ni
door niminx Dec 13, 2012 om 22:00
Auto & vervoer

Tegenpartij spreekt tegen...wat nu?

Afgelopen september heb ik een ongeluk gehad met de auto. Ik moest remmen voor mijn voorganger die weer moest remmen voor zijn voorganger. Er was niks aan de hand ik had genoeg afstand er tussen zitten. Mijn achterganger daarin tegen niet waardoor zij bij mij achterop is geknald.
Haar auto was gelijk aan olie en vloeistom aan het lekken ook kwam er bij haar rook onder de motor vandaan. Bij mij was mijn kentekenplaat eraf en mijn achter bumper en deel van de klep van mijn "kattenbak" waren ingedeukt en beschadigd. Dit was de schade op het eerste gezicht. De zelfde avond heb ik gebeld naar mijn garage om de dag erna langs te komen. Net aangekomen bij de garage blijkt er toch iets meer aan de hand....Bleek de chassie of hoe het ook heten mag circa 10 cm overelkaar heen geschoven te zijn. Oftuel mijn auto was dus 10 cm kleiner geworden en zou dus total los verklaard worden. Expert is langs geweest en die heeft hem inderdaad total los verklaard.

Probleem nu is na al meer gezeur gehad te hebben met haar en haar verzekering: Zij beweerd dat het maar een zacht duwtje is geweest. Mijn verzekering heeft de foto's opgestuurd naar haar en haar verzekering maar zij zegt nog steeds dat het een zacht duwtje is geweest.
Dit is het echter niet geweest....Mijn verzekering houd gelukkig stand van wel!

Mijn vraag is nu als zij dit blijft volhouden wat gebeurd er dan?Hoelang kan het nog zo blijven doorgaan?

939 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

emcede
door emcede - Dec 13, 2012 om 22:29
960 Antwoorden / 4 Vragen
0

Wie eist, bewijst. Ze ontkent niet dat er een aanrijding is geweest, ze heeft zelf ook schade, er is een expert bij geweest en er zijn foto's. Al met al aardig wat bewijs. Zjn er ook getuien, bijvoorbeeld de bestuurders van de auto' voor je? Dat zou nog kunnen helpen.

Zij zal heel wat uit de kast moeten halen om de schade af te houden. Wacht gewoon even af waar haar verzekeraar mee komt.

valerius-2
door valerius-2 - Dec 13, 2012 om 22:32
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Heeft u een WA of een alrisk verzekering.Hoe oud is u auto?

sw
door swat1500 - Dec 13, 2012 om 22:58
3805 Antwoorden / 0 Vragen
0

U en uw verzekering zullen bij uw standpunt moeten blijven. Achterop rijders zijn in nagenoeg alle gevallen de aansprakelijke partij. Blijft de andere partij weigerachtig dan zult u naar de rechter moeten.

ce
door ceesdebil - Dec 14, 2012 om 00:46
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

nu de toedracht en aansprakelijkheid een gegeven zijn zal de door de aanrijding ontstane schade volledig door de verzekeraar van de achteroprijdende auto worden vergoed. De schade is een begrijpelijk gevolg van de aanrijding. De mening van de achteroprijdende bestuurder is die van een leek. De expert zal geen aanleiding zien om te twijfelen en anders een gemotiveerd standpunt daarover kenbaar moeten maken. U heeft overigens een rechtstreeks vorderingsrecht op de verzekeringsmaatschappij die ten opzichte van u ook rechtstreeks verplicht is tot vergoeding van de schade. De verzekeraar mag zich niet verschuilen achter de stelling dat het allemaal niet zo hard zou zijn gegaan.

Desgewenst wil ik u (als jurist en schadevergoedingsspecialist) wel adviseren en bijstaan in het contact met de verzekeraar. Daar hoeft dan geen vergoeding tegenover te staan (0642703174)

g-girl
door g-girl - Dec 14, 2012 om 00:48
30 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=valerius-2 schreef op donderdag 13 dec 2012, 22:32]Heeft u een WA of een alrisk verzekering.Hoe oud is u auto?

Deze vragen begrijp ik niet? Wat doet het er toe?

Beide auto's hebben schade. Uit de schade kan worden afgeleid dat het niet echt een duwtje kan zijn geweest. Dat kan zij wel beweren, maar de verzekering zal wel beter weten. Die komen er wel uit.

sweeterlake
door sweeterlake - Dec 14, 2012 om 03:15
468 Antwoorden / 16 Vragen
0

Foto's zeggen genoeg als bewijslast.

Het tegendeel beweren en blijven beweren is een strategie van verzekeraars als zij 'aansprakelijk zijn' onacceptabel vinden. Sterker nog zelfs de andere partij 'aansprakelijk' stellen.

Van een 'klein duwtje' is praktisch geen zichtbare schade te zien, kentekenplaat eraf, bumper aan gort enz. enz.

Uw verzekeraar wint deze zaak!

pino123
door pino123 - Dec 14, 2012 om 07:56
2768 Antwoorden / 14 Vragen
0

Het kan wel even zo blijven doorgaan helaas, verzekeringen zijn niet zo scheutig in het erkennen van schuld. Maar uit de foto's e.d. blijkt dat ze bij jouw achterop gereden is en zodoende inderdaad gewoon schuldig is op het niet houden van afstand.

@Cees, wat een mooi aanbod!

@TS heb je een rechtsbijstandsverzekering?

grindweg
door grindweg - Dec 14, 2012 om 20:15
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

de gene die er achterop rijd is altijd fout.
wat is zacht en wat is hard het zijn relatieve begrippen.
zij moet gewoon of althans haar verzekering moet betalen.
heeft u een rechts bijstand verzekering schakel die dan in

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ni
nicmol - Jun 17, 2024 om 13:39
Vrije tijd & tuin

Hoeveel % hout mag ik aan houtopslag in mijn tuin leggeneggen

Ik  heb eenderde van in de  tuin hout liggen voor mijn houtkachel neergelecht
Het is een huurwoning
De woningbouw 
Ze zeiden dit

Goedemiddag, Ik liep vanmiddag achter uw huis voor een iets anders. Maar ik schrok mij rot wat ik in uw tuin zag. Zou u zo vriendelijk willen zijn om dit op te ruimen. Los van de uitstraling, wil ik er niet aandenken dat hier brand ontsta ... Lees meer

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer

si
simon1969 - Jun 17, 2024 om 16:00
Winkels & webshops
Bij een onlinewinkel naalden besteld en betaald maar bedrijf leverd niet

Bij een onlinewinkel naalden besteld en betaald maar bedrijf leverd niet

Ik heb op 19 mei 2024 100 stuks injectienaalden besteld en betaald bij Safe Products.nl. Krijg netjes na betaling een mailtje van de betaalde order en dat deze binnen 2- 5 werkdagen geleverd zou gaan worden. Tot op heden is er niets geleverd en ik had ze juist snel nodig voor mijn medicijnen iname. Mijn apotheek kan deze maat naalden niet leveren en ben dus aangewezen op een online winkel. Ik heb ... Lees meer