le
door leonnicole Apr 28, 2004 om 19:51
Geldzaken & recht

Betalen om te sparen????







Vanmiddag wilde ik met mijn dochter van 8 jaar haar gespaarde geld, en wat ze had gekregen voor haar communie naar de bank brengen om het op haar spaarrekening bij de Rabobank te storten. Tot mijn verbazing kon ik in de automaat niet meer haar rekeningnummer invoeren maar moest dat met haar pasje doen. Nu zit er bij een kinderspaarrekening geen pasje en kon ik dus het geld niet storten. Toen er iemand van de bank bijkwam vertelde die dat ik het dan maar met mijn pasje moest doen. Nu heb ik geen rekening lopen bij de Rabobank. Daarop kreeg ik dus te horen dat het dan 5 EURO zou kosten omdat ik daar geen rekening heb lopen. Ik ben dus verplicht om een rekening bij de bank te openen om geld op de rekening van mijn kinderen te kunnen storten!!!!!


Een kind moet toch geleerd worden dat hij zijn spaarpot meeneemt naar de bank en het daar op een rekening stort, ook al is dat b.v. maar 10 euro. Het is toch te gek voor woorden dat daar dan 5euro kosten vanaf gaan.


Ik heb dit dus ook geweigerd en gezegd dat ik met al het spaargeld van mijn 3 kinderen wel naar een andere bank zou gaan. Dit kon alleen als ik een afspraak maakte met een adviseur die dan vervolgens de rekeningen van mijn kinderen kon sluiten, en mij het geld kon meegeven.


Wat is dit voor een bank dat het geld kost om je eigen spaargeld op je eigen rekening te storten.


Ben ik dus verplicht om daar ook een rekening te hebben?


Is er een bank (en welke dan) waar dit niet is?


Wat is de beste spaarrekening voor kinderen van 8 jaar wat dus nog heel lang vast kan staan?


355 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

se
door seamion - May 21, 2004 om 20:49
16 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bijna altijd wil een bank dat aan een spaarrekening een betaalrekening gekoppeld is. Dit is vooral omdat er niet rechtstreeks vanaf de spaarrekening naar een derden rekening mag worden geboekt. Een rekening buiten de bank wordt ook gezien als derden rekening.


Kijkt u eens op deze pagina waarmee u via links op allerlei pagina's over sparen komt. http://sparen.boogolinks.nl/


Succes!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

He

Heeft iemand ervaring met een aanvraag gehandicaptenparkeerkaart bij Argonaut?

Heb op 27 mei j.l. een aanvraag ingediendt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Tot op op heden geen enkele reactie van Argonaut. Er over gebeld, maar je wordt er niets wijzer van.

Met vriendelijke groet

Herman van der Poort Lees meer

q.
q.zonneveld - Jul 1, 2024 om 12:48
Elektronica & tv

Hoe zit het met terugleverkosten voor zonnenpanelen als de teruglevering regelmatig wordt geblokkeerd door overbelasting van het net?

Mijn omvormer valt regelmatig uit door overbelasting op het net. Dat scheelt wel 30% t.o.v. de situatie bij mijn vriendin die elders woonachtig is.(zonnenpanelen en installatie zijn identiek). De terugleverkosten zijn bij mij echter veel hoger dan bij haar , terwijl de opbrengst bij haar ruim 20% hoger is dan bij mij, omdat haar dak zuid-west is en bij mij zuid-oost.
, Lees meer

Re
ReneeVV - Jul 1, 2024 om 10:53
Geldzaken & recht
Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Toen ik in deze huurwoning kwam in 2020 zat er melk-witte folie op de ramen beneden. Mij is toen niet gemeld dat die folie een probleem zou kunnen vormen, noch is mij verzocht die verwijderen. Ik woon pal aan de straat dus ik vond het zelf wel prettig om die privacy te hebben van de folie.   Begin 2024 begon de folie los te laten, dus ik besloot op eigen kosten deze te vervangen met nieuwe raam ... Lees meer