ei
door eindhoven Jul 26, 2004 om 16:46
Garantie & verzekeringen

WA-autoverzekering

Ruim een maand geleden kocht ik mijn eerste autootje voor 6500 euro bij een garagebedrijf. Na twee weken werd mijn auto total los gereden zonder mijn schuld .Ik ben zelf WA verzekerd en de verzekering van de tenpartij wil nu maar 6000 euro uitbetalen.Ik blijf nu zitten met een schade van 500 euro plus andere kosten zoals geen auto meer voor mijn werk, erpertisekosten ,ik had net getankt en nog meer kosten. Dit is toch niet eerlijk om zonder dat ik er iets aan kan doen zoveel geld kwijt te zijn .De verzekring zegt dat die 500 euro kosten zijn die de garage gemaakt heeft om de auto te keuren rijklaar te maken een beurt tegeven, maar daar hoef ik toch niet voor op te draaien. Ik vind dat de tegenpartij mij schadeloos moet stellen voor al het leed en ellende die ik heb . Daar ben ik toch voor verzekerd.Na twee weken mag zo'n auto toch niet zoveel minder waard zijn geworden.


 


 

240 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 26, 2004 om 19:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag eindhoven,


Als ik het goed begrijp hebt u ruim een maand geleden een tweedehands wagen gekocht. Als dat zo is, dan is het normaal dat je de dagwaarde krijgt van de tegenpartij die schuld heeft aan het ongeluk. De dagwaarde ligt in dit geval een stuk lager dan 6500 euro. 500 euro valt dan erg mee, het had ook 1500 euro kunnen zijn als je objectief gezien een te hoge prijs voor je 'nieuwe' auto had betaald. Groeten, Ton.

ve
door verwijderd - Jul 26, 2004 om 20:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik zou mijn handjes maar dicht knijpen aangezien je alleen maar wa verzekerd bent.


Je bent namelijk alleen verzekerd voor de schade die je aan een ander toebrengt en niet wat een ander jouw toebrengt


Iemand anders heeft zoals ik begrijp een aanrijding veroorzaakt met gevolg dat u auto total-loss is.


DE tegenpartij hoeft u helemaal niet schadeloos stellen omdat u geen wa+ of wa casco verzekering heeft.


Het is misschien niet eerlijk maar u betaalt maar een fractie van de premie.


Omdat u alleen wa heeft  brengt dit in u geval het risico met zich mee, dat wanneer de auto betrokken is bij een ongeval u zelf voor alle reparatie kosten moet opdraaien ongeacht de schuldvraag.


Andersom is het zelfde wanneer u een wa casco verzekering heeft en u rijd nooit schade moet u in verhouding tot de wa verzekering meer premie betalen.


Hierbij staat wel tegenover wanneer je een schadevrij jaar hebt gereden een kortingspercentage krijgt op de premie.


Ik zou zeggen neem u verlies en verzeker de volgende auto wa+  of wa casco


vergeet trouwens ook niet dat er een afschrijving is op de auto.


bij een nieuweauto wil het wel eens gebeuren dat de verzekering het 1ste jaar geen afschrijving in rekening brengt(geldt alleen voor wa casco)


bij een 2de hands auto is dat anders daar loopt de afschrijving gewoon door .

ve
door verwijderd - Jul 26, 2004 om 20:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sorry maar ik had mijn auto WA casco verzekerd. En Ik bedoel maar te zeggen dat ik een afschrijving van 500 euro in twee weken erg veel vind


Bedankt voor je reactie

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer