la
door laurens2011 Mar 26, 2012 om 20:14
Geldzaken & recht

Rabobank handelt in mijn beleggingen zonder toestemming!

Na overstap van een andere bank kwamen wij met onze beleggingen bij Rabobank Baarle Nassau terecht. Wij wonen zelf in het buitenland, wat bij deze Rabobank ook bekend was. Wij hebben expliciet deze bank laten weten dat wij niets willen verhandelen, verkopen of aankopen, maar de status quo met deze effecten (obligaties) willen handhaven, de periodieke rente innen en afwachten of en zo ja wanneer ze afgelost worden. Gebeurt dat nooit, dan is dat ook niet erg, we hebben een intrinsieke vordering op een bekende en veilige financiele instelling en dat is voldoende zekerheid.
Nu blijkt bij controle van onze effectenrekening dat Rabobank eigenmachtig, zonder onze toestemming en zelfs zonder ons medeweten, effecten van ons heeft verhandeld omdat, naar hun zeggen de aangeboden deal beter zou zijn, dan deze effecten behouden. Wij zijn het daar absoluut niet mee eens. Het voert in dit verband te ver om uit te leggen waarom wij vinden dat er een zeer slechte deal gedaan is, maar het feit ligt er, dat is ook bij andere effectenhandelaren geverifieerd. Rabobank heeft naar ons adres in Nederland, een adres waar wij zelden zijn en waar wij ook geen belangrijke post verwachten, immers wij willen met onze beleggingen niets doen, een briefje gestuurd met de melding dat zonder tegenbericht binnen een week (!) zij zullen overgaan tot inruil van onze effecten conform het in die brief gedane voorstel. Daar zij niets van ons hoorden, wij wisten immers niet dat die brief daar lag, is de transactie uitgevoerd en niet alleen is de intrinsieke waarde van onze obligatieleningen met 42% (!) gedaald door deze aktie, ook moesten wij nog eens ruim 300 Euro provisie betalen. Voor iets, wat voor ons dus en buitengewoon nadelig is en waar we zeker geen toestemming voor hebben gegeven. Protest bij deze bank heeft tot dusver geen enkele inhoudelijke reactie opgeleverd. De volgende stap is naar wij denken een officiele klacht bij Rabo hoofdkantoor en wij vragen ons af wat de vervolgstappen hierna kunnen zijn. Ons rechtsgevoel zegt dat Rabobank dit zo niet kan doen: eigenmachtig handelen met andermans geld zonder toestemming. Wat is uw mening?

1109 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Mar 26, 2012 om 20:48
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Na een klacht bij de hoofddirectie, kan je verder gaan naar het KIFID (google kifid).

Vladja

abarth
door abarth - Mar 26, 2012 om 20:50
845 Antwoorden / 19 Vragen
0

Als u er met de rabobank niet uitkomt kunt u een klacht indienen bij het Kifid

Zie ook AFM

abarth
door abarth - Mar 26, 2012 om 20:52
845 Antwoorden / 19 Vragen
0

[quote=vladja schreef op maandag 26 mrt 2012, 20:48]Na een klacht bij de hoofddirectie, kan je verder gaan naar het KIFID (google kifid).

Vladja



damned,
Ik heb ook maar 30 mb....

la
door laurens2011 - Mar 27, 2012 om 02:40
5 Antwoorden / 3 Vragen
0

dank jullie wel. juristen onder jullie: denken jullie dat ik hier een zaak heb? Vind het zo ongelooflijk dat Rabobank mij letterlijk zomaar mijn geld af kan pakken

vladja
door vladja - Mar 27, 2012 om 08:50
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Altijd proberen. Heb je zwart op wit staan dat Rabo niet mag handelen met jouw portefeuille?

Vladja

jo
door jorisw - Mar 27, 2012 om 09:11
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=laurens2011 schreef op dinsdag 27 mrt 2012, 02:40]dank jullie wel. juristen onder jullie: denken jullie dat ik hier een zaak heb? Vind het zo ongelooflijk dat Rabobank mij letterlijk zomaar mijn geld af kan pakken

Je geeft ons teveel eer. Wij zijn slechts goedbedoelende amateurs. Juristen geven hun adviezen voor 185 euro ex. btw per uur.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Si
Sita B - May 31, 2024 om 20:42
Geldzaken & recht

Mijn ex-man is in 2014 overleden en ik moet nog steeds zijn schuld betalen omdat

Omdat sociale dienst van Den Haag ze dat ik moet betalen. 9 jaar geleden betaalde ik €20 per maand. Daarna hebben ze zelf besloten dat het vedrag van €33,17 per maand moest. En nu heb ik brief van sociale dienst ontvangen dat ik vanaf juni moet €80 per maand moest betalen. 

terwijl niet mijn schuld is waarom moet ik betalen. En hij had recht op bijstand en kreeg zo'n €200 per maand 

Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer