pi
door pieterhobma Oct 28, 2005 om 22:59
Computers & telefonie

SPREADSHEET PRINT NIET MEER

Geachte experts,


Vorige week kocht ik een nieuwe printer HP Deskjet 5740. Die doet het goed. Maar mijn spreadsheets (Works spreadsheet op een Packard Bell  I Media 1915 bouwj 2002) printen doet hij niet. Als ik een spreadsheet wil printen komt er een schermpje met de melding dat de printer niet wordt herkend of zo iets. Ik zou hem opnieuw moeten installeren. Maar dat hielp niet. Alle andere dingen zoals tekstverwerker-brieven en internetpagina's of bladzijden uit mijn Encarta print hij probleemloos. Alleen die spreadsheets niet. Ik gebruik deze spreadsheets op de PC thuis voor erg veel dingen, zelfs af en toe voor mijn werk. In arren moede heb ik nu maar een 2e spreadheetpakket besteld.  Maar waar kan dat nu aan gelegen hebben? Misschien dat er een spreadsheet (lege pagina) openstond toen ik de printer de 1e keer installeerde? Of dat zo was, weet ik niet meer. Works verwijderen en opnieuw installeren, zoals de winkel adviseerde  waar ik de apparatuur kocht, lukt niet. De DVD is maar 1 x installeerbaar. herinstalleren lukte niet, ik kreeg het advies om die poging te staken: "abort to prevent irreparable damage". En dat advies heb ik maar pogevolgd, want onherstelbare schade betekent: een compleet nieuw systeem kopen, en daar heb ik geen zin in. Maar was er nog een alternatief geweest voor het bestellen van nieuwe spreadsheet-software?

285 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ijzerbroot
door ijzerbroot - Oct 29, 2005 om 10:30
460 Antwoorden / 6 Vragen
0


Beste pieterhobma,


en wat wanneer u via het printer-menu voor de optie "print to file / print naar bestand" kiest? Is dat nieuwe bestand dan ook niet printbaar?


Ook zou het mogelijk moeten zijn om bv het programma pdf995 te installeren. Dit voegt "pdf995" toe aan uw printerlijst (bestand -> printen: 1e regel waarin normaliter uw printer staat krijgt een 2e optie "pdf995") Dit programma zet de gegevens dan weg in een Acrobat-reader formaat, wat dan weer printbaar is.


IJzerbroot

vd
door vdijken - Oct 30, 2005 om 12:27
21 Antwoorden / 2 Vragen
0

Pieter,

Ik heb ook een probleem gehad met een HP printer; hij werkte niet met
de software die op de bijgeleverde CD stond. Ik heb toen de site van HP
bezocht en daar een verbeterde versie opgehaald. Ik weet niet hoe
recent je printer en bijbehorende software is, maar het kan een optie
zijn; kijk eens op de CD naar de datum van de bestanden. Let wel op dat
het een behoorlijk groot bestand kan zijn; bij mij was het 28MB.



Evert.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer