wi
door willink Sep 21, 2004 om 18:42
Geldzaken & recht

Is garantie overdraagbaar?

Ik heb van plan om een GSM telefoon over te kopen van een kennis. De aankoopnota die dient als garantiebewijs staat op naam van de zaak van mijn kennis.


Kan dit voor mij problemen opleveren indien ik de gsm in de garantieberiode wil laten repararen? Of zit de garantie op de telefoon zelf, en maakt het net uit of de aankoopnota op naam van iemand anders staat?

4432 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tuinfreak_1
door tuinfreak_1 - Sep 21, 2004 om 19:26
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dit kan inderdaad zorgen voor de nodige problemen, lees eens de garantievoorwaarden van de GSM telefoon door, hierin staan vaak een aantal voorwaarden die in die richting wijzen dat de garantie niet overdraagbaar is.

tuinfreak

hidkees
door hidkees - Sep 25, 2004 om 10:32
41 Antwoorden / 5 Vragen
0

Naast de garantievoorwaarden van de leverancier of fabrikant is er ook een wettelijk recht op herstel of vervanging van een niet goed werkend product. Hoe lang de periode is waarin gratis herstel geëist kan worden, is afhankelijk van de te verwachten levensduur van het product; vaak komt die periode wel (ongeveer) overeen met de garantieperiode. Welke naam op het garantiebewijs staat, is volgens mij niet van belang, als u (zonodig) kunt aantonen de rechtmatige eigenaar te zijn.

ymca_1
door ymca_1 - Sep 28, 2004 om 00:06
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Garantie wordt gegeven op het goed (de telefoon) en niet op de eigenaar van de telefoon. Op de vraag of garantie dus overdraagbaar is, is dus JA.


Uiteraard kan de leverancier wel om een aankoopbewijs vragen om te weten dat de zaak die gekocht is, daadwerkelijk bij deze winkel is gekocht.

ma
door maarschalk - Sep 28, 2004 om 12:33
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Helaas voor ymca, jouw reactie is niet correct.


De verkopende partij staat garant voor een goed werkend product.


De persoon die aan jou de GSM verkoopt moet jou garantie bieden. Zijn leverancier heeft met jou niets te maken.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
ElleP - Jul 3, 2024 om 13:33
Winkels & webshops

Mag Webwinkel restitutie weigeren in dit geval?

Paar weken terug paar laarzen gekocht. Online staat dat de laarzen in het begin oncomfortabel kunnen zijn, maar dat na 2 weken dragen het leer naar de voet gaat vormen. Ze voelden bij het passen wat oncomfortabel, maar ze pasten verder prima.   Na een kwartier erop lopen werden ze echter pijnlijk. Dit werd niet minder na een week en langer dan een halfuur kon ik ze niet aan. Contact opgenomen m ... Lees meer

Mo
Movara - Jul 3, 2024 om 13:27
Winkels & webshops

Tegoedbon en geen geld na aankoop van kapot kledingstuk mag dat

heb een blouse (€19,99)gekocht in 2e handswinkel waar men zegt dat elk stuk zorgvuldig wordt nagekeken.
Helaas is bij dit stuk een fabricagefout over het hoofd gezien. Ik heb gebeld (14/6-'24); moest foto's met toelichting per email sturen.
hierna 2x gebeld en vanochtend uitsluitsel gekregen: geld kan niet teruggegeven of overgemaakt worden; dit staat ook op de kassabon.
Bij uitz ... Lees meer

ke
keesbakels - Jun 27, 2024 om 10:05
Elektronica & tv

Hoe krijg ik hinderlijke voice over weg?

Goedemorgen forumleden,

Bij het afspelen  van de opgenomen programma's "the unheard tapes", uitgezonden door de EO, spreekt er een buitengewoon hinderlijke voice over mee. Niet alleen doet deze (AI?) stem zijn best om vrijwel alle klemtonen verkeerd te leggen, ook zijn er rare versprekingen zoals het uitspreken van D-Day als deedee en van zooi maakt hij 2001. Om van Franse plaatsname ... Lees meer