de
door deda Sep 4, 2007 om 15:24
Geldzaken & recht

Beslaglegging auto van mijn werkgever

Mijn laatste twee maandsallarissen zijn niet uitbetaald. Inmiddels mijn onslag gehad omdat het bedrijf in financiele nood verkeerd. Wel ben ik nog in het bezit van bedrijfsauto. Deze moet ik deze week inleveren. Nu is mijn vraag; Kan ik beslag laten leggen op deze auto?

2804 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

harrie
door harrie - Sep 4, 2007 om 15:36
765 Antwoorden / 36 Vragen
0

hallo Deda,


Helaas niet, er zijn belangrijkere schuldeisers, o.a. de belastingdienst en die gaan voor. Overigens uw salaris zal tot 3 maanden achterstallig, uitbetaald worden door het UVW, wel dankzij deze belastingdienst. Wel even langs gaan.


Harrie.

marcel75
door marcel75 - Sep 4, 2007 om 22:20
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Beslag leggen is altijd mogelijk. Daarmee creert u wel een voorrangspositie in geval van faillissement. Echter een hypotheekhouder kan nog steeds zijn rechten uitoefenen en dus zal de bank er waarschijnlijk met het meeste er van tussen gaan, vervolgens de belastingdienst en dan pas u.


Overigens is het natuurlijk ook maar afwachten of de auto wel echt van eigendom is van uw werkgever. Als het een lease-auto is, kunt u er geen beslag op leggen omdat de auto niet van de werkgever, maar van de lease-maatschappij is.

brynnar
door brynnar - Sep 5, 2007 om 08:42
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0


Leest u ook even deze folder door van het UWV, m.b.t. betalingsonmacht van de werkgever.


Mijn werkgever kan mij niet meer betalen!


Mvgr - B

ka
door karin1234 - Sep 5, 2007 om 14:35
15 Antwoorden / 16 Vragen
0

Volgens mij heeft het geen zin om beslag op de auto te leggen, deze zal, hoogstwaarschijnlijk, van een leasemaatschappij zijn.


Ik werkte vorig jaar ook bij een bedrijf wat uiteindelijk failliet ging en had ook al een hele tijd geen salaris meer gehad. Als het faillissement is uitgesproken kun je bij UWV Venlo aankloppen zodat die je achterstallige salaris uitbetalen. Zorg er wel voor dat je alle gegevens hebt betreffende je loonstroken. Ik moest ze zelfs van jaren terug nog copieren. Ik heb, na een behoorlijke tijd, wel al mijn geld gehad, maar hiervoor moest ik wel ruim 100 copietjes maken, loonstroken, arbeidsovereekomst, identiteit enz. enz.


Let er wel op, je krijgt alleen de laatste 13 weken terugbetaald. Dus als het bedrijf dan nog niet failliet is, moet je zelf, eventueel met collega's het faillissement aanvragen. Je vakantiegeld en evt. snipperdagen krijg je van een jaar terug.


Succes!

poltol
door poltol - Sep 5, 2007 om 14:51
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Lid van een vakbond? Bel ze op en u wordt geholpen. Zo niet, zelf aan de slag zoals hier boven is beschreven.


Succes, Poltol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Re
ReneeVV - Jul 1, 2024 om 10:53
Geldzaken & recht
Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Toen ik in deze huurwoning kwam in 2020 zat er melk-witte folie op de ramen beneden. Mij is toen niet gemeld dat die folie een probleem zou kunnen vormen, noch is mij verzocht die verwijderen. Ik woon pal aan de straat dus ik vond het zelf wel prettig om die privacy te hebben van de folie.   Begin 2024 begon de folie los te laten, dus ik besloot op eigen kosten deze te vervangen met nieuwe raam ... Lees meer

q.
q.zonneveld - Jul 1, 2024 om 12:48
Elektronica & tv

Hoe zit het met terugleverkosten voor zonnenpanelen als de teruglevering regelmatig wordt geblokkeerd door overbelasting van het net?

Mijn omvormer valt regelmatig uit door overbelasting op het net. Dat scheelt wel 30% t.o.v. de situatie bij mijn vriendin die elders woonachtig is.(zonnenpanelen en installatie zijn identiek). De terugleverkosten zijn bij mij echter veel hoger dan bij haar , terwijl de opbrengst bij haar ruim 20% hoger is dan bij mij, omdat haar dak zuid-west is en bij mij zuid-oost.
, Lees meer

He

Heeft iemand ervaring met een aanvraag gehandicaptenparkeerkaart bij Argonaut?

Heb op 27 mei j.l. een aanvraag ingediendt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Tot op op heden geen enkele reactie van Argonaut. Er over gebeld, maar je wordt er niets wijzer van.

Met vriendelijke groet

Herman van der Poort Lees meer