mabureau
door mabureau Jun 8, 2009 om 15:46
Geldzaken & recht

Beslag op bankrekening

Door verhuizing is een boete van het CJIB, met de opvolgende verhoging op het verkeerde adres terecht gekomen. Uiteindelijk werd de doete na het verstrijken van de laatste termijn WEL betaald, incl. alle verhogingen.


CJIB had de zaak inmiddels uithanden gegeven aan de deurwaarder, welke overging tot beslag op de volledige bankrekening. Telefonisch contact met de beslaglegger leerde dat het een vordering van het CJIB betrof, maaaaaaaaaaaaaaar:


De deurwaarder had vernomen dat de hoofdsom 14 dagen voor het beslag bij CJIB was binnengekomen en had, hoewel inmiddels op de hoogte van het post- en verblijfsadres, telefoonnummer en email adres, de beslaglegging doorgezet ivm zijn nog openstaande kosten, nog verhoogd met de kosten van het beslag, zonder hiervan bericht te sturen.


Door de omstandigheden was ook niet bekend dat de zaak bij de deurwaarder in behandeling was. 


M.i. heeft de deurwaarder hier ten onrechte gebruik gemaakt van de titel voor het beslag namens het CJIB, om zelf beslag te kunnen leggen. Hij heeft immers erkend op de hoogte te zijn geweest van de juiste contact en adresgegevens en de betaling 14 dagen eerder, aan het CJIB !!


Een simpel berichtje had deze bijkomende kosten kunnen voorkomen.


Wet iemand of deze deurwaarder zijn boekje al dan niet te buiten is gegaan.


Het gaat niet om de incasso kosten, die zjn terecht, maar wel om de bijkomende kosten van het beslag en de door de bank  in rekening gebrachte € 100 administratiekosten

287 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marcel75
door marcel75 - Jun 8, 2009 om 16:49
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Door betaling van de vordering, is de titel voor het beslag inderdaad komen te vervallen. De deurwaarder had een eigen nota moeten sturen voor zijn kosten, die je vervolgens ook moet betalen.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ma
Marlies Heetvelt - Aug 30, 2022 om 18:20
Winkels & webshops

Roermond fashion outlet

Ik heb een zeer slechte ervaring met het bedrijf roermond fashion outlet
https://holland-fashion.nl 
Zij leveren 4 weken later dan op de website staat aangegeven
Pakketje komt niet uit Roermond maar rechtstreeka uit China
Als je wilt retourneren moet je dat eerst via hun aanvragen
Dan blijkt dat je het zelf naar China moet terugsturen kosten hiervan €25
Zij zeggen ... Lees meer

Ma
Mannie73 - Nov 26, 2022 om 21:07
Vakantie & reizen

Mag de camping zomaar 100% meer vragenvuur stroom

Afrekening voor het zomer seizoen gehad. Vorig jaar 40 euro cent kWh en zonder aan kondig 85 euro cent kWh.
mag dit zomaar??!! Lees meer

Ag
Agamemnon - Nov 27, 2022 om 11:18
Geldzaken & recht

Voor 2x190 euro extra benadeeld bij faillissement?

Stel dat binnenkort, net als vorig jaar, weer een aantal energiemaatschappijen failliet gaat. Stel je zit bij een maatschappij die de 2x190 euro van de overheid niet los uitbetaald heeft maar verrekend met het voorschot. Bijvoorbeeld i.p.v. de maandelijkse 200 euro is er dan 10 euro geïncasseerd. Als je bijvoorbeeld al 8x200=1600 euro voorschot betaald hebt, de maatschappij gaat failliet in decem ... Lees meer