li
door lizavaals 14 aug. 2019 om 16:36
Garantie & verzekeringen

Transtecpleisters vergoeding

Ik had eerst transtec 52,5 fentanyl pleister.Nu krijg ik een ander merk waar ik niet tegen kan.Myn apotheker zegt dat Transtecpleister niet worden vergoed door CZ weet iemand hier iets over

352 4 Rapporteer
door tijger1 - 14 aug. 2019 om 16:43
38591 Antwoorden / 21 Vragen
0

U kunt dat natuurlijk zo bij CZ navragen, dan weet u of de apotheker gelijk heeft. Maar meestal wordt er middenin een jaar niet gewijzigd van vergoeding.

lo
door lovewinnie - 14 aug. 2019 om 16:54
621 Antwoorden / 0 Vragen
1

Vergoeding wijzigt regelmatig dus indd dit zou kunnen. Elke verzekeraar heeft afspraken met apotheek maar ook vaak de overheid. Voorkeur medicatie (zelfde ingrediënten, andere naam) is vaak het goedkoopste. Wil je toch persee het dure merk moet je daarvoor geldige rede hebben (bijv pleister allergie voor ander merk) en met verwijzing huisarts en nadrukkelijk vermelding op recept krijg je dan het orginail mee

Zelf gebruik ik butranspleisters maar soms ook ander merk. Ligt er net aan wat ze hebben liggen en wat goedkoopste is denk ik. Schildklier medicatie wisselt hier ook regelmatig. Op zich is ingrediënt het zelfde dus zou het weinig moeten uitmaken

Cz kun je bellen voor meer info

door panter22 - 14 aug. 2019 om 17:33
2905 Antwoorden / Vragen
0

Bij de apotheek roepen ze wel vaker wat. Mogelijk is een ander merk voor de apotheek voordeliger.
Kijk op de volgende site voor de vergoeding:
https://www.medicijnkosten.nl/databank?zoekterm=BUPRENORFINE&toedieningsvorm=PLEISTER
Zie reactie Lovewinnie

door heremietkreeft 15 aug. 2019 om 09:21
9859 Antwoorden / 159 Vragen

@PANTHER: dit is echt een kwestie van overeenkomsteisen tussen verzekeraar en apotheek, gebaseerd op overheidswensen/regelgeving m.b.t. voorkeur voor preferente artikelen.

door heremietkreeft - 15 aug. 2019 om 09:27
9859 Antwoorden / 159 Vragen
0

Ik plaats hier een kleine aanpassing op de reactie van @LOVEWINNIE die op zicht deels correct is maar dan wel met de aantekening dat er zelfs sprake kan zijn dat ondanks een verklaring van medische noodzaak de zorgverzekeraar vergoeding weigert en dat zou dan betekenen dat indien de apotheker zou leveren de apotheker dat dan 'uit eigen zak'zou moeten betalen aan de leverancier. En dat zullen apothekers logischer wijze niet doen.
Op basis van eigen ervaring is er een tussenweg en dat is de weg om te vragen of de vergoeding in eerste instatie ten laste van de eigen bijdrage kan gaan.

Daarbij is het zinvol dat u, @LIZAVAALS, een vergelijking maakt van de samenstelling van het product dat u wenst en het aangeboden alternatief.
Als daar verschillen in zijn kan dat een reden zijn omdat het uitgfangspunt bij preferentie is dat de uitwerking hetzelfde moet zijn.

Er kan ook nog sprake zijn van het eerst toch maar probrene en dan ook min of meer duidelijker kunt aangeven dat u niet tegen de preferente pleister kunt.

li
door lizavaals 15 aug. 2019 om 11:38
1 Antwoorden / 4 Vragen

Ik heb gisteren met de apotheker een gesprek gehad hij heeft mij een doosje transtec verstrekt die zou ik zelf bij de verzekeraar declareren en kijken hoe daar op gereageerd wordt hij had ervaring als patiënten diit zelf declareren het wel ver vergoed word

door tijger1 15 aug. 2019 om 11:59
38591 Antwoorden / 21 Vragen

@heremietkreeft

Ten laste van de eigen bijdrage? Wat bedoelt u daarmee?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ma
marco linschoten - 22 aug. 2019 om 12:56
Auto & vervoer
Fiets tegen brommobiel

Fiets tegen brommobiel

Goedemiddag,

onlangs is mijn broer, met zijn 45 km. auto (eigenlijk meer een brommer met een dakje) aangereden door een fietser. De fietser had handremmen die het volgens de bestuurder het niet deden. De schade aan zijn auto € 1.000,- volgens de dader zou hij niet verzekerd zijn. We hebben aangifte gedaan bij de politie maar die zeiden al meteen reken maar nergens op. Hoe kan ... Lees meer

Li
Liesbeth297 - 23 aug. 2019 om 13:23
Geldzaken & recht

Overbruggingskrediet

De bank wil mij en mijn nieuwe partner geen overbruggingskrediet verstrekken om de volgende reden:

In 2016 ben ik gescheiden waarbij mijn ex en ik de woning hebben aangehouden. Nu is de woning per 1 december a.s. verkocht tegen een goede overwaarde. Er is een convenant is opgesteld door onze advocaat dat van deze overwaarde een groot gedeelte mij toekomt i.v.m. afrekening met mijn ex. M ... Lees meer

si
sieke - 23 aug. 2019 om 19:14
Computers & telefonie

Anoniem op internet.

L.S.
Op internet naar muziek geluisterd, vond het voor mij mooie muziek.Er werd de mogelijkheid geboden voor een reactie te geven.
Een positieve reactie geplaatst en verzonden.
Achteraf mijn inzending bekeken en tot mijn verbazing stond mijn volledige naam oner het artikel terwijl ik deze niet had vermeld.
Is dit te voorkomen en ja , hoe dan.
Bij voorbaat dank voor eventue ... Lees meer