ma
door maxi_013 Jan 14, 2004 om 17:37
Computers & telefonie

Q-motion PC Fysieke geheugen dump

Voor meer info, zie mijn vorige vraag van Q-motion. Inmiddels heeft de klantenservice van Q-motion bij mij de chipset vervangen maar het probleem is nog steeds niet verholpen.
Hij geeft nu een blauw scherm met de mededeling FYSIEKE GEHEUGEN DUMP. Wat hou d dit in en wat kan ik er aan doen. Alvast bedankt !

1029 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

webzapper
door webzapper - Apr 16, 2004 om 12:28
207 Antwoorden / 4 Vragen
0

Klinkt nog steeds als een timingfout! Het antwoord blijft dan ook gelijk: Weet je wel zeker dat de applicatie foutloos is? Je hebt de PC bij Expert gekocht! Niet via Expert! Expert is aansprakelijk voor de garantie en de service van de geleverde PC. Ze kunnen dat verhalen op Q-Motion wanneer die iets te verwijten is. Maar de Expert-winkelier is en blijft voor jou de aansprakelijke partij. Uit je beschrijcing maak ik op dat er een timingfout optreedt in het geheugen. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Dat kan lopen van verkeerde Bios-instelling, tot een slechte accestime van het geheugen/cq een foute externe cache of een slecht gemonteerde chipset of een andere fout op het moederbord. In het algemeen is de aanpak als volgt: 1. Ga nar het BIOS en stel daar de waarden tijdelijk anders in, kijk of het probleem dan weg is (Externe cache uit, Raid uit, Processorfrequentie naar een lagere waarde). Schrijf de waarden eerst goed op voordat je iets verandert. Doe dit alleen als je weet wat je doet! 2. Gebruil een programma als Ontrack-Fixit of Norton om de hardware te testen en het geheugen eventueel aan een duurstest te onderwerpen. Die programma's leveren vaak een gedetaileerd verslag van het probleem dat optreedt. 3. Ga met de PC naar de Expert-winkelier en biedt de PC ter reparatie aan. Dat kan ook nu al zonder de stappen 1 en 2. Het risico is wel dat je dan alles over enkele dagen terugkrijgt met alleen een geformateerde harddisk. Beschrijf dus precies het probleem en zorg dat de fout reproduceerbaar is. Dan kun je controleren als je de PC weer ophaalt of het probleem inderdaad is verholpen. Overigens zijn er bij bijna alle PC's bepaalde problemen met Bios, Chipset, Raiddrivers, Ide setup, drivers van hard- en software. DE verantwoordelijkheid voor die fouten ligt dan via ketenaansprakelijkheid bij SIS, VIA, Gigabyte, Intel of Microsoft. enz. De allernieuwste Biosversies en software hardware drivers zijn te vinden op: http://www.tweakers.net/meuktracker maar ook daar geldt weet wat je doet! Succes

ma
door maxi_013 - Apr 16, 2004 om 12:28
15 Antwoorden / 7 Vragen
0

Dat heb je wel eens eerder gezegt. Is er toevallig iemand anders met een antwoord?
Ik kan nix instellen in de BIOS.

pa4wdh
door pa4wdh - Apr 16, 2004 om 12:28
6 Antwoorden / 1 Vragen
0

Een geheugendump word vaak gedaan alshet systeem in de problemen komt, en ze niet meer kan oplossen.
Het idee is dat je die dump kan opsturen, en technici kunnen zien wat de geheugendump (en de fout) veroorzaakt heeft.
Vaak is een geheugendump het resultaat van een geheugenfout. Het is een goed idee om je geheugen te testen.
Zoek even op internet naar het gratis programma memtest86, een klasse apart als het op geheugentests aankomt. Laat het programma minimaal 1 hele pass doen, als je de tijd hebt, zo veel mogelijk (bijvoorbeeld hele dag of avond aanlaten)

itdree
door itdree - Apr 16, 2004 om 12:28
10 Antwoorden / 0 Vragen
0

Over een andere boeg: uitleg van het blauwe scherm heb je al gehad, er is dus iets vreselijk mis op softwarematig gebied.
Tip: om geheugenproblemen uit te schakelen, kun je eens wat geheugen verwijderen. Begin dus met 1 geheugenbank, en ga testen. Blijft alles lopen, 2de bankje erbij enzovoort. Als er een geheugenbank defect is, merk je het snel genoeg nadat je het erin hebt gestopt en de test loopt vast.

Gebeurt het alleen met een specifiek software pakket? of spontaan, wat en wanneer je ook maar iets doet??
Als het met een specifiek stuk software gebeurd is het zaak na te gaan of er patches of updates zijn die bepaalde problemen oplossen.
Anders met een kaal systeem beginnen, langzamerhand steeds nieuwe software toevoegen, en vroeg of laat zul je het foutieve stuk software tegenkomen, want hij zal vastlopen.

itdree

bi
door bits - Apr 17, 2004 om 01:52
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Doet je harde schijf het nog of is die inmiddels gecrashed zoals bij mij? Bij mij heeft zich hetzelfde probleem voor gedaan. Eerst alles gecontroleerd, opnieuw geïnstalleerd, 3 weken later is deze er volledig mee opgehouden.


Groet.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer