le
door leontine Apr 19, 2009 om 00:13
Garantie & verzekeringen

Buren willen niet mee werken! schade met fiets

Hallo, ik zag donderdag 's morgens schade (kras)aan mijn auto!  en navraag buren die ik zag wisten het niks. Vrijdag sprak buurvrouw tegenover ons huis woond mij aan en zij je hebt schade aan je auto, ik zei ja dat klopt en weet je ook wie het gedaan heeft, zei ze van wel buren die twee huizen verder wonen zijn zoon met zijn fiets. Buurvrouw zei ik wil getuigen moet je zaterdag even komen ben druk zei ze. Heb vanmiddag naarde buuren gegaan dat zijn zoon met ze fiets aangereden heeft, maar ze zegt waarom kom je nupas!


waarom krijgt mijn zoon schuld etc kort gezgt ze wil geen behulpzaam zijn met schade formulier inte vullen. Heb direct verzekering gebeld en die adviseer de mijn aangifte te doen en politie zei van ga naar je wijk agen toe ik moet nu tot maandag wachten! o wie kan mij hier raad mee????


ps deze buren hebben in 1998 ook schade aangebracht op mijn auto toen was het zijn dochter!

877 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kroonmeester
door kroonmeester - Apr 19, 2009 om 02:27
457 Antwoorden / 45 Vragen
0

Ik ga u niet aanvallen op de Nederlande taal noch grammaticakennis, het is belabberd!


U moet uw buren "de familie/de heer/mevrouw xx Tokkies" schriftelijk (aangetekende) brief aansprakelijk stellen voor de geleden schade en er bij vermelden dat u een getuige heeft. Uw buren kunnen op hun beurt de eigen verzekeringsmaatschappij aansprken op grond van hun aansprakelijksheidverzekering of zelf de schade ondeling met u regelen.


Er zijn de nodige factoren, en ook het belang van de getuigenverklaring, waarop deze schade werd veroorzaakt. Leeftijd kind op dat moment, de omstandigheden waarop het gebeurde, opzettelijk of onopzettelijk, baldadigheid e.d.


Aan de hand van de getuigenverklaring, aansprakelijkheidstelling, is het de verzekeringsmaatschappij wederpartij om het gevorderde schadebedrag te erkennen of niet-erkennen en bij erkenning of gedeeltelijke erkenning (50% van het schadebedrag) de dagwaarde van uw beschadigde object in ogenschouw te nemen. Coulanceregeling zijdens verzekeringsmaatschappij wederpartij is zeldzaam en met niet-erkenning van de schuld.


Werd in 1998 wel het schadebedrag uitgekeerd? Op welke wijze werd het toen geregeld?

le
door leontine - Apr 19, 2009 om 11:42
4 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik heb van de buren gehoord dat ze door de verzekering uitgegooid zijn


In 1998 had ze netjes de schade formulier ingevuld en opgestuurd naar de verzekering. De verzekering van hen hebben de schade vergoed.


En nu wil ze de schade formulier niet invullen en ondertekenen.


Ik hoop met hulp van de wijkagent dat ze de schade formulier invult.

ch
door chris35 - Apr 19, 2009 om 11:42
19 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kan je geen klacht indien bij het openbaar ministerie?

le
door leontine - Apr 19, 2009 om 11:44
4 Antwoorden / 3 Vragen
0

vraag aan chris 35


Hoe doe ik aangifte bij de openbare ministerie? en waar moet ik zijn?

ro
door ronny530 - Apr 19, 2009 om 12:15
2803 Antwoorden / 41 Vragen
0

Als die buren uit de verzekering geknikkerd zijn dan wordt het een gebed zonder eind. Er zal wel geen cent te halen zijn en een beroep doen op het waarborgfonds verzekeringen geeft een heleboel papierwerk, getuigenverklaringen en zomeer.


Succes Ronny.

crise
door crise - Apr 19, 2009 om 12:17
33 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gewoon wat Meesterbever zegt!


Quote: ' ik heb van de buren gehoord.....' Horen zeggen is horen liegen is het spreekwoord. Of gelooft u werkelijk dat als uw buren eruit zijn gegooid door de verzekering, ze dit aan de buren gaan vertellen?? Beperk u tot de feiten!


@chris35: Nee, je kunt geen klacht indienen bij het OM!Dat kan pas als het OM u niet heeft behandeld zoals het hoort. En daar is hier geen sprake van toch?

le
door leontine - Apr 19, 2009 om 12:23
4 Antwoorden / 3 Vragen
0

Waarom willen ze de schade formulier niet invullen?

ro
door ronny530 - Apr 19, 2009 om 12:30
2803 Antwoorden / 41 Vragen
0

Ik begrijp wel dat ze niets in willen vullen, bang om aansprakelijk gestelt te worden, en als er geen verzekering meer is dan moet hun eigen knip open. Tja dat gaat pijn doen.

le
door leontine - Apr 19, 2009 om 12:33
4 Antwoorden / 3 Vragen
0

Bedankt, voor reacties

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer