Br
door Broodmes Oct 20, 2020 om 21:17
Geldzaken & recht

Keuken bedrag alleen totaal bekend niet van onderdelen?

Hoi iedereen,

Een maand geleden een keuken gekocht na lang zoeken en een offerte getekend omdat het goed voelde.

We hebben echter ontdekt dat het boven ons budget is en willen kijken of we verschillende onderdelen kunnen aanpassen zodat we goedkoper uit kunnen zijn.
Mondeling gaven ze aan dat we nog dingen konden aanpassen en dat de prijs goedkoper kon indien de gekozen onderdelen goedkoper waren. Is het ons recht dat we ook de prijzen van alle losse onderdelen willen weten? We krijgen alleen een totaalbedrag te zien... dank voor de reacties alvast.







3369 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gerbera
door gerbera - Oct 20, 2020 om 21:35
7364 Antwoorden / 14 Vragen
2

Wat ik zo vreemd vindt is dat u tekend voor iets waarvan u niet weet wat het inhoud. In een normale offerte moet in feite alles staan wat betrekking heeft uw bestelling. Nu is het maar gokken wat u krijgt en zal u met de keukenboer om tafel moeten gaan zitten om e.e.a. aan te passen, in de hoop dat die nog weet wat de bestelling precies was. Lees hier  hoe een offerte samengesteld dient te worden waarbij ik mij afvraag of uw offerte wel geldig is.

Br
door Broodmes Oct 20, 2020 om 21:47
Antwoorden / 1 Vragen

Dag Gerbera,

Er zit een lijst bij van alle onderdelen van de keuken, alleen mist de kolom 'prijs'.

Inderdaad zeer onverstandig om zo te tekenen, maar we proberen te doen met wat we nu hebben...
Terug de tijd in reizen zou een hele fijne optie zijn geweest.

dank voor je snelle reactie




gerbera
door gerbera Oct 20, 2020 om 21:53
7364 Antwoorden / 14 Vragen

Ja dan wordt het verhaal anders, in dit geval zit er niets anders op om te achterhalen wat de "stuksprijs" per onderdeel is.

tijger1
door tijger1 - Oct 20, 2020 om 22:20
42060 Antwoorden / 21 Vragen
2

Nee, u hebt geen recht om de stuks prijs te weten. Dat had u moeten bedingen voordat u tekende.

Nu zult u merken dat wat u laat vervallen maar "weinig" kostte. 


Had u dan geen budget in uw hoofd, voordat u tekende? 

sw
door swat1500 - Oct 21, 2020 om 00:42
3779 Antwoorden / 0 Vragen
2

U verwacht dat men van elk schroefje vermeld wat het gaat kosten.
U heeft waarschijnlijk een keuken van een bepaald model in een bepaalde uitvoering uitgekozen.
De keukenboer heeft vervolgens gezegd voor deze prijs kan ik deze keuken plaatsen.
U heeft de afgesproken prijs geaccepteerd.
U zit vast aan het afgesproken bedrag. Hoogstens is er nog wat te regelen mbt de inbouw apparatuur als u voor dure merken heeft gekozen. Reken u echter niet rijk. De korting bij een keuze voor goedkopere apparatuur kan behoorlijk tegen vallen.

1paul
door 1paul - Oct 21, 2020 om 08:41
3147 Antwoorden / 0 Vragen
1

je hebt een totaalprijs afgesproken dan hoeft men niet te specificeren....

heremietkreeft
door heremietkreeft - Oct 21, 2020 om 10:16
16848 Antwoorden / 202 Vragen
1

Citaat uit uw vraag: 'Mondeling gaven ze aan dat we nog dingen konden aanpassen en dat de prijs goedkoper kon indien de gekozen onderdelen goedkoper waren'. Men zal m.i. dan toch wel kunnen nagaan wat er dan goedkoper kan en dus een aangepaste totaal 'plan geven? Als al door anderen gesteld, u heeft een totaal offerte getekend en het ware dus beter geweest als u de offerte ook gespecificeerd had gevraagd / gekregen en ondertekend. Helaas, mosterd na de maaltijd.

gerbera
door gerbera - Oct 21, 2020 om 10:21
7364 Antwoorden / 14 Vragen
0

Br
DOOR BROODMES 20 OKT. 2020 OM 21:47
ANTWOORDEN / 1 VRAGEN

Er zit een lijst bij van alle onderdelen van de keuken, alleen mist de kolom 'prijs'.

Inderdaad zeer onverstandig om zo te tekenen, maar we proberen te doen met wat we nu hebben...
Terug de tijd in reizen zou een hele fijne optie zijn geweest.

Er is dus wel een lijst toegevoegd bij de offerte alleen ontbreekt hierop de stuksprijs per artikel terwijl dit in feite wel vermeld dient te worden als het gaat om een samengestelde keuken. Gaat het om een standaart keuken dan is het vermelden van de totaalprijs voldoende. Nu maar hopen dat de verkoper deze prijzen alsnog kan tonen zodat de TS een keuze kan maken wat deze wenst aan te passen.

Br
door Broodmes Oct 21, 2020 om 20:10
Antwoorden / 1 Vragen

Dag Gerbera, is inderdaad een samengestelde keuken en niet een standaard keuken wat zo ap in de showroom stond. Laten we vingers gekruist houden. Bedankt voor de reactie

Br
door Broodmes Oct 21, 2020 om 20:11
Antwoorden / 1 Vragen

Dag iedereen, dank voor het meedenken. Een ervaring weer rijker...Weten we in ieder geval voor een volgende keer en dan kunnen we ook anderen hiervoor behoeden.

mo
door mof - Oct 22, 2020 om 12:05
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Geen recht, u heeft een keuken gekocht en dat u bepaalde onderdelen nog kunt ruilen tegen goedkopere is service, coulance, geen recht. Als u een auto koopt heeft uook geen recht op een prijslijst van losse onderdelen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer