Tu
door Tutaltula Jul 2, 2023 om 15:15
Geldzaken & recht

Moet een HBO onderwijsinstelling die eigen risicodrager is voor ZWV vakantiegeld betalen aan ontslagen zieke medewerker?

Goedemiddag

Kunt u mij informeren of een HBO onderwijsinstelling die eigen risicodragers is voor ZWV en WW vakantiegeld moet betalen voor een medewerker in de ziektewet die ontslagen is? Ik bedoel dus bovenp de 70 procent dagloon of als reserviering bijvoorbeeld. Ik kan het nergens vinden. Dank voor uw hulp. 
Tuta

3720 9 Rapporteer
Tu
door Tutaltula - Jul 2, 2023 om 15:16
1 Antwoorden / 2 Vragen
0

p.s. Het gaat dus om een zieke ontslagen medewerker die wel 70 procent van het dagloon krijgt maar zonder opbouw vakantie geld en dagen.

getty
door getty - Jul 2, 2023 om 15:19
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Denk van niet, maar bel morgen het juridisch loket voor het juiste antwoord .

Ja
door JannyBoe - Jul 2, 2023 om 18:40
519 Antwoorden / Vragen
1

Hallo, u bedoelt met 'ZWV' vast de Ziektewet (ZW).
Als u al ontslagen bent dan valt u toch onder de verantwoordelijkheid van het UWW? Uw oude werkgever heeft geen band meer met u immers.

Ook voor de WW moet u bij het UWV zijn.

Bel het UWV en laat u voorlichten.
En als u lid bent van een vakorganisatie dan bent u daar aan het juiste adres.
Alsnog lid worden kan ook met het oog op verdere vragen of problemen.
Succes!

mo
door mof - Jul 3, 2023 om 10:04
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Nee. Je ontvangt vakantiegeld over de dagen dat je hebt gewerkt in loondienst. Als je contract is beeindigd houdt de opbouw van vakantie geld op.

mo
door mof - Jul 3, 2023 om 10:06
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Eigen risico drager betekent slechts dat zij zelf de kosten van WW en ziektegeld op zich nemen. Daarmee kunnen ze invloed blijven uitoefenen op het reintegratie traject.
UWV is administratief de verantwoordelijke partij.

paul van tongeren
door paul van tongeren - Jul 3, 2023 om 10:57
5 Antwoorden / Vragen
0

Bij de berekening van het dagloon is het vakantiegeld al mee berekend. Gekeken wordt namelijk voor de berekening van het dagloon wat jouw totale inkomsten over het afgelopen jaar waren inclusief vakantietieslag. Bij de maandelijkse uitbetaling ww wordt het vakantiegeld nog niet uitbetaald (en dus in mindering gebracht op het maandloon) en pas betaald in mei of bij beëindiging van de ww uitkering.

1paul
door 1paul - Jul 3, 2023 om 11:40
3156 Antwoorden / 0 Vragen
0

alleen over de dagen dat u daar in dienst was, de rest UWV die de uitkering verzorgt....

vaak heeft u echter al de verrekening gehad bij ontslag....

Ed
door EddyCamiel - Jul 3, 2023 om 11:42
8 Antwoorden / Vragen
0

Vakantiegeld wordt ieder jaar eind mei uitgekeerd. Als je ontslagen wordt, dan krijg je voor dat jaar voor het aantal maanden dat je nog in dienst was, vakantiegeld. Dus, bijvoorbeeld eind december ontslag, dan recht op vakantiegeld voor 7 maanden.

PS. Ik ben geen jurist noch werkzaam (geweest) op een loonadministratie.

ze
door zeemannetje - Jul 3, 2023 om 14:52
120 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mogelijk is de ZW al inclusief vakantiegeld. Dat je het apart uitbetaald krijgt in loondienst etc is omdat je werkgever dan een deel reserveert om als vakantiegeld uit te betalen. Niet iedere uitkering zet dat ook opzij maar ze betalen het gewoon iedere keer uit en niet 1 keer per jaar apart. Oftewel, je hebt je vakantiegeld al ontvangen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer