ge
door gewoonfrank Feb 28, 2007 om 17:44
Geldzaken & recht

Lekkend dak

6 jaar geleden heb ik mijn plat dak laten vervangen en bleek het al snel te lekken.
De dakdekker constateerde dat de randen niet afliepen naar binnen waardoor regenwater langs de buitenranden naar binnen kon sijpelen.

Hij heeft toen aan één kant de randen afgekit waarna het euvel was verholpen.

Nu ik de ruimte verhuur onder dit dak begint het dak bij zware regenval weer te lekken.

Nadat het bleek dat het van de rand moest komen die destijds niet afgekit is heb ik de dakdekker weer gebeld die beloofde diezelfde week deze rand te komen afkitten.
Dit heeft hij nu al 3 keer beloofd en het dak lekt maar door.

Mijnsinziens heeft het dak altijd al gelekt langs de onafgekitte rand maar is het nooit voldoende geweest dat het door het gestucte plafond kwam.
Al die tijd zijn de balken van mijn platdak, welke opgesloten zitten tussen het gestucte plafond en het dak, dus nat geweest en zijn ze waarschijnlijk behoorlijk aan het rotten.
Kan ik deze dakdekker daarvoor aansprakelijk stellen en zo ja, hoe?

Alvast bedankt voor uw reactie: Frank



7156 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

menno0
door menno0 - Feb 28, 2007 om 18:22
236 Antwoorden / 42 Vragen
0

Waarom bij zwaar regenval? Water is water. Schuine slagregen slaat overal onder. Lekte het niet van boven dan wordt het er van de zij- en onderkant ingeblazen. Zelfs het dak kan een tikkeltje omhoog komen.  Vraag is of het dakleer/bitumen voldoende lang omkrult. Dichtkitten komt op mij over als een lapmiddels dat wel even helpt, maar of dat de echte kern van de zaak is betwijfel ik. Bij nat weer valt er trouwens niet te kitten.


Als eens aan een dakbedekker gedacht die met een grote brander de zijkanten bewerkt?


Of U nu meteen in zak en as moet zitten door te denken dat U verrotte balken heeft.....? Waarop is gestuct? Slaat het stucwerk geel uit? Boor anders een gaatje in de gipsplaat en laat luchten.

ge
door gewoonfrank - Feb 28, 2007 om 20:07
24 Antwoorden / 34 Vragen
0

Dank je voor je tip om gaatjes te boren om het te laten luchten Menno.
De rest ben ik het niet zo mee eens en is ook geen antwoord op mijn vraag.

Toch bedankt voor je reactie.

Groetjes Frank



tonnieboy
door tonnieboy - Mar 6, 2007 om 23:02
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Het afkitten van de aluminium daktrim bij de dakrand behoeft als de dakcoating goed is aangebracht niet plaats te vinden. Waarschijnlijk is er op het platte dak een A.P.P. (Atactisch Poly Propyleen) dakbedekking aangebracht en het is de vraag of dat op de juiste wijze is gebeurd. Op basis van uw klacht heb ik als bouwkundige het vermoeden dat deze dakdekker een fout bij de montage heeft gemaakt. Bij het ontbreken van een zogenaamde "kinfixatie" (een dilatatie of onderbreking tussen de dakcoating in het dakvlak en de kim) zal door het krimpen van de polyester inlage in de coating een naad ontstaan op het uiteinde en dat is de daktrim. Voorts kan meespelen dat de daktrim voor het plaatsen van de coating niet goed is voorbehandeld met bitumenpasta om een goede hechting te verkrijgen, want bitumineuze coating hecht niet zondermeer aan de aluminium daktrim. Inspectie van het dak door een deskundige kan meer inzicht verschaffen waarmee bewijs wordt verkregen om aan te tonen dat er sprake is van een montagefout. Dat is echter wel een moeizame weg om te bewandelen.
Wellicht kunt u de gevolgschade claimen op de opstalpolis en ook gebruik maken van een rechtsbijstandsverzekering. Succes ermee.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer