ak
door akino Jul 17, 2009 om 19:28
Auto & vervoer

Wielrenners op weg

Bij mij via de media ten gehore gekomen dat wielrenners niet meer op het fietspad terecht kunnen, omdat zij als hinderlijk worden gezien voor de toerfietsers.


Zij moeten wijken, omdat die andere groep schrikken van de snelheid die een wielrenner maakt. Zij moeten maar op 80 km wegen gaan rijden, om deze groep van angst en stress te weerhouden. Mij lijkt dat dit zelfs verboden is.


Zou er geen betere oplossing geboden kunnen worden, als Fietersbond die dit opperden in de media?

288 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

pl
door plhb - May 2, 2010 om 14:21
10 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik denk dat het weinig nut gaat sorteren, want degenen die in zulke snelle groepen fietsen, rijden niet veel op fietspaden langs verkeerswegen, maar juist op paden waar uitsluitend fietsen op rijden, en daar gaat die vlieger niet op. Waarom niet langs verkeerswegen? De meeste van die paden zijn door ontbrekend onderhoud niet befietsbaar als je wat sneller wilt. Het mes snijdt aan beide kanten: De recreatieve rustig-aan fietser heeft last van de racer, maar ook andersom. Snelle fietsers wordt daarom aangeraden hun tochten zo vroeg mogelijk in de ochtend te beginnen, en tussen de middag weer terug te zijn. Tegen die tijd komen de gezinnen met of zonder hond tevoorschijn.

tdehond
door tdehond - May 2, 2010 om 14:48
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Zie ook hier: klik

De oplossing is: de wielrenners op een apart circuit ronden laten rijden i.p.v. met hoge snelheid toerfietsers te passeren.

vladja
door vladja - May 2, 2010 om 14:58
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Bij mij via de media ten gehore gekomen

De media...

Daar is eerst een wetswijziging voor nodig. Zo'n vaart loopt dat niet.

Vladja

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Mureuswausss - Jun 13, 2024 om 01:46
Computers & telefonie

Samsung komt zijn verplichtingen niet na betreft reparatie in garantieperiode

Goedenavond Kassa,

Eind september 2022 heb ik een nieuwe Samsung Galaxy S22 aangeschaft volledig nieuw in gesealde verpakking met de volledige gebruikelijke fabrieksgarantie van 2 jaar.

Nu is er tijdens deze periode een mankement opgetreden met de telefoon. 
De touchscreen in de 2 bovenste rijen functioneert/reageert niet meer.

Vanzelfsprekend heb ik een repa ... Lees meer

Ma
Martengeu - Jun 15, 2024 om 10:00
Winkels & webshops

Brugman legt de voorwaarden anders uit dan op papier.

Een samenvatting van mijn verhaal is onderaan dit stuk tekst te lezen.

Binnenkort gaan mijn vriendin en ik verhuizen en trekken wij onze eerste koopwoning in. De woning is in prima staat en we zijn er daarom reuze blij mee, maar heeft wel een aardig verouderde keuken en badkamer. Omdat dit onze eerste woning is en alles wat hier bij komt kijken hierdoor nieuw is voor ons, zijn wij ons g ... Lees meer

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer