Ma
door Mathijs1234 May 13, 2020 om 12:33
Geldzaken & recht

Mogen voetbalclubs geld dat ik betaald heb voor een kaartje houden ivm Corona?

Goedemiddag,

Ik heb in januari 3 kaarten gekocht voor Ajax-Vitesse. In totaal kostte dit €144. Deze wedstrijd gaat begrijpelijk niet door vanwege het Coronavirus. Nu heb ik bericht van Ajax gekregen dat ik twee opties heb. 1, ik doneer het bedrag aan Ajax, 2 ik kies voor een 'tegemoetkoming'. Optie 2 vind ik erg vaag, ik kan dan een aankoop doen in hun webshop o.i.d.
Mag Ajax dit doen? Volgensmij heb ik gewoon recht op mijn geld terug, en heeft de regering alleen voor de luchtvaartmaatschappijen een uitzondering gemaakt die vouchers mogen verstrekken.



Hoor graag hoe dit zit. Groet Mathijs

1282 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Magnum007
door Magnum007 - May 13, 2020 om 12:41
594 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hallo Mathijs,

Dit is inderdaad een asociale regeling.

Ik heb diverse concertkaarten ,waarvan de datum is verschoven. 

Erg goed,dat je hier aandacht voor vraagt.

tenormin
door tenormin - May 13, 2020 om 12:45
16836 Antwoorden / 108 Vragen
1

Ze mogen het vragen maar u hoeft daar niet mee akkoord te gaan. Dus als een van de twee opties niets is voor u dan gaat u voor: geld terug.

marita5
door marita5 - May 13, 2020 om 12:52
11519 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Mathijs1234 , 

Mijn evenement is afgelast in verband met corona. Waar heb ik recht op?

Gaat het concert, het festival, de voorstelling, de tentoonstelling of een ander evenement dat u wilde bezoeken niet door? Dan hebt u recht op uw geld terug. Vanwege de coronacrisis is er mogelijk sprake van overmacht. De ondernemer hoeft dan andere kosten niet te vergoeden. U krijgt dan geen geld terug voor bijvoorbeeld het treinkaartje dat u al had gekocht of de hotelovernachting die u al had geboekt.

Ik krijg een tegoedbon of voucher aangeboden. Moet ik die accepteren?

Wettelijk gezien hebt u recht op uw geld terug. U hoeft de tegoedbon dus niet te accepteren, maar het kan wel verstandig en redelijk zijn.

Tegoedbonnenregeling van brancheorganisaties in de culturele sector

De brancheorganisaties hebben toegezegd dat consumenten een tegoedbon krijgen voor het hele bedrag. Ook voor de gemaakte servicekosten. U kunt de tegoedbon gebruiken om later alsnog naar een (ander) evenement te gaan. Uw tegoedbon blijft tot 12 maanden na uitgifte geldig. Daarnaast hebben de brancheorganisaties toegezegd dat u uw recht op geld terug houdt als u geen tegoedbon wilt. Kiest u voor uw geld terug? Laat het dan zo snel mogelijk aan de organisator weten. U krijgt uw geld binnen 3 maanden terug als het gaat om een afgelast evenement. Is het evenement verplaatst? Dan krijgt u uw geld terug binnen 1 maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement.

Waar kan ik de regeling lezen en welke brancheorganisaties doen er mee? 

Op de website bewaarjeticket.nl kunt u de regeling voor tegoedbonnen voor evenementen lezen . Daar kunt u ook zien welke organisaties meedoen met de regeling , klik op de zwarte regel 
https://www.bewaarjeticket.nl/

  • Alles over corona-vouchers en tegoedbonnen , klik op de rode regel 
  • Let op! Kijk goed naar de voorwaarden van de tegoedbon die u aangeboden krijgt. Deze kunnen anders zijn. De voorwaarden van een tegoedbon mogen uw recht op geld terug niet ontzeggen.

lo
door lovewinnie - May 13, 2020 om 13:01
1210 Antwoorden / 1 Vragen
0

Mijn man is echt Ajax fan en heeft gekozen voor doneren . kiezen uit compensatie maar mag dat natuurlijk ook bijde weigeren. U heeft indd recht op geld terug. Dit kan wel enige tijd duren. Blijf op u strepen staan.

Ka
door Kassagebruiker - May 13, 2020 om 13:01
683 Antwoorden / 5 Vragen
0

Als iedereen "geld terug" gaat vragen gaan er "tig" bedrijven failliet, Tui ontslaat (maar) 8.000 mensen als voorbeeld. Als we NA de corona ellende nog wat willen overhebben van de bedrijven, dan moeten we vooral zo doorgaan met "geld terug" vragen, dan sta je aan het einde van de rij en krijg je niks meer. Vouchers (of alternatieven) zijn een goede oplossing (in mijn visie op de lange termijn). Probeer begrip te hebben.

ge
door gewoonkijken - May 13, 2020 om 13:26
9 Antwoorden / 2 Vragen
0

U heeft idd recht op geld terug.!! Waarom zou U een zeer kapitaalkrachtige club als Ajax moeten ondersteunen?

Ma
door Mathijs1234 - May 13, 2020 om 13:43
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Bedankt voor de reacties en het meedenken!
Ik heb even contact gezocht met Ajax en zij meldde het volgende:
Als ik een aankoop doe in de webshop van Ajax van bijvoorbeeld €5, dan krijg ik daarna het volledige bedrag van €144 terug. Volgensmij nogsteeds niet helemaal hoe het hoort. Maargoed, ik heb maar wat gekocht dan ben ik er vanaf en krijg ik het geld terug. Die paar euro die ik in de webshop heb uitgegeven lig ik verder ook niet wakker van.

tenormin
door tenormin May 13, 2020 om 14:05
16836 Antwoorden / 108 Vragen

Hoop dan maar dat u nu wel geld echt op de rekening krijgt. Succes. Niet netjes van AJAX.

sw
door swat1500 - May 13, 2020 om 13:53
3789 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ajax mag het wel vragen maar niet opdringen. Kortom u mag van aanbod 1 of 2 gebruik maken maar u heeft in beginsel gewoon recht op geld terug.

1paul
door 1paul - May 13, 2020 om 13:56
3155 Antwoorden / 0 Vragen
0

je mag gewoon je geld terug vragen natuurlijk en feitelijk gezien heb je hier ook gewoon recht op, niet jij maar Ajax zegt de deal op tenslotte....

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer

Va
VanJetje - May 2, 2024 om 20:48
Auto & vervoer

NS e-ticket niet te wijzigen/annuleren

In de vragenlijst zie ik dat al sinds 2011 gevraagd wordt om een e-ticket te kunnen restitueren/van datum veranderen. NS zegt dat dit niet kan, omdat er kennelijk mensen zijn die een ticket meerdere keren uitprinten en dus profiteren van 1x betalen. 
Betekent dus weer dat uitgegaan wordt van wantrouwen jegens de klant. (net als de toeslagenaffaire, controle zelfscankassa's, etc) Ik weet zeke ... Lees meer