ri
door riepie Sep 15, 2008 om 17:17
Geldzaken & recht

Bijverzekeren uitvaart

mijn ouders zijn onder verzekert voor hun begravenis.bij fortis air.als zij nu het bedrag willen verhogen..ineens..b.v bij de pc uitvaart..moeten zij over het geld dat gestort word   belasting betalen..


het bedrag is ongeveer 5000euro..totaal..

492 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 15, 2008 om 17:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag riepie,


Mijn vraag is, wat is onderverzekerd? Als jouw ouders nu alle 2 voor 3000 euro verzekerd zijn, dan is er inderdaad bij een sommenverzekering sprake van een duidelijke onderverzekering. Een sobere uitvaart/crematie kost momenteel all-in minimaal 5600 euro per persoon. Het verschil kun je vaak bijstorten, maar slimmer is het om bijvoorbeeld die 5000 euro op een aparte spaarrekening te zetten (bijvoorbeeld de Toprekening van de Postbank). Pas als jouw ouders boven een bepaalde drempel komen moet daarover 1,2% belasting betaald worden. Zo zit je dan ongeveer op een indexering van (4-1,2) is 2,8% en dat is net voldoende om de stijgende prijs bij te houden. Blijf je onder die drempel, dan is er sprake van een indexering van 4% (bij de huidige rentestand).


Met vriendelijke groet, Read3. 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Lo
Lodep - Jul 1, 2024 om 14:07
Huishouden & energie

Airco unit defect binnen garantie periode, onderdelen levering duurt lang

Bijna twee jaar geleden heb ik een airco set gekocht. Recentelijk is gebleken dat de buiten unit defect is. Deze heb ik terug gebracht naar waar ik heb gekocht heb, waar na twee weken de bevestiging kwam dat deze inderdaad twee defecte printplaten en een defecte compressor pomp had.
Toen kwam het slechte nieuws; de onderdelen bleken (erg) lange levertijd te hebben, weken tot waarschijnlijk m ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - Jul 1, 2024 om 09:08
Elektronica & tv

Kun je een speakertje aansluiten op een koptelefoonaansluiting?

mijn wekkkerradio heeft een heel dun geluid. Beschikt wel over een koptelefoonaansluiting. Kun je daar een speakertje op aansluiten? Lees meer

q.
q.zonneveld - Jul 1, 2024 om 12:48
Elektronica & tv

Hoe zit het met terugleverkosten voor zonnenpanelen als de teruglevering regelmatig wordt geblokkeerd door overbelasting van het net?

Mijn omvormer valt regelmatig uit door overbelasting op het net. Dat scheelt wel 30% t.o.v. de situatie bij mijn vriendin die elders woonachtig is.(zonnenpanelen en installatie zijn identiek). De terugleverkosten zijn bij mij echter veel hoger dan bij haar , terwijl de opbrengst bij haar ruim 20% hoger is dan bij mij, omdat haar dak zuid-west is en bij mij zuid-oost.
, Lees meer