atenias
door atenias May 31, 2010 om 12:40
Garantie & verzekeringen

Uitvaartverzekering Monuta

Dames en heren,

enige tijd geleden heb ik een uitvaartverzekering bij Monuta afgesloten. In de veronderstelling, dat ik goed verzkerd zal zijn bij overleden. Uitkering in geld.

Ik besloot mijn voorwaarden van de Monuta nogmaals door te nemen, om te kijken of er nog iets bzijzonders in stond. Het was me niet eerder opgevallen, maar er staat het volgende in:

....Artikel 3 Aanspraken van de begunstigde
1. Monuta verbindt zich over te gaan tot beschikbaarstelling van de uitkering aan de op de polis vermelde begunstigde, mits de verzekeringnemer aan zijn verplichtingen uit deze overeenkomst heeft voldaan.

2. Ingeval de verzekering blijkens de polis het overlijdensrisico van de verzekerde dekt en diens overlijden plaatsvindt:
a. tijdens of tengevolge van niet-Nederlandse militaire of gewapende dienst;
b. als gevolg van atoom-kernreacties en/of radioactiviteit, tenzij toegepast als medische behandeling van de verzekerde;
c. door zelfdoding of tengevolge van een poging daartoe binnen twee jaar na de ingangsdatum van de verzekering, wordt bij overlijden van de verzekerde niet de uitkering uitgekeerd, doch is een bedrag beschikbaar ter grootte van de afkoopwaarde van de verzekering op het moment van diens overlijden berekend op de wijze als bedoeld in artikel 8 lid 6 van deze voorwaarden.....

[Zie ook: http://www.netpolis.nl/uitvaartverzekering/polisvoorwaarden_geld.html]


Vooral punt 2 (a, b) vind ik vreemd, aangezien de kans vrijwel nihil is dat zoiets gebeurt.

Vraag is: aan punt 1 voldoe ik wel, dus ben ik verder ook gewoon goed verzekerd? Of moet ik ook voldoen aan punt 2 van art. 3?

Als het niet zo is, dan ben ik bij de aanschaf van de verzekering flink misleid, bij welke instanties kan ik dan eventueel terecht?

2795 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 31, 2010 om 13:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

atenias

Je bent natuurlijk niet misleidt als je van te voren de algemene voorwaarden van het produkt niet hebt gelezen.

Mwet vriendelijke groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - May 31, 2010 om 13:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En zoveel vreemds staat er niet... Dit artikel houdt alleen in dat in geval van overlijden tijdens militaire of gewapende dienst, danwel als gevolg van radioactieve straling, danwel door zelfdoding in de eerste twee jaar van de polis, niet het volledige verzekerde bedrag wordt betaald.

ve
door verwijderd - May 31, 2010 om 13:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi, bedankt voor de antwoorden. Ik heb de voorwaarden wel vluchtig doorgelezen voordat ik het tekende, maar bij herlezing vallen deze voorwaarden me dus pas echt op. Er zat ook een minder gedetailleerde samenvatting bij van de voorwaarden, die heb ik dus vooral gelezen.

Ik was even bang dat Monuta misschien verzekeringen verkoopt (en dus naast aan mij ook aan meerdere mensen in NL) die niet echt verzekeringen zijn (zoals uitkering bij atoombommen). Maar nu ik duidelijker kijk, zie ik dat de zinnen van punt 2a en 2b gekoppeld kunnen worden aan de de tweede helft van 2c (...., wordt bij overlijden...).

Ach ja, ik ben nu wel geruster. Dus, nogmaals bedankt voor het beantwoorden.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer

Ma
Martengeu - Jun 15, 2024 om 10:00
Winkels & webshops

Brugman legt de voorwaarden anders uit dan op papier.

Een samenvatting van mijn verhaal is onderaan dit stuk tekst te lezen.

Binnenkort gaan mijn vriendin en ik verhuizen en trekken wij onze eerste koopwoning in. De woning is in prima staat en we zijn er daarom reuze blij mee, maar heeft wel een aardig verouderde keuken en badkamer. Omdat dit onze eerste woning is en alles wat hier bij komt kijken hierdoor nieuw is voor ons, zijn wij ons g ... Lees meer

ekiem
ekiem - Jun 14, 2024 om 21:25
Vakantie & reizen

Annuleren vacantie

Goedenavond
Het verhaal gaat als volgt.
Mijn dochter heeft vol enthousiasme begin dit jaar een vakantie geboekt bij Allcamps.
Niet wetende dat zij op de 2de Paasdag de diagnose uitgezaaide eierstokkanker zou krijgen. Wat volgde was een hele emotionele toestand.
Nu krijgt zij over een week een zware operatie en heeft deze vakantie geannuleerd. Ze heeft bij de boeking een annuler ... Lees meer