hw
door hwijnen Dec 8, 2006 om 23:10
Elektronica & tv

Heb ik nog beeld na 10 december met mijn analoge TV?

Ik heb gehoord dat de analoge zenders uit de lucht gaan. Ik heb nog een oude televisie en geen platte plasmen breedbeeld. Kan ik dan na 10 december nog TV kijken? Ik heb wel een digitale radio met van die cijfertjes er op. Doet het dan nog wel?

444 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Dec 8, 2006 om 23:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De meeste huishoudens kijken tegenwoordig niet meer met een eigen antenne naar de zenders, maar via kabel, satelliet of Digitenne/KPN.


Huidige analoge kijkers zijn voornamelijk mensen op de camping of in boten

ve
door verwijderd - Dec 8, 2006 om 23:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zelfs met een tv van vóór 1960 kun je nog blijven kijken zolang je maar een geschikte ontvanger/kabelaansluiting hebt.

ve
door verwijderd - Dec 9, 2006 om 00:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


Heeft niet te maken met je apparatuur maar met je aansluiting (voor ontvangst)


Als je geen `hark`op het dak hebt voor ontvangst


maar wel kabel of decoder is er geen probleem ;-)


Groetjes,

ve
door verwijderd - Dec 9, 2006 om 00:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb geen code. Achter in de TV zit een witte kabel met een wit stekkertje.


En hoe zit het nu met mijn radio?  

ve
door verwijderd - Dec 9, 2006 om 00:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ALs U aangesloten bent op de kabel, en daar ga ik na de door U gegeven beschrijving van de stekker van uit, hoeft u helemaal niets te doen. Alles, radio én TV blijven onveranderd.

ve
door verwijderd - Dec 10, 2006 om 14:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De "digitale radio" waar u het over heeft is in werkelijkheid een ontvanger van analoge zenders met een digitale afstemming. Deze kunt u voorlopig nog blijven gebruiken. Voor de ontvangst van TV signalen via de ether heeft u nodig:

  1. Een TV die bij voorkeur voorzien is van een (nog niet gebruikte) scart-aansluiting. Dit kan ook een toestel zijn met scherm-verhouding van 4:3.
  2. Een ontvanger voor DVB signalen  die geschikt is voor digitenne.
  3. Een digitaal signaal dat sterk genoeg is om te worden ontvangen. Hiervoor moet KPN zorgen.
Meer info:Info omschakeling TV naar Digitaal





 


ve
door verwijderd - Dec 12, 2006 om 11:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

waarschijnlik gezien uw beschrijving van de witte kabel/stekker zit u op de kabel en is er gewoon beeld van alle zenders . mocht u nog op een gewone buiten atenne (boven op uw eigen dak) zitten dan heeft u alleen nog maar de zenders van het buitenland zoals zdf ard (duitsland) brt ketnet (belgie) en som een franse zender is ook mogelijk. voor radio geld dit nog niet er zijn daar nog genoeg zenders die gewoon door de ehter(lucht vrij te ontvangen)worden uitgezonden.voor digitale tv uitzendingen heeft men een schotel en decoder nodig, het beste is daarvoor na tevragen bij een goede radio/tv/electronica zaak. veel succes. simpelman.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer