ge
door geert1213 Nov 9, 2007 om 00:51
Geldzaken & recht

Oplichter er vandoor met onze laptop

Geachte radar bezoekers,


Tijdje geleden zijn wij ( een vriend en ik ) een computer bedrijf begonnen. Het is allemaal leuk en aardig tot maandag 5 November. Er belde een klant die beweerde dat de laptop van het binnenvaartschip waar hij op werkt was gecrasht en dat er z.s.m. een nieuwe moest komen omdat anders de navigatie software niet kon draaien.


Nu is dat helemaal geen raar verhaal want ik schat dat we jaarlijks ongeveer 50 laptops verkopen aan schepen die met dit probleem zitten. Wij hebben met alle spoed de laptop bestelt en dinsdagavond kwam "Klaas S" bij mij om deze op te halen. Nu is echter het probleem dat het adres waar de rekening naar toe moest helemaal niets afweet van een Klaas S die een laptop moest bestellen.


Ook zouden wij de volgende dag naar zijn huis gaan om daar het 1 en andere te maken, maar daar woonde dus zijn oma en vertelde dat hij al meer ondernemers had opgelicht met zelfde verhaal. De waarde van de laptop is € 1150. Nu heeft hij geen vaste woon of verblijf plaatst, maar weten inmiddels wel waar de laptop staat (de heler).


Ik zou graag advies willen hoe ik dit het beste zou kunnen doen, ik heb aangifte gedaan bij de politie en inmiddels alle andere ondernemers ook. Is er iets dat ik het zo kan regelen dat als hij gepakt wordt, of als hij over een jaar ofzo weer clean is en werkt mij de schuld kan terug betalen ? En waar moet ik de rekening naar toe sturen ? het adres van zijn ouders ? Hij is 19-12-83 geboren.


Afwachtend, Geert

388 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tonnieboy
door tonnieboy - Nov 9, 2007 om 09:15
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik meen toch echt dat we hier op de VARA Kassa website zitten Geert en ik begrijp dat dezelfde vraag ook bij Radar is gedeponeerd.


De ouders of grootouders zijn wettelijk niet aansprakelijk voor daden van hun meerderjarige kinderen (hij is 23 jaar). U kunt zich middels de aangifte civiel partij stellen als gedupeerde en hopen dat de dader ooit een betaalde baan krijgt, zodat een afbetalingsregeling kan worden getroffen. Soms betaalt de familie de schulden van een zwart schaap om de schande binnen een dorp te beperken, maar daartoe zijn ze dus niet gehouden.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Nov 9, 2007 om 10:08
16948 Antwoorden / 202 Vragen
0

ja, ondernemers hebben soms ook met oplichters te maken. Ondernemersrisico heet dat. U kunt zich zakelijk verzekeren, ook voor rechtsbijstand. U heeft al aangifte gedaan en vraag dringend om huizoeking bij de heler. Ik neem toch aan dat u ook aangifte heeft gedaan tegen de heler? (Als u kunt bewijzen dat die gestolen waar heeft gekocht en in bezit heeft)

hutch
door hutch - Nov 9, 2007 om 16:58
4518 Antwoorden / 29 Vragen
0

Dag Geert,


"......., maar weten inmiddels wel waar de laptop staat (de heler)."


De politie kan nu wel optreden. De persoon die nu die laptop heeft, kan gehoord worden i.v.m. schuld- danwel opzetheling. Ook kan de politie die laptop inbeslagnemen en zodoende dus veiligstellen. De officier van justitie kan beslissen of u direct die laptop terug kunt krijgen of dat die laptop pas na een uitspraak van de rechter terug krijgt (dus na een strafzaak tegen die -vermoedelijke- heler).


Indien die -vermoedelijke-  heler die laptop tegen een normale, gangbare prijs gekocht heeft, wordt het een stuk moeilijker. Maar dit moet (o.a.) blijken uit de verklaring van desbetreffende persoon.


De politie kan u verder inlichten over hoe en wat.


Gr. Hutch

ge
door geert1213 - Nov 9, 2007 om 17:36
6 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hallo,


Vandaag is er officieel aangifte gedaan tegen de heler. Het probleem is echter dat wij hier achter kwamen door een mede (drugsverslafend) vriendinnetje van de persoon in kwestie die dit tegen ons heeft verteld. Politie zei vanmiddag nu eerst opzoek te gaan naar Klaas S. omdat er meerdere mensen waren opgelicht door hem en daarna (als de laptop allang weer weg is) onderzoek te doen bij de heler.


Ik denk dat mijn conclusie maar gaat worden dat ik kan fluiten naar me geld de enige hoop is dat de rechter hem niet vrijstelt van schuld (qua betaling) dan zal er een afbetalingsregeling worden getroffen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ri
Rick van Oosten - Sep 17, 2024 om 23:02
Vakantie & reizen

Kan Booking.com alles maken?

Ik had een hotel geboekt voor 5 nachten.  Nu wil ik 1 nacht eerder weg. Voor het hotel geen probleem, maar Booking.com verhoogt de totaalprijs met 50%. Dat is toch misdadig???? Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer