ja
door janhendrik Feb 2, 2007 om 12:25
Geldzaken & recht

Leaseverlies

Na het inlossen van onze schuld bij tussentijdse beeindiging (na 5 jaar) van mijn Dexia leasecontracten heb ik uiteraard geprobeerd in aanmerking te komen voor teruggave van een deel van de schuld. Mij is verteld dat ik hiervoor niet in aanmerking kom omdat ik de schuld heb ingelost op 16 augustus 2004. Klopt dit? Kan het zijn dat ik met de nieuwe regeling zoals onlangs overeengekomen toch recht heb op een gedeeltelijke teruggave? Zo nee, weet iemand of er een organisatie  is die probeert ook gedupeerden zoals wij te helpen?

1685 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

nowhere
door nowhere - Feb 2, 2007 om 17:27
127 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik heb even snel wat gelezen over de Duisenberg regeling maar heb aan de hand van uw verhaal geen reden kunnen vinden op basis waarvan u niet in aanmerking zou komen.

Bekijk dit schema eens: http://www.dexialease.nl/tds_images/schema_duisenberg_regeling.pdf

Misschien kan de persoon die u verteld heeft dat u niet in aanmerking komt het iets beter toelichten inclusief verwijzing naar het onderdeel van de Duisenberg regeling waar dat uit zou blijken?


ge
door gerland - Feb 3, 2007 om 01:07
127 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb geen verstand van aandelenlease en nog minder van de Duisenberg regeling, maar als ik het schema van nowhere combineer met de erg summiere gegevens uit uw verhaal is er slechts één pad waarlangs u in aanmerking komt voor vergoeding.


Dan moet u voldoen aan alle drie onderstaande voorwaarden:


- u bent destijds niet op het Dexia aanbod ingegaan


- u heeft een product waarbij u op maximum-looptijd een restschuld kunt overhouden


- de overeenkomst is beeindigd


Dus tel uit u winst (of verlies)

pi
door pietbull - Feb 27, 2007 om 21:44
14 Antwoorden / 14 Vragen
0

Hallo Janhendrik,


 


In de Duisenberg regeling zoals deze in 2005 is overeengekomen zijn geen veranderingen gekomen door de uitspraak van het gerechtshof op 25 januari 2007. Dus als je niet in aanmerking kwam voor de regeling dan is dit nog steeds zo. Wil je weten of er (betaalbare) mogelijkheden zijn om via een gerechtelijke procedure iets terug te krijgen van je verloren inleg en restschuld, stuur een e-mail naar info@platformaandelenlease.nl  en je krijgt z.s.m. antwoord.Schrijf er ook even bij om welk contract het gaat.


Kijk ook eens op de website www.platformaandelenlease.nl  dit is een belangenbehartiger voor aandelenlease gedupeerden waarbij je je gratis kunt aansluiten.


Let op ! Vanaf 1 augustus 2007 vallen de meeste Dexia gedupeerden automatisch onder de Duisenberg regeling als je geen gebruik hebt gemaakt van de Opt out regeling.


Voorkom dit en neem contact op met bovengenoemd e-mail adres.


Groeten,


Piet


 

ja
door janhendrik - Feb 28, 2007 om 20:00
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo,


Alsnog bedankt voor je reactie. Ik heb nog eens aandachtig het Dexia schema bestudeerd. Het blijkt dat wij polissen hadden die geen restschuld kennen na de looptijd. Ik vrees dus dat wij niet in aanmerking komen.

ja
door janhendrik - Feb 28, 2007 om 20:01
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo,


Bedankt voor je reactie. Ik heb naar aanleiding van je advies het schema nog eens goed bekeken. Het blijkt dat wij polissen hadden die na het verstrijken van de looptijd geen restschuld kennen. Ik vrees dus dat er voor ons weinig te halen valt.

ja
door janhendrik - Feb 28, 2007 om 20:06
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo Piet,


Bedankt voor je reactie. Ik ben er inmiddels achter dat wij polissen hadden die na het verstrijken van de looptijd geen restschuld kent. Er valt voor ons dus weinig te halen. Ik ga me ondanks dat toch aanmelden omdat wij naar mijn idee toch een heel verkeerd advies gehad hebben. Je weet maar nooit.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer