an
door annie55 Jan 8, 2006 om 12:39
Geldzaken & recht

Particuliere verhuurder/en verhuiskosten

Als je van een particulier huurt, en die gaat de woning verkopen, moet die dan  de verhuiskosten betalen, en hoeveel zou dat zijn , moet nu een woning/flat huren van een woningstichting. De flat is inmiddels toegewezen, de verhuis kosten lopen op, zit in de schuldsanering, heb wel altijd de huur betaald.

3236 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

willemo_1
door willemo_1 - Jan 8, 2006 om 13:30
167 Antwoorden / 0 Vragen
0

Annie 55,


Als huurder geniet u huurbescherming. U kunt dan niet zomaar uit het gehuurde worden gezet. Deze bescherming hebt u ook bij verkoop van de woning. De nieuwe eigenaar dient u als huurder over te nemen. Een procedure om u versneld uit de woning te krijgen kan vaak vele jaren duren en zal via de rechter moeten verlopen.
Zeker als u zonder meeer akkoord gaat met verlaten van de woning hebt u m.i. geen recht op een verhuisvergoeding.
Mogelijk zou u de deal met de (nieuwe) verhuurder kunnen maken (schriftelijk vastleggen) dat u een verhuisvergoeding krjgt indien u de woning binnen een redelijk termijn verlaat.


M.vr.gr.
Willem


 

ijzerbroot
door ijzerbroot - Jan 8, 2006 om 13:34
460 Antwoorden / 6 Vragen
0


Beste annie55,


dit is moeilijke materie. Een advies op voorhand: ga hiermee naar het jurrisisch loket in uw woonplaats/ gemeente.


Heeft u een huurovereenkomst waarin een eind-datum vermeld staat, of niet?


Gaat het hierbij om een geliberaliseerde overeenkomst, of niet?


Op zich kan uw huurcontract niet zo zondermeer worden opgezegd. Lees hiervoor de info bij VROM over huurbescherming (hierbij een link naar het VROM dossier Huurovereenkomst, let op vraag 10, 11 en 14).


Verhuiskosten zijn van toepassing wanneer u de door u gehuurde woning moet verlaten wegens renovatie (wederom een link naar VROM, dossier Onderhoud en Woningverbetering, zie vraag 12, 13, 14 en 15). NB: deze regeling geldt bij woningbouwverenigingen/ -corporaties, niet voor particuliere verhuurders, vandaar mijn advies met deze situatie jurridische informatie in te winnen.


IJzerbroot

willemo_1
door willemo_1 - Jan 8, 2006 om 16:20
167 Antwoorden / 0 Vragen
0

Annie 55,


Kijk ook eeens op "www.postbus51.nl" bij wonen / huurbescherming.


M.vr.gr.
Willem


 

scroogy
door scroogy - Jan 8, 2006 om 16:33
367 Antwoorden / 20 Vragen
0

Heeft u een huurovereenkomst met die particulier of bent u (illegale) onderhuurder.


Als u een legale huurder bent heeft u recht op huurbescherming, dit heeft echter niets van doen met het vergoeden van de verhuiskosten maar met de wijze waarop de huurovereenkomst ontbonden dient te worden. Blijkbaar is u voldoende tijd gegund daar u reeds een andere woning heeft.


Het kan dat er een vergoeding wordt overeengekomen bij ontbinding van de huurovereenkomst maar dat hoeft niet.


De verhuurder is niet verplicht uw verhuiskosten te vergoeden.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Frank Sc
Frank Sc - Dec 28, 2023 om 18:14
Huishouden & energie

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij Eigen

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij vereniging Eigen Huis. Ik was in de veronderstelling dat ik dit via het contactformulier van Eigen Huis deed, maar nu doet deze partij zich voor alsof zij een brief hebben geschreven voor mij, incl. kosten en aanmanning. Kent iemand deze firma? ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer