wi
door wilma01 Mar 21, 2008 om 13:15
Geldzaken & recht

Spaarplan

Ik heb een spaarplan bij de Gouwse (vh Tiel Utrecht) afgesloten van nu 22,69 euro per maand. Dit ivm geld voor de studie van mijn zoon. Loopt af in 2009. Het bedrag wat ik zou krijgen is aanzienlijk minder. Kan ik dit plan stop zetten voordat ik nog meer verlies.


vr.gr.


Wilma.


 

978 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

wi
door wilma01 - Mar 21, 2008 om 14:37
19 Antwoorden / 20 Vragen
0

ja, op aanraden van mijn toen tussenpersoon van o.a. Gouwse, 15 jaar geleden, ben ik hiermee aan het sparen gegaan om een potje op te bouwen. Niet wetende dat het een soort belegging was. Vanochtend kreeg ik een brief waarmee ik vanaf jan t/m 14 maart 888 euro kwijt ben.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 21, 2008 om 14:54
16888 Antwoorden / 202 Vragen
0

Vraag informatie, als u dat niet ontving, waar dat verlies op gebaseerd is. Waarin belegd is etc. Graag meer info want het kan best zijn dat ook hier sprake is van misleiding zoals inmiddels bij andere verzekeraars/fondsen geconstateerd. U zou snel uitgerekend 39 maanden aan inleg kwijt zijn! En dat lijkt mij wel heel veel.

wi
door wilma01 - Mar 21, 2008 om 15:04
19 Antwoorden / 20 Vragen
0

ze hebben gespreide beleggingskas. Meer staat er niet. Het doelkapitaal is niet eens bekend, staat er.... Vreemd, ben al ruim 14 jaar aan het sparen.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 21, 2008 om 15:13
16888 Antwoorden / 202 Vragen
0

Men moet u kunnen aangeven waarin is belegd. Krijgt u onvoldoende antwoord, richt dan een klacht aan: http://www.kifid.nl

 (v/h Geschillen cie verzekeringen) U kunt eventueel ook naar de Raad van Toezicht Verzekeringen, zelfde adres als kifid maar u heeft dan uitsluitend te maken met een tuchrechtelijke commissie.

wi
door wilma01 - Mar 21, 2008 om 15:23
19 Antwoorden / 20 Vragen
0

heb fout gekeken, ze hebben berekend vanaf 15 jan 2007  t/m 14 maart 2008.


maar ben toch al langer aan het betalen.


(sorry)


heb net mail naar die verz.adviseur gestuurd of hij uit wil zoeken van hoe of wat. Hij moet het e.e.a. nog hebben. Als dat niet lukt, ga ik zeker een klacht indienen. Hartelijk dank voor de tip.


 

ry
door ryozo - Mar 26, 2008 om 19:14
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mag ik vragen wat voor een plan u heeft afgesloten ? Afkopen lijkt me geen optie, gezien het feit dat u er nog meer op achteruit gaat.


U zou er voo kunnen kiezen om het plan premievrij te maken, met andere woorden , de inleg van 22,69 euro per maand terug te brengen naar 0 euro. Dit is echter alleen mogelijk als het plan minimaal een spaarsom heeft van 500 euro, wat in deze wel mogelijk zal zijn. Veel van deze spaarplannen zijn gebaseerd op basis van beleggingsfondsen. Vraag uw tussenpersoon om een bijsluiter van het product. Als laatste wil ik u vragen bij welke tussenpersoon u dit afgesloten heeft?


 


 

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 26, 2008 om 19:33
16888 Antwoorden / 202 Vragen
0

Neen, als u nu stopt verliest u nog meer. Dan is het afkoop.

sk
door skoole - Apr 29, 2008 om 11:29
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ook wij hebben een spaarplan (bij Nationaal Spaarfonds) 10 jaar geleden afgesloten voor onze toen pas geboren dochter - we zouden nog 10 jaar te gaan hebben, maar hebben inmiddels geconstateerd dat er momenteel een negatief rendement van maar liefst 30% is - dus dat we ruim 2200 verlies lijden. Een paar jaar geleden hebben we het "spaar"bedrag reeds teruggebracht naar 20 euro per maand omdat het toen al negatief was, maar bij navraag van de afkoopwaardes op dit moment blijkt het alleen maar te zijn geslonken, dus willen we er zo spoedig mogelijk vanaf door het toch maar af te kopen - ook al lijden we dan gigantisch verlies, want ons vertrouwen in Nationaal Spaarfonds is totaal weg en we denken dat het alleen maar bergafwaarts zal gaan en we sowieso niet meer quite zullen spelen. We voelen ons behoorlijk misleid door alle rooskleurige gegevens in de destijds ontvangen folders. Op verzoek om informatie moesten we eerst maanden wachten en op onze klachtenbrief is nauwelijks ingegaan, dus zien we alles heel erg negatief in en denken dat het het beste is z.s.m. ermee te stoppen en het toch maar af te kopen.


Wat heeft u verder gedaan?

heremietkreeft
door heremietkreeft - Apr 29, 2008 om 17:38
16888 Antwoorden / 202 Vragen
0

Neen, ik asdviseer u dat niet te doen. Vroegtijdig stoppen betekent dat u afkoopt en dat kost u nog meer. Waarom ontvangt u minde5r dan door u was beoogd? Is het plan gebaseerd op beleggingen?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mathijs_b
mathijs_b - Jun 14, 2024 om 14:47
Geldzaken & recht
Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor afgesproken bezorgmoment verandert postNL van bezorgtijd 14:10-16:10 naar 'zelf afhalen' bij afhaalpunt. Bij het afhaalpunt vertelden ze dat dit héél veel gebeurt. PostNL doet er niets aan.   Mogelijk is het luceratief voor de bezorger die alles op afhaalpunt dumpt en zo dubbel zoveel pakjes kan "afhandelen".   De verzender kan er niets aan doen en voor post NL wil er n.m.m. nie ... Lees meer

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer

Ma
Martengeu - Jun 15, 2024 om 10:00
Winkels & webshops

Brugman legt de voorwaarden anders uit dan op papier.

Een samenvatting van mijn verhaal is onderaan dit stuk tekst te lezen.

Binnenkort gaan mijn vriendin en ik verhuizen en trekken wij onze eerste koopwoning in. De woning is in prima staat en we zijn er daarom reuze blij mee, maar heeft wel een aardig verouderde keuken en badkamer. Omdat dit onze eerste woning is en alles wat hier bij komt kijken hierdoor nieuw is voor ons, zijn wij ons g ... Lees meer