ei
door eindhoven Oct 13, 2006 om 15:26
Elektronica & tv

Reparatie cv combi ketel

Vorige week een probleem met mijn combi cv ketel. Geen verwarming wel warm water.Monteur laten komen van een bedrijf dat jaarlijks onderhoud doet en die constateerde :pomp heeft wel spanning ,zit niet vast ,maar ik vervang hem toch maar. Hij zou het weer moeten doen .'s Avonds kachel aan ,maar weer geen verwarming.Toen batterijen thermostaat vervangen en toen wel warmte.  De oude pomp had de monteur achter gelaten + een rekening van 185 euro. Die hoefde ik niet te betalen als ik binnen twee weken een nieuwe ketel zou bestellen van 2000 euro. Mijn zoon heeft de oude pomp getest en de pomp doet het nog.Ketel is tien jaar oud. Moet ik de rekening betalen voor vervanging van een onderdeel dat niet stuk is?Had de monteur zelf niet kunnen zien dat het de thermostaat was? Wil eventueel wel arbeidsloon +voorrijkosten betalen ,maar niet de pomp zelf. Ik ben al ruim 20 jaar klant .


hans


 


 

314 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hutch
door hutch - Oct 13, 2006 om 15:34
4518 Antwoorden / 29 Vragen
0

Dag Hans,


die monteur heeft een prestatieplicht. Gezien zijn vakkennis en ervaring (hij controleert elk jaar uw ketel) had hij ook die batterijen kunnen controleren, zodat u veel minder kosten gehad zou hebben.


Hij heeft dus een wanprestatie geleverd. Ik zou in ieder geval de voorrijkosten betalen. Tevens met hem in overleg treden wat hieraan te doen. Mogelijk dat hij ook inziet dat hij een fout gemaakt heeft. Wil hij nergens aan meewerken, dan kijken of hij bij een branchevereniging is aangesloten. En in dat geval tevens gauw een ander bedrijf zoeken voor uw onderhoud.


Maar goed dat hij die pomp niet heeft meegenomen (bewijs), wat trouwens niet verplicht is, tenzij de pomp onder garantievoorwaarden gewisseld wordt.


Succes, gr. Hutch

kr
door kranenburg7 - Oct 13, 2006 om 15:48
4 Antwoorden / 3 Vragen
0

Dit is de makkelijkste storing die er is.Doorverbinding maken op thermostaat of ketel en de storing is gevonden.Vertel dit aan zijn baas en normaal gesproken komt er een oplossing.Dit is inderdaad een wanprestatie.Men kan wel aanvoeren dat je zelf aan de batterijen denkt.Sucses,a.k


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer