mabureau
door mabureau Jun 8, 2009 om 15:46
Geldzaken & recht

Beslag op bankrekening

Door verhuizing is een boete van het CJIB, met de opvolgende verhoging op het verkeerde adres terecht gekomen. Uiteindelijk werd de doete na het verstrijken van de laatste termijn WEL betaald, incl. alle verhogingen.


CJIB had de zaak inmiddels uithanden gegeven aan de deurwaarder, welke overging tot beslag op de volledige bankrekening. Telefonisch contact met de beslaglegger leerde dat het een vordering van het CJIB betrof, maaaaaaaaaaaaaaar:


De deurwaarder had vernomen dat de hoofdsom 14 dagen voor het beslag bij CJIB was binnengekomen en had, hoewel inmiddels op de hoogte van het post- en verblijfsadres, telefoonnummer en email adres, de beslaglegging doorgezet ivm zijn nog openstaande kosten, nog verhoogd met de kosten van het beslag, zonder hiervan bericht te sturen.


Door de omstandigheden was ook niet bekend dat de zaak bij de deurwaarder in behandeling was. 


M.i. heeft de deurwaarder hier ten onrechte gebruik gemaakt van de titel voor het beslag namens het CJIB, om zelf beslag te kunnen leggen. Hij heeft immers erkend op de hoogte te zijn geweest van de juiste contact en adresgegevens en de betaling 14 dagen eerder, aan het CJIB !!


Een simpel berichtje had deze bijkomende kosten kunnen voorkomen.


Wet iemand of deze deurwaarder zijn boekje al dan niet te buiten is gegaan.


Het gaat niet om de incasso kosten, die zjn terecht, maar wel om de bijkomende kosten van het beslag en de door de bank  in rekening gebrachte € 100 administratiekosten

364 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marcel75
door marcel75 - Jun 8, 2009 om 16:49
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Door betaling van de vordering, is de titel voor het beslag inderdaad komen te vervallen. De deurwaarder had een eigen nota moeten sturen voor zijn kosten, die je vervolgens ook moet betalen.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

het rooie draakje
het rooie draakje - Jun 14, 2024 om 14:52
Geldzaken & recht

Aflossing lening bij Vesting Finance van NN

Onlangs hebben wij een aflosnota bij Vesting Finance opgevraagd om onze lening ( die ze ovegekocht hebben van Nationale Nederlanden ) vervroegd te kunnen aflossen.
Deze is netjes opgestuurd en door ons betaald. We hebben hier verder geen bewijs van gekregen.
Na gebeld te hebben was hun antwoord : Kijk maar op BKR... ( en daar staat hij een maand na inlossen nog steeds op "lopend")
... Lees meer

Sk
Skyrider - Jun 10, 2024 om 17:20
Auto & vervoer

Auto verzekeren bij FBTO.

Ik wil mijn nieuwe elektrische auto verzekeren bij FBTO. Krijg ik het volgende antwoord van FBTO terug. 

Op basis van je leeftijd en het vermogen van je auto kunnen we de auto niet verzekeren. 

Lees meer

mathijs_b
mathijs_b - Jun 14, 2024 om 14:47
Geldzaken & recht
Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor afgesproken bezorgmoment verandert postNL van bezorgtijd 14:10-16:10 naar 'zelf afhalen' bij afhaalpunt. Bij het afhaalpunt vertelden ze dat dit héél veel gebeurt. PostNL doet er niets aan.   Mogelijk is het luceratief voor de bezorger die alles op afhaalpunt dumpt en zo dubbel zoveel pakjes kan "afhandelen".   De verzender kan er niets aan doen en voor post NL wil er n.m.m. nie ... Lees meer