flxy
door flxy Feb 22, 2004 om 20:59
Geldzaken & recht

Rechtsbijstand voor aankopen in buitenland

Ik had onlangs een "bijna" probleem (is goed afgelopen) bij het via het internet in het buitenland (Dld) bestellen van een consumentenproduct. In de speurtocht naar een oplossing heb ik ook mijn rechtsbijstandverzekering proberen in te zetten. Toen bleek dat mijn verzekering alleen bijstand verleent indien het juridische probleem onder het Nederlands recht valt. Is dat nog wel van deze tijd en zijn er ook maatschappijen met een Europese dekking ?

535 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik weet dat Interpolis deels ook het buitenlands recht aanvecht. Verder moet u er van uit gaan dat het practisch onmogelijk is om voor alle rechtssystemen in europa en daarbuiten op de hoogte te zijn. Er bestaat wel zoiets als internationaal recht, maar dit heeft meer betrekking op de handelsbetrekkingen en niet echt voor particulieren! MVG

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het hangt helemaal af van de polis waaronder je verzekering valt. Ik heb zelf alleen ervaring met letsel en arbeidszaken, maar SRk (een rechtsbijstandsverlener voor verschillende verzekeraars) doet daarin ook buitenlandzaken. Deze worden uitbesteed bij een advocaat ter plaatse.
Tip: kijk goed naar je polis en wijzig deze zonodig.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 12:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik kan in ieder geval zeggen dat als je in de hoedanigheid van consument wat in een ander land besteld dat het Nederlandse recht van toepassing is.

ve
door verwijderd - Apr 17, 2005 om 00:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Even over de rechtsbijstandverzekering van Interpolis waar ik de voorwaarden van ken:


Interpolis geeft dekking in landen van de EU. Het recht van het betreffende land moet dan van toepassing zijn en de rechter van dat land moet bevoegd zijn om over de zaak de oordelen.


Hierop zijn wel uitzonderingen:


Als het gaat om een kwestie over een onroerende zaak, dan wordt de rechtsbijstand verleend als de onroerende zaak in NL ligt en de tegenpartij ook in NL woont. Fiscale en vermogensgeschillen zijn alleen gedekt als ze zich in NL afspelen. Het Nederlandse recht moet dan van toepassing zijn.


Als je schade wil verhalen op een aansprakelijke derde (dus bijvoorbeeld in het verkeer bij een aanrijding) is werelddekking van toepassing bij de rechtsbijstandverzekering van Interpolis.


Ik hoop dat je hier iets aan hebt!


Succes...

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer