mi
door misschien Jan 28, 2009 om 10:54
Computers & telefonie

Lucht in verwarming

Hallo ik woon sinds een tijdje in een prima huurwoning. In de woning is ook een redelijk nieuwe cv ketel aanwezig. Nu heb ik alleen 1 probleem en dat is dat wanneer de ketel aanslaat het water gaat verwarmen en door de buizen gaat lopen dan hoor je dit in 1 van de slaapkamers (lucht neem ik aan) steeds voorbij stromen. Ik krijg dit niet ontlucht. Probeer de bel te vangen, verwarming open en dicht. Het lukt mij niet. Het rare is dat dit ook alleen maar hoorbaar is in 1 verwarming en verder nergens in het huis. CV verwarmt trouwens goed, zit ook voldoende water in. Wie heeft er voor mij een tip?


Alvast bedankt.

7012 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

willemo_1
door willemo_1 - Jan 28, 2009 om 11:25
167 Antwoorden / 0 Vragen
0

misschien,


Zet de verwarming en de pomp uit en laat deze enige tijd (15 tot 30 minuten) uit. Ontlucht daarna op alle plaatsen waar een ontluchter zit. Waarschijnlijk is uw probleem dan opgelost.


Met vriendelijke groet,
Willem

wolfenjong
door wolfenjong - Jan 28, 2009 om 11:36
859 Antwoorden / 10 Vragen
0

Hallo


Voer de druk via de aanvulslang de druk op naar ruim 2 of 2,5 atmosfeer,en laat de slang aangesloten zitten zo dat er geen lucht in de slang kan ontstaan, maar zet na het vullen wel even de aanvoerkraan van de ketel dicht,zet alle verwarmingknoppen open, stook de verwarming goed heet, neem dan de stekker uit het stopcontact van de ketel, draai dan alle kranen van de verwarming weer dicht, en begin boven met ontluchten van de radiatoren, en ga zo naar beneden, tot u ze allemaal heeft ontlucht, ontlucht ook het kraantje boven op de beugel waar het rode drukvat op zit, is de druk tussen tijds onder de 1atmosfeer gezakt, vul dan eerst weer water bij en begin weer met ontluchten, tot er nergens geen lucht meer uit komt, als u met twee mensen bent is het makelijker dat er een de druk in de gaten houdt en de ander ontlucht, is het gelukt  zorg dan dat de druk weer ongeveer 1,5 atmosfeer is, en draai de radiatoren weer open, en doe de stekker er weer in het stopcontact, dan zou de lucht er uit moeten zijn, anders het hele verhaal nog eens herhalen.


Succes er mee.

poltol
door poltol - Jan 28, 2009 om 15:20
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Mogelijk zit er een automatische ontluchter op uw ketel Controleer dit eens, het dopje moet los gedraaid zijn.


AIRCLON?


Zo heet een automatische ontluchter.


In dat geval moet het zwarte dopje gewoon los zitten.
Er kan wel eens een druppeltje op zitten, nog geen ramp, maar er mag niet echt water uit lekken. In dat geval moet de ontluchter vervangen worden of indien mogelijk het binnenwerk ervan.
Vastdraaien van het zwarte dopje schakelt de werking van de ontluchter uit, dat is alleen (tijdelijk) voor noodgevallen, indien dat ding heel erg lekt.


 


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer