ruiterj
door ruiterj Feb 10, 2008 om 23:09
Computers & telefonie

Draadlose modem

Goede avond


Ik heb een vraag hopelijk weet iemand het antwoord ik wil een draadlose modem aanschaffen ,internet en bellen TV nu via de kabel van UPC ,nu is mijn vraag als ik in de toekomst over wil stappen naar een provider die  ADSL leverd XS4all bijv: is dat modem daar ook geschikt voor ? of moet ik dan weer een ander modem aanschaffen .


Bijvoorbaat alvast bedankt Joop

263 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edwardus
door edwardus - Feb 10, 2008 om 23:43
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Het kabelinternetmodem is niet geschikt voor ADSL. Ik ken ook geen draadloos kabelinternet modem+router in één, dus al zou die wel bestaan, dan is die niet geschikt voor overstap naar ADSL.


Wat wél zondermeer geschikt is, is een losse draadloze router aansluiten op het kabelinternet modem. Als je dan later zou overstappen op ADSL, dan kies je gewoon een basis-modem en daar sluit je dan je draadloze router op aan.


Een andere keuzemogelijkheid is nu alvat een ADSL modem+router aanschaffen en daarvan nu nog niet de modem-aansluiting gebruiken. Dat doe ik nu in feite zelf ook, omdat ik sinds kort een los VoIP-modem heb, dus gebruik ik nu alleen mijn modem+router nog als wireless accesspoint. Alleen ligt deze keuze wat minder voordehand, omdat je nu nog niet weet welke provider en/of modem je nodig zou hebben.


Voor veel mensen lijkt een modem en een router hetzelfde, maar dat is het dus niet. Er zijn modems, routers en modem+routers.

ruiterj
door ruiterj - Feb 11, 2008 om 00:19
8 Antwoorden / 13 Vragen
0

Beste Mijnheer Edwardus


Hartelijk bedankt voor uw reactie ik ben hier goed mee geholpen Bedankt


Groetjes Joop

qp
door qpc - Feb 11, 2008 om 19:55
203 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste ruiterj,


Een modem 'aanschaffen' bij het overstappen van kabel naar ADSL is niet altijd nodig.....
U noemt zelf al de internetprovider XS4ALL (de beste keuze naar mijn mening) en deze provider bied GRATIS het TOP-modem Fritz!box 7170 aan nieuwe klanten aan.
In dit geval zou u dan EN de beste provider hebben EN het beste DSL-modem.

edwardus
door edwardus - Feb 11, 2008 om 20:04
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Zolang er nog van kabelinternet wordt gebruik gemaakt adviseer ik gewoon een draadloze router aan te schaffen, dat kan nieuw of gebruikt zijn. Indien het budget dat toelaat raad ik meteen een N- of Mimo-router aan vanwege het sterkere signaal.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

M
M Bourgondien - Jun 21, 2024 om 11:57
Auto & vervoer

Scootmobiel ellende

21-06-2024   Goede morgen   Wij mijn man en ik rijden beide een scootmobiel vanuit de gemeente Heiloo WMO op zich zijn wij er blij mee dat die mogelijkheid bestaat .   Ik rijd al 26 jaar en mijn man 11 jaar   in het verleden bij Hulpmiddelencentrum ook het een en ander meegemaakt 3x een wiel verloren onder het rijden (3 wieler) en dat de scootmobiel of bij het sturen naar links of naa ... Lees meer

holiday
holiday - Jun 24, 2024 om 18:13
Vrije tijd & tuin
Hutson wesite zijn oplichters

Hutson wesite zijn oplichters

Hutson laat een filmpje zien op FaceBook en als je dan op bestellen drukt, kom je op hun website terecht en daar laten ze een op het eerste gezicht het zelfde product zien, maar dit blijkt een ander product te zijn met minder toepassingen en veel kleiner.
Als je daar over gaat klagen, dan zeggen ze dat het voldoet aan de gegevens op hun site, maar lang niet met de gegevens van het reclame fil ... Lees meer

Ma
Maximaal70 - Jun 26, 2024 om 12:15
Huishouden & energie

Portaal vernieuwt de ene badkamer wel en de andere niet. even oud, even slecht

Wij zien in onze wijk met Portaal sociale huurhuizen dat er rare verschillen worden gemaakt in het vernieuwen van de oude, schimmelige badkamers. Er is een schimmige selectie gaande waar we de vingers niet achter krijgen. Hetzelfde geldt voor de even oude keukens. Mag dat zomaar? 


Lees meer