surajramdien
door surajramdien Feb 6, 2005 om 17:52
Computers & telefonie

Casema is niet op een bezoekers laptop aan te sluiten

Hallo ik ben suraj, ik heb casema internet en hier komt mijn neef ook voor internetten dan neemt hij zijn laptop mee en kan dan niet internetten waneer het aangesloten is, en is ook niet te verbinden met je eigen ip-adres en server en DNS..

284 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 6, 2005 om 18:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

zet er een router tussen, mischien wekt dat. dan hoef je alleen maar de kabel erin te doen en dan werkt het. (routers blokkeren soms te veel)


ps. welk besturingssysteem heeft je neef

ve
door verwijderd - Feb 6, 2005 om 19:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Suraj,

Dat je met een andere PC of laptop niet kan internetten op jouw verbinding komt doordat de internetproviders, zowel voor ADSL als kabelinternet, werken met de zogenaamde herkenning van het 'MAC-adres'
Dit MAC-adres is niets anders dat het unieke productnummer van de netwerkkaart in je PC of laptop waarop het modem is aangesloten.
Sommige providers hanteren een 'releasetijd' van twee uur (bijv. Tiscali) voordat het geregistreerde MAC-adres wordt vrijgegeven en sommige 24 uur. Hierna kan er een andere PC of laptop worden aangesloten op het modem en hierna wordt het MAC-adres van de 'nieuwe' PC geregistreerd.
Als je daarna weer je eigen PC wilt aansluiten op je modem moet je dus weer de vereiste tijd wachten voordat je verbinding krijgt.
Er zijn ook providers (vooral van kabelinternet) die zelfs eisen dat het MAC-adres handmatig wordt vastgelegd in het modem of de router.
Deze kan je dan wel snel zelf wijzigen.

Tip: als je vriend met z'n laptop de volgende keer weer eens langskomt koppel dan je modem 24 uur van te voren los van je PC, of probeer op z'n minst eens 24 uur de verbinding niet te gebruiken.
De kans is groot dat het dan wel lukt om met zijn laptop verbinding te krijgen omdat dan het MAC-adres van zijn laptop wordt geregistreerd.
Als je daarna weer het modem aansluit op je eigen PC zal het ook weer een poosje duren voordat het MAC-adres van jouw PC opnieuw wordt geregistreerd.

Groet en succes,
Enterprise.

ve
door verwijderd - Feb 6, 2005 om 20:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik heb ook casema en die deed het op mijn nieuwe computer eerst ook niet maar na een telefoontje met de hlepdesk (2 min bellen onder etenstijd) werkte het meteen

ve
door verwijderd - Feb 6, 2005 om 20:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat kan inderdaad, dan kruipt er iemand op jouw verzoek (omdat je belt) achter een computer en geeft dan direct het MAC-adres vrij, zodat de centrale het adres van de 'nieuwe' PC kan registreren.

Maar niet iedereen die belt heeft het geluk dat een HelpDesk-medewerker zo vriendelijk is om hier gelijk aan mee te werken.

Maar het is inderdaad mogelijk...:-)

Enterprise.

ve
door verwijderd - Feb 26, 2005 om 21:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Casema en andere kabelbedrijven werken volgens mij met alleen computernaam verificatie, lijkt me ook het gemakkelijkst te onderhouden. Mac adressen van de netwerkkaart worden alleen maar in de arp tabel bijgehouden. Je computer die wel werkt heeft een naam van casema gekregen kun je achterhalen met ipconfig /all of via configuratiescherm-systeem tabblad computernaam, en dan geef je de computer die je op de kabel aansluit dezelfe naam en je kunt dan wel op internet.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer