st
door stan egging Dec 19, 2015 om 14:48
Geldzaken & recht

Hypotheekrente te verlagen

Hallo,

ik heb de voorbeeld brief van Kassa met alle gegevens over het opheffen van de renteopslagen naar mijn Hypotheekverstekker gestuurd. Nu kreeg ik een nietszeggend antwoord waarin totaal niet ingegaan wordt op de vragen zoals in de brief vermeld staan. hieronder hun antwoord:


Hartelijk dank voor uw e-mail. Hierin vraagt u ons uw hypotheekrente te verlagen. U heeft hiervoor de laatste WOZ-beschikking van uw woning meegestuurd. In deze reactie leg ik uit waarom wij uw verzoek nog niet behandelen.

 

Waarom behandelen wij uw verzoek nog niet?

Direktbank wijzigt de opslag op de hypotheekrente alleen op de datum dat uw rentecontract vervalt. Deze renteherzieningsdatum is voor u 1 december 2018. Dit houdt in dat wij nu nog niet weten of het dan mogelijk is de renteopslag voor u te verlagen. Wij hebben hiervoor namelijk de in dat jaar geldige WOZ-beschikking nodig. Direktbank stuurt u vier maanden voor de renteherzieningsdatum de aankondigingsbrief. U heeft daarna voldoende tijd ons een nieuw verzoek voor het verlagen van de renteopslag te sturen.

Mijn vraag is dus nu wat moet ik nu doen? ik weet niet of het antwoord klopt wat ze schrijven. ik kan natuurlijk aangeven dat ze de brief niet goed gelezen hebben want mijn vraag ging niet over de hypotheekrente maar over de hypotheek opslag en de rest van de vragen is natuurlijk ook niet beantwoord. Maar ik denk als ik dit doe dat ik opnieuw zo'n nietzeggend antwoord krijg.

met vriendelijke groeten,
Stan Egging
stegging@hotmail.com 

1152 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Dec 19, 2015 om 16:40
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Maar u hebt dus zelf het antwoord van de bank niet goed gelezen.

Zij schrijven toch: Dit houdt in dat wij nu nog niet weten of het dan mogelijks is de RENTEOPSLAG. voor u te verlagen.

Verder is dit een openbaar forum, dus is het heel onverstandig uw mailadres te vermelden. Spam.

Vraag de redactie het te verwijderen.

Ro
door Rob_Kassa - Jan 1, 2016 om 23:49
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Staat dit in de voorwaarden van Direktbank?  In de algemene voorwaarden van bv. de ABN AMRO bank staat dat de polishouder om verlaging mag verzoeken indien hij/zij daar op basis van de berekening over de restschuld recht op heeft. 

 

Indien deze reaktie niet overeenkomt met de exacte tekst uit uw voorwaarden kunt u beter uw verzoek herhalen met verwijzing naar het het betreffende artikel in de voorwaarden en dan verzoeken om toelichting.

Nog maar een keertje.

(Leest u wel de reactie van Tiger1? Uw emailadres direct laten verwijderen!!!!)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ke
keesbakels - Jun 27, 2024 om 10:05
Elektronica & tv

Hoe krijg ik hinderlijke voice over weg?

Goedemorgen forumleden,

Bij het afspelen  van de opgenomen programma's "the unheard tapes", uitgezonden door de EO, spreekt er een buitengewoon hinderlijke voice over mee. Niet alleen doet deze (AI?) stem zijn best om vrijwel alle klemtonen verkeerd te leggen, ook zijn er rare versprekingen zoals het uitspreken van D-Day als deedee en van zooi maakt hij 2001. Om van Franse plaatsname ... Lees meer

Ma
Maximaal70 - Jun 26, 2024 om 12:15
Huishouden & energie

Portaal vernieuwt de ene badkamer wel en de andere niet. even oud, even slecht

Wij zien in onze wijk met Portaal sociale huurhuizen dat er rare verschillen worden gemaakt in het vernieuwen van de oude, schimmelige badkamers. Er is een schimmige selectie gaande waar we de vingers niet achter krijgen. Hetzelfde geldt voor de even oude keukens. Mag dat zomaar? 


Lees meer

je
jelloowmelloow - Jun 26, 2024 om 06:02
Geldzaken & recht

Overstap voor aansluiting glasvezel, oplegging boete gerechtigd?

In juni 2022 sloot ik via de glasvezelaanbieder/aanlegger in mijn regio bij provider 1 een abonnement af voor afname internet en tv via glasvezel. Mijn huidige aansluiting is via VDSL, dus ik dacht erop vooruit te gaan. Over mijn VDSL-provider, provider 2, ben ik al jarenlang heel tevreden. Scherpe prijzen en goede service. Een abonnement afsluiten tijdens de aanleg bespaart aanlegkosten, reden wa ... Lees meer