mo
door molspijk Nov 4, 2006 om 19:14
Elektronica & tv

Aansluiting digitale ontvanger KPN en dvd recorder

Ik heb sinds enige dagen een digitale ontvager van KPN, Ik heb daarmee een prachig beeld dus dat werkt goed.Ik kan ook eerder opgenomen dvd,s afspelen, gaat ook goed ,prachtig beeld en geluid.Echter wanneer ik iets via de timer opneem en de recorder klaar is, slaat de recorder normaal af. Als ik dan de tv aan zet om het opgenomene te bekijken en ik doe de recorder aan om af te spelen, krijg ik geen beeld op het scherm. Wat is er foutgegaan?Als iemand een suggestie heef, garne een antwoord.


         Vr. Groet, D. Molenaar


 

1475 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

movieman
door movieman - Nov 4, 2006 om 20:45
180 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


Er kan een hoop aan de hand zijn. Een TV heeft diverse audio/video ingangen zoals o.a. SCART. Ik weet niet welk signaal de DVD-recorder geeft maar mogelijk is dit RGB. Niet alle TV toestellen zijn hiervoor geschikt of in ieder geval niet alle SCART-ingangen van de TV. Je hebt ook nog CVBS (video coaxiaal) en Y/C (S-VHS). Probeer de DVD eens op een andere SCART-ingang van de TV aan te sluiten. Of verander de video-uitgang van de DVD (in het menu).


Soms worden digitale bronnen beveiligd (ik weet niet of KPN dat doet) en dan kun je niks opnemen (kopiëren) zonder truukjes. Je zou eens kunnen informeren bij KPN...


Succes. ;-)

mo
door molspijk - Nov 5, 2006 om 11:01
4 Antwoorden / 8 Vragen
0

Beste movieman, bedankt voor je snelle reactie, ik ga maar weer aan de slag hopelijkmet goed resultaat.Vr groet, D. Molenaar.

ajaxfan
door ajaxfan - Nov 5, 2006 om 11:18
6 Antwoorden / 3 Vragen
0

Als ik het goed begrijp heeft u opgenomen, met een dvd-recorder of een video recorder


Heeft u het allebei ingesteld? Met de goede tijden?


Zit de scart-aansluiting er goed in? er zijn ook namelijk verschillende scart-aansluitingen zit die in de goede?

kr
door kranenburg7 - Nov 5, 2006 om 11:23
4 Antwoorden / 3 Vragen
0

Misschien moet je de tv eerst op het goede externe kanaal zetten?


Afspelen dvd gaat meestal automatisch.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Nov 5, 2006 om 11:26
16950 Antwoorden / 202 Vragen
0

Zoals ik het lees neemt uw recorder wel op maar niet hetgeen u wilt. Dat betekent dat de recorder niet goed staat ingesteld en normaliter zou dat met  een scart aansluiting de " aux"" (ext 1 of 2) moeten zijn. Instellen als bij analoog op een frequentie kan niet, tenzij de KPN Set top box ook nog een RFT signaal afgeeft of wel een signaal op een analoge frequentie en dus een uitgang heeft waarop u een coaxkabel kunt aansluiten en verbinden met de analoge antenneingang van uw recorder. Bij die werkwijze kunt u de recorder instellen op de uitgangsfrequentie/het uitgangskanaal van de set top box. U heeft dan kwalitatief wel minder beeld hoewel dat niet echt behoeft op te vallen.

edwardus
door edwardus - Nov 5, 2006 om 11:45
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Een hoop gegis. Vertel eerst eens hoe je de zaak aangsloten hebt, d.w.z.:



  1. welke kabel gaat van de KPN decoder waarnaartoe en welke in-/uitgangen worden gebruikt

  2. zelfde voor de recorder (wat voor soort?)

ajaxfan
door ajaxfan - Nov 6, 2006 om 06:18
6 Antwoorden / 3 Vragen
0

ik heb namelijk ook een digitale tv van kpn


 

movieman
door movieman - Nov 6, 2006 om 07:13
180 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


Nog een tip: gebruik SCART-kabels die ook daadwerkelijk 21-polig zijn. Die goedkopere prul mist soms hier en daar een essentiëel adertje in de kabel. Voor de meeste moderne apparatuur is het belangrijk dat pin 10 doorverbonden is voor de zogenaamde "Easy Link" functies. Hierover vindt duplex data verkeer plaats oftewel dit is een tweeweg communicatiepoort voor aangesloten apparatuur. Handigheidjes als "Follow TV" (bij het programmeren van zenders) enzo weken via deze "poort".


Succes.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer