door kompalaya 26 dec. 2008 om 08:57
Geldzaken & recht

Betalen of niet

Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar een camping van Knaus (in zo stacaravan) in Duitsland, gelijk daaropvolgend zijn we doorgereist en hebben we verbleven in een hotel in Zuid Duitsland. Om niet in een keer terug te hoeven rijden hadden we bij de eerste camping gevraagt of er nog plek was op een camping van hun haverwege mijn terugreis. Ik had aangegeven dat we maximaal 5 dagen zouden blijven.De jongen van de receptie kwam vertellen dat er plek genoeg was.Wij dus eerst naar dat hotel en op de terugreis naar die camping. Alles ging prima tot het weer wat minder werd en we na drie dagen besloten naar huis te gaan. Ik kreeg aan de balie de rekening voor 5 dagen voorgeschoteld. Nadat ik duidelijk had gemaakt dat ik niets geboekt had en alleen had gevraagt of  r plek was stonden die dames daar me alleen maar aan te gapen. Ze hadden inmiddels wel mijn borg op de toonbank gelegt. Die heb ik toen maar gepakt en ben toen weggereden. De sleutel van de slagboom heb ik toen in het apparaat achtergelaten. Toen ik thuis kwam lag er op de deurmat een boekingsbevestiging van het verblijf op de tweede camping. Die heb ik natuurlijk nooit kunnen zien en op reageren omdat we toen in het hotel zaten. Ik heb wel gelijk de drie overnachtingen overgemaakt op hun rekening. Nu krijg ik na een paar maanden dus rekeningen opgestuurd voor twee overnachtingen en voor het vergoeden van de sleutel die ik meegenomen zou hebben. Er zit ook een brief bij van een Rechtsanwalt waarin staat dat bij een volgend bezoek aan Duitsland ik letterlijk "ünannhmlichkeiten  zu erfahren" Mijn vrouw vindt dat ik moet betalen om van het gezeik af te zijn en is bang dat het steeds meer wordt. Zit nu al 60 euro van die Rechtsanwalt bij.


Ik vind dat we niet moeten betalen omdat ik niet voor vijf nachten wil betalen omdat we er maar drie nachten zijn geweest. Verder wil ik me niet laten intimideren door brieven terwijl zij er niet van kan slapen.


 

589 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

jo
door joep873 - 26 dec. 2008 om 10:05
103 Antwoorden / 0 Vragen
0

Doe je vrouw een plezier en betaal gewoon. Dit ga je niet winnen.


door grindweg - 26 dec. 2008 om 10:15
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

het is jullie woord tegen hun .u heeft de sleutel uit nijd er in gelaten dus de sfeer was al verpest. u had het daar af moeten handelen dan was u klaar geweest. mijn advies nu op dit moment met deze gegevens gewoon betalen.denk ook aan volgende vakanties en uw vrouw. prettige tweede kerstdag

ko
door kompalaya - 26 dec. 2008 om 11:38
11 Antwoorden / 2 Vragen
0

Tja, ik had nog de illusie dat als je niks doet ze vanzelf ophouden met brieven sturen. Dat ze het geld toch nooit zouden kunnen incasseren.


Het gaat me niet eens om het geld, 118 euro.(nu verhoogt met 60 euro)


Ik zal mijn principes maar eensopzij zetten en voor de gemoedstoestand van mijn vrouw het geld maar overmaken naar die boeven.


 

door grindweg - 26 dec. 2008 om 11:43
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

ik denk dat u zo het beste handelt gevoel moet niet de plaats van het verstand innemen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ja
Jan Verzijlenberg - 17 jan. 2022 om 19:43
Geldzaken & recht

Ik krijg op mijn sms een aanmaning van Parkmobile voor 1,20 euro.

Ik heb al eerder een bericht van ze gehad volgens mij niet via sms.
Is dit phishing ? Hoe komen ze aan mijn 06 nummer ?
Ik wil op mijn sms niet reageren en niet openmaken bang dat ze dan in mijn gsm zitten
en mijn bank rekening kunen zien.
Wat adviseert u?

Lees meer

Parels45 - 15 jan. 2022 om 20:56
Geldzaken & recht

Kwijtschelding gem.heffingen

Vraag, ben 77 jr.alleenstaand, heb a.o.w.en 42 euro pensioen van ex,stort hij op bank. Omdat ik 42 euro pensioen krijg krijg ik geen kwijtschelding van gemeente hoekschewaard.ex kan het beter houden.
Betaal elk jaar ca.450 euro.
10x45 euro per maand, dan hou ik elke maand niets over, moet zuinig leven.
Ben chronisch ziek, hoge zorgkosten, 1x p.wk vrijwilliger die helpt, ook mee lunc ... Lees meer

Em
Emmsz - 17 jan. 2022 om 18:14
Geldzaken & recht

Van Friesland naar rotterdam

Lieve allemaal. Ik zit met een dilemma en ik heb dringend jullie hulp/advies nodig. Ik wil graag vanuit Friesland naar Rotterdam verhuizen. Momenteel studeer ik nog en ik wil daar gaan werken of een vervolgopleiding doen. Ik heb een vast contract van 15 uur en ik ontvang studiefinanciering. Tegen de tijd dat ik verhuis ben ik 23 en woon ik al 5 jaar op kamers. Ik zou dus heel graag een studio of a ... Lees meer