mo
door molspijk Feb 6, 2009 om 16:04
Computers & telefonie

Grote letters Vista

Hallo allemaal. Ik zit met een probleem en hoop dat een van jullie de oplossing weet. Mijn ogen gaan wat achteruit en daarom heb ik configuratiescherm, vormgeving aan persoonlijkeke voorkeur aanpassen,persoonlijke isellingen en letterypen groter of kleiner maken DPI grotere letters geselecteerd 120DPI.Ik ben echter nog naar iets groter gegaan en heb op OK geklikt.Na opnieuw opstarten bleken er nu reuzenletters op de PC te\staan. Ik dacht toen deze letters DDweer kleiner te gaan maken, Dit lukt echter niet meer.Het scherm is nu zo groot dat ik niet meer bij he configuratiescherm kan komen om een en ander te verhelpen.Wie oWie helpt mij.Bij voorbaat hartelijke dank, D. Molenaar.

480 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

birdtweety
door birdtweety - Feb 6, 2009 om 16:30
115 Antwoorden / 21 Vragen
0

je zou eens kunnen proberen door de schermresulutie hoger te zetten waardoor de inhoud van je scherm kleiner wordt en misschien kun je zo weer bij configuratie scherm komen

aurora1
door aurora1 - Feb 6, 2009 om 16:47
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Ik heb geen Vista, maar kunt u ook niet meer via start bij systeemherstel komen om naar een eerder herstelpunt terug te gaan? Of misschien proberen in veilige modus, dwz met opstarten een paar keer F8 drukken? Of het venster verkleine/minimaliseren met rechtsklikken op de blauwe balk bovenaan?


vr.gr.

aurora1
door aurora1 - Feb 6, 2009 om 17:21
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Of: dubbel/rechtsklikken ergens op uw op bureaublad - eigenschappen - instellingen - geavanceerd - dpi instelling wijzigen ok - ok. U moet de pc vermoedelijk dan opnieuw opstarten voor het resultaat. Ik weet niet zeker of dat met Vista ook zo kan.


vr.gr.  

poltol
door poltol - Feb 6, 2009 om 18:54
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Tja, meer kon er even niet bij.


Maar in de veilige modus kunt u mogelijk wel het één en ander terug zetten. Werkt u met XP of VISTA?


Succes, poltol

poltol
door poltol - Feb 6, 2009 om 18:55
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Pffffffffffffffffffffffff, er staat grote letters in VISTA.


Ben blond geweest, af en toe steekt dat de kop weer op. Poltol

aurora1
door aurora1 - Feb 6, 2009 om 19:25
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

@poltol.... blond (geweest) of niet.... iedereen leest weleens over iets heen....


vr.gr.

poltol
door poltol - Feb 7, 2009 om 11:59
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Start de PC op in de veilige modus.


De simpelste is de functietoets F8 ingedrukt te houden als je PC opstart. De meest gemaakte fout hier is dat je de toets te laat induwt. Druk je F8 toets in net nadat het scherm van je BIOS verdwenen is. Nu zou je normaal een menu moeten krijgen waarbij je kan kiezen hoe je wil opstarten. Gebruik je pijltjes toetsen om door het menu te navigeren, bevestigen doe je met een druk op de knop Enter.



Aanvullende informatie:

1 - Als de pc is opgestart in de veilige modus zal het beeldscherm er anders uit zien dan normaal. Het beeld is minder scherp en de icoontjes op het bureaublad zijn groter dan normaal.

2 - In de veilige modus zullen een heleboel dingen niet werken, waaronder het maken van een (internet)verbinding. Hiervoor moet je de pc normaal opstarten en in het geval van het uitvoeren van een online virusscan moet je dus eerst de online virusscan uitvoeren en de namen van de geïnfecteerde bestanden opschrijven. Schrijf dan ook de plaats op waar de geïnfecteerde bestanden staan zodat je ze makkelijk terug kunt vinden. Daarna start je de pc pas op in de veilige modus en kun je de geïnfecteerde bestanden op gaan zoeken en verwijderen.

3 - Een aantal virusscanners kunnen ook in de veilige modus werken, maar ze zullen niet zoals normaal onderin de taakbalk staan. In dat geval moet je de virusscanner starten door op START te klikken en daarna op PROGRAMMA'S. Daarna kun je de virusscanner aanklikken die op je pc geïnstalleerd staat en kun je een volledige systeemscan draaien.

4 - Een alternatief voor het opstarten van de pc in de veilige modus is om de taak van het betreffende bestand te beëindigen. Hiervoor open je Taakbeheer door op de toetsen CTRL+ALT+DEL te drukken. Zoek dan het betreffende actieve bestand op, beëindig te taak van het bestand en dan kun je het alsnog verwijderen. Het is echter mogelijk dat een bepaald proces niet vermeld wordt in Taakbeheer.

mo
door molspijk - Feb 7, 2009 om 13:28
4 Antwoorden / 8 Vragen
0

Ik wil alle de gereageerd hebben op mijn vraag GROTE LETTERS heel erg bedanken voor hun reatie.Met de reactie van poltol heb ik mijn klacht kunnen verhelpen.Nogmaals bedankt!

aurora1
door aurora1 - Feb 7, 2009 om 21:18
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Dank voor het terugmelden molspijk en gaag gedaan. Gelukkig is het probleem opgelost. Mocht u voorlopig even afzien van een grotere letterinstelling, dan kunt u bijv. op eenvoudige wijze uw mails wel met grotere letters tonen. Ervan uitgaande dat dat net zo werkt als in OE doet u dat als volgt: in uw mailprogr. beeld aanklikken, vervolgens tekengrootte en dan ziet u enkele mogelijkheden voor het letterformaat. U kunt dat net zo eenvoudig weer terugzetten naar het oorspronkelijke formaat.


vr.gr. 

poltol
door poltol - Feb 7, 2009 om 21:27
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

En .... internet pagina's kunt u vergroten door op de rechtse Ctrl te drukken en dan tegelijk aan het scrol wieltje te draaien. Naar boven draaien is groter.


Succes, poltol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer