jo
door joket Jan 6, 2006 om 10:01
Geldzaken & recht

Nieuw huurcontract

Na het overlijden van mijn partner heb ik de woningbouwvereniging gevraagd mij als huurder te beschouwen. Al sinds februari 1996 heb ik een contract als medehuurder. Het is ook geen probleem, alleen moet ik even namens mijn partner de huur opzeggen en ik krijg dan een nieuw contract op mijn naam. Omdat me dat niet zo'n geslaagd idee leek om in stappen te doen, doen we dat nu in 1 afspraak op hun kantoor. Mijn vraag is: kan ik ervan uitgaan dat ik een huurcontract krijg onder dezelfde voorwaarden (hoogte van de huur), of kan hier plotseling iets in veranderen? Overigens is mij daar niets over medegedeeld dus misschien zie ik wel spoken.

303 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

scroogy
door scroogy - Jan 6, 2006 om 15:58
367 Antwoorden / 20 Vragen
0

Heeft u al gekeken of u misschien een huisvestingsvergunning nodig heeft ? anders kunt u misschien niet eens huurder worden. Dit is afhankelijk van de gemeente en de hoogte van de huur.


Heeft u de kleine lettertjes van de huurovereenkomst gelezen ? in veel gevallen wordt bij opzegging van de hoofdhuurder de medehuurder automatisch de hoofdhuurder, dan verandert er niets aan de huurovereenkomst. U bent niet de enige medehuurder die alleen achterblijft.


Er is verschil per verhuurder, misschien heeft u iets aan de site van het VROM.


 

jo
door joket - Jan 6, 2006 om 16:01
4 Antwoorden / 8 Vragen
0

In eerste instantie werd ik erg ongerust van uw antwoord maar het hielp mij wel de overeenkomst van medehuurderschap er nog eens bij te pakken. En daar vond ik het antwoord:


Indien de huurovereenkomst met huurder eindigt kan deze met medehuurder worden voortgezet. De voortzetting heeft betrekking op de oude huurovereenkomst met de daarop van toepassing zijnde huurprijs. Deze bepaling is zowel bij vertrek als bij overlijden van huurder van toepassing.


Mondeling is mij al toegezegd dat het akkoord is dat ik huurder wordt dus volgens mij gaat het nu wel goed komen.


Bedankt dus bij de hulp!


groet,


Joke

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Nick714
Nick714 - Sep 20, 2024 om 13:14
Computers & telefonie

Mag KPN spotify in rekening blijven brengen en niet opzeggen?

Destijds bij het afsluiten van mijn abonnement gratis Spotify erbij gekregen. Na verloop van tijd werd dit betaald, want het was geen onderdeel meer van het abonnement. Prima! Echter, bleek dat het abonnement er om de zoveel tijd uitlag en kwamen de reclames van een gratis abonement steeds weer voorbij. Uiteindelijk dit dus opgezegd en een direct abonnement gepakt bij spotify. Helaas bleek dat KPN ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer