mabureau
door mabureau Jun 8, 2009 om 15:46
Geldzaken & recht

Beslag op bankrekening

Door verhuizing is een boete van het CJIB, met de opvolgende verhoging op het verkeerde adres terecht gekomen. Uiteindelijk werd de doete na het verstrijken van de laatste termijn WEL betaald, incl. alle verhogingen.


CJIB had de zaak inmiddels uithanden gegeven aan de deurwaarder, welke overging tot beslag op de volledige bankrekening. Telefonisch contact met de beslaglegger leerde dat het een vordering van het CJIB betrof, maaaaaaaaaaaaaaar:


De deurwaarder had vernomen dat de hoofdsom 14 dagen voor het beslag bij CJIB was binnengekomen en had, hoewel inmiddels op de hoogte van het post- en verblijfsadres, telefoonnummer en email adres, de beslaglegging doorgezet ivm zijn nog openstaande kosten, nog verhoogd met de kosten van het beslag, zonder hiervan bericht te sturen.


Door de omstandigheden was ook niet bekend dat de zaak bij de deurwaarder in behandeling was. 


M.i. heeft de deurwaarder hier ten onrechte gebruik gemaakt van de titel voor het beslag namens het CJIB, om zelf beslag te kunnen leggen. Hij heeft immers erkend op de hoogte te zijn geweest van de juiste contact en adresgegevens en de betaling 14 dagen eerder, aan het CJIB !!


Een simpel berichtje had deze bijkomende kosten kunnen voorkomen.


Wet iemand of deze deurwaarder zijn boekje al dan niet te buiten is gegaan.


Het gaat niet om de incasso kosten, die zjn terecht, maar wel om de bijkomende kosten van het beslag en de door de bank  in rekening gebrachte € 100 administratiekosten

324 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marcel75
door marcel75 - Jun 8, 2009 om 16:49
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Door betaling van de vordering, is de titel voor het beslag inderdaad komen te vervallen. De deurwaarder had een eigen nota moeten sturen voor zijn kosten, die je vervolgens ook moet betalen.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

leonie carree
leonie carree - Sep 29, 2023 om 13:54
Huishouden & energie

Ervaringen met verkoper Heuts ?

Ik had een mooie airco aanbieding met Klarna betaling gevonden online .
In mijn enthousiasme zag ik niet dat deze uit Limburg moest weg komen naar Drenthe toe.
Maar ik verwachte wel dat de airco naar boven getild zou worden voor 30E verzenden want de rest van de verkoop op de site is gratis verzenden.
Helaas konden zij mij dit niet garanderen want de verzender was een ander bedr ... Lees meer

Hu
Hueting - Sep 27, 2023 om 11:19
Garantie & verzekeringen

Ik heb vraag over bcc service plus polis dat is 2jaar + 5jaar en daar betaal je

Voor 5 jaar heb ik 114,95 betaald maar mijn tv is nog geen 2 jaar oud wat kan je me adviseren. [edit-redactie] Lees meer

Po
Poppenstront1 - Sep 28, 2023 om 21:15
Computers & telefonie

Geen cashback van S23 ultra bij Bol.com

Bij Bol.com een Samsung S 23 ultra 1Tb gekocht met de verzekering dat er een cashback van 200 euro op zat.Keurig binnen de termijn een aanvraag bij Samsung gedaan, ik kreeg een bevestiging dat mijn aanvraag in behandeling was. Na een paar dagen een mail van Samsung dat Bol.com geen deelnemer van de actie was.Bij Samsung een lijst van deelnemende winkels gevraagd omdat ik dit nergens kon vinden. Ge ... Lees meer