corkoo
door corkoo Jan 5, 2010 om 22:26
Auto & vervoer

Kan OV chipkaart ook als OV studenkaart dienen

Mijn dochter had toen ze 17 was een persoonsgebonden OV chipkaart met foto dus. Nu ze 18 is heeft ze recht op een gratis OV studentenkaart. Bij de IB groep zeggen ze dat ze de oude kaart daarvoor kan gebruiken. Tot op heden is hij niet te activeren. Heb mijn twijfels of ze wel de goeie kaart heeft. Nu zegt de website dat hij vanaf de achternaam met de letter K vanaf 13 jan. is te activeren, maar als nu blijkt dat ze toch nog een andere kaart moet hebben dan wordt het kort dag voor 1 februari. Wie weet hier meer van.

1474 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

is
door isdanielle - Jan 6, 2010 om 11:41
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Je kunt inderdaad je oude ov-chip gebruiken om je studentenabonnement te activeren. Het is de bedoeling dat je met je oude chip-kaart de nieuwe op gaat halen bij een 'ophaalpunt', zo kun je het studentenabonnent op je kaart laten zetten die als het goed is dus vanaf 13 januari voor haar klaarstaat om te activeren. Als het goed is heeft zij over dit onderwerp meerdere brieven van de IB-groep ontvangen.

Voor een uitgebreide uitleg check: http://www.studentenov-chipkaart.nl/

Succes ermee

corkoo
door corkoo - Jan 6, 2010 om 14:07
51 Antwoorden / 25 Vragen
0

Isdanielle, door jouw antwoord weet ik dat het goed zit. Hartelijk dank. We wachten de 13e maar af of het werkt.

at
door atjedu - Jan 6, 2010 om 15:07
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hebt u aan de IB groep gemeld dat de OV chipkaart met foto, die uw dochter heeft, géén studententen OV-chipkaart is maar een OV-chipkaart voor tram, metro, bus en trein welke voorheen voordeelurenkaart genoemd waar men buiten de spits 40% reductie krijgt in de trein. In dit geval moet uw dochter een andere OV-kaart krijgen voor studenten én niet van bv de NS.

Hoofdconducteur

corkoo
door corkoo - Jan 6, 2010 om 15:13
51 Antwoorden / 25 Vragen
0

Nee het was een gewone OV chipkaart, persoonsgebonden zonder extra kortingen.
Maar als je de IB-groep belt zegt de ene dit en de andere dat.
Nu wordt er gezegd dat je de het oude jaarabonnement kunt laten zien om gratis te reizen, maar als je nog nooit gehad hebt valt er moeilijk iets te laten zien.
Het juiste antwoord krijg je niet. Het is zo onduidelijk. Voorheen kreeg je een afhaalbericht op het postkantoor en klaar was Kees. Nu laten ze je lange tijd in onzekerheid, terwijl je elke dag met het OV moet. Maar afwachten of de conducteur of chauffeur het allemaal aksepteert zonder te betalen.
In ieder geval bedankt voor uw reactie.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer