bo
door boheem Jan 23, 2005 om 20:07
Computers & telefonie

Videokaart

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een video kaart.


en wat zijn goede kaarten?

855 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tigertje
door tigertje - Jan 23, 2005 om 21:22
402 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een aantal zaken zijn belangrijk bij zo'n keuze:



  1. uw budget?

  2. wat gaat u ermee doen?

  3. wat voor PC heeft u?

Videokaarten zijn te krijgen in de prijsklasse tussen de € 50 en € 600. De wetmatigheid is simpel: hoe duurder hoe sneller/beter. Maar die duurde kaarten zijn alleen zinvol als u zware applicaties (lees nieuwe spelletjes) gaat gebruiken. Gebruikt u uw computer enkel voor internet/word/mailen dan kunt u een goedkopere kaart aanschaffen, zo tussen de € 50 en € 100.


Realiseert u zich wel dat als u besluit een duurdere kaart te kopen (6800LE/GT chipset) uw computer wel daarop afgestemd moet zijn. Een oudere computer met een snelle videokaart levert weinig winst op daar de computer zelf dan de bottleneck wordt.

freya
door freya - Jan 24, 2005 om 10:28
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo boheem,


De twee meest verkochte soorten videokaarten zijn die met een chipset van ATI en die van NVidia. Welke beter is? U mag het zeggen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de ATI chipset een iets mooier beeld levert, maar dat de NVidia chipset een betere ondersteuning biedt voor de moderne spelletjes. Als je, zoals tigertje al aangeeft, laat weten wat je budget is, wat je er mee wil gaan doen en wat de specs van je PC zijn, dan kunnen we een gericht advies geven.


m.vr.gr. Freya

a2i
door a2i - Jan 28, 2005 om 04:56
407 Antwoorden / 14 Vragen
0

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een video kaart is het genrè aan spellen dat u zelf speelt.


Ook is de snelheid van je huidige systeem een punt van overwegen.


Als u kunt vertellen welk huidige systeem specificaties u bezit, en welke spellen u speelt kan ik wel een range aan kaarten opnoemen waar u wat aan heeft.


suc6.

ch
door chrisz - Jan 30, 2005 om 02:35
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

Persoonlijk zou ik kiezen voor een Nividia chipset aangezien de meeste moderne spellen daar op getest en geschreven zijn. Verder leert de ervaring dat de ATI-kaarten elke 2 weken een driver-update nodig hebben. ATI heeft idd een goede slag geslagen met de 9800XT maar daar is het ook bij gebleven. In de high-end range gaat Nvidia ATI op alle fronten voorbij !

a2i
door a2i - Feb 1, 2005 om 00:55
407 Antwoorden / 14 Vragen
0

Hoi chrisz,


X800(of 850)XT Platinum is van Ati.


Technisch gezien ondersteund Nvidia meer advanced features.


Maar dat wil niet zeggen dat de een of andere kaart t.o.v. Ati of Nvidia beter is het verschil is nog steeds smaak.


En snelheid is moelijk in vergelijk dat de kaarten niet dezelfde kloksnelheden hebben intern.


groeten.

sm
door smr - Feb 4, 2005 om 09:55
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi, ik wou even melden dat ook als je een goeie computer hebt, je wel
een sterke voeding nodig hebt voor de zwaardere kaarten (geforce 6800
ultra bijvoorbeeld) en ook als je een SLI opstelling wil gebruiken (2
videokaarten op een computer).

ch
door chrisz - Feb 12, 2005 om 02:43
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

Klopt a2i de X800(of 850)XT Platinum is van Ati is inderdaad van ATI en ook een high-end kaart, echter op alle benchmarks gaat NVIDIA deze kaart voorbij met hun 6800 ULTRA. Ik heb zelf voor de 6800 ULTRA gekozen van XFX aangezien ASUS deze lange tijd niet kon leveren. Qua voeding valt het reuze mee, hoewel er extra molex connectors op de kaart zelf dienen aangesloten te worden kan de 450 Watt voeding het bij mij prima aan!

st
door stropie - Apr 7, 2005 om 10:55
10 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is tog nog voornamelijk stuivertje wisselen in videokaartland. Vandaag nvidia de snellere kaart, over een aantal weken ati misschien weer. Kijk bij het aanschaffen ook vooral naar wat er bij de videokaart zit. Ik heb een 9800pro en daar zat een hoop software en kabeltjes bij e.d. Bij sommige videokaarten zit alleen een driver cd en een enkel kabeltje.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer