werkelijk belachelijk Certivicat EN een factuur van 120 euro. Het geheel sloeg echt nergens op!
Bij het openen van de site zie je in grote letters dat je je kenteken in mag tikken. Dan enter je door en vul je gegevens aan en zie je niets meer van de vermeende betaalde opdracht. De reinste misleiding volgens mij. Ik heb als voorbeelde een screenshot bijgevoegd. Mocht je nog meer gegevens willen.... mag. Ik heb de emails bewaard.

Ik mailde onmiddellijk mijn reactie retour met de mededeling dat ik de rekening niet accepteer. Dat ik geen opdracht had gegeven om tegen betaling een taxatie te doen.

Achteraf blijkt dat het aanvinken van dat vierkantje dus de opdracht zou moeten zijn. Dit is mijn inziens consumentenbedrog / riekt naar oplichting / smaad. Daarnaast ben ik van mening dat de ingewonnen informatie gewoon rechtstreeks van de site van het RDW of zo is geplukt. Werkelijk belachelijk.

(Bij Wijkopenautos.nl had ik dit ook al eens gedaan maar de bieding vond ik veel te laag. Ik kon wel iemand bellen van wijkopenautos en daar heb ik telefonisch een goed en afdoende contact mee gehad.)

Vriendelijke groet

Karel de Groot

HenkDeZevende
door HenkDeZevende Mar 27, 2023 om 15:52
1505 Antwoorden / Vragen

Ik denk dat u een uitstekend verhaal heeft en als ik u was zou ik ook weigeren te betalen. Het punt is wel dat als men de incasso doorzet u tijd en wellicht ook geld zal moeten besteden om eea van tafel te krijgen en er ook een kans is dat de kantonrechter tot een andere conclusie komt en u alsnog mag betalen.

latevogel
door latevogel Mar 28, 2023 om 12:53
83 Antwoorden / 0 Vragen

https://www.consuwijzer.nl/rekeningen-en-incassoprocedures/betaal-incasso-alleen-als-het-klopt?feedback=tevreden
Ik persoonlijk zou niet betalen, eens kijken wat de rechter (kanton) hierover zegt.
Let op, ik zeg persoonlijk, ik oordeel niet voor u. Dit soort van bedrijven drijven op angst en gaan er dan ook vanuit dat de meeste 'klanten' keurig betalen omdat die de incassoprocedures niet aandurven.

Het wettelijk maximum voor incassokosten is:

  • over de eerste 2.500 euro: 15% met een minimum van 40 euro.
  • De rest van het verhaal kunt op op bovenstaande link vinden.
Een echte taxatie hoort een taxateur aan te pas te komen, dit kan nooit op basis van een kenteken!

ka
door karel m de groot Apr 10, 2023 om 11:10
2 Antwoorden / 1 Vragen

Een toevoeging op mijn eerdere probleem... Vanochtend ontving ik een mailtje van evaluatoren. "Ga betalen want anders.... incassobureau." Ik wilde in contact treden met een opgegeven site: https://evaluatoren.nl/contact. Wat bleek.... "opgegeven site is onbereikbaar. Er is geen enkele andere manier om met evaluatoren in contact te komen.... daarom maar mail gestuurd naar info@evaluatoren.nl in de hoop dat deze wel werkt. Hun aangezegd op te houden met de hinderlijke mails.

An
door Andre 2709 - Mar 28, 2023 om 12:16
1 Antwoorden / Vragen
1

Ook ik ben zo "dom" geweest om op de link te klikken voor een taxatie van onze auto, de prijs die ik kreeg was nog meer als de nieuw prijs dus wat deze taxatie betreft erg onkundig en daar moet ik dan ook nog eens € 120,= voor betalen.

Welnu, wat te doen het is nu 28 maart en de uiterste betaaldag is 1 april dus erg lang wachten kan ik niet meer.
Als ik dus niet op tijd betaal wordt de rekeningdie ik m oet betalen € 140,= !!!

Ik heb twee keuzes 1. betalen en er vanaf zijn of  2. wachten of er een oplossing komt voor deze oplichtingspraktijken met het risico dat de rekening oploopt?

Wat kan Kassa in deze voor ons "dommerikken" doen wat deze oplichters betreft?

latevogel
door latevogel - Mar 28, 2023 om 12:57
83 Antwoorden / 0 Vragen
0

https://www.consuwijzer.nl/rekeningen-en-incassoprocedures/betaal-incasso-alleen-als-het-klopt?feedback=tevreden
Ik persoonlijk zou niet betalen, eens kijken wat de rechter (kanton) hierover zegt.
Let op, ik zeg persoonlijk, ik oordeel niet voor u. Dit soort van bedrijven drijven op angst en gaan er dan ook vanuit dat de meeste 'klanten' keurig betalen omdat die de incassoprocedures niet aandurven.

Het wettelijk maximum voor incassokosten is:

  • over de eerste 2.500 euro: 15% met een minimum van 40 euro.
  • De rest van het verhaal kunt op op bovenstaande link vinden.
Een echte taxatie hoort een taxateur aan te pas te komen, dit kan nooit op basis van een kenteken!

Brigitte Peperzak
door Brigitte Peperzak - Mar 30, 2023 om 22:58
1 Antwoorden / Vragen
0

Ook wij zitten nu met een te betalen factuur van deze oplichters,  de bankgegevens die ze hebben gegeven kloppen niet. Banknummer bestaat niet meer...   mag ik u vragen hoe u dit opgelost heeft???

KASSA ;  wat raden jullie ons aan om te doen???
Jullie hebben nog bij niemand gereageerd......

Ma
door Mariaheide - Apr 3, 2023 om 16:36
1 Antwoorden / Vragen
0

Ik ben er ook ingetuind. Rond 18 maart kreeg ik een email van hen (hoe komen ze aan mijn emailadres ? ) , was in vakantie stemming, wou weleens weten wat mijn auto waard was  en lette niet goed op. Dit zijn duidelijk oplichters, die daar misbruik van maken. Gezien bovenstaande reacties is deze nieuwe vorm van oplichting rond 18 maart begonnen. Ik heb inmiddels van evaluatoren.nl al 2 dreigmails gehad.

Je kunt weliswaar betalen om er vanaf te zijn, maar dan geef je, uit angst of gemakzucht, toe aan criminelen. Ondertussen maken ze vele nieuwe slachtoffers. Het is beter dat iedereen die hier slachtoffer van is aangifte doet en zonodig zijn recht haalt via de kantonrechter, dan stopt dit hopelijk.Bij bovenstaande reacties zie ik een paar keer de opmerking staan dat het je eigen schuld is, omdat je zgn de voorwaarden niet hebt gelezen. Ik vind dit een vorm van ongepaste victim-blaming. Je wordt misleid en opgelicht, dat hoort niet en kan iedereen overkomen.

ik ga niet betalen en aangifte doen. Ze dreigen met een incasso-bureau. Heeft iemand daar ervaring mee hoe een buitenlands bedrijf een incasso bureau op je afstuurt ? Loopt dat via een nederlandse kantonrechter  of is het gebaseerd op buitenlands recht ? Hoe moet je dit precies aanvechten ?

Ik ben in mijn leven al genoeg opgelicht, dit moet stoppen ! 

 

Ma
door Mariaheide Apr 3, 2023 om 19:51
1 Antwoorden / Vragen

Gevonden op radar.avrotros, met handleiding wat te doen: Een vergelijkbare site is actief in Finland:
https://www.ecc.fi/en/current/press-rel ... e-invoice/

Ro
door Ron226 - Apr 10, 2023 om 11:26
1 Antwoorden / Vragen
0

De kosten zijn niet duidelijk. Er is geen verwijzing naar de voorwaarden in de tekst. Ook het afzien van de wettelijke bedenktijd. Fictieve bedrijven en adressen. Geen inschrijving in een kamer van koophandel in wel land dan ook. Er is nergens een bestelknop 'bestellen met betalingsverplichting' zoals in de voorwaarden staat.

Er is alleen een knop "ga verder" 

Dit staat in de voorwaarden:

2.2. Indien u de Dienst wenst te kopen, kunt u de volgende handelingen verrichten:
 
(i) vul het bestelformulier in,
(ii) klik op de knop "Bestellen met de betalingsverplichting".

Lijkt mij dat je dan ook geen overkomst aan bent gegaan of kan gaan als je niet op de bestelknop kan drukken en bewust iets kan bestellen. Daarnaast is er geen contact mogelijk omdat alle communicatie is geblokkeerd en er ook geen reactie wordt gegeven op berichten.
Kwalijke zaak dit soort oplichting sites. 

marita5
door marita5 - Apr 10, 2023 om 12:20
11217 Antwoorden / 15 Vragen
0

Voor iedereen die te maken heeft met Evalutoren.nl , niet betalen .

Lees ook hier , 

https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/pas-op-voor-de-illegale-praktijken-van-evaluatorennl/

MF
door MFR - May 7, 2023 om 17:09
1 Antwoorden / Vragen
0

Ook ik ben in spel getrapt, heel vervelend. Dit bedrijf staat niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, adres dat zij opgeven (Weteringschans 165c 1017 XD Amsterdam) is een verzamelgebouw, ook daar zijn zij niet bekend. Ik wacht de verdere bedreigingen van dit bedrijf met veel belangstelling af

Br
door Brombeer1965 - May 20, 2023 om 22:11
1 Antwoorden / Vragen
0

Ik heb ook een taxatie gehad , maar de informatie klopt niet.
Ik heb een auto uit 2016 maar hij wordt getaxeerd als een auto uit 2022.
Dan heb ik er toch helemaal niets aan , ook wordt de auto getaxeerd volgens in het  Verenigd konkrijk  en is het "certificaat" niet leesbaar , volgen mij is het in een scandinavische taal.
Dan hoef ik volgens mij niet te betalen , hoe zit dit precies?

me
door mein33 May 21, 2023 om 10:36
5621 Antwoorden / 27 Vragen

Lees even de link die @marita5 eerder heeft geplaatst. (de tweede boven deze reactie)

JM
door JMVolker - May 21, 2023 om 23:23
1 Antwoorden / Vragen
1

Idem dito als vele anderen in dit forum. Wilde wel een taxatie hebben, maar ben geen betalingsverplichting aangegaan. Het vinkje waarmee je hiervoor toestemming zou geven, blijkt al standaard aangevinkt, je hebt geen herroepingsmogelijkheid en er is nergens een verwijzing naar de voorwaarden die je dan accepteert. Rapport wat ik kreeg verwees naar taxatie voor Verenigd Koninkrijk en certificaat was Zweeds. Daarnaast is de persoon Pieter Blok (deze stond op mijn taxatierapport) zeer waarschijnlijk fictief. Alles riekt naar misleiding. 

 

Heb vervolgens een mail geschreven met bovenstaande en dat zij op geen enkele wijze aan de door hen gestelde serviceverplichting voldoaan hebben, en dat ik derhalve geen betaling, noch boete verschuldigd bn. Mail gebouned natuurlijk, nog meer een bewijs dat dit een scam is.

 

Ik betaal niets en verwacht ook dat het vanzelf overgaat.

Ro
door RoLiSo - Jun 5, 2023 om 01:43
1 Antwoorden / Vragen
0

Mijn ouders zijn hier ook ingetuind. Ik vroeg mij af of iemand het al zover heeft laten komen dat er een deurwaarder is langsgekomen. Zijn het slechts dreigingen of ontvang je daadwerkelijk rekening van incassobureau tot aan deurwaarder.

Maurice Blaauw
door Maurice Blaauw - Jun 5, 2023 om 09:47
1 Antwoorden / Vragen
0

Ik heb nergens op geklikt ik bezit geen auto en toch factuur gekregen. 
Ik laat mij dus niet intimideren door dreigberichten van incassobureau ik wacht ze graag af aan mijn deur en laat ze braaf naar de rechtbank gaan. 
Betalen lijkt mij in deze wel het laatste wat ik ga doen.
Maar ik zie dat zoveel veel mensen oplichten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gi
Gieltjes - Jun 9, 2023 om 09:35
Huishouden & energie

Rechten verbouwing (vertraging) huurhuis icm zwangerschap

Hallo, mijn dochter en schoonzoon woont in een huur flat (sociale huur woning verhuurd door kleurijk wonen) met 3 verdiepingen op de hoogste verdieping, zonder lift. Niet de meest ideale plek om zwanger te worden, maar met de huidige huis situatie en financiële mogelijkheden, is dit wat het is in Nederland. Het zwanger worden ging niet eenvoudig en tijdens het process werd er een grote verbouwing ... Lees meer

GerRob
GerRob - Jun 10, 2023 om 12:02
Computers & telefonie

Onbekende betaling

Goedemorgen
Al jaren maak ik gebuik van AVG antivirus, tune up en driver update
Op 6-4-2023 werd een betaling van 72,99 van de creditcard gedaan en op 7-4-2023 werd een bedrag van 93,99 gedaan.
Beide omschrijvingen zijn identiek nl DRI AVG technologie Dublin 2 
Lijkt mij niet juist maar ik kan niet zien of jullie nu 2 keer hetzelfde programma belasten of dat het 2 verschillend ... Lees meer

Emmievos
Emmievos - Jun 10, 2023 om 11:31
Geldzaken & recht

Hoe kan ik PostNL bereiken

Ik probeer nu al drie dagen PostNL tel. Te bereiken, maar al twee keer 50 minuten aan de lijn gebleven, maar geen contact gekregen. Krijg steeds te horen het is momenteel heel druk, probeer het op een ander tijdstip weer maar blijf voor spoedvragen aan de lijn. Doe je dat krijg je ook niemand aan de lijn. Volgens mij is dit een ontmoedigend beleid. Ik krijg elke keer als ik de klacht doorgeef aan ... Lees meer