pi
door pinda Aug 21, 2008 om 19:51
Computers & telefonie

Flatscreen blijft zwart bij prompt.

Op mijn pc (Windows XP) werk ik met een beokhoudprogramma, dat werkt onder het vroegere MS-DOS (huidige prompt) Ik heb nu een flatscreen gekocht (Philips Billiance 150P4) Als ik het programma aanklik hoor ik wel het bekende piepje, maar er komt geen programma te voorschijn, het schem blijft zwart. Hoe kan dit?

413 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Aug 21, 2008 om 20:01
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo pinda,

Met het oude beeldscherm werkte het programma op deze computer wel goed? Het zou een resolutieprobleem kunnen zijn. Wellicht op te lossen door de oude applicatie in een venster te laten werken en niet 'full screen'.
Je kunt dit bereiken door de snelkoppeling van het betreffende programma aan te passen of, als je dat zwarte scherm ziet, even op [Ctrl] + [Enter] te drukken.

m.vr.gr. Freya




er
door erky - Aug 22, 2008 om 17:40
243 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ho iPinda,

Als Freya het antwoord niet heeft is het volgende te proberen. Start Windows, klik op 'start' en dan op uitvoeren. In het venster typ je zonder de aanhalingstekens 'cmd' en klik OK. Op dit moment zou je een zwart venster moeten zien met zo iets als C:\Documents en Settings\jouw naam>.

Als je daarna klikt op maximaliseren rechts boven in het venster wordt het veld groter. Nog steeds zou de monitor het moeten doen. Als je het Dos venster weg wilt hebben kan je achter de prompt 'exit' typen en enter geven. Of klik kruisje.

Als het flatscreen het nu al laat afweten is er meer aan de hand. Anders is de Philips niet in staat de 'lage' resolutie van het boekhoudprogramma weer te geven.

Een ander testje om te doen kan zijn dat je met rechts klikt op een lege plek van het bureaublad. Kies dan 'Eigenschappen' en het tabblad 'instellingen'. Haal het schuifje bij Beeldschermresolutie maar naar links toe en ik ben benieuwd welke resolutie daar bij staat. Als dat bijvoorbeeld 800x600 is en het boekhoudprogramma wil op 640x480 dan zal je in het vervolg alleen in een venster kunnen werken in plaats van beeldvullend.

Je zou misschien wel onder dit nieuwe ongemak uit kunnen, maar dan moet je WinXP voor de gek houden, zodat het systeem denkt dat je nog steeds de oude monitor er aan hebt hangen. Ik zie dat alleen gebeuren als er ingegrepen wordt in het register en dat voert hier te ver.

Groet,
Erky



ro
door ronlau9 - Aug 22, 2008 om 19:37
46 Antwoorden / 0 Vragen
0

Moderne monitoren werken met refresh rate van 60 tot 65 HRZ
Beeldbuis monitoren (CRT) met 80 tot 100 HRZ
Dit betekent dat je moet proberen of de refresh rate van je programma naar beneden moet brengen.
Echte goede moderne monitoren blijven wel werken maar komen
met de boodschap INPUT NOT SUPPORTED



keessie1
door keessie1 - Aug 24, 2008 om 19:06
138 Antwoorden / 9 Vragen
0

Start het programma en als je Zwart beeld hebt,


druk je de ALT toets in en houd deze ingedrukt en druk dan tevens op de ENTER toets.


Gebeurt er een klein wonder????


Denk het wel toch.


SUC6


Groetjes Keessie

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Da
Dave007 - Jun 22, 2024 om 11:53
Geldzaken & recht

Aegon woeker polis

ik had een woeker polis van Aegon en heb me aangesloten bij woekerpolis.nl
Aegon is met een zak geld over de brug gekomen.

wanneer hoor je wat van de stichting woekerpolis.nl of je aan de eisen voldoet en wat het bedrag is?
of wanneer hoor je zo ie zo iets?
op tv hadden ze er over een paar maanden, maar we zijn nu ruim een half jaar verder ... Lees meer

mgroen
mgroen - Jun 23, 2024 om 19:11
Huishouden & energie

bouwer plaatst geen Douche WTW installatie

Ik zit met het volgende:

ik ben koper van een nieuwbouwwoning, onderdeel van een nog te realiseren nieuwbouwproject van in totaal 75 woningen.
Start bouw verwacht najaar 2024. Mijn woning zal voorzien worden van zonnepanelen, warmtepomp en 200 liter boiler. En is geen douche WTW (DWTW) installatie voorzien. Deze wordt ook niet als optie aangeboden in een meerkeuze/meerwerk lijst. ... Lees meer

M
M Bourgondien - Jun 21, 2024 om 11:57
Auto & vervoer

Scootmobiel ellende

21-06-2024   Goede morgen   Wij mijn man en ik rijden beide een scootmobiel vanuit de gemeente Heiloo WMO op zich zijn wij er blij mee dat die mogelijkheid bestaat .   Ik rijd al 26 jaar en mijn man 11 jaar   in het verleden bij Hulpmiddelencentrum ook het een en ander meegemaakt 3x een wiel verloren onder het rijden (3 wieler) en dat de scootmobiel of bij het sturen naar links of naa ... Lees meer