be
door benthe_1 Mar 13, 2010 om 00:18
Geldzaken & recht

Rijbewijs

Binnenkort moet ik mijn rijbewijs weer verlengen, maar wil mijn oude bewaren, hetgeen niet mag. Waarom mag ik dat niet houden? Ik heb er toch voor betaald?
Weet iemand daar antwoord op?
Dank

6949 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tdehond
door tdehond - Mar 13, 2010 om 07:45
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Quote http://nrd.rdw.nl/nl/nederlandse_nrd_site/faq/veelgestelde_vragen_rijbewijs/
Mag na 2 oktober 2006 het oude ongeldige rijbewijs aan de houder worden teruggegeven (net zoals bij een reisdocument)?
Nee, u mag het oude rijbewijs niet teruggeven aan de houder. De gemeente moet deze bij uitreiking van het nieuwe rijbewijs innemen, ontwaarden en vernietigen. Doel is om alle oude rijbewijzen aan het maatschappelijke verkeer te onttrekken (ter voorkoming van misbruik en fraude).

edwardus
door edwardus - Mar 13, 2010 om 10:15
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

De uitleg is al gegeven. Maak maar een fotokopie, sacn of foto ter herinnering.

stacey
door stacey - Mar 13, 2010 om 12:32
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

-- Ik heb er toch voor betaald? --

Feitelijk betaal je voor het gebruik, soort leengeld, niet voor rijbwijs zelf.
Staat ook op rijbewijs `RijksEigendom` en dat blijft het ook, jij betaald om er gedurende een periode gebruik van te (mogen) maken.

Beetje onzin mi dat fraude verhaal, paspoort krijgt je wel met ponsgaten terug als je wilt, rijbewijs met ponsgaten zou mi weinig fraudemogelijkheden hebben en fraude (mogelijkheden) zijn met een paspoort mi `ernstiger` dan met een rijbewijs maar affijn, regels.............

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ke
keesbakels - Jun 27, 2024 om 10:05
Elektronica & tv

Hoe krijg ik hinderlijke voice over weg?

Goedemorgen forumleden,

Bij het afspelen  van de opgenomen programma's "the unheard tapes", uitgezonden door de EO, spreekt er een buitengewoon hinderlijke voice over mee. Niet alleen doet deze (AI?) stem zijn best om vrijwel alle klemtonen verkeerd te leggen, ook zijn er rare versprekingen zoals het uitspreken van D-Day als deedee en van zooi maakt hij 2001. Om van Franse plaatsname ... Lees meer

Ma
Maximaal70 - Jun 26, 2024 om 12:15
Huishouden & energie

Portaal vernieuwt de ene badkamer wel en de andere niet. even oud, even slecht

Wij zien in onze wijk met Portaal sociale huurhuizen dat er rare verschillen worden gemaakt in het vernieuwen van de oude, schimmelige badkamers. Er is een schimmige selectie gaande waar we de vingers niet achter krijgen. Hetzelfde geldt voor de even oude keukens. Mag dat zomaar? 


Lees meer

je
jelloowmelloow - Jun 26, 2024 om 06:02
Geldzaken & recht

Overstap voor aansluiting glasvezel, oplegging boete gerechtigd?

In juni 2022 sloot ik via de glasvezelaanbieder/aanlegger in mijn regio bij provider 1 een abonnement af voor afname internet en tv via glasvezel. Mijn huidige aansluiting is via VDSL, dus ik dacht erop vooruit te gaan. Over mijn VDSL-provider, provider 2, ben ik al jarenlang heel tevreden. Scherpe prijzen en goede service. Een abonnement afsluiten tijdens de aanleg bespaart aanlegkosten, reden wa ... Lees meer