to
door toepie Feb 6, 2005 om 00:08
Garantie & verzekeringen

Verzekering

met toepie


bij mijn broer is in huis ingebroken en hebben ze daarna in brand gestoken ,er is niets meer van over gebleven alleen de muren staan er nog. wie moet hun aan een onderkomen helpen?is dit werk voor de verzekering of moeten ze dat zelf doen  dat hebben ze wel moeten doen


en kregen ook geen hulp vande instantie  wie weet hier iets vanaf


alvast bedankt   groetjes toepie


 

310 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 6, 2005 om 12:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag toepie,


In zo'n situatie moet je in principe voor jezelf zorgen. Toch hebben veel gemeenten vaak wel wat achter de hand om je te helpen. Vreemd dat dat bij je broer niet zo was. Je kunt overigens de verzekering er wel op aanspreken als je extra kosten maakt, maar dat weet jezelf natuurlijk ook wel. Groeten, Ton. 

ve
door verwijderd - Feb 6, 2005 om 17:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

read


bedankt voor je reactie,


de verzekering doet alleen de schade hebben ze gezegd en de dagen dat ze in het hotel hebben gezeten , ze moeten ook zelf het huisje betalen,


wel weet ik dat ze nu pas gehoord hadden dat ze onderverzekerd waren


het is allemaal maar raar, hopelijk komt het nog wel goed met hun,


 


we wachten maar af de een zegt dit en de ander dat


volgens mij is dit ook voor de verzekering, dat die moeten zorgen voor tijdelijkonderkomen


 

ve
door verwijderd - Mar 3, 2005 om 13:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nogmaals dag toepie,


je schrijft:


volgens mij is dit ook voor de verzekering, dat die moeten zorgen voor tijdelijkonderkomen


Dat is dus niet zo. De verzekering dekt de schade, dus inclusief de extra kosten die huisvesting met zich mee brengt. Zij zorgen niet voor een tijdelijk onderkomen. Dat moet je echt zelf regelen.


Ik begrijp dat je somber bent over de situatie waarin je broer nu zit. Bedenk dat er altijd licht schijnt aan het einde van een tunnel. Sterkte, groeten, Ton. 

ve
door verwijderd - Mar 3, 2005 om 14:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoi hoi


het ligt helemaal aan je dekking waarvoor je verzkerd bent.


als je broer verzekerd is voor alle onheilen dan is de inbraak sowieso verzekerd en de brand dat is de gevolgschade is ook verzekerd heeft hij nou als dekking extra uitgebreid dan is waarschijnlijk alleen de inbraak verzekerd en de brand niet.


Daar de brand namelijk de gevolg schade van de inbraak is was er niet ingebroken was het huis waarschijnlijk niet afgebrand.


Daarbij lees ik dat je broer onderverzekerd is en dat houdt in dat ie niet alles vergoed krijgt houd daar rekening mee


rekenvoorbeeld mevr x is verzekerd voor 50000 euro na enige tid onstaat er brandschade van 12000 euro  de schadeexpert stelt vast dat de inboedel een werkelijke waarde heeft van 75000 euro er is dus 1/3 te laag verzekerd dit betekent dat mevr x voor 1/3 te weinig premie betaald heeft gevolg de schade word nu ook voor 1/3 niet betaald mevr x krijgt dus een bedrag van 8000 euro van de verzekering en moet 4000 euro zelf betalen.


zo zie je dat het niet wijs is om te lage bedragen op te geven aan de verzekering.


er is ook een formule:


verzekerde som werkelijke waarde x schade =uitkering


 


dus je broer zal een deel van de tijdelijke huisvestiging voor zijn eigen rekening moeten nemen.


su6 ermee en sterkte


                                                                            


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer