op
door oppie6 Sep 28, 2011 om 20:47
Geldzaken & recht

Id kaart kosten in buitenland

de id kaart kost weer ongeveer €40, maar klopt het dat in de in de ons omringende landen je veel mïnder voor de id kaart hoeft te betalen. zo ja, hoe kan dat? , en mag nederland dan wel zoveel geld vragen voor de Id kaart van "Europa"

494 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tenormin
door tenormin - Sep 28, 2011 om 21:12
16877 Antwoorden / 108 Vragen
0

oppie6, Nederland mag alles, als het maar geld opbrengt. Ga maar na hoe snel de wet erdoor kwam dat de ID kaart gratis werd en hoe snel dit ook weer ongedaan gemaakt kon worden.

mastag
door mastag - Sep 28, 2011 om 23:01
955 Antwoorden / 19 Vragen
0

Ja natuurlijk mag dat
Waarom mag Nederland meer rekenen voor Benzine, Drank, Boodschappen, Electra, TV, Internet, Zorg en Ziekenhuizen enz. Daar is toch ook geen Europees beleid voor, waarom zou dat voor een ID kaart wel moeten?

Mastag

blackmadonna
door blackmadonna - Sep 30, 2011 om 08:53
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik heb op een website gelezen dat de kosten voor een ID kaart in de Europese landen wel degelijk verschillen...helaas kan ik de website niet meer terugvinden.
In ieder geval kan ik mij herinneren dat Nederland en Zwitserland veel meer moeten betalen dan de overige landen. Tja en hoe dat kan, de landen mogen hun eigen beleid voeren net zoals de gemeentes hier in Nederland. In Amsterdam kreeg ik bijvoorbeeld € 50 meer uitkering dan waar ik nu woon, dat is nogal een verschil. De gemeentes zijn dus allemaal verschillende staatjes in hetzelfde land. Dat betekent dat wij als Nederlandse burgers niet allemaal hetzelfde worden behandeld net zoals we dat ook zijn als Europese burgers. Het punt is dat we eigenlijk Europese burgers zijn en eigenlijk allemaal een zelfde soort ID zouden moeten hebben voor dezelfde prijs, dat zou wel zo eerlijk zijn. De kosten voor een ID kaart vind ik persoonlijk veel te hoog gezien het beetje papier, het plastic, de chip,het invullen en het uitprinten..gewoon belachelijk.
Je eigen verplichte ID kaart moeten financieren is pure chantage!
Maar uiteindelijk maakt het geen moer uit of het Rijk of wij dat moeten betalen want wij zijn degenen die de belasting betalen dus het komt toch allemaal uit onze zak.
Er wordt gewoon een nieuwe wet bedacht zodat machthebbers weer hun zinnetje krijgen, net zoals met de ID kaart...dit ruikt naar corruptie, we worden gewoon gechanteerd en gaat regering tegen hun eigen wetten in die gemaakt behoren te worden in het belang van ons burgers.
Van volksvertegenwoordiging is geen sprake meer maar gaat het hier om hun eigen belang want dit is bedrijfsvertegenwoordiging.

Het Europese Hof heeft overigens zelf al uitgesproken dat de ID kaart gratis moet zijn dus ook daar luisteren de Europese landen niet naar!

lottesanne
door lottesanne - Sep 30, 2011 om 22:14
439 Antwoorden / 47 Vragen
0

Je weet toch wel dat zo'n beetjes alles in het buitenland goedkoper is dan in dit land. De overheidsinstanties zijn wat dat betreft wel de grootste graaiers. Doen ze het niet via de leges, dan wel via de accijnzen, BTW en BPM, invoerrechten, etc.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ke
keesbakels - Jun 27, 2024 om 10:05
Elektronica & tv

Hoe krijg ik hinderlijke voice over weg?

Goedemorgen forumleden,

Bij het afspelen  van de opgenomen programma's "the unheard tapes", uitgezonden door de EO, spreekt er een buitengewoon hinderlijke voice over mee. Niet alleen doet deze (AI?) stem zijn best om vrijwel alle klemtonen verkeerd te leggen, ook zijn er rare versprekingen zoals het uitspreken van D-Day als deedee en van zooi maakt hij 2001. Om van Franse plaatsname ... Lees meer

Ma
Maximaal70 - Jun 26, 2024 om 12:15
Huishouden & energie

Portaal vernieuwt de ene badkamer wel en de andere niet. even oud, even slecht

Wij zien in onze wijk met Portaal sociale huurhuizen dat er rare verschillen worden gemaakt in het vernieuwen van de oude, schimmelige badkamers. Er is een schimmige selectie gaande waar we de vingers niet achter krijgen. Hetzelfde geldt voor de even oude keukens. Mag dat zomaar? 


Lees meer

je
jelloowmelloow - Jun 26, 2024 om 06:02
Geldzaken & recht

Overstap voor aansluiting glasvezel, oplegging boete gerechtigd?

In juni 2022 sloot ik via de glasvezelaanbieder/aanlegger in mijn regio bij provider 1 een abonnement af voor afname internet en tv via glasvezel. Mijn huidige aansluiting is via VDSL, dus ik dacht erop vooruit te gaan. Over mijn VDSL-provider, provider 2, ben ik al jarenlang heel tevreden. Scherpe prijzen en goede service. Een abonnement afsluiten tijdens de aanleg bespaart aanlegkosten, reden wa ... Lees meer